Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Kineskopowce HD
Forum PSX Extreme > Inne > HD
Cisław
Chciałbym kupić TV pod PS3 i mam pytanko do osób, które użytkowały telewizory kineskopowe, przystosowane do standardu HD, (których na polskim rynku jest tylko kilka modeli):
Czy TV CRT rzeczywiście jest w stanie wyświetlić rozdzielczość 720p i 1080i, czy też będzie tylko "dopasowywać" sygnał hd do niższej rozdziałki, np 480p (przeskalowywać w dół)?

Bardziej odpowiadałby mi CRT niz LCD, ze względu na cenę, smużenie, mniejszą paletę barw na niekorzyść LCD.

Czy ktoś z was posiada ten TV i sprawdzał jaka jest jakość w trybach 720p i 1080i? - http://www.allegro.pl/item198165657_samsun..._promocja_.html
ambasadororientu
Jestem zainteresowany tym samym modelem ! Czytałem sporo o wersji z końcówką 409 i ponoć jest za te pieniądze bardzo dobra (a od tego modelu różni się chyba tylko kolorem ) chce koniecznie CRT bo na LCD bardzo kiepsko przezentuje się obraz ze strszych konsol ( Dreamcast, Nintendo 64) i zLCD nie współpracuje pistolet:P co dla mnie też się liczy..pozatym mam miejsce w pokoju i chce mieć pożądny obraz z sygnału SD i estetyczny odbiornik, a ten z wyglądu udaje LCD biggrin.gif ..ale ponoć dlatego ma kłopoty z geometrią (co da się naprawić własnoręcznie w menu serwisowym ). Czekam na jakieś info od ludzi którzy wiedzą coś więcej o tym modelu bądź innym CRT HD i jego współpracy z konsolkami wink.gif

pozdrawiam
ziemia1
od 2 miesięcy jestem posiadaczem ps3, która dzięki mojej żonie (wielbicielki piłki nożnej o sso w tym chozii) jest podpięta pod Philips 32PW9551.
Poszliśmy rok temu na pewien kompromis po testowaniu lcd których jakość obrazu jeśli idzie o ogladanie meczy i seriali wink.gif wołała o pomstę do nieba, a chciałem lcd hd coby uciągła. Trochę się martwiłem co to to uciągnie ale do 1080i uciąga.
Więc jeśli szukacie tv do ogladania tv, dvd i grania zarówno na current i next serdecznie polecam. tym bardziej że w chwili obecnej cena tego modelu trochę spadła można wyczaić okazję za 2050zł i dostajecie świetny tivik 32calowy.
Jednak sugeruję mieć trochę miejsca w hc roomie bo bardzo mały to on nie jest

Wymiary
Szerokość urządzenia : 862 mm
Wysokość urządzenia : 554 mm
Głębokość urządzenia : 528 mm
Waga produktu : 50 kg - trzeba raczej dwóch osób do niesienia

Możliwości połączenia
Liczba złącz Scart : 2
Złącze Ext 1 Scart : Wejście i wyjście CVBS, RGB, Wejście/wyjście audio
Złącze Ext 2 Scart : Wejście i wyjście CVBS, Wejście S-video, Wejście/wyjście audio
Ext 4 : Gniazdo YPbPr, Wejście audio L/P
Ext 5 : HDMI, Wejście audio L/P
Inne połączenia : Wyjście stereo o stałym poziomie
Gniazda z boku obudowy : S-Video Y/C, Wejście CVBS, Wejście audio L/P, Wyjście słuchawek

Obsługiwana roz. wyświetlacza
Formaty wideo : 1080i, 50, 60 Hz, 480p, 60 Hz, 720p, 50, 60 Hz, 576p, 50 Hz

Przez rok użytkowania przytrafiła mi się jedna awaria, "piszczenie" przy dużym kontraście, która po wizycie (4miechy temu) w serwisie (przyjechali zabrali i po tygodniu odnieśli mi do domu) ustapiła i jak na razie ok.
M4sta
Co do tego Samsunga, widzialem go w akcji i przez dlugi czas myslalem ze to lcd.Dopiero z boku widac,ze nie jest to plaski telewizor. No a co do wyswietlanego obrazu,byl to obraz z typowej kablowki,totez niewiele moge powiedziec.
ambasadororientu
jak już kupie tego samsunga to napisze jakie wrażenia smile.gif dzięki za komentarze
Towarzysz
Te Samsungi maja ponoc slaba geometrie.
W marketach widzialem juz lcd 32" ponizej 2000zl, wiec daj sobie lepiej spokoj z CRT.
ambasadororientu
CYTAT(Towarzysz @ 28 06 2007, 19:34) *
Te Samsungi maja ponoc slaba geometrie.
W marketach widzialem juz lcd 32" ponizej 2000zl, wiec daj sobie lepiej spokoj z CRT.

Gry z PS2 i konsol starszych od niej wyglądają na LCD tragicznie...nikomu nie polecam takiego panelu za mniej niż 2k bo to zapewne tragedia. Na CRT HD obraz jest nieporównywalnie lepszy jeżeli chodzi o starsze konsole. Jeżeli masz tylko XO to polecam zgrabny LCD..jeżeli masz też starszy sprzęt z czystym sumieniem polecam ładny odbiornik Samsunga (409p,419p), który pogodzi i sygnał 720p i upiększy obraz z np Dreamcasta. Geometrie można za pomocą menu serwisowego genialnie poprawić ...no chyba że komuś się nie chce wink.gif
C1REX
CYTAT(ambasadororientu @ 29 06 2007, 20:37) *
Gry z PS2 i konsol starszych od niej wyglądają na LCD tragicznie...nikomu nie polecam takiego panelu za mniej niż 2k bo to zapewne tragedia. Na CRT HD obraz jest nieporównywalnie lepszy jeżeli chodzi o starsze konsole. Jeżeli masz tylko XO to polecam zgrabny LCD..jeżeli masz też starszy sprzęt z czystym sumieniem polecam ładny odbiornik Samsunga (409p,419p), który pogodzi i sygnał 720p i upiększy obraz z np Dreamcasta. Geometrie można za pomocą menu serwisowego genialnie poprawić ...no chyba że komuś się nie chce wink.gif

Gry z ps2 wyglądają na LCD świetnie, o ile konsola podpięta jest przez component.

Przez RGB i cincze wygląda... niegrywalnie.
qazar
tv philipsa reklamowany przez kolege ziemia1 jest super inwestycja i naprawde obraz z tego tv przebija wiekszosc lcd i tylko niektore plazmy moga z nim konkurowac smile.gif)
samsung ma niestety zwalona geometrie i goraco go nie polecam,szczegolnie ze ta cena to zadna rewelacja w obliczu philipsa smile.gif)
cameel
Odkurzam temat, bo własnie zastanawiam sie nad kupnem TV HD.
I mam dylemat czy LCD czy plazma, tymczasem tu widzę rozwiązanie które moze byc ciekawym kompromisem.
Problem w tym, ze nie moge znaleźć zadnych ofert tego Philipsa 32PW9551, został juz chyba wycofany.
Pytanie do was, czy da się gdzieś jeszcze kupić ten telewizor?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.