Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Fallout 3
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2
aux
Ta gra pozamiata, przynajmniej wiele osób ma taką nadzieję. Dla młodszych graczy krótkie przypomnienie: seria Fallout to PeCetowe arcydzieło RPG osadzone jak sugeruje nazwa w świecie postapokaliptycznym. Część trzecia ukaże się na PC, PS3 i Xbox360. Premiera na jesieni 2008, a szczegóły dotyczące rozgrywki już w lipcowym magazynie "GameInformer".

Pierwszy filmik (teaser):
http://www.gry-online.pl/gol_video.asp?ID=5989

Stronka oficjalna:
http://fallout.bethsoft.com/

Screeny z teasera i concepty:
http://www.gamespot.com/pc/rpg/fallout3/im...tag=tabs;images
Melis
troche poczekamy ale wg. mnie bedzie warto...

Pamietam te piekne nie przespane noce przy blaszaku biegajac w Power Armorze rozrywajac mutantow z Miniguna... ehh rolleyes.gif

lothronik
Ja również zarywałem noce dla tej gry. smile.gif Niezależnie jaka będzie, i tak ją kupię i przejdę. Zapowiada się smakowicie. Dla mnie must have. ;D
Deadeye
gra jeszcze nie zostala potwierdzona na ps3 smile.gif ale tu sa plotki ze bedzie http://www.gamespot.com/news/6172096.html
the_m
Wg TEGO news gra bedzie na obu konsolach nowej generacji wink.gif
Deadeye
wg. tamtego z gamespotu tez smile.gif ale gameonly jak zwykle popisalo sie profesjonalizmem, gamespot i wszystkie wiarygodne zrodla pisza ze potwierdzil to ktos ZBLIZONY do bethesdy nieoficjalnie - wiec wcale nie mozna napisac ze bethesda oficjalnie zapowiedziala wydanie na te platformy chytry_.gif choc to raczej pewne, nie po to bethesda tworzyla silnik na oba next-geny i pc zeby teraz sie ograniczac do jednej platformy ;] a wiadomo ze oni tez najwieksze zarobki maja z wydan konsolowych
Joocker
Skany z Fallouta 3!
http://giery.eu/Pozostale-platformy/Newsy/...Fallouta-3.html
aux
No i znamy wreszcie jakieś konkrety, zapowiada się super! Cieszę się że będzie też na konsolach, bo mój komp pewnie by tego nie odpalił.

http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=34359
Zeusek666
CYTAT(Joocker @ 16 06 2007, 08:44) *

na 4 skanie jest Chuck Norris. hahaha.gif
YETI
hehehe dokładnie smile.gif

skradzione z forum GameOnly

Artykuł oparty jest na godzinnym demie, jakie dostało GI. Wymienię najważniejsze punkty:

- Gra chodzi na ulepszonym silniku Obliviona. Przerobiono widok z trzeciej osoby, ponieważ wiadomym jest, że wersja z Oblivion była do bani.

- Gra zaczyna sie w momencie narodzin głównego bohatera i śmierci jego matki w szpitalu w krypcie. W tym momencie zaczyna się tworzenie postaci. Ojciec zabiera cię, aby poddać cię testom DNA - tu wybierasz cechy swojej postaci. Wówczas ojciec zdejmuje własną maskę, i okazuje oblicze o podobnych cechach.

- Następnie odzwierciedlone jest dojrzewanie w krypcie, wraz z dorastaniem dostajesz pierwszą książeczkę pod tytułem "You're Special" ("Jesteś wyjątkową osobą") i możesz wybrac wartości dla swoich 7 cech głównych. Dostajesz też pierwsze bronie i naręczny komputerek (menu), z wiekiem podejmujesz testy określające początkowe poziomy twoich cech i umiejętności.

- Każdy aspekt tworzenia postaci oparty jest na systemie S.P.E.C.I.A.L. Trzy spośród czternastu umiejętności można zaznaczyć, aby rozwijały się szybciej niż reszta podczas zyskiwania poziomów.

- System walki nazywa się Vault-tec Assisted Targeting System (V.A.T.S.) ("Wspierany System Celowania Vault-Tec"). Artykuł stwierdza, że "Będziecie z pewnością w stanie rozprawić się z wrogami strzelając z pierwszej osoby w czasie rzeczywistym, ale V.A.T.S. pozwala też na zatrzymanie czasu i wybieranie celów wedle woli". System nadal używa punktów akcji, ale po ich zużyciu można walczyć dalej w czasie rzeczywistym, czekając, aż się je odzyska.

- Gra jest nadal brutalna i krwawa. Na jednym ze screenów widać eksplodującą głowę, ze wszystkimi szczegółami. Krwawe sceny wyświetlane będą, jak się wydaje, w zwolnionym tempie.

- Jest więcej, niż jeden sposób grania w grę. Można być twardym i zabijać wszystkich, można przekradać się pomiędzy zagrożeniami, można też spróbować rozmową rozwiązywać niebezpieczne sytuacje.

- Wrogowie mogą celować do gracza tak samo, jak on do nich, więc można zostać trafionym w ściśle określone części ciała. Jest to dodatek do nowego systemu śledzenia zdrowia i napromieniowania. W nowym systemie można mierzyć, jak bardzo napromieniowane są pewne przedmioty (jak np. woda) i jak zadziałają one na gracza po spożyciu.

- Powrócił system Karmy

[. . .]

Nie wiadomo nic konkretnego na temat członków drużyny, ale jest część poświęcona temu, jak bardzo ważni dla gry sa NPCe i jak ważne dla postępów będzie wykonywanie zadań.

EDIT. Mały podpis pod screenem wskazuje, że będzie można wynająć najemników do pomocy, ale że gra w żadnym wypadku nie będzie drużynowa. Bethesda potwierdza też, że w grze pojawi się pies.

[. . .]

W grze nie będzie skalowania, jak w Oblivion, więc wejście na "wysokopoziomowy" teren spowoduje szybką śmierć. (...) Najwyższy poziom to dwudziesty.

Gra będzie mieć 9 - 12 możliwych zakończeń.

[. . .]

Wszystko opiera się na doświadczeniu, a większość doświadczenia zyskuje się przez zadania.

Do czasu, aż nie zobaczymy artykułu na własne oczy, traktujcie powyższe jako nie potwierdzone spekulacje.
okens
Mozecie w to nie wierzyc ale mam lezki szczescia w oczach czytajac te info... Fallout 1 i 2 to moje gry wszechczasow, ponadczasowe, niesamowite a teraz trojka na kochana ps3. To istny dar z niebios
the_m
Ja jakos nie mialem okazji zagrac w zadnego z Falloutow (a nasluchalem sie co nie miara) wiec moze tym razem to nadrobie, bo gra zapowiada sie bardzo dobrze smile.gif Milby bylo jakby jako bonus do wersji na BD dorzucili 1ynke i 2ojke - wtedy to bylby juz pelen wypas, ale to raczej nie mozliwe tongue.gif
Deadeye
jak nie grales w jedynke i dwojke to proponuje zagrac - te 2 gry, wraz z deus exem i gta:vice city to gry do ktorych ciagle wracam i wciaz sa niesamowicie grywalne ;] nie wazne, ze sa w 256 kolorach ;]
the_m
Na Fallouty moze sie kusze (256 kolorow mi nie przeszkada) ale z tego co mi wiadom F3 nie bedzie fabularnie kontynuacja poprzednich dwoch czesci?

BTW GTA:VC w 256 kolorach chytry_.gif w ta wersje nie gralem wink.gif
Deadeye
vice city niestety nie wlacza sie powyzej 256 kolorow na mojej komorce bo wtedy sie tnie ;/
a tak na powaznie to wiesz o co mi chodzilo wink.gif
F3 na pewno bedzie fabularnie powiazane - nie bezposrednio, jak wszystkie czesci, ale zobaczysz wiele aluzji i powiazan miedzy wydarzeniami z poprzednich czesci. tak samo jak np. w gta wlasnie smile.gif
okens
CYTAT(the_m @ 19 06 2007, 13:59) *
Ja jakos nie mialem okazji zagrac w zadnego z Falloutow (a nasluchalem sie co nie miara) wiec moze tym razem to nadrobie, bo gra zapowiada sie bardzo dobrze smile.gif Milby bylo jakby jako bonus do wersji na BD dorzucili 1ynke i 2ojke - wtedy to bylby juz pelen wypas, ale to raczej nie mozliwe tongue.gif

Na piecu przerobilem swego czasu mase gier, wszelakich gatunkow ale gwarantuje ci, ze rzadna( moze za wyjatkiem jeszcze system schocka 2) nie przyniosla mi takiej zabawy i takich emocji jak fallouty... przerabialem je ze znajomym jeszcze za czasow gdy moj angielski bardzo szwankowal a spolszczenia nie bylo katujac te gry dwa lata bez znudzenia... Sama fabola jest dla mnie naprawde ponadczasowa, polaczenie klimatu postnuklearnych pozostalosci z ameryki z latami 60 i muzyka podkreslajaca beznadziejnosc sytuacji... Jak na rpg naprawde olbrzymia ilosc statsow bo oprocz podstawowych czyli szczescie, sila, zrecznosc itd miales ok 38( jesli dobrze pamietam) dodatkowych umiejetnosci do rasowania( leczenie, kradzenie, hazard itd) a do tego dochodzily jeszcze umiejetnosci nabywane ktorych do wyboru miales chmmm nie chce przesadzac ale z 50 conajmniej.
No tak ale oba pierwsze fallouty( nie wspominam o tacticsie mimo, ze byl fajna sprawa troszke odbiegal od poprzednich) byly turowkami i to bylo ich mistrzowska zaleta. Tak wiec Fallout 3 ktory screenami mnie rospierdziela mam nadzieje, ze zostanie stworzony( skoro kamera z pierwszej perspektywy) na podobienstwo system schocka2, ze dalej bede mogl rasowac postac w masie przeroznych perkow, przemiezac pustynie wzdluz i wszez szukajac nowych resztek miast, ze bede sie mogl uzalezniac od dragow, polowac na gekosy, odwiedzic new reno smile.gif i wstapic do jednej z rodzin( mogli by to jeszcze raz wkrecic), ze cholera beda fajne sekretne miejsca i, ze to bedzie next genowy stary dobry, bezlitosny fallout. Achh gra marzenie
Urzyk
Nowe informacje o falloucie
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=34741
Mastah27
Screeny:

http://www.gamersyde.com/news_4707_en.html
Yano
zawsze baaardzo lubilem fallouta ale odkad sie dowiedzialem ze F3 to bedzie FPP w stylu morrowinda to sie załamalem ;/
Deadeye
CYTAT(Yano @ 29 07 2007, 10:08) *
zawsze baaardzo lubilem fallouta ale odkad sie dowiedzialem ze F3 to bedzie FPP w stylu morrowinda to sie załamalem ;/

mozesz miec tez rzut izometryczny. poza tym smiesza mnie takie glupie teksty ;] ja tez uwielbiam fallouta, przechodzilem go wieeele razy, ale wlasnie uwazam ze to co w falloucie bylo najlepsze - eksploracja vaultow, kopaln, reaktorow itd - bedzie o wiele bardziej klimatyczne w fpp - a ty sam nie wiesz, co to zmienia, wiec po co od razu narzekac?
Yano
bo mi sie nie podobal morrowind i obawiam sie ze nowy fallout bedzie bardziej podobny do morrowinda niz do fallouta (pod kazdym wzgledem..)
Keymaker
Teraz widok z rzutu izometrycznego by się nie sprawdził, bo nijak nie dałoby rady poszpanować dobrą grafiką. A sama koncepcja widoku FPP w grze FPP jest jak najbardziej na miejscu, pozwala na większą "wczówkę" smile.gif Poza tym...Czasy się zmieniają, tylko "war never changes" biggrin.gif
Deadeye
CYTAT(Yano @ 29 07 2007, 14:23) *
bo mi sie nie podobal morrowind i obawiam sie ze nowy fallout bedzie bardziej podobny do morrowinda niz do fallouta (pod kazdym wzgledem..)

własnie nie, bethesda wie co robi. zreszta prawda jest taka, ze fallout byl jeszcze bardziej otwarty niz morrowind - praktycznie w ogole nie mial glownego watku smile.gif walka moze byc watpliwa - zrobiona jest totalnie od nowa, i jest w realtime. co do reszty to sie nie obawiam smile.gif
Keymaker
Pamiętajcie, że rozmowy w Oblivionie odbywały się podobnie do tych z Fallout'ów smile.gif
the_m
Nowe obrazki
http://www.ene3.com/archives/020465.html

Pip-boy Model 3000
http://www.n4g.com/News-104935.aspx
rkBrain
http://blogs.ign.com/Bethesda_Softworks/

Warto zajrzeć. Jest profil organizacji BoS oraz ogólny zarys fabuły.
Musiolik
Fallout 3 na PS3 będzie w polskiej wersji językowej. No, no, Cenega zaczyna szaleć.
http://cenega.pl/?ID=6072
diolek
ło szit!! fallot 3 po polsku i niema mnie dla nikogo na ziemi!

niech dadza jescze cene na poziomie mgs4 czyli 179zl i przyznam ze cos sie zmienia w tej naszej zasciankowej polsce
izon
I super.Po ostatnim raporcie Zaxa za(pipi)iscie napalilem sie na ten tytul a j.PL to dodatkowy plus:D
Ficuś
Świetna wiadomość ale po cichu liczę,że z uwagi na pojemność bluraya zostawią oryginalną angielską ścieżkę dialogową i możliwość włączenia tylko polskich napisów....

.....to tak na wypadek jakby za bardzo ponioslo polskich aktorów odpowiadających za dubbing tongue.gif
des3
CYTAT(Deadeye @ 9 06 2007, 22:38) *
gra jeszcze nie zostala potwierdzona na ps3 smile.gif ale tu sa plotki ze bedzie http://www.gamespot.com/news/6172096.html

Jeśli gra nie zostala potwierdzona to po co na PSStore filmik z gry??? Jak dla mnie to pewniak na ps3
froniu
CYTAT(des3 @ 1 07 2008, 20:18) *
CYTAT(Deadeye @ 9 06 2007, 22:38) *

Jeśli gra nie zostala potwierdzona to po co na PSStore filmik z gry??? Jak dla mnie to pewniak na ps3

zobacz z ktorego roku jest tamten post !
gra zmierza na ps3 i to juz od dawna potwierdzone
estel
Mam tylko nadzieje, ze bedzie mozliwosc zakupu angielskiego oryginalu. Nie chce grac z polskimi napisami/glosami. Jestem purysta jezykowym w grach (tylko ang) ;]
Tommo
Na xboxie będzie po polsku.
froniu
CYTAT(Tommo @ 2 07 2008, 17:40) *
Na xboxie będzie po polsku.

no i co z tego ? na ps3 tez
smallv86
no prosze was ......naprawde polski dubbing zaliczacie na + ? ,przeciez to skresla gre na samym starcie (zostaje tylko sprowadzanie gry z poza granicy)
co innego kinowa lokalizacja ,to wtedy bylby plus ( albo wybor : lektor/bez ,napisy/bez).
Narzucanie z gory dubbing-u ??? za co qwa , za co sad.gif
Tommo
CYTAT(smallv86 @ 2 07 2008, 18:04) *
no prosze was ......naprawde polski dubbing zaliczacie na + ? ,przeciez to skresla gre na samym starcie (zostaje tylko sprowadzanie gry z poza granicy)
co innego kinowa lokalizacja ,to wtedy bylby plus ( albo wybor : lektor/bez ,napisy/bez).
Narzucanie z gory lektora ??? za co qwa , za co sad.gif

Nie wiem jak na ps3 ale na xboxie będzie możliwość włączenia napisów pl.
diolek
eh ta nasza polska , tak zle i tak niedobrze, najpierw jak gry wydawane po angielsku i w cenie >200 to zle , tera cos sie ruszylo i gry powoli tanieja , pierwsze jaskolki zwiastujace gry PL , to tez zle , szkoda gadac .

FALLOUT 3 PL - NIC TYLKO SZARPAC !!!!! a nie narzekac
Mr. Blue
CYTAT
eh ta nasza polska , tak zle i tak niedobrze, najpierw jak gry wydawane po angielsku i w cenie >200 to zle , tera cos sie ruszylo i gry powoli tanieja , pierwsze jaskolki zwiastujace gry PL , to tez zle , szkoda gadac .

FALLOUT 3 PL - NIC TYLKO SZARPAC !!!!! a nie narzekac

Choć formuła tej oto wypowiedzi może budzić zastrzeżenia, to jej wyraz bynajmiej.
Grigori
Fajnie. Ale wolicie oryginał czy głos Olbrychskiego czy innego Fronczewskiego którzy nawet na oczy nie zobaczą postaci którą będę odgrywać?
Ja będę importował bo cenie fakt że oglądam to co stworzył developer a nie dodał wydawca by lepiej sie sprzedało.
Di
Jeśli gra zaciekawi mnie na tyle, że zdecyduję się ją kupić, to wybiorę wersję anglojęzyczną z prostego powodu - szlifowanie języka. Nie mam nic przeciwko graniu w polską wersję (ba - przy zlokalizowanym Baldur's Gate 2 bawiłem się rewelacyjnie), ale chciałbym łączyć przyjemne z pożytecznym smile.gif
Incognitos
BEZ PANIKI! Jestem na 99% pewien, że to będzie tzw. wersja kinowa, czyli tylko napisy (dla mnie WYPAS)..., a właśnie przy napisach najlepiej szlifuje się język Di.
Di
Jak najbardziej, ale brałem pod uwagę wersję w pełni zlokalizowaną, a nie wersję kinową.
froniu
ale to ma byc pelna polonizacja a nie same napisy , cenega juz to przeciez podala do wiadomosci i nawet nadmienili ze beda podkladac glosy znane osobistosci lol a wiecej info ma byc wkrotce
Grigori
W Polsce nie ma porządnych VA. Znany aktor sprawdzi się przy dubbingu do filmów bo nagrywa mając wyświetlaną na monitorze scenę. W grze dostaje tylko kilkuset stronicowy skrypt, który czyta podczas nagrania jak Kodeks Postępowania Cywilnego.
Miałem okazję mieszkać przez ostatni rok ze współlokatorem, PCtowcem, nieznającym ani słowa po angielsku. Gość każdą grę miał spolszczoną włącznie z VO; trochę się nasłuchałem dokonań rodzimych wydawców i stwierdzam że to absolutne dno dna. Jestem przyzwyczajony do porządnego podkładania głosów, co dla konsol jest praktycznie standardem w oryginalnym wykonaniu. Wydawca może ma dobre intencje ale u nas nikt tego nie umie dobrze zrobić. Nawet jeśli jest to "Nasz" Wiedźmin - acting jest tam tragiczny.
Gdybym miał słuchać swojej postaci przemawiającej głosem Olbrychskiego to wolałbym zjeść płytę z grą razem z pudełkiem.
mord00k
No dokładnie.
Gram teraz w Alone In The Dark nowe na PC i po prostu jak słucham tego dubbingu to kur.wa nie mogę.
Jeśli tu mam mieć narzucony dubbing to z góry wybieram ściągnięcie z zagranicy anglojęzycznej wersji.
Fallout to Fallout, jak mam tu słuchać np. Szyca to ja kur.wa dziękuję - postoję.

CYTAT
Gdybym miał słuchać swojej postaci przemawiającej głosem Olbrychskiego to wolałbym zjeść płytę z grą razem z pudełkiem.

Powieszę sobie ten cytat nad łóżkiem do premiery F3.

Co do Wiedźmina zgadzam się. Acting to kłoda drewna.
Mr. Blue
CYTAT
ale to ma byc pelna polonizacja a nie same napisy , cenega juz to przeciez podala do wiadomosci i nawet nadmienili ze beda podkladac glosy znane osobistosci lol a wiecej info ma byc wkrotce

Lolu, wiem że chciałeś zabłysnąć, ale gdybyś pomyslał logicznie, to może doszedłbyś do wniosku, że polonizacja jest pełna, a więc będą spolonizowane napisy i głosy postaci. A my tu "debatujemy" o możliwości wyłączenia zdubbingowanych głosów.

CYTAT
W Polsce nie ma porządnych VA. Znany aktor sprawdzi się przy dubbingu do filmów bo nagrywa mając wyświetlaną na monitorze scenę. W grze dostaje tylko kilkuset stronicowy skrypt, który czyta podczas nagrania jak Kodeks Postępowania Cywilnego.

Nie przesadzajcie: Gothic 1-3, Najdłusza Podróż (gra z coś przed 2000), Gorky 0 i Gorky 17, Max Payne, Baldur Gate... wyszły polskim aktorom bardzo dobrze, a w niektórych przypadkach (Gothic, Najdłusza Podróż) są nawet lepsze od oryginałów.
froniu
CYTAT(Mr. Blue @ 3 07 2008, 09:23) *
CYTAT

Lolu, wiem że chciałeś zabłysnąć, ale gdybyś pomyslał logicznie, to może doszedłbyś do wniosku, że polonizacja jest pełna, a więc będą spolonizowane napisy i głosy postaci. A my tu "debatujemy" o możliwości wyłączenia zdubbingowanych głosów.

mój post odnosił sie do posta Incognitos który napisał:

CYTAT
BEZ PANIKI! Jestem na 99% pewien, że to będzie tzw. wersja kinowa, czyli tylko napisy (dla mnie WYPAS)..., a właśnie przy napisach najlepiej szlifuje się język Di.

już mozg zaczął pracować ? nauczyłeś sie czytać ze zrozumieniem i myśleć logicznie?
nie muszę błyszczeć na forum bo niby po co (nie mam takiej potrzeby pewnie innaczej jest u ciebie) i przed kim ? przed tobą kolegą ? a kim ty jesteś ? siuskiem który wymądrza się za monitora ? debatuj sobie dalej ja ci nie przeszkadzam tylko zacznij używać to co masz pod "kopułką"
Heviro (Fanboy BDG)
Panowie o co my się kłócimy?O to ,że rozwija nam się rynek? Że cenega spolszczy(ła) tytuły na playstation3? Była to decyzja odważna i pionierska bo gdyby nie cenega to pierwszymi grami po polsku na ps3 byłby motorstorm 2 , resistance 2 nowa fifa oczywiście ,że wole kinowe spolszczenia , ale między młotem a kowadłem ja chce polski dubing ,ja chce kinowe polonizacje bo to oznacza ,że dystrybutorzy są zainteresowani naszym rynkiem . Dzięki czemu gry stają się dostępniejsze dla mas i nas , co znaczy więcej sprzedanych gier i kupionych konsol więc panowie nie przesadzać i nie róbmy z gier konsolowych w naszym zaściankowe rozrywki hermetycznej. Racja jak grałem w wiedźmina to mi uszy więdły ale swoją drogą taki baldur czy neverwinter , czy właśnie fallouty polonizacje miały bardzo przyjemnie. Cieszmy się tym co mamy gdyż cd projekt nie będzie wspierał polonizacji na ps3 gdyż ma umowę z MS lub będzie wspierał w ograniczony w sposób . Chciałbym dożyć czasów gdy idę alejką w sklepie z grami a z każdego pudełka z grą konsolową pręży się dumnie kapsel obwieszczający ,że ta gra jest spolszczona ( w kinowej wersji rzecz jasna smile.gif). Więc CENEGA życzę powodzenia .
waldusthecyc
hej
a powiedzcie jak to jest - wydawało mi się do tej pory, że polski dystrybutor dostaje już gotową grę w pudełku i sprzedaje ja dalej - stąd takie wysokie ceny gier na konsole (inaczej niż na PC). W związku z tym w jaki sposób dokonują lokalizacji? Czy to oznacza, że lokalizację przesyłają do producenta i ten juz zlokalizowaną grę wysyła do Cenegi do dalszej dystrybucji? Ciekawi mnie ten proces...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.