CYTAT(w07t3k @ 20 07 2008, 22:03)

Czy uzywanie hyperspeeda jest uznawane jako oszustwo? W koncu uruchamia sie go w menu cheatow, jednak najwieksi wymiatacze czesto go uzywaja, wiec jak w koncu?
Nie jest. Dyskusja była dłuuga i zacięta i wyszło na to ze Hyperspeed to nie cheat. Każda gra muzyczna ma zmianę prędkości(a tym własnie jest hyperspped) w standardzie i w zaden sposób nie wpływa to na punkty czy ilość nutek w piosence. Jak komu wygodniej.
Jakies porady na Raining Blood'a? Zostala mi tylko ta piosenka i mam z nia nie lada problem. Jak wiekszosc, wymiekam na Mosh'u 1. Udaje mi sie go zagrac tylko do 36-37%, a trwa od gdzies do okolo 38,5% z tego co mi wiadomo. Nauczylem sie Drizzle 1, zeby odpalic Star Power'a, jednak gdy wlaczam go na Mosh'u kompletnie mi nie idzie. Czytalem, ze dobrze jest wylaczyc wszystkie dzwieki i zostawic tylko gitare. Cos w tym jest, bo gra sie wtedy troche latwiej, jednak to ciagle za malo. To juz nawet to solo z "One" jest do ugrania.
Aha, gram na hardzie, jesli to w czyms pomoze.
Keymaker
24 07 2008, 16:45
Cały ten Mosh ma swój rytm, którego się trzeba trzeba trzymać przy zaczynaniu kolejnych hammerów. No i te denerwująca dwudźwięki. Ewidentnie wymasterować trzeba. No bonus, ziom
skypawel
25 07 2008, 07:35
CYTAT(w07t3k @ 24 07 2008, 17:38)

Jakies porady na Raining Blood'a? Zostala mi tylko ta piosenka i mam z nia nie lada problem. Jak wiekszosc, wymiekam na Mosh'u 1. Udaje mi sie go zagrac tylko do 36-37%, a trwa od gdzies do okolo 38,5% z tego co mi wiadomo. Nauczylem sie Drizzle 1, zeby odpalic Star Power'a, jednak gdy wlaczam go na Mosh'u kompletnie mi nie idzie. Czytalem, ze dobrze jest wylaczyc wszystkie dzwieki i zostawic tylko gitare. Cos w tym jest, bo gra sie wtedy troche latwiej, jednak to ciagle za malo. To juz nawet to solo z "One" jest do ugrania.
Aha, gram na hardzie, jesli to w czyms pomoze.
Nie ma dobrej rady..

Meczylem sie z tym szajsem tez nie wiem jak dlugo. Katowalem na treningu poczatek mosha az umialem zagrac choc troche tego poczatku. No i star power wycwiczyc zeby miec na maksa przed moshem. Kiedy juz nie wyrabialem - star power i wciskanie na pałe we wszystko. Wiem ze to zadna rada ale jakims cudem sie udalo. Od tej pory wiecej tej piosenki nie zagralem, oczywiscie utknalem teraz na Devil went to georgia

Moze sprobuj z hyperspeed? Jak sie tak pogra chwile na duzej szybkosci to potem hard wydaje sie slimaczym tempem
Wlasnie gram na hyperspeedzie. Moze tak sobie wciskam, ze mi pomaga, ale odkad go wlaczylem przeszedlem caly Tier 7(oprocz Stricken, ktore juz mialem zagrane) i 8 do Raining Blood, z ktorym ciagle sie mecze.
CYTAT
No i star power wycwiczyc zeby miec na maksa przed moshem.
Star Powera odpalam prawie za kazdym razem, inaczej restartuje, jednak niewiele on mi pomaga i trwa dosc krotko(moze nie nawet z polowa Mosha). W ktorym momencie najlepiej go odpalic?
skypawel
25 07 2008, 09:17
CYTAT(w07t3k @ 25 07 2008, 09:46)

Wlasnie gram na hyperspeedzie. Moze tak sobie wciskam, ze mi pomaga, ale odkad go wlaczylem przeszedlem caly Tier 7(oprocz Stricken, ktore juz mialem zagrane) i 8 do Raining Blood, z ktorym ciagle sie mecze.
Hehe.. To moze wylacz go teraz - bedziesz mial nadwzrocznosc

CYTAT
Star Powera odpalam prawie za kazdym razem, inaczej restartuje, jednak niewiele on mi pomaga i trwa dosc krotko(moze nie nawet z polowa Mosha). W ktorym momencie najlepiej go odpalic?
To zalezy ile mozesz zagrac. Wydaje mi sie ze najlepiej odpalac jak masz juz na zolte/czerwono energie. Odpalasz i wtedy wystarczy trafic tylko kilka nut aby wrocic na zielone.
Butcher
25 07 2008, 10:09
Zapodałem sobie wczoraj Virtuoso Pack.
Samo "For the Love of God" warte jest ceny pakietu.
Mozliwość "własnoręcznego wykonania" tak genialnego i kultowego utworu swojej młodości

po raz kolejny uświadomiła mi za co kocham gry video...
For the Love of God jest rewelacyjne i uswiadamia mi moje prywatne przypuszczenie ktore niestety staje sie powoli faktem. Nowa odslona GH WT a co za tym idzie wiecej instrumentow no i wokal eliminuje z gry czysto gitarowe kawalki. Tak wiec skoro nie uswiadcczymy naprawde rewelacyjnych gitarowych solowek w w World Tour pozostaja DLC dla Gh3 ktore pewnie skonczy sie do konca tego roku , i zacznie sie tak jak z rock band - beda tylko DLC gdzie musi byc wokal zeby kazdy mogl pograc w swojej wirtualnej kapeli a naprawde super i czesto o wiele lepsze instrumentalne kultowe kawalki odejda w cien. Cieszmy sie wiec poki mozna ze jesszcze wychodza DLC dla GH3 w stylu virtuoso pack
El Loco Chocko
25 07 2008, 22:16
Tak propo hyper speedu... zna ktos sposob jak odslonic te menu w ktorym mozna wprowadzic te zmiany.Kiedys znalazlem stronke ale cosik nie fungowala ;/
Ale chodzi ci o cheat na hyperspeed, czy co, bo ciezko mi zrozumiec? Jesli tak to wpisz go w "Cheats" w "Options"(na samym dole):
ORANGE, BLUE, ORANGE, YELLOW, ORANGE, BLUE, ORANGE, YELLOW.
Kazda nutke trzeba strumowac.
ten cheat łatwo zapamiętać
O boy, o Boy
El Loco Chocko
8 08 2008, 23:07
Wie ktos co robi update jaki dzis po wlaczeniu gry sie zassal?
Jest to DLC save update , poprawia problemy ktore wystepowaly na niektorych konsolach z zapisem sejwow sciagnietych packow DLC.
maciucha
17 08 2008, 20:35
http://www.youtube.com/watch?v=KUzNcheoY6U&NR=1Właśnie oglądnąłem ten fimik i niedowierzam jak to możliwe ale ja tu nie o tym. Chciałem się spytać jak gościu może grać bez uderzania w strum bar? Czy ja jestem UO czy gosciu wyprawia nawet takie rzeczy

?
Jakbys przeszedl tutoriala w Guitar Hero 3 to bys wiedzial czemu nie uderza w strum bara
maciucha
17 08 2008, 20:44
Zawsze olewam wszelakie tutoriale. No ale jeśli tam jest odpowiedź to chętnie tym razem zrobię wyjątek

.
Chodzi o to, ze jesli zagrasz nutke poprzedzajaca te, ktora sie swieci, to mozesz ja grac bez struny(te swiecaca, rzecz jasna).
marcin0903
18 08 2008, 11:09
Hamer ON/Hamer OFF
konan129
19 08 2008, 15:11
Takie pytanie, można gitare z gh3 połączyc jakos z kompem? bo fajnie by było na xboxie pograc w gh, a na kompie we frets on fire custom songi ;]
CYTAT(konan129 @ 19 08 2008, 16:11)

Takie pytanie, można gitare z gh3 połączyc jakos z kompem? bo fajnie by było na xboxie pograc w gh, a na kompie we frets on fire custom songi ;]
Mozna , sposob podlaczenia jest zalezny od gitary jaka posiadasz.
Gitare przewodowa pod usb podlaczyc najprosciej , nawet nie trzeba specjalnych sterownikow windows wykrywa ją bez problemu.
W przypadku gitary bezprzewodowej jest tu juz dodatkowy koszt , musisz zakupic
microsoft wireless receivera.
Z wlasnego doswiadczenia moge powiedziec ze gitarka w Frets on Fire spisuje sie znakomicie
konan129
19 08 2008, 21:20
Hm a czy ta przewodowa gitara z bundlepacka bedzie działała na konsoli? Nie powiem, bardziej mi pasuje ta nowsza wersja gitary(za(pipi)i.sty wygląd ;] ) ale skoro 80 zł za receiver (sprawdzałem w jakims sklepie online, bodajże ultima) to troche drogo ;p
Przewodowa gitara dziala i na tym i na tym.
nowy album Melallica DLC dla GH3 juz w piatek i tylko 1440 punktow tak wiec nie jest zle , balem sie ze ponad 2 tysiaki zawołaja

jak to bywa z Activision (ponoc zawiera w sobie juz wersje z osobnymi trackami dla perkusji i wokalu czyli takze kompatybilne bedzie bez dodatkowego placenia z GHWT)
Edyta podpowiada ze przy zakupie plyty (w stanach only) beda kupony z kodem do sciagniecia calego albumu za free , informacja wprawdzie z 3 reki ale w piatek sie okaze , moze nie bede musial wybulac punkcikow
Keymaker
8 09 2008, 21:07
Biorę bez pytań. Zwłaszcza po usłyszeniu "The Unforgiven III"
El Loco Chocko
8 09 2008, 22:54
Ogolnie cala plytka daje rade wiec nie ma co sie szczypac
El Loco Chocko
13 09 2008, 00:27
Sciagnalem packa i jest moc no

Nie powiem jest ciezko a czasem masakrycznie ciezko.Nie dosc ze piosenki sa dlugie to solowek w nich od groma.Jednak jak by nie bylo za takie packi mozna wylozyc smialo kapuste bez obaw i tylko mi zal ze musze sie z konsola rozstac na dwa tygodnie w takim wlasnie momencie ;(
Butcher
13 09 2008, 21:51
Power i czad - jest lepiej niż sobie wyobrażałem słuchając płyty przez cały piątek.

Nutki rewelacyjnie rozłożone, mnóstwo świetnych solówek, h-on i pull-offs, dwie wersje instrumentala (Suicide & Redemption - Hammetta i Hetfielda) i ostra jazda bez trzymanki - tyle, że tym razem w niej uczestniczymy, a nie tylko słuchamy
Nie żałuję ani punkcika wydanego na ten pakiet - grając go bawię się lepiej, niż na całej oryginalnej trackliście GH3...
Widzę, że czas zakupić punkciki

Płyty słucham w każdej wolnej chwili, więc nie ma co zwlekać.
Wallerot
15 09 2008, 15:10
Czy jeżeli kupię pack metallici do gh 3 to będę miał go później w gh:wt?
maciek88
8 10 2008, 18:01
Niedawno dopiero zobaczyłem po raz pierwszy GH na własne oczy i cóż powiedziec mozna, świetny to pomysl na grę, sporo radości daje nawet w głupim demie na padzie, ale istny gong dostalem kiedy u ziomka zlapalem za wioslo... Rzecz grzechu warta i tej niemałej kasy nawet też, ale mus odpuścić sobie takie zabawki ;[ Już po kilku kawałkach zaczyna mi się kręcić w głowie, później bół, mdłości i w ogóle kołowacieje jakoś, po oderwaniu oczu od ekranu obraz mi cały faluje... Pierwszy raz tak mam przy grze. Lipa.
El Loco Chocko
8 10 2008, 22:40
Przywykniesz
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.