CYTAT(Ficuś @ 29 09 2007, 22:22)

PS. Crono tak mi po głowie chodziło te Moonstone i wkońcu sobie przypomniałem-Amiga 3 dyskietki i cudowna hmm...zręcznosciowo,strategiczno,rpg hybryda-rycerzyk i walki,pamiętam też zabawę w 3 kostki w zamku i spier**** przed smokiem na mapie świata(ale hama wkoncu zatłukłem) oraz druidów w ich stonehenge

Dokladnie to ta gra

, mimo że krótka ma w sobie niesamowity power,pamietam jak za czasów Amigy toczyłem ostre boje o świete relikty z bratem i jego dwoma kumplami. Gierke przeszedłem w życiu chyba ze 20 razy, i nawet mimo 16 lat od powstania grafika nadal trzyma przyzwoity poziom

CYTAT(lena163 @ 29 09 2007, 22:17)

No no widzę że się temat rozkręcił

Fajnie bede miała na co polować. Szczególnie na pare gier podanych przez Crono których nie znam oczywiście poza Finalami Chrono Tigger czy Star Ocean bo to już klasyki.
A propo tych tytułów na Snesa to pewnie nie wszystkie można zdobyć na PSX? Bo szczerze mówiąc nie lubie grać na emulatorach
Tak jak mówił Ficuś, Chrono Trigger i FFVI znajduja sie w reedycji na PSX w dwupakach (FFIV-CT) i (FF V-FF VI)
Tales of Phantasia wyszedł w reedycji na PSX ale tylko w wersji japońskiej

. Star Ocean nawet pierwotnie na SNESa nie ukazał sie poza Japonia... Terranigma tak jak pisałem to bardzo niedoceniona gra i nigdy nie doczekała sie ani reedycji ani sequela. Emulacja to jedyna rzecz jaka ci pozostaje... chyba ze kupisz sobie konsole
Jesli mówimy już o PSXie to dorzucze pare tytułów:
-Tales of Destiny (Druga czesc w serii, kompletnie inna historia bardzo dobra gierka ale nawet nie ociera sie o geniusz 1 cześci, coś kiedyś wyczytałem ze planuja reedycje na PS2)
-Star Ocean II (Najlepsza czesc trylogii, póki co bo 4 w drodze)
-Valkyrie Profile (Celtycka mitologia -> Thorgal Rulez

, świetna historia, innowacyjny system walki, duzo fabuły-mało roboty, wbrew pozorom bardzo lubie taką kombinacje)
-Chrono Cross (Wraz z Chrono Trigger&Radical Dreamers na SNES-a jest to dla mnie najlepsza seria gier w historii

)
-Vagrant Story (Dopiero niedawno odkryłem potencjał tej gierki, złoze relacje jak skończe)
Niedługo planuje sięgnąc po Suikodeny słyszałem wiele dobrego o tej serii