Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Guitar Hero III: Legends of Rock
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13
Dagadagadaga
Witam. W najbliższym czasie kupuje sobię GH 3 i juz na wstępie mam kilka pytań.

Czy to ze nie posiadam dysku, a karte pamięci 512mb ma jakiś wpływ na grę?. Przykladowo w Halo 3 nie moglem grać co-opa bo potrzebowało dysku >_<

Gitara bezprzewodowa, jak to jest z bateriami? Na ile starczają? Bo jakoś nie widzi mi się latac co 3 dni do sklepu po nowe baterie....

No i czy gra jest warta swojej ceny ; >

Pozdrawiam i liczę na szybką odpowiedź.

@Keymaker
Dzięki, o taką odpowiedź mi chodziło : >
W niedziele dokonam zakupu za pośrednictwem allegro xP
Do zobaczenia na lajvie xp
Keymaker
Brak dysk nie jest żadną przeszkodą smile.gif

Baterie starczają na sporo - mi tak mniej więcej w okresie, kiedy w to ostro ciorałem, starczała na tydzień.

O ile jesteś fanem rocka i "czujesz muzykę" - bez wahania uderzaj na sklep biggrin.gif
Jazdaone
ja swoja gh3 mam od dnia premiery czyli jakies 5miesiecy i ciagle jade na jednych bateriach (duracell), ktore byly dodane do gry. w gre gram duzo i przez dwa miesiace gralem tylko w gh3. dodam tylko ze mam wersje na ps3, ale to chyba roznicy nie robi.
Flaha
CYTAT(jiloo @ 26 03 2008, 02:46) *
nawet nikomu nie przeszkadza, ze nasz basista jest alienem i ogrywa nas wszystkich bez wiekszych cwiczen w grze (na instrumencie, owszem, cwiczy) hyh.gif

A nie ma on czasem Arek na imię ?
Kiler8888
GH to tylko gra... ale dzięki niej zdecydowałem się na coś to zawsze chciałem zrobić smile.gif
Kupiłem sobie prawdziwego elektryka (nie jakieś (pipi) z allegro za 300zł).
Dzięki ci Guitar Hero!
w07t3k
CYTAT(Jazdaone @ 30 04 2008, 23:15) *
ja swoja gh3 mam od dnia premiery czyli jakies 5miesiecy i ciagle jade na jednych bateriach (duracell), ktore byly dodane do gry. w gre gram duzo i przez dwa miesiace gralem tylko w gh3. dodam tylko ze mam wersje na ps3, ale to chyba roznicy nie robi.

To chyba masz pietnastominutowe sesyjki w GH, skoro ci te baterie do dzisiaj trzymaja. Owszem, sa niezle, ale bez przesady.
Mikes
http://xbox360.ign.com/articles/871/871268...mp;RSSid=871268

Muse song pack <tancze>

W sumie szkoda ze tylko 3 i ze Supermassive Black Hole to jedna z najgorszych och piosenek(grałem to jako customa w GH2, ssie naprawde) ale i tak b. fajnie imo.
Keymaker
No one will recall !!!!

Faken szit, tego brakowało ;F Stockholm Syndrom urywa dupsko swoją mocą.
Bojan_Zaw
Warto jeszcze kupić GH3? Niedługo Rock Band, więc nie wiem czy jest sens kupować GH. W sumie to miałbym 400zł. Chyba, że kupić GH3, później kupić samą grę RB, bo fajne, nowe tracki ciągle itp i zbierać instrumenty. Sam już nie wiem tongue.gif Help.
Keymaker
Spokojnie możesz kupować. Szczególnie, że ostatnio jakoś tak wydawanie dodatkowych utworów nabrało dynamiki.

Ogarnął ktoś już nowy Muse Pack ?
Bojan_Zaw
Ceny dalej te same? Wyszły jakieś darmowe paczuszki?
El Loco Chocko
Ja standartowo lykam wsjo jak leci zazwyczaj i Muse tez sobie nie odpuscilem.Piosenki na hardzie nie sa trudne.Dosc powiedziec ze jedna to za pierwszym strzalem na 100% ciachnalem, ale mi to i tak nie przeszkadza.Lubie Super Masive Black Hole i fajnie sobie zagrac teraz smile.gif
Blim
Ja nie mogę pokonać ostatniego Bossa na Hardzie. Jak mi pierdyknie 2x nuty albo odwrócone klawisze to leżę i kwiczę. dry.gif
bountyhunter
QUOTE(Blim @ 12 05 2008, 22:51) *
Ja nie mogę pokonać ostatniego Bossa na Hardzie. Jak mi pierdyknie 2x nuty albo odwrócone klawisze to leżę i kwiczę. dry.gif

http://uk.youtube.com/watch?v=B4NAdtnQZpE&...feature=related
Bojan_Zaw
Em...

http://uk.youtube.com/watch?v=LfK8iUVvW48

Wytłumaczy mi to ktoś? O_o
Blim
Gość ma drugie konto, na którym już zdobył te achievementy legalnie. Tyle.
Bojan_Zaw
Oglądałem sobie przed chwilą vidsy z GH3 na YouTube i zaciekawił mnie filmik "Devil Went Down..." Koleś to grał normalnie - nie w walce z Lou. Jak to zrobić? Kiedyś ściągnąłem ten kawałek z MP, ale na liście go nie ma - jedynie mogę zagrać walkę z Lou.
Er_WolvEr
Dobry.

Mam pytanie w sprawie odczuć ludzi którzy grali dużo w GH3jeczke (przykładowo evil PL którego nieraz zazdrosnym okiem widziałem jak gra smile.gif ), co myślicie o acziwkach w 3jce w porównaniu do 2jki ? Lepiej wymyślone, bardziej hardcore'owe ? 2jke teraz przechodze i widże że najgorszy jest Jordan czy Expert na 5 gwiazdek (oraz mam problemy z 1.000.000 na 2 osoby oraz 500.000 samemu).
Czy w 3jce bardzo trudno jest zdobyć magicznego calaka ? W porównaniu do 2jeczki szczególnie.

Przeglądałem kiedyś liste to część wydawała sie być takimi tylko smaczkowatymi acziwkami ( nie przejdz na easy utworu itp) smaczne ( przejdz na leftyflipie i normalnym raz karię), ale są jakieś przesadzone, fikuśne ?

Oczywiscie mógłbym sie częściwoo domyśleć patrząc na liste acziwków, ale chodzi mi o odczucia grających.

PS. Aha i osobiście kiedyś przechodziłem GH2 i 3 na PS2 na padzie. 2jke wogólnie nie przeszedłem przez Mirslou, a 3jke nawet harda nie skończyłem bo sie wydawał tak trudny. Przejscie z pada na kontroler pozwoliła mi wreszcie zabajerować Mirslou - czy ktoś mógłby powiedzieć, że podobna sytuacja jest w 3jce ? W sęsie na padzie nie szło, a na kontrolerze będzie spoko ? Demo 3jeczkie troche sprawiało, że tak myślałem, a że kase na 3jeczke jeszcze zbieram to narazie chociaż usłysze sobie jak to jest z cudzych ust.
El Loco Chocko
CYTAT
ale na liście go nie ma

Powinien byc na liscie "Download Songs", czyli pod pomaranczowym przyciskiem (w menu gdzie wybiera sie piosenki).

@Er_WolvEr jak dla mnie i wielu osob z ktorymi rozmawialem to acziwy sa absolutnie przesadzone.W dwojce prawie 700 pkt zrobilem a w trojce nigdy chyba nawet dwustu nie osiagne.Zagrac 20 songow na expercie na piec gwiazdek mozna by bylo jakos moze i przezyc, ale cos w stylu:
KOD
Win 15 consecutive Ranked songs online using a standard controller.

KOD
Play through a career on the Hard or Expert difficulty using a standard controller
juz mnie drazni bo dlaczego mam grac do diabla na padzie??
Do tego trzeba grac duzo online no i bez umiejetnosci grania na expercie mozna zapomnac o calaku.
Podsumowujac...tragedia.Juz sobie dawno odpuscilem.

jarken
100 pkt zrobisz lajtowo. Z resztą achievementów jest już gorzej. Po pół roku ciągłego grania mam dopiero coś ponad 300 pkt...
Bojan_Zaw
CYTAT(El Loco Chocko @ 29 05 2008, 10:20) *
CYTAT
ale na liście go nie ma

Powinien byc na liscie "Download Songs", czyli pod pomaranczowym przyciskiem (w menu gdzie wybiera sie piosenki).

W tym sęk, że tam też nie ma ;F
El Loco Chocko
Sciagnij raz jeszcze.Mi tez nie raz "gubilo"kawalki.
atlas
Achievementy w GH3 sa absolutnie przesadzone. Kariera co-op expert na 5 gwiazdek nie do zrobienia jesli nie masz w poblizu jakiegos wymiatacza. 20 piosenek na expercie nie wystarczy zrobic na 5 gwiazdek, trzeba je zrobic na 100%. Ukonczenie throgh the fire and flames na expercie - totalny kosmos. No i najtrudniejszy czyli 750k pkt. Oczywiscie to nie wszystko. Jak dotad jest to gra z najtrudniejszymi achievementami jaka mialem. 1000 Niestety nie do osiagniecia dla przecietnego gracza.
RobertKWL
CYTAT(atlas @ 29 05 2008, 14:03) *
Achievementy w GH3 sa absolutnie przesadzone. Kariera co-op expert na 5 gwiazdek nie do zrobienia jesli nie masz w poblizu jakiegos wymiatacza. 20 piosenek na expercie nie wystarczy zrobic na 5 gwiazdek, trzeba je zrobic na 100%. Ukonczenie throgh the fire and flames na expercie - totalny kosmos. No i najtrudniejszy czyli 750k pkt. Oczywiscie to nie wszystko. Jak dotad jest to gra z najtrudniejszymi achievementami jaka mialem. 1000 Niestety nie do osiagniecia dla przecietnego gracza.

Widze że grasz tylko dla Achievementów laugh.gif laugh.gif . Fakt, gra jest bardzo trudna...
atlas
To bardzo zle widzisz ;] Odpowiadalem tylko na pytanie zadane pare postow wczesniej.
Bojan_Zaw
CYTAT(El Loco Chocko @ 29 05 2008, 14:03) *
Sciagnij raz jeszcze.Mi tez nie raz "gubilo"kawalki.

No. Ściągnąłem drugi raz i są smile.gif Nie wiem, czemu pobieranie zaczęło się od 60%, bo byłem pewien, że ściągnąłem to wcześniej. Ale nvm, ważne, że teraz już mogę poćwiczyć TDWDTG tongue.gif
Wallerot2
Mam takie pytanko. Dziś dostałem Gh i gram, gram i chce włączyć Star Powera no to unoszę gitarę i nic się nie dzieje. Coś jest nie tak z gitarą czy to może przez baterie?
El Loco Chocko
A masz pasek co najmniej w polowie zapelniony?
Wallerot2
Pasek mam nawet na maxa. Macham tą gitarą w góre i w dół ale nie włącza się.
El Loco Chocko
Ty nia moze nie machaj a "postaw" ja w pion smile.gif
Wallerot2
To nic nie daje. przeczytałem na jakimś zagranicznym forum,że to jakiś błąd gitar xboxowych nie których. NO i co teraz z tym zrobić?

http://forum.guitarherogame.com/Default.as...sts&t=28179 Tutaj dokładnie.
El Loco Chocko
Probuj reklamowac a poki co uzywaj selecta do odpalenia SP.
Swoja droga na tym forum tez nie znalezli rozwiazania ;/
Wallerot2
Select też nie działa confused.gif
Bojan_Zaw
Są jacyś chętni do gry online co-op? confused.gif
Keymaker
Ja bym chętnie pyknął jutro smile.gif Jak mnie nie masz na liście, to wyślij invite.
Bojan_Zaw
Ok. A dzisiaj dasz radę? tongue.gif
Keymaker
<pada ze zmęczenia z półdupkiem na wierzchu>
qb3k
Panowie. Opłaca się za te 350zł? biggrin.gif
Keymaker
W sumie....I zagrasz na tej gitarze w GHIII, i Rock Band zadziała w parze z headset'em, co już daje nieco ognia.
qb3k
RB ssie paukie, wolę już na GH:WT poczekać tongue.gif
Blim
CYTAT(qb3k @ 31 05 2008, 10:35) *
RB ssie paukie, wolę już na GH:WT poczekać tongue.gif

Skąd wiesz, grałeś?
Mikes
Ja grałem i potwierdzam. Dla mnie HUD i brak hyperspeeda strasznie odbiera tej pozycji, mi sie w to strasznie ciezko gra, cholernie nieczytelne i slamazarne tempo poruszania sie nutek.
El Loco Chocko
Dla mnie obydwie gry sa wartosciowe co do tego nie mam watpliwosci.Jedna rzecz w RB na ktora zlorzecze to to iz niby jest latwiejsza ale jest bardzo niski prog tolerancji na dokladnosc wciskania przyciskow.GH w tym temacie jest trudniejsze ale paradoksalnie latwiejsze w grze imo.Namotalem....
Blim
CYTAT(Mikes @ 31 05 2008, 11:39) *
Ja grałem i potwierdzam. Dla mnie HUD i brak hyperspeeda strasznie odbiera tej pozycji, mi sie w to strasznie ciezko gra, cholernie nieczytelne i slamazarne tempo poruszania sie nutek.

Jedyna wada jaką mogę wytknąć RB to faktycznie nieco nieczytelnie zaznaczone nutki. W GH 3 było to znacznie lepiej rozwiązane (białe grzbiety), od razu było widać co trzeba strunować, a co nie.
Mikes
CYTAT(Blim @ 31 05 2008, 09:44) *
CYTAT(Mikes @ 31 05 2008, 11:39) *

Jedyna wada jaką mogę wytknąć RB to faktycznie nieco nieczytelnie zaznaczone nutki. W GH 3 było to znacznie lepiej rozwiązane (białe grzbiety), od razu było widać co trzeba strunować, a co nie.

Mnie to strasznie meczyło, dla mnie gra muzyczna to czytelnosc, a nie to, ze ludki w tle wygłupiają sie i spiewają razem do mikrofonu bo na to i tak nie patrze. Czytelnosc w rock band lezy, a gdy piosenka jest szybsza to nutki niemal na siebie nachodzą, ni (pipi) nie mozna odczytac jakie to tempo grania, w GH grałem na hyperspeedzie 3-4, co zreszta równiez powinno byc w RB. Absolutnie kazda gra muzyczna(poza rock band) ma regulowany stopien szybkosci spadania nutek.
Keymaker
Rock Band > GHIII

RB jest grą zdecydowanie dla 2 i więcej osób, bo bez tego nie ma odpowiedniej dla tej gry beki, a seria GH jest dla przyczajonych talentów, którzy samą gitarą chcą przejąć świat icon_twisted.gif
qb3k
W tych grach kusi mnie najbardziej perka, a ta w GH ma talerze i prawdopodobnie będzie porządniejsza. Nie ma to jak pozaklejane taśmą bębny i rozwalająca się stopa podczas gry w RB tongue.gif- patrz utube.
El Loco Chocko
Dramatyzujesz qb3k.Perka jest porzadnie wykonana a gro ludzi ktorzy zalepia talerze robi to tylko z jednego powodu-przytlumic ten traszny klang jaki idzie w mieszkaniu jak zlapiesz wczute smile.gif
Ja sam zrobilem sobie "tlumiki" z podkolanowek od kumpeli.Ladnie przeciagniete przez talerze i pozadnie umocowane pozwalaja troszke stlumic halasy.
qb3k
Jakbym miał taką perkę, to znając moje agresywne usposobienie byłbym kolejnym narzekającym na utubie biggrin.gif.
El Loco Chocko
http://www.youtube.com/watch?v=Cp3BqCVTieE...AC&index=11 i powiedz ze on jest dla niej delikatny hyh.gif
Kolo rzadzi tak swoja droga smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.