Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 3
Forum PSX Extreme > Kąciki > Forum Bijatyk
Burgund
Właśnie znalazłem newsa z zapowiedzią kolejej gry z serii DBZ:Budokai Tenkaichi.

http://ps2.ign.com/articles/790/790264p1.html

CYTAT
May 21, 2007 - Today Atari announced that Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 3 is in development for the Wii and PlayStation 2. Namco Bandai and Spike are currently building the sequel, and Atari will publish the title this holiday season. Budokai Tenkaichi 3 will feature the same trademark fighting mechanics that made the first two games commercial successes.

"Atari is incredibly excited to offer the ultimate chapter in the Budokai Tenkaichi series with over 20 new characters that have never been seen in any other DBZ video games such as Nail, King Cold, and King Vegeta, and battle stages that fans will love," said Emily Anadu, Senior Product Manager, Atari. "Each year, the developers refine the game to bring fans closer to feeling like they are actually playing the show."

The game's special effects and shading techniques are being refined, and environments are being enhanced to include day and night versions of each stage. During night time, players will be able to harness the power of the moon to transform their characters in new ways.

The Dragon Ball Z license has been used in over 25 games that have sold over 10 million units since May 2002.

Jeszcze jedna, moim skromnym zdaniem dobra gra zagości na Wii oraz co najważniejsze na nieśmiertelną PlayStation 2. Ja się cieszę. Mam nadzieję, że w stosunku do 2 części DBZ:BT zostanie dużo bardziej rozbudowany system walki. Dodatkowo pewnie będziemy mieli do wyboru jeszcze większa ilośc postaci.
Killabien
Jedwabista wiadomość a niedawno z bratem się zastanawialiśmy jakby 3 część wyglądała. Dwójka była jedwabista i do teraz w nią gramy z bratem i kolegami. Jeśli dodadzą więcej ciosów i wychodzących z nich ciosów to jest mistrz. No i mogliby pozwolic z goku normalnego transformować się w ssj4 bo troche to głupio wyglaa jak nie można, albo np z tego małego w ssj4 bo jakbył mały to się transformował
Burgund
Nowe wieści biggrin.gif

http://gry.onet.pl/3267,3267,,Dragon_Ball_...ator_detal.html

Pojawi się około 150 grywalnych postaci oraz ponad 20 aren!
Di
150 postaci? Mam nadzieję, że będzie Tapion.
tHrol
150 postaci... No ładnie, ładnie smile.gif Ale niech wreszcie do cholery zmienią tą kamere confused.gif IMO uznaje tylko Budokai 3, w którego do dzisiaj gram, ma normany widok i fajny system w tym nawet trudne cancele w gwarantach smile.gif
Co do tych postaci, to życzę sobie wypaśnego Super #17 smile.gif A i przydałby się tryb customization, co bym mógł zrobić mu bardziej pedalski desing tongue.gif
TasTer
QUOTE(Di @ 27 05 2007, 14:42) *
150 postaci? Mam nadzieję, że będzie Tapion.

Chodzi Ci o kolesia z mieczykiem i czerwoną fryzurką? Był w 2 części to i tu pewnie zagości.
Di
Tak, o niego. Występował w filmie z DBGT. Jest gdzieś lista postaci z dwójki?
tHrol
CYTAT(Di @ 27 05 2007, 15:51) *

Yup chytry_.gif
http://en.wikipedia.org/wiki/Dragon_Ball_Z...able_characters
Burgund
CYTAT(Di @ 27 05 2007, 15:51) *

Tapion występował w 13 filmie Dragon Ball Z. Film nosi podtytuł "Atak Smoka" i został w Polsce wydany z dubbingiem, a co się rzadko u nas zdarza, z bardzo dobrym dubbingiem!

A żeby nie offtopować, to ja czekam na dopasionego Gogetę. To moja ulubiona postac. Najlepsze są te jego ataki KI które na 90 % sięgają przeciwnika.
Kame
2 była ogólnie dobra, tylko chciałbym aby powiększyli różnice między postaciami (chodzi o siłę) tak abym mógł dwoma strzałami załatwić dziadka Kame, grając Songo ssj 4. Z tego co widziałem w filmikach jest ze 3 razy więcej kombinacji ciosów niż w dwójce smile.gif. Przydałyby się krótsze loadingi między przechodzeniem np. z głównego okna do treningu. Jeżeli chodzi o liczbę postaci to na tym za bardzo mi nie zależy (taka ciekawostka) później i tak gra się góra 30 bohaterami. Grafa stoi na trochę wyższym poziomie (fatality jakby wyciągnięte z anime)smile.gif.
Damian312
Chcial bym go zobaczyc w akcji na jakims nex-genie wink.gif ,to by dopiero wygladalo!!:D
Kame
CYTAT(Damian312 @ 19 07 2007, 15:53) *
Chcial bym go zobaczyc w akcji na jakims nex-genie wink.gif ,to by dopiero wygladalo!!:D

Myślę, że to co oferuje ps2 w zupełności wystarczy do zrobienia dragon balla na 10 happy.gif . To by było trochę dziwne, grać w coś ładniejszego niż jest w anime.
Brolly PL
na x360 jakby wyszedł to bym odrazu kupił. 150 postaci extra w hu...
FliQ
CYTAT
Myślę, że to co oferuje ps2 w zupełności wystarczy do zrobienia dragon balla na 10

oj niewydaje mi się tongue.gif Gdyby chcieli zapodac pełne zniszczenia aren i tryby HD PS2 szybko by wymiekła. Ja osobiscie chciałbym zobaczyć ten tytół w nextgenowej oprawie banana.gif
bunny.gif
(Zly)Seba
jest w ogole jakis db na next geny ?
Kame
Coś zapowiadali, ale to nic pewnego.
Sebas
Czym sie różni ta seria od DBZ: Budokai?
Tiny
CYTAT(Sebas @ 27 12 2007, 22:07) *

Wieloma rzeczami ale przede wszystkim gameplayem no i ilością postaci wink.gif
Sebas
CYTAT(Macio13 @ 27 12 2007, 22:46) *
CYTAT(Sebas @ 27 12 2007, 22:07) *

Wieloma rzeczami ale przede wszystkim gameplayem no i ilością postaci wink.gif

Może jakieś konkrety? rolleyes.gif
Nie gram na piratach, żeby sobie obie serie "sprawdzić", a chce być zadowolony z zakupu.
Tiny
Polecam Youtube biggrin.gif jak sobie przejrzysz kilka(naście?) walk, jak i Tenkaichi 2 jak i Budokai , to różnice dojrzysz od razu.
Prawda jest taka że ciężko jest wybrać pomiędzy oba tytułami.

Może pomóc--> http://www.psxextreme.info/Dragon-Ball-Z-B...i-3-t32633.html

Wystarczy się troszeczke rozejrzeć smile.gif
Vipe
roznica sa przede wszystkim areny (w tenkaichi sa 3D i w pelni interaktywne, czyli mozna sabie rozwalic skaly, budynki itp. w budakai3 juz nie). Ale ataki specjalne chyba nadal robia wieksze wrazenie w budokai niz tenkaichi smile.gif

No chwile obecna budokai tenkaichi3 to dla mnie najlepszy Dragon Ball, jednak ja spedzilem sporo czasu przy budokai3. Jesli Ty nie grales jeszcze w nic to polecam obie gry. To sa zupelnie 2 rozne gry.
montana
Fajnie ze wrzucili az 160 postaci , ale mogli popracowac troche nad grafiką . W czasie akcji nie zwraca sie na to uwagi , ale kiedy rozmawiają niestety widac niedociągnięcia . I ten tryb Dragon history jest strasznie udziwniony , jest mniej walk , ale są one dłuzsze .Uwazam iz zmiany w tym trybie są zupełnie niepotrzebne . I szkoda ze jest mniej postaci do odblokowania , przytłaczającą wiekszoscią mozemy grac juz po pierwszym włozeniu płytki do napędu.
XM16E1
Ile godzin zajmuje przejscie calej fabuly ( wszystkie sagi ) ?
Kupilem gre i czekam az przyjdzie i sie tak zastanawiam...
devil162
znacie jakies kombosy oprocz tych podstawowych ??

L2 + triangle.gif

L2 + strzałka w góre + triangle.gif

L2 + strzałka w dół + triangle.gif

znacie cos wiecej ?? wiem jeszcze ze jak przeciwnik sie broni to daje się triangle.gif i uderza inaczej i nie da rady się obrinić

jeszcze niektore postacie mają takie coś że jak zrobi im się MAX POWER to daje sie strzałkę w strone przeciwnika lub w boki , tył i przyciska się circle.gif i wtedy robi takie szybkie teleporty
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.