Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Guitar Hero III: Legends of Rock
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13
Specu
ha, zakupiłem GH3, w sobotę będę katował cały dzień biggrin.gif
70 nowych piosenek, tego właśnie mi brakowało. bardzo fajnie że w większości kawałków zrezygnowali z cover bandów, w dwójce taki np. Lamb of God czy RATM były poprostu żałosnie wykonane (w drugim przypadku mowie ofkoz o wokalu)
yaczes
Mozna gdzies w Polsce dorwac wersje z gitara?
B0dz1o
Na gram.pl można dostać od 350 zeta
Matriks_1111
Na Ultimie jest również dostępna w preorderze za 369 zł hyh.gif
yaczes
Ale ja mowie TERAZ. Jak to jest, ze na allegro jest PALowa wersja, a premiera w Polsce pod koniec miecha? Beton. Moze to z Australii?
ranaghar
Rock You Like a Hurricane Scorpionsów w coverze - bleh! Na ten kawałek najbardziej się napalałem sad.gif
Blim
CYTAT(ranaghar @ 8 11 2007, 21:04) *
Rock You Like a Hurricane Scorpionsów w coverze - bleh! Na ten kawałek najbardziej się napalałem sad.gif

Cover jest znakomity, nie ma się czego czepić.
Butcher
CYTAT(Keymaker @ 3 11 2007, 22:01) *
Zostałem zniszczony przez każdą z piosenek. Pewniakiem jest kupno pełnej wersji, szczególnie kręci mnie obecność Ironów i Gunsów smile.gif
Butcher, dasz się wyrwać na online po premierze ?? tongue.gif

Nie widzę problemu, tylko możesz mieć problem z trafieniem na mnie online z tą grą.
W GH gram zazwyczaj na odkręconym ampie jak exportuje rodzinkę poza chatę... smile.gif

No i mamy dwa oficjalne pakiety na XLM - także na US PS Store.
yaczes
Polecam najnowszy odcinek South Park - traktuje o Guitar Hero smile.gif Jakze prawdziwe i celne zakonczenie (jak zwykle) wink.gif
Ogladac!
Jak chce GH3:(
Specu
po weekendzie spedzonym czesciowo na lupaniu w GH3 stwierdzam ze nie zaluje zadnej wydanej zlotowki smile.gif
jest tak jak w GH2 tylko ze lepiej, pod prawie kazdym wzgledem.
Grafika, jak bylo widac juz na demku - podciagnieta i w koncu jako tako 'next genowa'. dodali tez kapitalne wstawki animowane podczas kampanii. cieszy też wyszczegolnienie nutek ktore mozna zagrac poprzez hammer-on czy pull-off.
muzycznie tez bardzo dobrze, ale imo songi bonusowe byly o wiele lepsze w GH2
jedyna znaczaca innowacja (ofkoz poza obsluga Live!) to walki z bossami - Tomem Morello, Slashem i szatanem hyh.gif
na multi doszły 'przeszkadzajki' niesamowicie umilajace rozgrywke.

ogolnie bardzo na +
Diabeu
i Sabotage na bis w coop career icon_twisted.gif
Specu
CYTAT(Diabeu @ 12 11 2007, 11:45) *
i Sabotage na bis w coop career icon_twisted.gif

byś został jeszcze 5 minut i byśmy Welcome to the Jungle załupali diablo.gif
biggrin.gif
jiloo
CYTAT(Specu @ 12 11 2007, 11:39) *
cieszy też wyszczegolnienie nutek ktore mozna zagrac poprzez hammer-on czy pull-off.

to bylo tez w GH2. nie wiem jak jest wyszczegolnione teraz, ale domyslam sie, ze jest widoczniej smile.gif
Specu
CYTAT(jiloo @ 12 11 2007, 13:00) *
cieszy też wyszczegolnienie nutek ktore mozna zagrac poprzez hammer-on czy pull-off.

to bylo tez w GH2. nie wiem jak jest wyszczegolnione teraz, ale domyslam sie, ze jest widoczniej smile.gif

szczerze? w GH2 tego nie zauważyłem smile.gif chyba będę musiał odświeżyć.
teraz 'nutki' świecą jak psu jajca więc nie sposób je przeoczyć smile.gif
Diabeu
ja tam w gh2 nie widzę tego podświetlenia
Mikes
w GH była tylko biała ramka, i na mniejszych telewizorach nie bylo tego widac wlasciwie ;f
jiloo
CYTAT(Specu @ 12 11 2007, 13:06) *
CYTAT(jiloo @ 12 11 2007, 13:00) *

szczerze? w GH2 tego nie zauważyłem smile.gif chyba będę musiał odświeżyć.
teraz 'nutki' świecą jak psu jajca więc nie sposób je przeoczyć smile.gif

CYTAT(Diabeu @ 12 11 2007, 13:08) *
ja tam w gh2 nie widzę tego podświetlenia

a dwojeczce jest tak, ze nutki ktore mozna zagrac tymi technikami sa na bialo wypelnione na samej gorze.
najszybciej sprawdzic to we "Free Bird" na normalu, juz zaraz na poczatku sa te podswietlenia.
ale rozumiem, ze w trojeczce tak wali po galach, ze trudno nie zauwazyc ;p
Diabeu
tu nie ma żadnej ramki tylko jebitna aureolka na "sutku" icon_twisted.gif
jiloo
CYTAT(Diabeu @ 12 11 2007, 16:00) *
tu nie ma żadnej ramki tylko (pipi)itna aureolka na "sutku" icon_twisted.gif

hehe. tego okreslenia szukalem. w dwojce tez jest na sutku smile.gif
bartiz
W dwójce ja na początku tego w oógle nie widziałem dopiero jak sobie tutoriala odpaliłem to zobaczyłem.

Specu testowałeś LIVE ?
El Loco Chocko
Slyszalem ze grajac coopa nie mozna wybrac osobno basu i gitary...prawda to?Nie chce mi sie jakos w to wierzyc ;/
Blim
Przepraszam bardzo ale biggrin.gif jak wy graliście w GH nie wiedząc o tym że nie wszystkie nuty trzeba strumować? huh.gif
bartiz
No dokładnie, IMO niektórze solówki są niedozagrania bez tego (mówię o Hard i Expert oczywiście)
Specu
CYTAT(bartiz @ 12 11 2007, 18:00) *
W dwójce ja na początku tego w oógle nie widziałem dopiero jak sobie tutoriala odpaliłem to zobaczyłem.

Specu testowałeś LIVE ?

właśnie nie... konsolka jeszcze nie podłączona... ;(
ale mogę zanieść gitarkę do kumpla biggrin.gif

CYTAT(El Loco Chocko @ 12 11 2007, 20:17) *
Slyszalem ze grajac coopa nie mozna wybrac osobno basu i gitary...prawda to?Nie chce mi sie jakos w to wierzyc ;/

niee, wsio po staremu pod tym względem

CYTAT(Blim @ 12 11 2007, 20:19) *
Przepraszam bardzo ale biggrin.gif jak wy graliście w GH nie wiedząc o tym że nie wszystkie nuty trzeba strumować? huh.gif

na hardzie skończyłem bez problemu, w sumie to tak na chybił trafił te hammer-ony robiłem, widać fart cholerny (i szybkie palce przy napieraniu tego strum bara xD )
jaszczoor
hehe też o tym nie wiedizałem i robiłem tą technike wtedy kiedy mi sie wydawało że akurat potrzeba. I mam rozpykane 90% piosenek na expercie.
Blim
Rozpykane czyli rozumiem na 5 gwiazdek? Bo zagrać w ogóle to można jednym palcem... wink.gif
Sandking
Po zagraniu w demko utwierdziłem się w fakcie, że warto w końcu złożyć preordera na GHIII wink.gif

Wrażenia z demka są bardzo pozytywne, granie na padzie jest wygodniejsze niż myślałem, ale cudów na kiju nie ma, gitara rządzi! Hard idzie bez problemu, ale na Expercie już podwija się człowiekowi noga, podoba mi się także styl w menu gry, o wiele lepszy od tego z GH II smile.gif.

Jeszcze tylko tydzień wink.gif
jaszczoor
CYTAT(Blim @ 15 11 2007, 11:15) *
Rozpykane czyli rozumiem na 5 gwiazdek? Bo zagrać w ogóle to można jednym palcem... wink.gif

bez przesady ze jednym palcem tongue.gif Ale tak 3/4 na 5 *
Jędrek
Jak tam Butcher wrazenia ? chytry_.gif
Specu
na medium już wszystko na 5 gwiazdek, na hardzie musze z 6 utworów jeszcze dopieścić smile.gif
gierka jest swietna, niech tylko wypuszcza lepszy DLC, i bedzie miodzio
Keymaker
Słuchajcie, była mowa, że GHIII jest trudniejsze od II itp. Chciałbym się upewnić, czy dobrze zrobię porywając się od razu na część III, olewając II. Jeżeli to komuś pomoże w ocenie, to powiem, że w realu popylam na wiośle smile.gif Oferta na gram.pl kusi jak cholera, zwłaszcza że nie znalazłem ani jednej lepszej. A co tu dużo gadać...demo mną pozamiatało, jak już wspominałem...
Specu
poziom trudności jest trochę dziwny
kawałki z pierwszych stage'ów są dość łatwe, a na bodajże dwóch ostatnich poziom skacze dość mocno. ogólnie nie powiedziałbym że gh3 jest trudniejsze niż gh2, wręcz przeciwnie.
spokojnie możesz olać dwójkę, ta gra jest przecież stworzona dla wszystkich a nie tylko weteranów gh smile.gif
Jędrek
Lepiej kupic GH2 z giatarka, popykac sobie, poczekac az GH3 stanieje i kupic sama gre.
Keymaker
Cóż...Chętnie bym się poczęstował GHII w jakiejś znośnej cenie smile.gif Nie chce jakiś dzielny forumowicz sprzedać Guitar Hero II ? Najchętniej z gitarką smile.gif
Jędrek
W necie (wiadomo gdzie) byly ostatnio niezle oferty GH2, z wioslem ofkoz.
Butcher
CYTAT(Jędrek @ 17 11 2007, 15:44) *

Wrażenia ofkoz niezłe, aczkolwiek....
To już moje trzecie spotkanie z serią (a właściwie czwarte, bo GH2 łyknąłem na PS2/360) - i muszę stwierdzić, że zaczynam się robić wybredny smile.gif
Trzy pierwsze sety w GH3 to nuda do zerzygania - poza RATM i Pat Benatar (na siłę) same nudne, stare syfy bez polotu... Przestaje mnie najwyraźniej bawić brzdąkanie czegokolwiek. Dopiero po zakupieniu mojego kochanego Killswitch Engage w sklepie i odkręceniu ampa poczułem stary, dobry feeling GH (BTW: to ten sam utworek, co w pierwszym trailerze Burnout Paradise).
Dopiero od czwartego zestawu robi się ciekawie: Slayer, Slipknot, Metallica, Living Colour, G'n'R, Sabbath, QOTSA, Smashing...
Bardzo fajny pomysł z animowanymi scenkami przerywnikowymi, nieźle pomyślane Boss Battle, licznik streaków nieprzydatny (kto ma czas tam patrzeć?), za głośna momentami publika i Star Power, lampy ze SP mniej wyraźne niż poprzedni wskaźnik. Cieszy uwypuklenie nutek z hammer-on i pull-off.
IMO w kwestii grywalności nawet na Normalu szybko się robi trudniej niż w GH2...
Online jeszcze przede mną - na razie rozkminiam karierę solo...
Diabeu
CYTAT(Specu @ 18 11 2007, 13:32) *
poziom trudności jest trochę dziwny
kawałki z pierwszych stage'ów są dość łatwe, a na bodajże dwóch ostatnich poziom skacze dość mocno. ogólnie nie powiedziałbym że gh3 jest trudniejsze niż gh2, wręcz przeciwnie.
spokojnie możesz olać dwójkę, ta gra jest przecież stworzona dla wszystkich a nie tylko weteranów gh smile.gif

tia, zobaczyłem Slayera na Medium i dostałem zeza rozbieżnego

mam plan dla rodzinki na święta icon_twisted.gif jak zrobią ściepę to im po 50pln wyjdzie od łba
Blim
CYTAT(Butcher @ 19 11 2007, 10:17) *
CYTAT(Jędrek @ 17 11 2007, 15:44) *

Wrażenia ofkoz niezłe, aczkolwiek....
To już moje trzecie spotkanie z serią (a właściwie czwarte, bo GH2 łyknąłem na PS2/360) - i muszę stwierdzić, że zaczynam się robić wybredny smile.gif
Trzy pierwsze sety w GH3 to nuda do zerzygania - poza RATM i Pat Benatar (na siłę) same nudne, stare syfy bez polotu... Przestaje mnie najwyraźniej bawić brzdąkanie czegokolwiek. Dopiero po zakupieniu mojego kochanego Killswitch Engage w sklepie i odkręceniu ampa poczułem stary, dobry feeling GH (BTW: to ten sam utworek, co w pierwszym trailerze Burnout Paradise).
Dopiero od czwartego zestawu robi się ciekawie: Slayer, Slipknot, Metallica, Living Colour, G'n'R, Sabbath, QOTSA, Smashing...
Bardzo fajny pomysł z animowanymi scenkami przerywnikowymi, nieźle pomyślane Boss Battle, licznik streaków nieprzydatny (kto ma czas tam patrzeć?), za głośna momentami publika i Star Power, lampy ze SP mniej wyraźne niż poprzedni wskaźnik. Cieszy uwypuklenie nutek z hammer-on i pull-off.
IMO w kwestii grywalności nawet na Normalu szybko się robi trudniej niż w GH2...
Online jeszcze przede mną - na razie rozkminiam karierę solo...

Natomiast w moim przypadku, jest to drugie zetknięcie z serią i chyba jestem bardziej wybredny niż Butcher. Zgodzę sie co do soundtracku, niektóre piosenki są bez polotu (w kółko napieprza się to samo przez całość trwania utworu), ale wymienione wyżej przez Butchera kawałki ratują sytuację. Przestarzała natomiast jest opcja kariery, która poza wspomnianymi animowanymi scenkami niczym nie różni się od tego co mogliśmy oglądać w GHII i jest zwyczajnie na dzień dzisiejszy przestarzałym systemem. Boss Battle oczywiście na plus, z tym że mogłoby być ich trochę więcej. Nowo dodany licznik ile strun wybrzędkaliśmy pod rząd to jak najbardziej fajny dodatek, ale już wyskakujące wielkie napisy "100 note streak", "200 note streak" i tak dalej wkurzają niemiłosiernie. Ogólnie interface jest przyjemny. To co zauważyłem to znaczne obniżenie poziomu trudności jeżeli chodzi o granie hammeronsów i pullofsów - gra jest znacznie bardziej wyrozumiała i nie trzeba aż z taką dokładnością napieprzać w "fret buttons". Online też, póki co, nie grałem.

Nie licząc online, singla oceniłbym na 6+/10
El Loco Chocko
No ja po 5h grania poleglem na ostatnim secie na hardcorze.Na dzien dzisiejszy Slayer i Metallica poza moim zasiegiem sad.gif
Ogolnie wrazenia mam podobne jak poprzednicy i zgodze sie z plusami jak i minusami (najbardziej mnie cieszy ze nawet na star power widze nutki na pull-offs).
Co do kawalkow ogolnie nie jest zle...ale nie wiem czy mi sie wydaje ale niektore jak by sa ciszej grane.
Kupilem dodatkowe packi i z czystym sumieniem moge polecic oby dwa.Velvet jak i Foo daja rade a zwlaszca Velvet ktorego o dziwo wiekszym fanem nie jestem ale piosenki dobrali swietnie smile.gif
Anyway rozczarowany nie jestem... i czekam na wiecej stuffu na markecie (Metallice bym poprosil smile.gif ).

BTW Smashing Pumpkins omallo nie doprowadzil mnie do bialej goraczki.Moje male dlonie nie sa zbyt pomocne do wciskania 3 sciezek naraz a mocno sie zdziwilem widzac je juz na hardzie gdzie w dwojce zasadniczo takie akcje byly zarezerwowane na expert...
dx36
Ja mam pytanie skąd wy już macie GHIII wszędzie pisze że premiera 23.11 :|
Matriks_1111
Z tego co pamiętam, to na Allegro ktoś kiedyś sprzedawał samą grę wink.gif A wiosło pewnie mają z GHII, więc nie ma problemu tongue.gif
signap
gdzie mozna dostac tanio sama gitare do GH3?
El Loco Chocko
Ja akurat z Play-Asia...
Keymaker
Na gram.pl ceny GHIII, a dokładnei bundle pack'a i samej gitary, nie są takie straszne smile.gif
Butcher
CYTAT(dx36 @ 19 11 2007, 22:59) *
Ja mam pytanie skąd wy już macie GHIII wszędzie pisze że premiera 23.11 :|

Wersja USA (region free) wyszła 29.10. - przesyłka z Play-Asia zajmuje 9 dni... hyh.gif

Skończyłem karierę na Normal - i bez dwóch zdań jest trudniej niż w GH2. Mówię głównie o celowo trudniejszym rozkładzie nutek, bardziej "połamanym" - dużo szybkich, krótkich przejść między 3 a 4 buttonem. Slayer na Normalu to jakiś horror (chociaż znając Raining Blood trudno się było nie spodziewać smile.gif), nie wspominając o Through The Fire And Flames na zakończenie. Free Bird z GH2 przy tym to ballada dla paralityków, z zamkniętymi oczami... Pokażcie mi tego, co to zagra 100% na Expercie i stawiam mu pomnik wink.gif
Spróbowałem wczoraj online - o dziwo miałem problem żeby znaleźć/połączyć się z kimś na szybki kawałek, bez względu na tryb i ustawienia. Może po premierze EU będzie łatwiej.
Udało się jednak coś dziwnego: stworzyłem Player Match, Battle z jednym kawałkiem - trafiłem na gościa, zagraliśmy Sabotage na Normalu, wygrałem... i dostałem achiev'a "Meet Your Maker". O ile kumam jego opis - należy wygrać z jednym z twórców gry ohmy.gif Albo miałem mega-fuksa, albo... mozna go zdobyć z każdym Graczem... W każdym razie wrażenia online świetne, graliśmy partie utworu na przemian i wspólnie, uzupełniając się, świetny klimacik. Zero lagów, zero problemów. Coś czuję, że online wynagrodzi średni offline, który... skończył mi się, zanim się rozkręciłem. Serio - byłem w szoku, bo dotarłem wreszcie do konkretnych numerów, zagrałem kilka... i napisy. confused.gif

BTW:
nie wiem czy ktoś tu podawał - poza Velvet i Foo Fighters za 500 MSP, jest jeden pakiet ZA DARMO na XLM: Boss Battle Pack. Zawiera trzy kawałki "bitewne" (taki "freestyle"), które gramy w karierze potykając się z Morello, Slashem i Devilem.
YETI
Gitara z GH3 bedzie pasowała do Rock Band?
Butcher
AFAIK to nie bardzo, bo gitarka RB ma 10 buttonów - 5 kolejnych bliżej pudła, specjalnie do wyczesanych solówek.
GH3 ma standard (5 buttonów), tylko wireless i nowy design - ja kupiłem samą grę, wiosło mam z GH2.
W drugą strone (RB>>GH) gitarka podobno pasi.
koso
No właśnie jest na odwrót.

Xplorer do Guitar Hero II obsłuży GHII, GHIII i Rock Band, tyle że w ostatnim przypadku nie będzie można użyć extra funkcji. Ale grać można.

Les Paul do Guitar Hero III obsłuży GHII, GHIII i Rock Band, tyle że analogicznie jak wyżej nie wszystkie efekty.

Stratocaster do Rock Band naturalnie obsłuży Rock Band, ale nie będzie działać z GHII i GHIII. Ponoć w menu można się poruszać, ale już w grze nie bardzo (nie licząc Jam Sessions, gdzie uderza się w przyciski wg własnego uznania).

Dane z serwisów które testowały już kompatybilność.
MichAelis
QUOTE(Butcher @ 20 11 2007, 10:27) *
AFAIK to nie bardzo, bo gitarka RB ma 10 buttonów - 5 kolejnych bliżej pudła, specjalnie do wyczesanych solówek.
GH3 ma standard (5 buttonów), tylko wireless i nowy design - ja kupiłem samą grę, wiosło mam z GH2.
W drugą strone (RB>>GH) gitarka podobno pasi.

Bedzie dzialac, te na dole przyciski to sa przeciez te same co na gorze wink.gif
Solowki bedzie sie czesac na gorze gryfu i tyle.
El Loco Chocko
Trudniej jest i to zdecydowanie.Na hardcorze Metallica czy tez Slayer wyglada dla mnie jak Jordan na expercie z ktorym nigdy sobie nie poradzilem sad.gif
A takie pytanie bo nie wiem czy slepy jestem czy tylko mi cos umknelo...ale gdzie wy macie Sabotage?Kupilem juz wszystkie songi ze sklepiku i jestem troszke confused...

BTW jak by ktos chetny na online to smialo zapraszam smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.