Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: House MD
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy > Seriale
Stron: 1, 2
Ceglash
Szczerze, nigdy nie lubiłem seriali medycznych. "Ostry dyżur" jak leciał w TV omijałem szerokim łukiem, nie rozumiem też tego całego zafascynowania w Ameryce serialem "Grey's Anatomy"(u nas "Chirurdzy"). Ostatnio jednak, czytając kilka opinii na forach zdecydowałem się dać szansę jednemu "medykowi". A chodzi oczywiście o "House MD", czyli perypetie kontrowersyjnego doktora House'a i jego zespołu.

Serial jest naprawdę świetny, a jego najmocniejszą stroną jest oczywiście Hugh Laurie, który gra dr. Gregory'ego House'a. Jego teksty niekiedy naprawdę rozwalają a i podejście do życia ma całkiem "fajne".

Napiszcie co Wy sądzicie o perypetiach House'a, a nowi w temacie... niech zaczną się usilnie rozglądać za tym serialem. Jest warto, zapewniam!
Dante
\Jeśli ktoś chce sprawdzić serial to tutaj pierwszy ep
http://www.veoh.com/videos/v371621AmSGKgjh

Serial jak dla mnie bardzo fajny bo odmienny od innych o lekarzach. House jest kolesiem który strasznie nie lubi ludzi i to czyni z niego taką fajną postać.
WEZU
A macie napisy do pierwszego sezonu tego serialu? Odkąd psy zrobiły wjazd na napisy.org to coraz trudniej o tłumaczenie do filmów dry.gif

EDIT : dobra już mam . THX Ceglash wink.gif

Jakby ktoś jednak szukał napisów to wbijac tu : http://www.housemd.fora.pl/napisy-t77-25.html (Ceglash mi to dał, żeby nie było ze aż taki huy jestem tongue.gif )
Dante
Teraz House Md w czwartki o 22 na TVP2-co prawda straszny lektor ale i tak polecam bo serial jest przekozacki zwłaszcza odzywki tytułowej postaci.
WEZU
Oglądałem wersje z lektorem i powiem, że nie jest taka śmieszna. Lektor mówi jakby tłumaczył pogrzeb swojego wujka z japońskiego na polski. Nie dość, że niezbyt dokładnie tłumaczy to jeszcze mówi takim tonem że śmieszne teksty stają się nieśmieszne down.gif
wozek
Nie ogladajcie tego w tv! Lauriego trzeba usłyszec w oryginale, a nie z podkladem Lucjana Szolajskiego ;] Mam dziwne wrazenie, ze tvp2 doszczetnie zniszczy ten serial, tak jak polszmat zniszczyl PB.

Ja wlasnie nadrabiam zaleglosci i zabieram sie za drugi sezon.
Dante
Czwarty sezon w tv od dnia wczorajszego tzn 25.09
Kris77
Serial jest naprawdę super. Nigdy w takim tempie nie obejrzałem 3 sezonów jakiegokolwiek serialu. Pod koniec 3 sezonu House MD jest rewelacyjny odcinek, w którym gra Dave Matthews - mistrzostwo świata.
Figaro
Ile zajmuje czasu jeden ep? smile.gif
Hela
CYTAT(Figaro @ 27 01 2008, 22:45) *
Ile zajmuje czasu jeden ep? smile.gif

Standardowo - 40minut.
montana
Dokładnie 44 chyba biggrin.gif

Zgadzam sie , serial świetny tak samo jak tytułowy doktor i jego teksty. Nikogo nie lubi i nikt nie lubi jego smile.gif
Sandking
W najbliższy czwartek startuje dwudniowy maraton z 1 sezonem "House Md" na Axn smile.gif
Hela
A dzisiaj w USA leci nowy odcinek 4. serii, jakby ktoś nie pamiętał.
Er_WolvEr
QUOTE(Sandking @ 28 04 2008, 19:08) *
W najbliższy czwartek startuje dwudniowy maraton z 1 sezonem "House Md" na Axn smile.gif

Maraton czyliii ? Będzie kilka odcinków po sobie czy cuś ?
Sandking
Każdego dnia będzie 11 odcinków pod rząd wink.gif
Stachu
sciagnałem pierwszy sezon

mocny serial i na pewno obejrze całosc tylko...mam nadzieje, ze nie bedzie przez cały czas tak<jestem na 3 epie> ktos nagle choruje, czołowka, pokazują kilka sprzeczek, a na koncu przez metode prob i błędów znajduja przyczyne

wozek
W 85% tak wlasnie jest, ale nie umniejsza to serialowi. Sam sie przekonasz, nie chce psuc frajdy.

Jakis czas temu skonczylem 3 sezon (ktory jest zaje.bisty i zjada poprzednie na lunch), wiec lada tydzien powinieniem zabrac sie za 4.
Stachu
jestem po pierwszej serii. Nie ma co, obecnie to moj faworyt, a bardziej wkrecił mnie tylko californication i swego czasu Dexter.

Tym bardziej ciesze sie, ze bedzie 5 seria. Czyli jeszcze 4 przede mną.

montana
Ja jestem po 2 sezonach i szczerze muszę odpocząć bo zaczyna mnie to nudzić . Ja myślałem że House to prawdziwy nienormalny a tu się okazuje że on okazuje uczucia i takie tam biggrin.gif
Stachu
w 2 tygodnie obejrzałem 3 serie. Obecnie moj numer 1. Lost mi sie znudził, Dexter ma przerwe, podobnie jak californication.

Jedyne co wkurza to ten schemat. Przedstawienie pacjenta, opening. Kilkanascie razy w kazdym odcinku pada stwierdzenie 'to rak', 'to guz'. Zawsze jednak w 39 minucie pada poprawna odpowiedz. No ale i tak serial rządzi. Watki poboczne są fajne i bardziej mnie ciekawią niz same choroby.
wozek
no to sie staszku sprawdz w quizie http://www.gotoquiz.com/how_much_of_a_house_fan_are_you
Hela
Nie chce mi się opisywać, bo nie chcę nikomu psuć oglądania, ale warto wspomnieć, że podwójna końcówka czwartego sezonu była genialna. Świetnie przemyślana, nietuzinkowa i na pewno wpłynie mocno na relacje między Housem a Willsonem, który w tym sezonie został w końcu dobrze rozwinięty. Nie mogę się doczekać kolejnych odcinków.
jjot
obejrzalem 4 sezony i jestem naprawde podjarany serialem. polecam kazdemu. premiera 5 sezonu bodajze we wrzesniu.

cuddy i house sa dla siebie stworzeni, kiedys beda razem zobaczycie ;P
ghost.
przedwczoraj (a moze wczoraj?) obejrzałem na dwójce jeden odcinek, tak przez przypadek, no i w sumie, mimo poczatkowej niecheci do seriali o tematyce medycznej, sciagam te 4 sezony - zapowiada sie naprawde świetnie smile.gif
Sztajniec
Ghost - ja to samo. Kiedyś przypadkiem obejrzałem jeden czy dwa odcinki na dwójce, i zaje.biście zaintrygowała mnie świetnie wykreowana postać samego House'a. Teraz oglądam namiętnie 4 sezon, no świetny serial, naprawdę.
Kris77
Końcówka 4 sezonu to mistrzostwo świata. Pomimo 4 serii serial naprawdę trzyma poziom, polecam gorąco.
Ölschmitz
kiedy rusza sezon 5?
ghost.
16 wrzesnia ;]
Ölschmitz
bez kitu nie lubie seriali, ale house jest genialny. 4 sezony se ogladnalem w jakies 2 tygodnie, katowalem calymi dniami ;]
ghost.
no ja tak samo, przez pierwsza połowe lipca katowałem wieczorami, i juz sie nie moge doczekac wiecej ;]
gekon
0501, już po emisji.

whistling.gif
Dante
Dobry odcinek. Pojawia się Ninja Gaiden 2 i staruszek w śpiączce. Skupiony na 13 ale House i tak jest świetny z tekstami.

gekon
No cieszymy się, ale po co ten spoiler?
Dante
Bo chciałem go napisać.
Grigori
No co wiocha, suby mają być dopiero w piątek a House to akurat jedyny serial którego nie umiem oglądać bez napisów. sad.gif
gekon
A jednak nie do piatku smile.gif Już są i mozna smiało ogladać po naszemu.

Grigori
Liche są suby od tego autora. Wolę już czekać na hatak'owe co tydzień albo szkolić żargon lekarski i house'izmy. wink.gif
Ludzie to gust mają - napisy do jakiegoś terminatora pojawiają się zaraz a do jednego z najlepszych seriali XXI wieku trzeba 4 dni czekać.
ghost.
No bo jakby nie patrzeć, żeby napisy miały ręce i nogi, potrzebny jest ktoś kumaty nie tylko z angola, ale i z medycyny.
Grigori
Faktycznie. Oglądałem sobie przed chwilą 501 pod kątem napisów właśnie - warto czekać a nie rzucać się na ścierwo zrobione jak translatorem. Poziom wyrafinowania języka jest bardzo wysoki, parę certyfikatów wyższy niż Prizon Brejki czy inne Losty.

House rządzi. A i gracz z niego. smile.gif
gekon
Serial niezmiennie rządzi. 0503 z napisami dostepny juz od 2 dni.

Mozliwe spoilery dot 0503?

Szkoda Willsona, lubiłem tę postać, a teraz tak go mało. Za to detektyw jest swietny i fajne go zaczynają relacje łaczyć z Cuddy. Zaczałem lubic Stauba, ma potencjał, 13 jeszcze bardziej wkurzająca niz Cameron, a Kumar to Kumar i jak go lubiłem w 'Haroldzie i...' to w w serialu tez budzi sympatie.

Motyw z tym zdjęciem Housea jako chilridera przedni hyh.gif
Grigori
Ale przedniejszy jest motyw jak House idzie przez korytarz i gada do "siebie". Serial trzyma klasę.
gekon
A to było troche dziwne, tak jakby w USA nie wiedzieli o istnieniu zestawow głosno/cicho-mowiacych ze słuchawką.

To nawet u nas jak ktos gada sam do siebie najpierw sie zakłada, ze gada do ukrytej słuchawki, a dopiero pozniej, ze jest szurnięty.
ghost.
13 jest słodką i duzo bardziej sympatyczną postacia niz ostro juz wku.rwiająca Cameron, mam nadzieje ze tej drugiej bedzie tylko mniej. Też mi troche Wilsona brakuje, ale mam nadzieje, ze mu przejdzie i wróci. Lucas też budzi raczej pozytywne odczucia, wyglada na to, że łączy go sporo z House'm, z tym, że przyjaźń z Wilsonem była o tyle ciekawsza, że house i wilson stanowią swoje niemal idealne przeciwienstwa.

A z Housem gadającym do samego siebie - zestaw głosnomówiący to jedno, ale zestaw tak mały, że go w ogole nie widać w uchu, to juz co innego ;]
Kmiot
House'a obejrzałem przed rozpoczęciem 5 sezonu hurtowo (4 sezony w miesiąc). Było mocno intensywnie, bez przestojów, non stop house. Teraz, kiedy zaczął się piąty sezon, wszystko toczy się jakoś wolno, uderza mnie flegmatyczność, której nie odczuwałem przy dwóch, trzech odcinkach odpalanych jednorazowo.

Tak czy srak, oglądam ten serial jedynie dla postaci House'a, bo ani otoczka mnie nie kręci, ani fabuła nie fascynuje. Czekam po prostu na kolejne miażdżące teksty Grega. Marzy mi się taka postać w bardziej zjadliwym środowisku.
gekon
Mozliwe spoilery

CYTAT
A z Housem gadającym do samego siebie - zestaw głosnomówiący to jedno, ale zestaw tak mały, że go w ogole nie widać w uchu, to juz co innego ;]

No tak, ta piguła co sie gapiła na Housea z windy akurat widziała jego lewe ucho:]

Mam nadzieję, ze nie pozbyli sie Willsona. Podobno 5 sezon miał byc głownie o nim. Bardzo licze na to, ze fabuła rozwinie się nawiązując własnie do niego.
Grigori
Pewnie z pół sezonu będzie Lucas a później jakiś twist. Bardzo fajna postać. (chociaż gejówką zajeżdża bardziej niż z Wilsonem momentami)

Pogaduszki między Gregiem a detektywem są świetne. Już parę razy powtarzali że nie umie kłamać, a jednak podczas rozmowy przez pluskwę ściemnił Housowi że jest 10 km dalej. Taki smaczek. rolleyes.gif

Kmiot ma trochę racji, House jest serialem idealnym do chłonięcia w dużych ilościach, można się wtedy napawać geniuszem aktorskim Lauriego, pojedynczo pozostaje niedosyt. Ale zawsze można oglądać powtórki i te nigdy się nie nudzą, zwłaszcza że jest z czego wybierać.
gekon
CYTAT
Pogaduszki między Gregiem a detektywem są świetne. Już parę razy powtarzali że nie umie kłamać, a jednak podczas rozmowy przez pluskwę ściemnił Housowi że jest 10 km dalej. Taki smaczek

Ale on był 10 km dalej. Sledził Cuddy, ktora była w klinice, a House w tym całym szpitalu. Wyraznie bylo widac, ze to 2 rozne miejsca.

Zdaje mi się?

Grigori
Żartujesz sobie ze mnie, nie?
ghost.
xD

gekon, klinika i szpital mieszcza sie w tym samym budynku ;] Mało tego, ta klinkia i szpital to w sumie jedno i to samo ;p
gekon
Aaaa. Teraz serial nabiera dla mnie zupełnie nowego wymiaru. Dzieki hyh.gif

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.