rkBrain
20 05 2007, 15:50
http://www.gametrailers.com/gamepage.php?id=2643Trochę późno założono ten temat.
Eye of Judgement gra karciana wykorzystująca Eye, kamerkę nowej generacji, następce EyeToy'a. Większość już chyba widziała ten innowacyjny patent w akcji. Resztę odsyłam do GameTrailers. Gra ideał dla fanów gier karcianych. Mam jedynie wątpliwości czy ta gra zaistnieje w Polsce. Czy powstanie jakakolwiek scena oraz ogólnopolskie turnieje? W pakiecie z grą dostępnych będzie 30 kart, ale trzeba będzie dokupić oddzielnie kamerę. Za kolejne karty wyłożyć trzeba dodatkową kasę. Będzie możliwość gry przez net, ale rozgrywki face to face będą bardziej emocjonujące.
jak dla mnie to gra "must have"(Tylko trza będzie kupić najpierw Ps3

)
Dr.Czekolada
20 05 2007, 17:27
Qrcze też się na to napaliłem, mam znajomego co się właśnie dla tej produkcji (no i LAIR

) napalił na PS3, oby wyszła w Polsce ;(.
Ciekawe ile za ten tytul Sony sobie zazyczy $.
W koncu karty, gra, kamerka, mata(plansza). W Japonii to bedzie pewnie wileki hit, ale wydaje mi sie ze w Stanach czy Europie gra nie odniesie jakiegos wielkiego sukcesu. Chodz kto wie, w koncu trzeba powiedziec ze czegos takiego jeszcze nie było.
konrado0905
20 05 2007, 18:18
YuGiOh normalnie

ja to chwytam

juz wczesniej o tym slyszalem i od poczatku sie na to napaliem
Shadow864
20 05 2007, 18:27
Wiecie , ja jakis czas temu a bylo to dobrych lat 5-6 grywalem w karcianki , MTG , wczesniej pokemony. Pokazalem znajomemu ktory odrzedl z tego hobby razem ze mna filmiki o eye. Obaj sie napalilismy ze teraz to juz nie trzeb bedzie po nochach chodzic do lokali zeby grac. Teraz bedzie mozna siedziec w domu i grac , a to co kiedys bylo "moj goblin atakuje twojego orca, twoj orc ginie" zostanie zastapine tym ze ten goblin "naprawde zaatakuje"!!! Jak dla mnie jest to rzecz genialna ktora wniesie karcianki na poziom wyzej(next gen , dokladnie tak !!!). Jedna rzecz jest tylko mnie martwi i do tego nikt o tym nie wspomina - oszustwa bo jesli bedziemy dobierali karty albo losowali to skad mamy wiedziec ze przeciwnik naprade je dobiera losowo a nie z gory ma ustawiony stos . Ale to raczej to juz kweistia zasad. i moze np od poczatku bedzie wiadomo kto ma jakie karty
Dr.Czekolada
21 05 2007, 21:32
Eh, na pewno ta produkcja jest przemyslana, i nie da się w taki sposób czitować

(chyba). Trzeba przyznać że kamerka w PS3 została wykorzystana do ciekawszych rzeczy niż tylko wygłupy przed ekranem. Fajnie by było zagrać na kamerce w jakąś planszówkę z qmplem (np Warhammer

).
G_ambit
21 05 2007, 21:38
Nie da się oszukiwać? Z tego co widziałem na trailerach to odczytywana jest plansza, a nie to co jest poza nią, np. talia co pozwala na dociąganie czego się chce, a nawet wymiana kart w ręce z tym co się ma "na stanie" w kolekcji, a kamerka tego nie widzi. Jak dla mnie to może być problem.
Zeusek666
21 05 2007, 21:40
Moze bedzie wymagane wgranie swojego decku przy tworzeniu profilu etc.
Wtedy w czasie gry proba podmiany karty bedzie zauwazana automatycznie.
Shadow864
21 05 2007, 22:22
wiesz w MTG nawet jakbym nie podmienial kart w decku a mial mozliwosc cheatowania wyciagajac dowolna karte ze stosu to pewnie bym juz byl na mistrzostwach świata
Dr.Czekolada
22 05 2007, 13:05
..... ale jeśli taki czit będzie w grze jak najbardziej niekaralny, nie będzie rzadnych mistrzostw (tfu no chyba że publika, sędzia zauważą

).
G_ambit
22 05 2007, 22:06
To nie jest MTG, to czego nie widzi kamera pozwala na oszustwo. Osobiście mam nadzieję że jakiś sposób znajdą, bo może to zepsuć zabawę.
Shadow864
22 05 2007, 22:25
MTG czy nie , jak bedzie mozna oszukiwac to nie wiem czy produkt sie sprzeda
Przeciez kazda karta ma miec inny kod który wykrywa kamerka, pewnie przed kazdą walką wybierzemy zestaw i nie bedzie mozliwosci uzyc drugi raz tej samej karty. Oszukiwanie w tej grze automatycznie skazuje ją na klapę
G_ambit
23 05 2007, 00:08
I właśnie o to chodzi. Ale twoja teoria jest nierealna, bo można mieć więcej niż jedną kopię karty, chyba że wyobraziłeś sobie że każda karta jest unikalna

Jeśli masz 2 kopie karty to mają ten sam kod... Wpisywanie talii też nie chroni przed oszukiwaniem bo najważniejsze to widzieć ręce przeciwnika... Gra może być świetna, ale jeśli nie wyeliminuje się oszukiwania w grze przez internet to wielkiego sukcesu nie będzie.
Shadow864
23 05 2007, 00:24
jedynym rozsadnym posunieceim jest dla mnie to ze kazdy zawodnik zna koljenosc wlasnych kart , oraz wczesniej wprowadzil ja buffa konsoli. Wtedy jesli uzyje karty ktorej wczesniej w tali nei bylo konsola to zasygnalizuje, a i o podmianie kolejnosci nie ma mowy bo wtedy gra nie opiera sie na szczesciu wylosowanej karty ana strategi ktora kiedy wylozy
G_ambit
23 05 2007, 10:01
Musieli by się postarać, bo gracz może mieć przecież kilka kart w ręce i nie musi ich używać w kolejności dociągania

Głupi pomysł, jednym z głównych elementów karcianek jest w końcu szczęście
Zeusek666
23 05 2007, 13:50
Dajcie spokoj, jalowa dyskusja.Napewno wymyslili jakies rozwiazanie uniemizliwiajace oszukiwanie.
Jestem ciekawy jak bedzie wygladala dystrybucja kart w Polsce.Jaka ich bedze cena i jaki ogolnie jest zastosowany system gry.
FaRgAtE
23 05 2007, 15:32
wystarczy ze po wprowadzeniu swoich kart do własnego profilu (jakaś rejestracja lub coś w tym stylu) konsola sama będzie losować dla nas następna kartę. I nie ma problemu z oszukiwaniem
G_ambit
23 05 2007, 21:33
Podejrzewam, że w Polsce dodatkowe karty będą miały oficjalnego dystrybutora. A jeśli już to po jakimś czasie.
PS: Losowanie karty przez konsolę opóźniałoby znacznie grę.
Shadow864
23 05 2007, 23:06
ale mimo wszystko jest to jakies rozwiazanie. A co do kart w Polsce to mysle ze to duzo czasu zajmie zanim ktos by je sprowadzil. Podejrzewam raczej ze bedzie trzeba sprowadzac samodzilnie
Faktycznie trailerek bardzo, bardzo fajnie zrobiony. Fajnie zrobione to nawiązanie walki magów za pomocą kart - świetna sprawa, ja to chcę już. Dla takich gier kupiłem PS3

.
Faranell
27 06 2007, 09:16
Mistrzostwo swiata.... czekam na to jak na zbawienie;d Juz sobie wyobrazam te sesje przy piwku i EoF:)
VascoDa
27 06 2007, 16:59
Offtop: Czy ktos moze mi podpowiedziec gdzie mozna zagrac w Yugi albo Magica w warszawie i zrozumiec lepiej zasady tej gry. Gubie sie w opsiach kolejnych faz rozgrywki. Byloby super po prostu zagrac z kims kto zna juz gre.
Zeusek666
17 07 2007, 20:38
CYTAT(YETI @ 7 07 2007, 11:52)

To pewne bedzie jakies ~250 zl na starcie.Bylem pewny, ze ta zabawa bedzie drozsza, a teraz mam chetke zakupic to ustrojstwo
Jeszcze jedna niewiadoma co do zestawow kart dodatkowych.Fajnie jakby nasz oponent mogl nas zaskakiwac nieznanym nam deckiem.Moze nie beda wiecej kosztowac niz "madziki"
Er_WolvEr
18 07 2007, 09:18
QUOTE(VascoDa @ 27 06 2007, 18:59)

Offtop: Czy ktos moze mi podpowiedziec gdzie mozna zagrac w Yugi albo Magica w warszawie i zrozumiec lepiej zasady tej gry. Gubie sie w opsiach kolejnych faz rozgrywki. Byloby super po prostu zagrac z kims kto zna juz gre.
Niejestem warszawy, i dawno nie gralerm, ale jak bys chcial moge wspomoc nie wiem jakies pojencia wytlumaczyc. Sa tez darmowe gry online Magic The Gathering (bo akurat to znam). Nawiasem mowionc świetna gra, bardzo wciągająca, zrobienie wlasnego decka jest satysfakcjonujonce (osobiscie mialem wlasny, oryginalny czerwono-niebieski deck polegajoncy na mocnych fruwaczach, czerwonych kartach zadajoncych damage. Chodzilo i jak najszybszom exterminacje wroga

.
Ale zasady som zupelnie inne niz w Eye of the Jugment - wszytko nie dzialo sie na gotowej planszy, bylo wiencej czarow typu enchanmenty, artefakty, czary działające na wgora albo jednostki, oraz co ważne zdobywanie surowców (5 rodzajów ,,pol" w 5 kolorach, oczywiscie byly tez inne sposoby na zdobywanie MANy, ale te byly glowne, i mozna bylo dzwac tylko 1 ,,pole" na twojom tore. czesc czarow mozna bylo korzystac w dowolnej chwili, czesc tylko w danej czesci Twojej tury. w EOT jest,,szachownica" 3 x 3, najwazniejsza z tego co widze jest odpowiednia taktyka do samej walki Twoich podkomendnych.
W magiuicu byly do kupienia dodatkowe decki i 5cio/10karty, w ktorych byl taki % slabszych kart , talki % lepszych i zawsze byla szansa na zdobycie zlotych, zaczepistych i oryginalnych kart. Mam nadzieje, ze w EOJ dadzom cos podobnego.
Kiedy patrze na EoJ to kojarzy mi sie z pokemonami (Traiding Card Game) nie wiem czemu. Swojego czasu byłem wielkim fanem pokemonów (nawet maniakiem), ale wszystkie karty sprzedałem na allegro (około 2 (bez energy)tys kart za 350zł), EoJ kupie na pewno, tego jestem pewien, podoba mi się. A dodatkowe decki i karty na pewno będą na e-bay'u a jak sie dobrze trafi to i na allegro (jak gra zdbędzie popularność). Heh zawsze można sprowadzić z USA

zapomniał dodac ze bedzie tez tryb online ;P
rkBrain
17 08 2007, 22:18
Yeti świetny komiks. Tego typu gry są specyficzne. Gra w nie mało ludzi. Największą przeszkodą jest cena. Podobno zestaw ma kosztować 100 euro (400 zł). Ja w takim razie niestety podziękuje.
poczekajmy to moze jeszcze z tanieje bo dla mnie to tez troche za drogo.
konrado0905
20 08 2007, 16:51
a ja sie niestety nastawiam na cene 300-400 zl (oczywiscie razem z kamera)
Shadow864
20 08 2007, 17:20
Normalna gra na PS3 - 230 zeta , wiec w tym zestawie za 70-170 dostajemy kamere , mate i karty , uwazam ze cena nie jest wysoka patrzac na gry PS3. Jesli patrzymy z punktu zwyklego Polaka to jest droga.
Dr.Czekolada
20 08 2007, 19:07
Hmm mnie cena niespecjalnie dziwi, ale ,,chyba" warto nastawić się na taki wydatek

.
konrado0905
20 08 2007, 20:32
CYTAT(Shadow864 @ 20 08 2007, 18:20)

Normalna gra na PS3 - 230 zeta , wiec w tym zestawie za 70-170 dostajemy kamere , mate i karty , uwazam ze cena nie jest wysoka patrzac na gry PS3. Jesli patrzymy z punktu zwyklego Polaka to jest droga.
chodzi Ci o ten kawalek materialu??
Shadow864
21 08 2007, 00:37
CYTAT(konrado0905 @ 20 08 2007, 21:32)

CYTAT(Shadow864 @ 20 08 2007, 18:20)

chodzi Ci o ten kawalek materialu??
A nie wiem co to bedszie ale wchodzi w sklad zestawu. A w czym rzecz? Jeszce jak pamietam to bedzie uchwyt do kamery w zestawie.
konrado0905
21 08 2007, 07:41
chodzi o to ze ta mata ceny jakos, bardzo nie zmienia
Shadow864
21 08 2007, 11:06
CYTAT(konrado0905 @ 21 08 2007, 08:41)

A ja mysle ze fajnie ze ja daja aa nie kaza kupic za 15-20 zeta odzielnie , moze i wiecej. Tu czesto nie chodzi o to z czeo to jest zrobione , tylko placisz za to ze ma logo. Ja sie ciesze ze za te 100 euro dostne komplet do grania a nie tylko gre + kamere. Zreszta moze zbyt bronie tego produktu , ale razem z sasiadem , i brate spedzilismy mase czasu z MTG i teraz wizja grania ze soba na kosnolach w te karcianki strasznie nas kreci.
madsteez
21 08 2007, 13:00
CYTAT(G_ambit @ 23 05 2007, 22:33)

Podejrzewam, że w Polsce dodatkowe karty będą miały oficjalnego dystrybutora. A jeśli już to po jakimś czasie.
PS: Losowanie karty przez konsolę opóźniałoby znacznie grę.
w jaki sposób ,ja uważam to zas ensowne rozwiazanie
wprowadzasz w konsoli jakie masz karty w talii
rozkladasz je sobie gdzies z boku, a konsola losuje karty ustawia itd,i wyswietla ci,jakie karty dobrałeś,wtedy wyszukujesz sobie odpowiednie karty i nie ma mowy o oszustwie,
mam nadzieje ze zrozumiale napisalem
konrado0905
21 08 2007, 15:41
CYTAT(Shadow864 @ 21 08 2007, 12:06)

CYTAT(konrado0905 @ 21 08 2007, 08:41)

A ja mysle ze fajnie ze ja daja aa nie kaza kupic za 15-20 zeta odzielnie , moze i wiecej. Tu czesto nie chodzi o to z czeo to jest zrobione , tylko placisz za to ze ma logo. Ja sie ciesze ze za te 100 euro dostne komplet do grania a nie tylko gre + kamere. Zreszta moze zbyt bronie tego produktu , ale razem z sasiadem , i brate spedzilismy mase czasu z MTG i teraz wizja grania ze soba na kosnolach w te karcianki strasznie nas kreci.
chodzilo mi o to ze jesli ta szmatka jest lub jej by nie bylo to koszt gry by sie nie zmienil.
Ale tak myslalem kiedyswyczytalem ze ta szmatka bedzie miala jakies sensory.
CYTAT
Gra polegać będzie na toczeniu karcianych pojedynków poprzez układanie specjalnych kart (30 sztuk w zestawie z możliwością dokupowania) z wizerunkami „pokemonów” na równie specjalnej macie (wyposażonej w sensory) składającej się z 9 pól.
LINK:
kikoo.plCzekam na ta gre jak moj glupi kot na puche (z zarciem)
abradab75
22 08 2007, 08:58
Faranell
17 09 2007, 07:47
Czy premiera w EU na pewno jest 30 listopada?? Troche bezsensu,w USA 23 padziernik...trzeba bedzie sprowadzic:)
Faranell
24 09 2007, 16:49
CYTAT(YETI @ 24 09 2007, 16:03)

Yeti od dawna bylo wiadomo ze cena taka bedzie:) ale zobaczysz, ze w Polszcze:) DOwala CI za to jakies 280 zlotych:) Normalne gry kosztuja 220-250 ktore w Usa stoja 50-60 dolcow:)
Dr.Czekolada
25 09 2007, 10:08
Jeeeee !, a więc Oko sprawiedliwości będzie wydane w sposób o jakim od początku marzyłem

. Nie dostaniemy od razu pełnej talii (niby trywialne ale nie zapominajmy że to przede wszystkim produkt na PS3 a nie typowa karcianka) i na dodatek 8 losowych kart, będziemy się chwalić co też zastaliśmy w pudełku heheheh

. BTW ciekawe po ile będą boost packi (i chyba nie będą w kioskach RUCH-u

).
Mogłoby SONY dodawać kartę/karty do swoich gier, kupujesz Killzone 2, a w środku "Azjatycki Smok" Atk 4, Def 3 xD
Faranell
25 09 2007, 15:31
Dalej nie znamy oficjalnej daty na Europe;/ Pewnie bedzie to 30 listopad...
CYTAT(Faranell @ 25 09 2007, 15:31)

Dalej nie znamy oficjalnej daty na Europe;/ Pewnie bedzie to 30 listopad...
Mam nadzieje, ze sklep PE sprowadzi z US, za "sensowna" cene

. Ja jestem zdecydowanie na TAK!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.