Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Hostel: part 2
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy
2razyjot
Premiera w Polszy 22.06, ja stracilem juz 1,5 h i dziele sie na zywca z wrazen jakie towarzyszyly mi podczas seansu sequellu "Hostela" w rezyserii Eli Rotha.

Fabula i zamysl nie zmienila sie za wiele, bo jak nazwac obsadzenie w rolach glownych 3 mlodych studentek rysunku, ktore wyjezdzaja w poszukiwaniu odpoczynku po ciezkim semestrze? Oczywiscie trafiaja do milego schroniska skad niebawem mimowolnie odbeda podroz do mniej komfortowego miejsca w ktorym rozegraja sie iscie dantejskie sceny...

W filmie pojawia sie jedyny ocalaly z poprzedniej czesci, jego watek jest rownie przewidywalny jak i cala fabula sequella. Fanow i osobom, ktora czesc pierwsza przypadla do gustu spodoba sie pewnie naswietlenie watku "organizacji klubu mysliwych" ale to jedyna atrakcja "hostel: part 2" jesli nie liczyc kilku ladnych lasek i ich ksztaltnych biustow (sorry, ja juz z tego wyroslem). Fabula niczym nie zaskakuje, dialogi w wiekszosci sa nudne i wrecz zenujace (rozmowa 2 panow, ktorzy staja sie nowymi czlonkami "mysliwych" zapada w pamiec niczym wypowiedzi Giertycha w TV - glupota) a film konczy sie w taki sposob, ze chcialoby sie zapytac "po co to w ogole bylo krecic?".

"Hostel 2" to zapchajdziura, nie wiem po co Quentin wylozyl na to pieniadze - lepiej bylo juz zainwestowac w cos swiezego, sequell "Schroniska" niczym nie zaskakuje a wrecz przynudza i zostawia kolejne pytanie - "po co krecic czesc 3", a ta juz powstaje. Moja ocena? Ogladnac mozna ale nie mowcie ze nie ostrzegalem. BTW: sceny "oprawiania zwierzyny lownej" jakos bez wyrazu, niby jest farba i jest wesolo ale zupelnie bez pomyslu...
Arox
Z jedynki była niezła beka, dwójeczkę też wypada obadać XD
Jinxters
Mnie rozwaliła końcówka i tekst ochroniaża do swojego pieska : "MISZA NIET!!!" icon_wink.gif ogólnie film taki sobie
2razyjot
Swoja droga taka refleksja, moze z racji tego, ze to workprint w final edit cos sie zmieni? Moglaby koncowka i pociagniecie watku kolezanki glownej bohaterki... icon_idea.gif
Ceglash
Dla mnie ta część Hostela bije na głowę poprzedniczkę. Jest bardziej zabawna i nie próbuje być jakimś genialnym filmem "do refleksji". Na upartego można nawet napisać, że "Hostel II" to parodia "Hostel I". Duży plus za końcówkę!
Arox
Film to gó.wno totalne, gorsze nawet od jedynki

Szkoda tego ściągać a jeśli kogoś po.je.bało żeby iść na to do kina to stanowczo zakazuję

No, ale laseczki jak zwykle zarządziły. Skąd oni je biorą O_O
il capitano
z Bratyslawy.

Kurde, niby coś było w tym filmie ale zabrakło tej walki o przeżycie, tego napięcia które było w jedynce. Są momenty ale to zdecydowanie nie to co jedynka. Lubię obejrzeć tego typu bajki, pobrechtać się z paru motywów, bo po to jest ten gatunek, lekkich filmów, ale jednak - są lepsze.
Ściągnąć, obejrzeć i wyrzucić.
SORROW
Obejrzałem , - ogólnie jest to film płytki, powiedzieć można cienki i niesmaczny .Szkoda marnować czasu, chyba ,że ktoś jest sadystą ...
Alpha Trion
czerstwy film , zawiodlem sie , duzo mniej miesa niz w poprzedniej czesci i tortury sa gorzej zobrazowane , motyw z psami najlepszy smile.gif
malo gore wiec fanom gatunku odradzam
KOMODO
Cienko. Gdzie to mieso? Gdzie te tortury? Gdzie ten "mrok"? Nie bylo ani jednej fajnej smierci. Ba, praktycznie wogole nie bylo smierci. Koncowka kojarzy mi sie z Benny'm Hillem - parodia. Smialem sie na koniec w glos. Budowany przez 2/3 filmu klimat w osttaniej 1/3 rozp*eprzyl sie w nic. Czekalem dosc dlugo na ten film. Lipa.
przema
a czy są w tej częście atrakcje typu ucieczka z okiem na wierzchu ?? bo ta scena w pierwszej części była wyborna hahahha
2razyjot
CYTAT(przema @ 23 06 2007, 10:09) *
a czy są w tej częście atrakcje typu ucieczka z okiem na wierzchu ?? bo ta scena w pierwszej części była wyborna hahahha

Atrakcji brak, no moze poza dotkliwa scena, ktora poruszy meska czesc widowni ale tam do licha - to i tak slabo. :|
Soul
Film mega balasa !!! Co to ma być ?! Panie tarantino?! śmiech jakiś w życiu bym na to do kina nie poszedł. Dobrze że jest kochany internet.
2razyjot
CYTAT(Soul @ 3 07 2007, 21:58) *
Film mega balasa !!! Co to ma być ?! Panie tarantino?! śmiech jakiś w życiu bym na to do kina nie poszedł. Dobrze że jest kochany internet.

Ale pan Tarantino ino kase wylozyl bo jest producentem wykonawczym, Eli sie nie popisal a w planach ma Hostel 3; niech sie w czasze pacnie bo nie wroze nic dobrego, chyba ze jakas zmiana konwencji tylko za bardzo nie moge wykumac co tu mozna jeszcze pokazac. -_-
wietnam
Eeee tam,było sympatycznie,momentami groteskowo,czasem nawet i brutalnie.

Licytacja lekko sponiewieranej dziewoi roxx.Do tego najbardziej wkur.wiająca laska z całego filmu(w każdym filmie gdzie grała życzyłem jej bolesnej śmierci za ten wyraz twarzy) została całkiem prędko i przyjemnie eksterminowana ;]

Ale jak z takim pyskiem można nie straszyć z ekranu?

No i jeszcze raz punkty za groteskę,nie wiem czy to było zamierzone,ale takie granie w "piłkę" na końcu filmu czy kobita w kąpieli z młodych dziewic były dobre.IMO lepszy od jedynki.

BTW: orientuje się ktoś czy te dwa plakaty w ogóle przeszły do Polski?
http://www.impawards.com/...art_ii_ver2.jpg
http://www.impawards.com/...art_ii_ver4.jpg
Jeśli ktoś ma dojście to z chęcią zakupię-kontakt na pw
Ofeck
Amerykanie to debile. Co to wogole za wyobrazenie o Slowacji jakby czas tam sie zatrzymal - w dwojce przynajmiej pod fabryka staly mercedesy a nie jakies stare gruchoty, a ta banda dzieciakow to normalnie taka zenada ze szok.
Ten film to totalny crap jak cale te usa
Soq
Tarantino myślał, że jak pokaże trochę cycków to zwabi miliony napalonych gówniarzy do kin. Chyba mu nie wyszło

Jak dla mnie to Hostel 2 był strasznie przewidywalny (może oprócz ostatniej sceny, która jest chyba jedną z najzabawniejszych w filmach gore wink.gif) i mało brutalny jak na tą kategorię (motyw z okiem z pierwszej części pamiętam do dzisiaj). Nie polecam down.gif
2razyjot
CYTAT(Soq @ 4 08 2007, 06:27) *
Tarantino myślał, że jak pokaże trochę cycków to zwabi miliony napalonych gówniarzy do kin. Chyba mu nie wyszło

Tarantino tylko wylozyl hajs na produkcje, krecil Eli Roth. icon_idea.gif
Soq
To w takim razie gość zmarnował kasę IMO ;d
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.