Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Dobry fon do gier
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Mobile
mate5
Wiem ,że w tej kwestii ceniona jest motorola L6 , L7 itd. . Ale wszyscy w klasie ją mają i chciałbym mieć inną. Po prostu chodzi mi o dobrej jakości wyświetlacz i obsługa "dobrej javy" (nie znam się na tym).
raven_raven
Cena nie gra roli? Jeśli gra, podaj ile jesteś gotowy wydać na fona...
mate5
Poniżej 1000zł tyle mniej więcej kosztuje "normalnie" nokia 5300 ale trudno powiedzieć bo będe kupował w sieci a owa nokia przy 40zł na dwa lata kosztuje 400zł. Brałbym to nokie tylko mam wątpliwości co do dobrej jakości w grach sad.gif
M4c
Jak chcesz coś do gier to weź coś z Symbianem...
raven_raven
A najlepiej to weź sobie zwykła koma(najlepiej nokie 3310) i PSP. Nie dość że gry biją na łeb każdą komę od kolegów z klasy to MP3 posłuchasz, filmy pooglądasz i masę innych rzeczy zrobisz...
signap
N-gage?
Dud.ek
No dokładnie inwestuj tylko w coś z symbianem. javy może i są fajne ale jednak gierki pisane pod symbiana biją je pod względem grafiki i rozbudowania.
Mathiu
N-Gage lub tak jak wyżej wspomniane - jakaś cegła + PSP.
lavatekk
CYTAT(raven_raven @ 24 05 2007, 21:56) *
A najlepiej to weź sobie zwykła koma(najlepiej nokie 3310) i PSP. Nie dość że gry biją na łeb każdą komę od kolegów z klasy to MP3 posłuchasz, filmy pooglądasz i masę innych rzeczy zrobisz...

a na komie dodatkowo zrobisz zdjecia i film nakrecisz, no i zawsze masz ją ze sobą

poza tym N3310 - litości, mamy 2007 rok!

co do telefonów to polecam zobaczyć to zestawienie najlepszych phonów do grania z marca 2007

http://pocketgamer.co.uk/r/Mobile/Top+10+g...ture.asp?c=2430

najbardziej przyszłościowe są oczywiście te z symbianem, biorąc pod uwagę stosunek możliwości/cena najfajnieszy bedzie właśnie 5300
ako
CYTAT(lavatekk @ 24 05 2007, 23:47) *
a na komie dodatkowo zrobisz zdjecia i film nakrecisz, no i zawsze masz ją ze sobą

Na PSP tez, wystarczy zainwestowac w kamerke. Pytanie czy warto.

Komorka jest do dzwonienia, PSP do gier a aparaty cyfrowe do zdjec. Jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego wink.gif

Coby nie bylo offtopa... tak jak juz napisane wyzej, jesli juz ma to byc combo telefon + gry to tylko i wylacznie cos z symbianem.
raven_raven
lavatekk nie ośmieszaj się... confused.gif. Chodzi mi o kombo "tania komórka + PSP". A wybrałem N3310 tylko dla przykładu.
lavatekk
CYTAT(raven_raven @ 25 05 2007, 19:56) *
lavatekk nie ośmieszaj się... confused.gif. Chodzi mi o kombo "tania komórka + PSP". A wybrałem N3310 tylko dla przykładu.

w którym momencie się ośmieszam?

poza tym w swoim poście napisałeś:

CYTAT(raven_raven @ 24 05 2007, 21:56) *
A najlepiej to weź sobie zwykła koma(najlepiej nokie 3310) i PSP.

nie widze tam nigdzie np., tylko wyraźną sugestię, że najlepsza będzie 3310 + psp
Antares
CYTAT(ako @ 25 05 2007, 06:29) *
Komorka jest do dzwonienia, PSP do gier a aparaty cyfrowe do zdjec. Jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego wink.gif

Zgodzę się i nie zgodzę zarazem. Zależy co rozumiesz przez "aprat cyfrowy". Ja mam telefon Sharpa 902 z 2.0 Mpix aparatem i dwukrotnym zoomem optycznym. W standardowych tanich kompaktach Kodaka jest 3.2 Mpix, ale co z tego, skoro zdjęcia robią po prostu obrzydliwe - przekłamane kolory, dziwny balans bieli itd. Wg. mnie telefony 3G Sharpa a także nowsze modele SE mogą w 100% konkurować z kompaktowymi apratami fotograficznymi. Nawet jeśli za 600zł można kupić aparat z ponad 6Mpix i 5krotnym optycznym zoomem, to nadal się to nie opłaca. Robiąc zdjęcia z popijawy/wycieczki/urodzin/imprezy wykorzystujesz tak duży zoom? Jestem pewien, że nie. Chyba, że mówimy o profesjonalnej fotografii, to wtedy nie opłaca się nic innego niż D70 Nikona wink.gif

Wg mnie dobry fon może być z powodzeniem malutkim centrum rozrywki (Mp3,Java,Aparat kompaktowy) i ma wtedy tę niewątpliwą zaletę, że mamy go zawsze przy sobie.

Jeśli chodzi o zestawienie tych fonów do grania, to nie mogę się nie zgodzić, ale uważam że Europejskie telefony są raczej dość brzydkie i mało futurystyczne wink.gif Najprzyjemniej się korzysta z telefonu z klapką i z tamtych wszystkich fonów najbardziej chyba podoba mi się N93. Tylko że ich cena, jest totalnie przesadzona confused.gif

Warto też dodać, że Nokia kończy przygotowania do "systemowego N-Gage" czyli swoistej komórkowej usługi a'la X-Box Live, wydawania gier itd- wszystko na nowoczesne komy z Symbianem. Ciekaw tylko jestem, jak rozwiążą problem różnic sprzętowych.
lavatekk
CYTAT(Antares @ 26 05 2007, 16:22) *
Warto też dodać, że Nokia kończy przygotowania do "systemowego N-Gage" czyli swoistej komórkowej usługi a'la X-Box Live, wydawania gier itd- wszystko na nowoczesne komy z Symbianem. Ciekaw tylko jestem, jak rozwiążą problem różnic sprzętowych.

co do różnić sprzętowych to wydaje mi się że będą pewnie 2 wersje gier, jedna pod wszystkie Nokie s60v3 z ekranem 240x320 a druga pod s60v3 tylko z chipem 3D, czyli jak na razie N93 i N95
czy bedzie support dla starszych (ale bardzo popularnych) komórek z serii s60v2 (czyli np. 6600, 6630, N70) ciężko na razie przewidzieć,
troche szerzej o Nokia Next N-Gage można poczytać tutaj:

http://mobile.gamepress.pl/2007/05/23/noki...i-gry/#more-317
_One_
Ja ostatnio nabyłem Nokie N70 i musze powiedziec ze jest nieźle, takie gry jak Carmageddon 3D, Tomb Raider: Legend i Brothers in Arms: Earned in Blood 3D naprawdę trzymają poziom (z tym że tomb raider strasznie monotonny). znalazłem na necie stronkę z cała masą "stafu" do tej komórki, i musze stwierdzic ze do grania jest za mocna smile.gif
mate5
Dopiero teraz się zdecydowałem ,w ogóle zapomniałęm o tym temacie ;P Wybór padł na SE750i Stara komórka ale tam można i w CS-a pograć smile.gif Ma obsługę 3D
A w pewnej sieci ,płacę 100zł za abonament 55 biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.