Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Japońskie RPG/MMORPG / gra z Japończykami / gry o Japoni
Forum PSX Extreme > Inne > Japonia > Japonia
Yahoosph
Dużą popularność ma u nas z MMORPG 'World of Warcraft' czy 'Guild Wars', jednak tak naprawdę płatnych/bezpłatnych MMORPG na PC'ta jest od groma, w tym cześć jest grana przez nie tylko Europejczyków czy Amerykanów, ale też Azjatów.
Teraz pytanie - czy ktoś z was gra w jakąś z nich, czy ma kontakt np. przez wspólną gildię z jakimiś Japończykami ?
Może znacie jakieś RPG dzięki którym można się z ich kulturą zapoznać ?

Jedyną moja propozycją jest Diablo 2 gdzie można założyć konto w Azji, ale czy kasuje się wtedy swoje Europejskie, czy otrzymuje nowe ?
Bez przesadzania, porostu czy ktoś pyka w jakieś MMORPG'i gdzie można popykać nie tylko z Europejczykami i Amerykanami.

PS: słyszałem o Ragnarok, ale poza nazwy i screenów nic o niej nie wiem - się nie wypowiadam.
LegionPolski
Lineage II - dużo koreańców, w dodatku gra jest genialna - gram od 3,5 roku wink.gif
Magna Carta - koreańskie... za dużo o tym nie słyszałem, wiem, że jest wink.gif

Ragnarok Online jest spoko, jak Cię nie razi grafika to śmiało wskakuj - większość serwerów jest z Azji.
greah
Silkroad Online jest bogate w Azjatów jednakże jeśli masz zamiar grać z Japończykami to raczej podszkol się w kanie, bo z engrishem to oni są na bakier ;]
Antares
Final Fantasy XI Online jest totalnie international - grałem przez miesiąc i poznałem kilku Japończyków ale po pierwsze:

1) ni chooya potrafią powiedzieć po angielsku tongue.gif
2) z oczywistych przyczyn są online o innych godzinach niż europejczycy wink.gif
Ölschmitz
japonczycy sa ponoc dobzi w te gry dlatego trudno ich pokonac.
ciesli
the legend of mir 3 bije wszystko
sheepysheepy
Imagine "Megaten" Online @_@ MMO w universum Megaten @_@ sami japończycy
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.