Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Star Wars: The Force Unleashed
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
MasterShake
CYTAT(Xymek @ 22 08 2008, 15:29) *
Nie rozumie porownan do Jedi Academy - przeciez od razu bylo wiadomo ze to bedzie calkiem inna gra...

rozumieM chyba, bieganie z mieczem swietlnym, uzywanie mocy i radosny roz(pipi) - no imo dosc to podobne,
Radiell
CYTAT(MasterShake @ 22 08 2008, 16:18) *
CYTAT(Xymek @ 22 08 2008, 15:29) *
Nie rozumie porownan do Jedi Academy - przeciez od razu bylo wiadomo ze to bedzie calkiem inna gra...

rozumieM chyba, bieganie z mieczem swietlnym, uzywanie mocy i radosny roz(pipi) - no imo dosc to podobne,

"bieganie z mieczem swietlnym, uzywanie mocy i radosny roz(pipi)" to wlasnie przypomina mi JA i sprawia ze czuje sie tak jak te pare lat temu smile.gif
MasterShake
dalem demu druga szanse i mnie wessalo. Byle do wrzesnia. Tylko k***a czemu takie krotkie, nie mogli brac przykladu z dema CIV"REV?? XD
Hlipo
Dema są aby do sprawdzenia, anie do dłuższych sesji
danielskii
pytanko do tych co grali w demko czy tez u Was wystepuje podczas walki mieczem jakby zwolnienie animacji:/ nie wiem jak to nazwac nie jest to ewidentny drop ani tez nie jest to jakis chyba specjalne slow motion tylko tak jakby klatki brakowalo:/
MichAelis
Mam to samo!! Alez mnie to niezmiernie wkurwia, nie wiem wyglada jakby to tak specjalnie 0___o
ciagle jest ok tylko podczas walki, a konkretnie podczas cięcia mieczem = drop
okoolarnik
tak, to chyba taki efekt zatrzymania akcji w momencie sieknięcia na wzór japońskich slasherów mający dodać... na właściwie nie wiadomo co mający dodac, pewnie dynamiki, ale efekt jest raczej wkurzający i kompletnie tu nie pasuje ;<
MasterShake
no, to taki biedny efekt, to nawet nie drop tylko celowe ale idzie sie przyzwyczauc
Otas
Jako fan SW powiem .... Mooocny Klimat !! i ogólnie rewelka

Jako gracz powiem .... WTF?... grafika średnia, sterowanie i namierzanie obiektów kuleje, AI.. jakie AI??, zniszczalność otoczenia identyczna jak w LEGO SW tongue.gif, walka lightsaberem??... zwykły button mashing sad.gif ... nie no ... nie to zapowiadano i nie tego oczekiwałem confused.gif w tym momencie SW:TFU wygląda dla mnie na zwykłego średniaka ... i chyba nie zdążą wiele poprawić przez ostatni miesiąc
miki77
Czekałem na tą grę i przyznam, że demko nie spełniło moich wszystkich oczekiwań. Choć grafika rzeczywiście wygląda średnio, to jednak ja dalej liczę na poziom z Darthem Vaderem (Kashyyyk). Denerwuje mnie też namierzanie celów - czasami trzeba mieć szczęście, żeby zaatakować tego kogo chcieliśmy. Sama walka jest niezła, ale tak jak wielu osobom brakuje mi odcinania kończyn lub przynajmniej ich nadpalania. Wygląda to dziwnie gdy przecinamy metalowego robota, a prawdziwi przeciwnicy po prostu "kładą się" na ziemi. Nie spodobała mi się też walka z mini bossem na końcu demka. Nasz sith powinien z łatwością amputować mu nogi i resztę metalowego ciała. Mimo tych wad i tak kupię TFU w dniu premiery - dlaczego? Szczerze mówiąc, nie wiem smile.gif
MrSatan
Zagrałem. na początku cięło mi się demo z Vaderem (może dlatego że było z płyty?). Później krótka wstawka i lądujemy już na stacji. Hmm. Zacząłem oczywiście od zabaw rzucaniem czym popadnie, fajnie to wyglądało, trochę jest nieprecyzyjne a w ogniu walki, gdy panuje chaos prawie się nie sprawdza. Podobała mi się "kamehameha" ;) i wyginanie drzwi, walka mieczem świetlnym ok, zwolnienie za bardzo nie przeszkadza. Szybko się kończy, liczyłem po cichu na końcówkę w stylu "walka z dobrym dżedajem". Grafika jest w porządku, muzyka znana i lubiana. A - wywalanie ze ścian różnych pierduł skojarzyło mi sie z "Lego Star Wars" - już chciałem łapać klocki :)
Slupek88
Na tym filmiku początkowym z Vaderem, zawsze się tnie, mam demko na dysku i to samo.
the_m
OXM - 7,5 http://www.neoseeker.com/forums/35193/t121...hed-oxm-review/

Trochę nisko mellow.gif
Gooralesko
CYTAT(the_m @ 23 08 2008, 16:32) *

Nie tylko trochę a bardzo nisko. Myślałem, ze będzie to jeden z tych tytułów na 9 ale jeszcze wszystko przed nami. Zoabczymy niedługo jakie będa recki z IGnu, Gamespotu, GameInformera czy EuroGamera.

EDIT:
Zagrałem w demo - odczucia mam bardzo pozytywne, zarówno jeśli chodzi o sterowanie, siekanie wrogów jak i grafikę. Brakuje odlatujących części ciała po szarżach mieczem świetlnym. Ale ogółem jest bardzo pozytywnie i gra na pewno do mnie trafi maks dwa tygodnie po premierze (Zobaczymy z jakiego pułapu cenowego wystartuje).
Slupek88
Około 170 zł, za tyle można preordery składać. Więc, biorę w dniu premiery, jak na taką gierkę dobra cena. A skoro startuje z dosyć niskiego pułapu cenowego, więc wydaje mi się, że szybko do stówki stanieje.
MichAelis
QUOTE(the_m @ 23 08 2008, 16:32) *

Po tym co zobaczylem w demie dalbym 6,5.
Ocena niska, nawet bardzo bo takie dziwadlo jak OXM czy inne OPM zawsze srubuja oceny w gore.
MrSatan

Po demie dałbym może hmmm... 7. Więcej sobie obiecywałem jeżeli chodzi o możliwości "rzucania" mocą. Jak pisałem wyżej w trakcie rozpierduchy trudno jest coś złapać i posłać precyzyjnie w przeciwnika. A zaznaczanie się obiektów... ile ja się nachodziłem żeby w hali złapać tie-fightera. Cóż, nie wiem czy kupię grę zaraz po premierze. Poczekam aż stanieje do stówki.
ShtaS
Skąd Wy macie te problemy z rzucaniem obiektami? W 9/10 przypadków wystarczy posłać to mniej więcej w kierunku przeciwnika, a "system" sam dokona odpowiedniej korekty aby trafiło w oponenta.
Gooralesko
CYTAT(MrSatan @ 24 08 2008, 01:28) *

Po demie dałbym może hmmm... 7. Więcej sobie obiecywałem jeżeli chodzi o możliwości "rzucania" mocą. Jak pisałem wyżej w trakcie rozpierduchy trudno jest coś złapać i posłać precyzyjnie w przeciwnika. A zaznaczanie się obiektów... ile ja się nachodziłem żeby w hali złapać tie-fightera. Cóż, nie wiem czy kupię grę zaraz po premierze. Poczekam aż stanieje do stówki.

Mi się jakoś udało trafiać przeciwników bez problemu. Wystarczy podnieść przedmiot, rozpocząć przesuwanie go w stronę oponentów i puścić RT. W takich sytuacjach przeciwnik trafiany jest prawie zawsze.

PS: Ja po demie dałbym 8+ lub 9 bo ocena końcowa zależeć będzie również od długości samej gry oraz od atrakcji jakie ona zapewni. W końcu historia dziejąca się pomiędzy III a IV episodem powinna być ciekawa i wciągająca.
danielskii
w sumie daje duza note tylko dlatego ze lubie te universum. Macie racje co do rzutu latwo jest kogos trafic wystarczy rzucic przedmiotem w kierunku ale juz ze zlapaniem konkretnego przedmiotu juz dla mnie byl wiekszy problem (chocby zlapac TIE musialem podbiec i chwile "pobiegac wzrokiem" po TIE zeby zaznaczyl sie co w momencie rozpierduchy nie bylo zbyt madrym posuniecie. Sama gra jest po demku jest dla mnie dobra na mocne 8 za universum, muzyke i podejscie do tematu (ciekaw jestem jak z fabula bedzie). Raczej tez kupie w pierwszych dniach
Wampis
Fajna gra, rozpierducha naprawdę efektowna, a gra skojarzyła mi się trochę z tym co widziałem w demku Too Human, tylko sterowanie lepsze.
Gooralesko
CYTAT(Wampis @ 24 08 2008, 18:11) *
Fajna gra, rozpierducha naprawdę efektowna, a gra skojarzyła mi się trochę z tym co widziałem w demku Too Human, tylko sterowanie lepsze.

No i combosy można ładne tworzyć. Spróbuj X, X, Y, Y lub to co było podane przy loadingu.
wojnar
Moje ulubione combo to X (sekunda przerwy), X, X, B - na samym końcu koleś uderza "mocą" w ziemię i następuje mała fala uderzeniowa która wybija wrogów na moment w górę ;]
No i X+A czyli łapanie ;]
signap
moce typu grab, lajting,itp beda w grze rozwijalne? Im czesciej uzywasz tym staja sie lepsze/mocniejsze?
Nadrill
Prawdopodobnie tak, na filmikach widziałem "LEVEL UP".
alexx-1
Ja w demie tez widziałem smile.gif
Gooralesko
CYTAT(signap @ 24 08 2008, 19:44) *
moce typu grab, lajting,itp beda w grze rozwijalne? Im czesciej uzywasz tym staja sie lepsze/mocniejsze?

Na pewno nie będzie tak, że im częściej używasz tym staja się lepsze. To nie Morrowind i Oblivion wink.gif Ale polepszać moce i dodawac nowe będzie można zapewne przy zdobywaniu nowego poziomu.
stabik
W demie można się upgreadować na minimum 2 lvl upy. Nie wiem na co ten drugi bo przez przypadek skipnąłem. Grałem na najwyższym poziomie, bawiąc się w różne przechodzenia danego lvl(dużo deaths), aż się nabiło ^ ^
Zeratul
nie no demko daje rade... nie bede ocenial, ale przezycia naprawde intensywne.
Kroolik
Piszecie o niskiej ocenie, a przecież jest masę fajnych tytułów z ocenami 6-8.
Nie każda gra dostanie 9 czy 10 przecież.
Zresztą poczekajmy na Fulla, wtedy można będzie psioczyć.
no use for a name
bardzo mi sie demko podoba, ale to z tego ze fan tej serii ze mnie.
co nie zmienia faktu ze mam pare ale do calej giery - wypowiem sie jak dostane w lapy pelna v.
bart-blank
A mi to demko totalnie się nie spodobało, tak biegałem i siekałem wszystko i jakoś tak bez rewelacji...skasowałem.
qb3k
Dobra gra. Po drugim obcowaniu z demkiem jeszcze bardziej mi się podoba. Fajne kamehameha jest jak się skoczy o level biggrin.gif.
Hela
Czytał już ktoś komiks (pod tym samym tytułem) nawiązujący do gry?
Badus
CYTAT(Hela @ 29 08 2008, 14:23) *
Czytał już ktoś komiks (pod tym samym tytułem) nawiązujący do gry?

Yep, cała fabuła podana na tacy. Niestety, dla fanów SW może być ciężkostrawna, ale jeśli chcesz przeczytać pierwsze opinie to zapraszam tutaj.
Kwas_91
Przeczytałem cały komiks The Foce Unleashed i jestem pod małym wrażeniem. Myślałem że fabuła w grze będzie tylko głupim pretekstem to wycinania/rzucania/rażenia prądami przeciwników, a ta okazała się całkiem niezła. Zobaczymy jeszcze jak to zostanie przedstawione w grze.
Świrol
CYTAT(Kwas_91 @ 31 08 2008, 14:57) *
Przeczytałem cały komiks The Foce Unleashed i jestem pod małym wrażeniem. Myślałem że fabuła w grze będzie tylko głupim pretekstem to wycinania/rzucania/rażenia prądami przeciwników, a ta okazała się całkiem niezła. Zobaczymy jeszcze jak to zostanie przedstawione w grze.

A to gdzie taki komiks mozna kupic? Bo u mnie w kiosku u Pani Grażynki nie ma smile.gif
Kwas_91
Komiks wydano tylko w USA, ale istnieją sklepy internetowe i... "alternatywy".
Świrol
No tak w naszym odizolowanym kraju pozostaje tylko "alternatywa". Swoja droga George L. postapil slusznie oddajac swoje dziecko w rece innych, kinowe Clone Wars calkiem niezle, The Force Unleashed zapowiada sie swietnie. Sam chyba doszedl do wniosku ze sa ludzie ktorzy potrafia wykorzystac swiat Gwiezdych Wojen lepiej niz on sam.
Badus
CYTAT(Świrol @ 31 08 2008, 16:42) *
No tak w naszym odizolowanym kraju pozostaje tylko "alternatywa".

Przeczytanie oryginału daje większą satysfakcję i wcale nie jest takie kosztowne - Amazon czeka.
Gooralesko
Się porobiło http://www.gamerankings.com/htmlpages2/933156.asp

Jak gra uzyskuje oceny w granicach 7/10 to znaczy, że Lucas Arts popełniło poważne błędy zaniżające jakość gameplay'u. Na pewno nie kupię gry na 7/10 tuż po premierze, nie wiem jak wy ale czuje się oszukany przez Lucas Aarts. Miałbyć hit (czyli według mnie średnia conajmniej 8,7-9,0 i wyżej) a jest jak na razie wielka kupa.
signap
podobnie z Mercami taki tytul a zwalony pier|)olony przez EA, wczesniej gre wydal LA i trzymala poziom. Gooralesko ciekawe co powiesz gdy Fallout 3 dostanie srednio 8/7 wink.gif
Pelipe
A mi się demko podobało, gra w dodatku w moje urodziny wychodzi, więc tak czy siak biorę i(pipi) na recenzje. Poza tym lubię klimaty StarWars.
CYTAT(signap @ 6 09 2008, 16:20) *
Gooralesko ciekawe co powiesz gdy Fallout 3 dostanie srednio 8/7 wink.gif

Nie dostanie smile.gif
Gooralesko
podobnie z Mercami taki tytul a zwalony pier|)olony przez EA, wczesniej gre wydal LA i trzymala poziom. Gooralesko ciekawe co powiesz gdy Fallout 3 dostanie srednio 8/7 wink.gif

Po niektórych developerach można być pewnym jakości. Lucas Arts najwyraźniej do nich nie należy.
Dziobak_
Nowe SW kupię na bank, nawet jak będzie miało srednią 7.5, ale takie Merc2 sobie odpuszczam.
kulak4
Po demku mogę stwierdzić, że jeśli pełna wersja nie jest za bardzo poprawiona pod względem gameplayu itd. to oceny są raczej słuszne.
Po pierwsze - sterowanie to jakaś kpina. Nie raz zdarzało mi się ciąć powietrze, bo postać oczywiście musi dokończyć 4-hitową serię i nijak nie da się tego cancelować. Poza tym z jednej strony to dość realistyczne, ale przeciwnicy nawet gdy umrą to nadal przyjmują kolejne szlagi. Wystarczy, że nie widzisz paska ich energii (dlaczego? O tym za chwilę...) i nie wiesz, kiedy masz przestać machać latarą, a reszta wrogów cały czas strzela...
Nie trafia do mnie również argument, że zwiększono wytrzymałość niektórych przeciwników (wytrzymują ze cztery uderzenia). Miecz świetlny to miecz świetlny i powinien wchodzić we wroga jak w masło...Że niby byłoby za łatwo? To dlatego w leciwym (lecz dobrym) "Jedi Academy" były co jakiś czas obecne pojedynki z 2, 3 jak i nie więcej mistrzami (i uczniami) Sith...?
Dwa - paski energii, o których wspomniałem, mogą być nie widoczne ze względu na tragiczną pracę kamery. Żeby było śmieszniej, przycisk centrowania obrazu jest spierniczony doszczętnie - gdy go naciskasz w biegu, to kamera przekręca się w taki sposób, by przedstawić bohatera z profilu (???)...O wiele lepiej spisuje się w tej funkcji klawisz lockowania na beczkach i innych przedmiotach możliwych do podniesienia (ale to chyba nie tak miało wyglądać)...
Trzeci punkt - jak zwykle szumne zapowiedzi związane z interakcją z otoczeniem i jak zwykle okazuje się to tylko hypem. Fizyka owszem. jest, ale kadłubowa. Przetniesz TYLKO to, co zaplanowali twórcy, a więc niewiele...Nawet przedmioty, które możesz podnosić są "nietykalne"! Wrogowi nawet rączka nie odleci (krok wstecz w porównaniu do "JA"), co by dzieci grające w ten tytuł nie były przerażone...Ekhm, tówrcy! Czy tylko ja żyję w świecie, w którym 12-latkowie zabijają swoich równieśników (sorry, nie wytrzymałem)!?!? Po co ta hipokryzja?!?! Droida przetniesz na pół, ale stormtroopera już nie (przecież i tak nie byłoby krwi, miecz WYPALA ranę!).
Nawet taki detal jak to, że rozwalasz szybę w statku kosmicznym, która zasysa (chyba) elementy otoczenia (głowy nie dam, nie zwróciłem na to należytej uwagi)), ale nie Ciebie (próbowałem wskoczyć w dziurę, nic z tego) sprawia negatywne wrażenie...
Dalej - QTE są denerwujące. Rozumiem, że to sposób na odświeżenie skostniałych zasad ale do groma, nie każdy lubi "wciskać guzik, gdy pojawia się jego wielki symbol na ekranie" jak to ładnie określił (były) szef "Team Ninja" apropo owego mechanizmu w "Heavenly Sword"...
I na koniec gwóźdz do trumny (przesadzam) - przez owe mankamenty siekanie stormtrooperów i innego tatałajstwa nie jest tak rajcujące jak powinno być! Tak, szalejąca kamera, kiepskie sterowanie przeszkadzają w grze! A to Ci nowinka! Ciekawe tylko, jak beta-testerzy tego nie zauważyli...
Żeby nie było, że zjeżdzam ten tytuł z góry do dołu:
Patenty z mocą są miłe (aczkolwiek ja zawsze przedkładałem miecz nad moce), lecz przez kiepski system walki "latarą" zostałem zmuszony do ich częstego używania (łatwiej jest porazić kogoś błyskawicami niż walczyć z kamerą), do tego doszły nowe umiejętności ("kamehameha", dashe...). Samo podnoszenie i kontrolowanie przemiotów w powietrzu tylko z początku wydaje się trudne. Gdy opanuje się zasady sterowania podniesionymi rzeczami (jedna gałka steruje w głąb, druga w płaszczyźnie "góra-dół"), spokojnie używa się mocy jak się żywnie podoba.
Dwa - fizyka, mimo że nie spełniająca pokładancyh nadziei, jest krokiem na przód w skali serii.
Trzy - granie sprawia mimo wszystko jakąś frajdę, ale czuć w powietrzu, że to mogło wyglądać inaczej, lepiej. Pomimo skaszanionego sterowania i mechanizmu kamery walka sprawia lekką przyjemność. Wszak rzucenie łatopalnego zbiornika w grupkę wrogów i rozsadzenie go mocą w ich pobliżu to patent nie w kij dmuchał!
Również design nowego typu miecza świetlnego (tonfy) to zawsze jakaś nowość (chyba, że takie "cuś" obecne było w komiksach, ale nawet w takim przypadku to nowinka na skalę gier z tej serii).
Jednak rzecz, która naprawdę ratuję tą grę to...uniwersum "Gwiezdnych Wojen" . Ta muzyka, ten klimat...Nawet największy crap zyskałby zapewne choć punkt do oceny za to, że "to produkt w niesamowitm świecie Georga Lucasa"...
Tyle, FIN.
PS: Mała prośba. Niech ktoś ustosunkuje się do mojej wypowiedzi i porówna z pełną wersją gry, to będziemy mieli pogląd na wygląd "fulla"...
Dziobak_
Heh... Dzisiaj chciałem zobaczyć średnią Too Human i natknąłem sie na wynik SW.... Chyba jednak sobie odpuszcze, a przynajmniej na razie...
danielskii
CYTAT(Gooralesko @ 6 09 2008, 18:31) *

Po niektórych developerach można być pewnym jakości. Lucas Arts najwyraźniej do nich nie należy.

po beth mozna sie spodziewac jakosci??!$%* a to Ci nowość...

Co do SW:TFU gre raczej kupie mimo tego systemu walki, byc moze gra nadrobi fabula:) chociaz raczej po demku widac ze to bedzie średniak.. czy mocny zobaczymy w fullu
signap
CYTAT(Gooralesko @ 6 09 2008, 20:31) *

niestety, nigdy sie nie jest niczego pewnym. Pandemic Studios stworzylo b.dobre gry - Merc1, FSW, SW Battlefront, Destroy All Humans ale Merc2 nie udalo sie im zrobic. W dzisiajszych czasach trudno zrobic gre trzymajaca poziom poprzednich czesci, duzo gier fajnie tylko na trailerach. Nietwierdze ze F3 bedzie crapem wink.gif, sam licze na ten tytul bo wyglada na interesujacy oraz dobry klimat ma
Gooralesko
CYTAT(danielskii @ 7 09 2008, 15:22) *
CYTAT(Gooralesko @ 6 09 2008, 18:31) *

po beth mozna sie spodziewac jakosci??!$%* a to Ci nowość...

Co do SW:TFU gre raczej kupie mimo tego systemu walki, byc moze gra nadrobi fabula:) chociaz raczej po demku widac ze to bedzie średniak.. czy mocny zobaczymy w fullu

Tak jakości Danielu. To, że się tobie gry Bethesdy nie podobają nie oznacza, że są słabej jakości.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.