Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Guitar Hero III: Legends of Rock
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13
Zephi
Tez macie tak ze po zagraniu jednej piosenki oczy zaczynaja wysiadac? U mnie, gdy spojrze w jakies miejsce obraz jest tak jakby znieksztalcony, tzn prawdziwe gabaryty sa przeklamane i potrzebuje okolo 3 sekund by zobaczyc przedmiot normalnie, po mrugnieciu znowu tak samo tongue.gif Moze to dziwnie zabrzmi, ale miejsce w ktore patrze jakby "zmniejszalo sie" przez 3 sekundy tongue.gif
Bojan_Zaw
CYTAT(Zephi @ 13 03 2008, 22:17) *
Tez macie tak ze po zagraniu jednej piosenki oczy zaczynaja wysiadac? U mnie, gdy spojrze w jakies miejsce obraz jest tak jakby znieksztalcony, tzn prawdziwe gabaryty sa przeklamane i potrzebuje okolo 3 sekund by zobaczyc przedmiot normalnie, po mrugnieciu znowu tak samo tongue.gif Moze to dziwnie zabrzmi, ale miejsce w ktore patrze jakby "zmniejszalo sie" przez 3 sekundy tongue.gif

Na początku też tak miałem, ale teraz to albo to nie występuje albo nie zauważam tego tongue.gif
Keymaker
Złudzenie optyczne i tyle. Każdy tak ma, nie jesteś specjalny smile.gif
El Loco Chocko
Hehe no nikt nie jest..tak wychodzi.. smile.gif
Ale ale...pytanie.Moze ze ktos sie wykaze.Zassalem swego czasu dodatek.Nie pamietam nazwy tego packa, ale to byl tez ze straszymi piosenkami..I teraz ciagle go nie widze w zakladce Downloads.Prawie za kazdym razem musze sciagac od nowa ale on i tak znika.Tylko ten...Jesli to ma znaczenie to konsola nie jest podpieta permamentnie do neta, ale w sumie to nie powinno miec nic do rzeczy.Drazni mnie to juz powoli ;/
kulizacja
Ostatnio wypróbowałem demko GHIII i stwierdziłem że już czas go kupić. Jest tylko jeden problem (a może i nie). Jestem leworęczny , czy jest możliwość ustawienia gitary na lewą ręke lub cuś podobnego. Proszę rozwiejcie moje wątpliwości bo gierka jest genialna - piszę to jako osoba słuchająca tylko hip-hopu blackeye.gif
Bojan_Zaw
CYTAT(kulizacja @ 14 03 2008, 21:14) *
Ostatnio wypróbowałem demko GHIII i stwierdziłem że już czas go kupić. Jest tylko jeden problem (a może i nie). Jestem leworęczny , czy jest możliwość ustawienia gitary na lewą ręke lub cuś podobnego. Proszę rozwiejcie moje wątpliwości bo gierka jest genialna - piszę to jako osoba słuchająca tylko hip-hopu blackeye.gif

Jest taka możliwość smile.gif Również jestem osobą słuchającą tylko rapu, ale to w ogóle nie przeszkadza. Gra się wyśmienicie happy.gif
yacolek
W opcjach gry poszukaj opcji "Lefty Flip" i daj ją na ON.
ocelot1
Która gitara jest lepsza? Ta z drugiej części czy trzeciej? Bo nie wiem, którą częśc zamawiac bez gitary ohmy.gif
w07t3k
Ja bym bral Les Paul'a z GHIII. Lepiej sie prezentuje i jest bezprzewodowa.
Przybilla
A jeśli chodzi o samo granie są różnice? W przyciskach? Gdzieś czytałem że les paul ma bliżej położone przyciski.
jiloo
CYTAT(ocelot1 @ 17 03 2008, 00:49) *
Która gitara jest lepsza? Ta z drugiej części czy trzeciej? Bo nie wiem, którą częśc zamawiac bez gitary ohmy.gif

obie maja zalety i wady.
nie mowie o tym, ktora wyglada lepiej, bo mnie osobiscie bardziej podoba sie explorer od les paula.

glowna wada xplorera - kabel
glowna wada les paula - zbyt czuly star power. nie wiem jak u innych, ale ja mam tak, ze lekko porusze gitara i odpala sie star power. jest nawet gorzej - musze pilnowac, by gryf byl poziomo. jesli ustawie tak jak w normalniej gitarze, troche pod katem, to star power odpala sie sam po nabiciu do 50%. lekka nadsterownosc wink.gif
jednak brak kabla rekompensuje mi te wade i X-plorera wlasnie sprzedaje.

co do przyciskow to odleglosc w explorerze byla dla mnie spoko, i osobiscie nie zauwazylem, zeby w LP byly jakos gesciej, ale nic prostrzego jak sprawdzic organoleptycznie. obadam w domu i sie wypowiem.

Mikes
Przeszedł ktoś z was Rainign blood na expercie? Bo mnie juz cos trafia, dzisiaj byłem o WŁOS, wyciagałem po 65% na Mosh 1, przeszedłbym gdybym tylko wziął star powera, a tego nie udało mi sie łapac, natomiast jesli złapałem star powera ta piosenka szła mi fatalnie, no ja pier.dole
Bojan_Zaw
Ja tam się pozbywam GH3. Nie chce mi się grać kariery na expercie (pozdro dla Slipknota). Niektórzy lecą w ch**a cały czas. Że niby matura, że to, że tamto. Matura, a na Live widzę jak gra sobie w GH3, ale żeby pograć co-opa to nie. Dupczę taką grę.

Obczajcie!

http://www.guitarherocode.com/signup.aspx?...36;default.aspx
Mikes
Ja natomiast polecam

http://www.guitarhero3.pl/

Nie moje, sam chciałem podjac taką inicjatywe ale nie było checi i czasu dlatego ja mam zamiar sie udzielac i wysyłam kazdemu kto ma GH, przydało by sie rozkrecic "scenę"
Butcher
CYTAT(Bojan_Zaw @ 17 03 2008, 21:37) *

Ktoś może zweryfikować co to daje ?
El Loco Chocko

O jakim Companion Pack tu jest mowa?Cosik nie czaje tego...
Przybilla
A przypadkiem ta strona nie kradnie kont?
Bojan_Zaw
Kumpel z mojej grupy na guitarhero.com napisał, że daje możliwość sciągnięcia:

* "Carcinogen Crush" – AFI
* "Tina" – Flyleaf
* "Putting Holes in Happiness (Nick Zinner Remix)" – Marilyn Manson

Te piosenki były dostępne 31.10.2007r. - tak podaje wikipedia:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_songs...nloadable_songs
Keymaker
Prosta sprawa. Kupując soundtrack z GHIII dostaje się specjalny kod, który się tu po rejestracji wpisuje, co skutkuje otrzymaniem w zamian kodu do XBL! na dodatkowe piosenki. Tak mi się zdaje, gdyż gdzieś o tym czytałem.
Przybilla
Ufff, czyli jak dostać te piosenki?
skypawel
Pzejrzalem swoja instrukcje (po raz pierwszy smile.gif i nie ma tam zadnego kodu... Czyzby to bylo tylko np. dla amerykanow?

mam z kolei pytanko. Mialem sciagniete na swoj dysk piosenki z live'a (te ostatnie darmowki). Poszedlem ze swoim dyskiem do kumpla i odpalilem gre na moim profilu. Niestety sciagniete z neta piosenki nie byly dostepne sad.gif Czy to jest jakas blokada? Nie mozna odpalac rzeczy na swoim dysku, ze swojego profilu na innej konsoli? Czy tez cos u mnie nie bangla?

Czy to jest ogolnie standard microsoftu? Np. Jakbym sciagnal Bring down the sky do Mass Effect to on rowniez na innej konsoli by nie dzialal? (na moim dysku i profilu oczywiscie).
Butcher
CYTAT(El Loco Chocko @ 18 03 2008, 10:44) *

O jakim Companion Pack tu jest mowa?Cosik nie czaje tego...

OK, wszystko jasne: Companion Pack to był zestawik 3 tracków, do których kod dostawało się wraz z zakupem OST do GHIII - było o tym kilka stron wcześniej w temacie. Tylko co w takim razie oznacza ten site ? Że teraz wystarczy się zalogować, żeby dostać kod? Czy to strona tylko dla posiadaczy OST, którzy mają już ten kod? Nie wierzę, że tracki exclusive dla OST teraz są rozdawane za sam login na jakiejś stronce...
Co do kradzieży kont - spokojnie smile.gif Interscope (nazwa z linka) to znany wydawca muzyczny w USA, w tym wypadku wydawca OST...
jiloo
CYTAT(Przybilla @ 17 03 2008, 17:45) *
A jeśli chodzi o samo granie są różnice? W przyciskach? Gdzieś czytałem że les paul ma bliżej położone przyciski.

sprawdzilem ostatnio, bo mam jeszcze obie gitary - przyciski na gryfie sa umieszczone identycznie na X-plorerze i Les Paulu.
chyba, ze komus chodzilo o rozmieszczenie przyciskow start i back smile.gif

a o Guitar Hero: The Beatles slyszeliscie?
osobiscie nie mam nic przeciwko. wole Beatles'ow niz Aerosmith i U2 razem wzietych.
jarken
3 dodatkowe utwory są już dostępne dla kont silver.
jiloo
CYTAT(jarken @ 20 03 2008, 15:30) *
3 dodatkowe utwory są już dostępne dla kont silver.

ktore trzy? darmowe jakies?
wrog
Te trzy gratisowe z zeszłego tygodnia (Dropkick Murphy's Track Pack).
Uzny
CYTAT(Mikes @ 17 03 2008, 20:56) *
Przeszedł ktoś z was Rainign blood na expercie? Bo mnie juz cos trafia, dzisiaj byłem o WŁOS, wyciagałem po 65% na Mosh 1, przeszedłbym gdybym tylko wziął star powera, a tego nie udało mi sie łapac, natomiast jesli złapałem star powera ta piosenka szła mi fatalnie, no ja pier.dole

Mi sie dzisiaj udalo na 5* zrobic, chociaz i tak bardziej nameczylem sie przy finalowym pojedynku z lou, co on mnie nie wkorwil...
marcin0903
Co prawda gram na PS3, ale nie wiem jak skutecznie kończyć bossów, zawsze Tom odpala mi Death Drain i po zawodach, nawet jak przez całą piosenkę go jechałem...
Mikes
CYTAT(marcin0903 @ 20 03 2008, 21:34) *
Co prawda gram na PS3, ale nie wiem jak skutecznie kończyć bossów, zawsze Tom odpala mi Death Drain i po zawodach, nawet jak przez całą piosenkę go jechałem...

Zbierz 3 o odpalaj jedna po drugiej.
Master JIN
Jeśli ktoś chce pograć to mozemy się ustawić moj gt Kurak PL
Bartezoo
CYTAT(marcin0903 @ 20 03 2008, 21:34) *

Death Drain to nie jest specjal po prostu song się kończy
Tak jak mówi Mikes 3 pod rząd najlepiej jak ma sciezke z duza iloscią nut.
w07t3k
Mozna jakos odpalic Star Powera nie obracajac gitary do pionu?
Bojan_Zaw
CYTAT(w07t3k @ 24 03 2008, 23:47) *
Mozna jakos odpalic Star Powera nie obracajac gitary do pionu?

Klikając Select bodajże.
myrdolf
CYTAT(Mikes @ 17 03 2008, 22:56) *

Ja przeszedłem dzisiaj . nareszcie!!! myśłałem ,ze nigdy tego nie przejde. hyperspeed +1 i nawalanka na przypał,oby szybciej. po moshu juz jest łatwoooo. PS: no i całą kariere na expercie tez ukończyłem:) pozdrroo
w07t3k
Ile czasu zajelo wam opanowanie gry w takim stopniu by grac na expercie? Ja gram drugi dzien i choc na medium radze sobie jako tako, to nie wyobrazam sobie grania czegos trudniejszego, tym bardziej na piec przyciskow. Stad mam drugie pytanie? Jak ukladac palce? Wiem, ze po jakims czasie kazdy wyrobi sobie wlasny nawyk, jednak chcialbym zasiegnac waszych opinii. Na medium nie ma problemu, bo wszystko palce, wraz z malym maja swoj klawisz i nie trzeba sie gimnastykowac.
Bojan_Zaw
CYTAT(w07t3k @ 25 03 2008, 18:47) *
Ile czasu zajelo wam opanowanie gry w takim stopniu by grac na expercie? Ja gram drugi dzien i choc na medium radze sobie jako tako, to nie wyobrazam sobie grania czegos trudniejszego, tym bardziej na piec przyciskow. Stad mam drugie pytanie? Jak ukladac palce? Wiem, ze po jakims czasie kazdy wyrobi sobie wlasny nawyk, jednak chcialbym zasiegnac waszych opinii. Na medium nie ma problemu, bo wszystko palce, wraz z malym maja swoj klawisz i nie trzeba sie gimnastykowac.

Do experta doszedłem w 2 tygodnie i sobie bardzo dobrze radziłem. Układanie palców naprawdę zależy od ciebie, jak ci wygodniej. Będziesz się musiał nauczyć "jeżdżenia" palcami po buttonach wink.gif
Mikes
CYTAT(myrdolf @ 25 03 2008, 16:46) *
CYTAT(Mikes @ 17 03 2008, 22:56) *

Ja przeszedłem dzisiaj . nareszcie!!! myśłałem ,ze nigdy tego nie przejde. hyperspeed +1 i nawalanka na przypał,oby szybciej. po moshu juz jest łatwoooo. PS: no i całą kariere na expercie tez ukończyłem:) pozdrroo

Tez juz przeszedłem raining blooda, Lou jeszcze nie ruszałem, odpuszczam sobie tą gre na pare dni.

w07t3k, ta gra jak żadna inna pokazuje że praktyka czyni mistrza. Jak np. Po expercie wrócisz do piosenki na hardzie na której ledwo miałeś 4* powiesz sobie "omg jakie to łatwe"
ogqozo
http://youtube.com/watch?v=trb2TdPjI6g

Cytat z tego fanowskiego filmiku jest idealnym wręcz wytłumaczeniem, czemu Guitar Hero (a zwłaszcza Rock Band) mnie tak bardzo nie podnieca: "a ja wezmę prawdziwą gitarę na prawdziwy koncert, a później się z kimś prześpię".
Bartezoo
Ale tu masz gig bez wk,urwiania się na członków zespołu,setek prób,nie wydajesz na je,bany pedał overdrive 300zł
no ale fakt laske na to nie wyrwiesz.
ogqozo
Używaną perkusję z kilkoma bębnami i talerzem lub dwoma można kupić po okazji za cenę dwóch zestawów Rock Band. Niby nic wielkiego to nie będzie (niektórzy powiedzą: nędza), ale to i tak inna kategoria, niż naparzanie po plastikowych tackach grubych na kilka centymetrów i machanie nogą w powietrzu.

A z tym wyrywaniem lasek to nie do końca prawda. Guitar Hero, na swój sposób, działa. Większość dziewcząt ma zaskakująco wielką wczuwkę w atmosferę koncertu, nawet te, które z reguły niezbyt się interesują rockowym graniem. Warto zauważyć, że w Polsce naprawdę dla wielu osób Guitar Hero będzie czymś nowym, czego się nie spodziewali, a takie rzeczy zawsze pociągają. No i, w przeciwieństwie do gitary, tutaj jest kilka przycisków, dość prosty interfejs i można namówić dziewczę do samodzielnych prób;].

Sam się zastanawiam, czy sobie specjalnie nie sprawić zestawu GH3 na kompa, żeby móc go nosić ze sobą razem z laptopem;].
Bartezoo
Skill w GH wyrabia się po tygodniu intensywnego grania.Prawdziwa gitara to jakis conajmniej pół roku żeby barowych akordów się nauczyć,nie mówiąc o skalach etc.Ja w zyciu nie kupie RB bo żal by mi było kasy na jakies plastiki w cenie których moge kupic jakiś piecyk rolanda 50W.
Co do lasek to masz trochę racji pokazałem taki dwóm (zauważcie aluzje) to teraz chcą cały czas do mnie wpadac.
Ale naprawdziwą gitarę to lecą tłumy a nie dwie.
jiloo
posiadanie zespolu, a gra w GH czy RB to dwie rozne rzeczy ktore wcale sobie nie zaprzeczaja.

i nie mowcie mi, ze muzykowanie to jest tanie hobby. muzykuje od wielu lat - z ostatnim zespolem juz jakies 7 lat (z 2 letnia przerwa). przez te lata wydalismy (wspolnie - jest nas 5-ciu) na kapele tyle szmalu, i uzbieralismy tyle sprzetu, ze dorobilismy sie swojego wlasnego studia. jakby to wsyzstko zliczyc i sprzedac starczylo by pewnie na zestaw GH3 dla kazdego udzielajacego sie w tym watku. a i na jakas woodeczke by pewnie zostalo wink.gif

anyway. proba, tworzenie, koncert, publika, nawet klotnie o to jak ma wygladc kawalek to niezapomniane przezycia. zespol to nie tylko muzyka, ale poprostu grupa dobrych kumpli.
bycie zespolem nie przeszkadza jednak w tym by w czasie wolnym zebrac sie razem i pograc w GH czy chocby Frets on Fire. woodzitsu, dwie gitary i dobrze sie bawimy. nawet nikomu nie przeszkadza, ze nasz basista jest alienem i ogrywa nas wszystkich bez wiekszych cwiczen w grze (na instrumencie, owszem, cwiczy) hyh.gif

jednak przesada byloby granie przez nas w RB, od tego mamy swoj wlasny rock band wink.gif
skypawel
CYTAT(w07t3k @ 25 03 2008, 18:47) *

Nie gram moze non-stop, ale gram w GH od czasu premiery drugiej czesci (nie wiem ile to, ponad pol roku?) i w dalszym ciagu nie jestem jakims mega wymiataczem. To kwestia treningu (choc nie katuje piosenek - boje sie ze mi sie znudza smile.gif. Pamietam ze po paru piosenkach w gh2 na easy stwierdzilem ze to nuda i wzialem medium, poziom trudnosci wzrosl dramatycznie (4 przyciski! smile.gif ale po pewnym czasie wskoczylem na hard (i tu znowu masakra - "przeciez nie da sie oderwac tej reki!! smile.gif az w koncu i hard sie zrobil za prosty. Trzeba grac, najlepiej wskakuj od razu na hard. W koncu przestaniesz myslec o tym jak grac i reka bedzie chodzic sama, bez myslenia biggrin.gif

O co do klawiszy. Widzialem wywiad z tym mlodym szczylem 9-letnim z ameryki co tak wymiana na gitarze (p. youtube). On radzil zeby wogole "nie przywiazywac" palcow do klawiszy. Cos w tym jest..

PS. Naucz sie na powaznie hamer-onow i pull-offow. Zrozumienie, a bardziej umiejetnosc ich wykorzystania, jest bardzo przydatne (ja zrozumialem jak ich uzywac, tak naprawde, dopiero w gh3 :DDD)

jiloo
nie wiem czy juz nie bylo.

jak zrobic z siebie glupka w GH3 smile.gif
Kiler8888
Mam problem, być może wynikający z tego że może jestem upośledzony.
Kupiłem (używanego) Guitar Hero 3 i nie umiem podłączyć gitary. Podłączyć to może źle powiedziane, baterie są, gryf jest ale konsola nie umie jej wyłapać. Lampki na kółeczku się kręcą i nic. Wymieniałem baterię i dalej kupa. Instrukcję mam tylko z gry i tam nic nie pisze na ten temat.
Prosiłbym o jak najszybszą pomoc.
Uzny
sprobuj ponacisnac takie male guziczki tzw. synchronizacji (na xie - kolo mem slot 2 i na gitarze - nie wiem gdzie).
Kiler8888
na konsoli klikałem cały czas, ale na gitarze chyba nie ma czegoś takiego ;/
Keymaker
Spójrz obok wejścia na headset smile.gif
w07t3k
Jest. Obroc gitare. Na bocznej krawedzi jest taki przycisk. W sumie nie krawedzi tylko na boku. Mniej wiecej pod struna (troszke w lewo). Na nowej gitarze jest naklejka, wiec pewnie dlatego nie mozesz go znalezc.

EDIT: Po prawej stronie jest ten przycisk.
Kiler8888
czyli jednak jestem upośledzony biggrin.gif
dziękuje
lecę zostać legendą biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.