Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Need for Speed Pro Street
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Games
Stron: 1, 2
Linek
@LATO
Ja właśnie chciałem napisać, że wymagania śmiesznie niskie. Ja mogę grać ze wszystkim na high, w 1600x1200 z AAx4 i ładnie chodzi. Ładnie, czyli >30fps.
signap
a jakiego masz kompa?? biggrin.gif Tylko niemow ze quadax3ghz, 4gb, 8800gts w sli chytry_.gif
estel
Ja tez na poczatku nie moglem przyzwyczaic sie do modelu jazdy, ale odkad zakupilem Subaru Impreza WRX zycie stalo sie latwiejsze ;] Co mi sie nie podoba to koniecznosc posiadania 4 wozkow do roznych kategorii wyscigow. Przez to, musze przechodzic kilka razy battle machine, zeby zebrac kase. No i upgrade'y sa cholernie drogie.
stona
CYTAT(Linek @ 22 11 2007, 19:18) *
@LATO
Ja właśnie chciałem napisać, że wymagania śmiesznie niskie. Ja mogę grać ze wszystkim na high, w 1600x1200 z AAx4 i ładnie chodzi. Ładnie, czyli >30fps.

LOL , taki żart c'nie? Jeśli ta gra ma NISKIE wymagania to taki np. BioShock nie ma ich w ogóle i pójdzie nawet na 486DX 8MB ramu. Idąc Twoim tokiem rozumowania wink.gif

..no chyba że nie wyczułem ironii wink.gif
Linek
@stona
Ja mówię serio. Jak chcesz, to mogę zrobić screena FRAPSem i Ci podesłać. Tylko, że w takiej rozdzielczości będzie on zajmował coś koło 2mb. Niestety, nagrywanie filmiku dość znacząco obniża wydajność. W każdym razie w 1600x1200 trzyma się w okolicach tych 30fps-ów (najmniej odnotowałem 26, przedtem mówiłem tak na oko, teraz sprawdziłem), a w 1280x1024 około 40. Jak dla mnie to jest płynność. Ja spodziewałem się dość wysokich wymagań, a tu taki surprajs. BTW jeśli mówisz, że BioShock może mieć niższe wymagania od tego, to muszę go sobie skądś pożyczyć wink.gif
bajej
bioshock jest potwornie dobrze zoptyamalizowany. Linek, nie napisales i tak jakiego masz PC tongue.gif
stona
No właśnie XD Pewnie jedziesz na 88ultra i jakimś quadzie. ..chociaż ja na 88gts i e2140@3ghz też mam >30 fps biggrin.gif
LegionPolski
uprzedzę Linka i jeżeli nic się nie zmieniło to:

CYTAT("Linek w temacie o Crysis dnia 1 listopada 2007")
signap, u mnie, na nienajlepszym kompie (Athlon X2 4200+(2-rdzeniowy), GF8600gt sonic, 1gB DDR2 800MHz, dysk na SATA2 (to też ma znaczenie)), da się grać na 1024x768 na very high
stona
No to trochę strendż że Ci płynnie działa w 1600x1200. Chociaż sprawdzę jak wrócę do domu jak u mnie chodzi biggrin.gif
ako
U mnie chodzi plynniutko (ale nie chcialo mi sie sprawdzac ile fps) w 1440x900, wszystko na max bez AA. Nie ma zle wink.gif

Co do samej gry, to jezeli ktos dopiero bedzie zaczynal - jak sie nie zarzicie na poczatku, to potem w miare dokopania sie do lepszych wozkow gra sie zmienia duzo na lepsze smile.gif
estel
Dla mnie tej grze brakuje jakiegos kopniaka. Czegos co motywowaloby mnie do dalszej gry. Nawet autka nie pomagaja ;]
Linek
Co do mojego konfiga zmieniło się coś - teraz mam 2gB RAM i troszkę lepszego procka. Ten GF ma 2000/650 taktowania, GDDR3, 256mb, więc najsłabszy nie jest. Tak czy inaczej właśnie sądzę, że kompa mam takiego sobie, dlatego mówię, że jest świetnie zoptymalizowany ten NFS.
stona
No dziś odpaliłem i faktycznie mi tam działa na maxa w 1600x1200 więc może i coś tam tej optymalizacji liznął ale do Bioshocka mu daleko wink.gif
bajej
Mi na GF7500GT, Ath64 3200+ i 1GB ramu, idzie na max, ale animacja czesto chrupie.. grałem na 1024x768
estel
Tak BTW z tym Bioshockiem to tez taka prawda jak dupa. U mnie NFS chodzi w mediumach/high bardzo dobrze, a Bioshock w low/mediumach sie scinal i to ostro. Gdzie ta magiczna optymalizacja? ;]
stona
Coś masz nie tak z Piecykiem wink.gif Bo niemożliwe żeby NFS Ci działa lepiej niż Bioszok. No chyba że masz MAŁO ramu?
signap
ja tez tak mam roznie, efekty auta na maxa ale swiata na low bo wtedy gierka bardziej skacze, inne gierki chodza na maxa (prawie max np. COD4, Kane Lynch) ladnie a czesc nawet na low nie da sie grac np. 25-30 Dirt po wylaczeniu przez hacka HDR niemal 2x wiecej klatek sie robi
ako
Jak zrobic sector shootouty w ostatnim Race Day przed Grip Kingiem? Jakie autko polecacie? Smigam Lambo dopakowanym na maksa, ma 915hp, napedzik na 4 kola, fajnie wyciaga z zakretow jak sie go depnie... ale k%&#a nie moge dogonic jakiegos smiesznego Porsche 911 613hp. To sa po prostu jakies jaja. Gosc robi takie rekordy na sektorach ze ja juz nie wiem jak mozna szybciej jechac. Nawet jak go wyprzedze to ciezko mi pobic ktorykolwiek sektor, WTF!?
stona
CYTAT(signap @ 26 11 2007, 14:07) *
Dirt po wylaczeniu przez hacka HDR niemal 2x wiecej klatek sie robi

Oj ale wtedy DUŻO tracisz wink.gif

Co do tego sector szotałta, może spróbuj przy wwychodzeniu z zakrętu depnąć nitro. W 3 sektorach [bo chyba tyle nitro można mieć] powinieneś go wtedy pobić. Nie wiem czy to coś da, bo jeszcze tam nie doszedłem [ i jakoś mi się nie chce próbować dojść].
ako
Dalem rade smile.gif
Wystarczylo zakupic i podrasowac Porsche 911 Turbo... dziwna sprawa, po dopakowaniu ma 300hp mniej niz Lambo, jest wyraznie wolniejszy a wyscig zaliczylem za pierwszym podejsciem O_o.

Szkoda tylko ze Królowie to takie cieniasy. Grip Kinga na ostatniej trasie wyprzedzilem dwa razy xD Przeciwnicy których trzeba pokonać żeby dotrzeć na szczyt są o wiele bardziej wymagający. Fajnie wink.gif

Szkoda też że nie ma jakiegoś wielkiego bonusa za 100% kariery, nie ma też po co grać dalej. Ot, zaliczyć i zapomnieć, można skasować z dysku. Ale gra niezła, moim zdaniem 8+/10, lepsza od Carbona i chyba nawet od MW wink.gif
Pablo el
Najgorsza gra wyscigowa roku, a przeciez konkurencji nie brakuje (Toy Home, Juiced 2)

Plusy
- Grafika
- Trasy

Minusy
- poziom trudnosci - gra stworzona dla dzieci (no offense) ktore o jezdzeniu samochodem nie maja pojecia.
- fizyka - kolizje kartonowe, zawieszenie z gumy turbo,
- ja mu w gaz a on zgasl - czyli Supra 1000BHP ma problem z podjazdem pod gorke. Samochody wybaczaja praktycznie wszystkie bledy nie dajac przy tym uczucia kontroli nad autem - nad wszyskim czuwa wielki brat nie pozwalajacy sie rozbic.

Juz nawet taka kaszana jak Juiced 2 jest lepsza bo jest troche trudniejsza i ma lepsze laski   crazy.gif
LegionPolski
CYTAT(Pablo el @ 21 12 2007, 15:48) *
Najgorsza gra wyscigowa roku, a przeciez konkurencji nie brakuje (Toy Home, Juiced 2)

Plusy
- Grafika
- Trasy

Minusy
- poziom trudnosci - gra stworzona dla dzieci (no offense) ktore o jezdzeniu samochodem nie maja pojecia.
- ja mu w gaz a on zgasl - czyli Supra 1000BHP ma problem z podjazdem pod gorke. Samochody wybaczaja praktycznie wszystkie bledy nie dajac przy tym uczucia kontroli nad autem - nad wszyskim czuwa wielki brat nie pozwalajacy sie rozbic.

Juz nawet taka kaszana jak Juiced 2 jest lepsza bo jest troche trudniejsza i ma lepsze laski   crazy.gif

grałeś na najniższym poziomie trudności lol?

nie wiem czy w tym temacie już pisałem, ale gra jak dla mnie dużo lepsza od carbona, mw i underground 2 - w zasadzie jeden z niewielu nfs jakie mi przypadły do gustu.
ako
CYTAT(Pablo el @ 21 12 2007, 17:48) *

Plusy
- Grafika
- Trasy

Minusy

Ustaw sobie pozim trudności KING, czy jak to sie tam zwie... na najniższym to faktycznie jest tak jak piszesz wink.gif
Pablo el
CYTAT(ako @ 21 12 2007, 10:22) *
Ustaw sobie pozim trudności KING, czy jak to sie tam zwie... na najniższym to faktycznie jest tak jak piszesz wink.gif

gram na king, wszyskie asysty na off, manual itp i smigam na logitechu momo,
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.