Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Polskie drużyny w europejskich pucharach
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2, 3, 4
przema
nie śledziłem, piszę po tym co widziałem w pierwszym meczu w lubinie
Kriseh
CYTAT(przema @ 3 08 2007, 14:41) *
nie śledziłem, piszę po tym co widziałem w pierwszym meczu w lubinie

No to takie spostrzezenia pisz po obu meczach bo jeszcze mozesz sie zdziwic.
Maiden
PGE gra z Dniepro, czwartą drużyną ligi ukraińskiej. Ale będą baty hyh.gif
lukasz
obecnym liderem;]

a Groclin z drużyną ,która już pstrykneła ofi krete i slovana liberec.

jak na moje oko po następnych dwumeczach i rewanży lubinian żegnamy się z całym tarcetem egzotycznym...

...czyli kompromitacji ciąg dalszy...
Cris
najchetniej to ja bym zamknął ten temat do czasu rozegrania tychze meczy.
Od tych waszych spekulacji az glowa boli tongue.gif

czyli lepiej jakby w ogóle na murawę nie wychodzili , tak?

MECZ MECZOWI NIE RóWNY
psx18

Obojętnie z kim by grali w tej rundzie i tak nasi mają w plecy.
sir_ryszard
Oglądałem rywalizację GKS Bełchatów z Armenia, Armeni? wink.gif Brachol wpada do pokoju i mówi: "Jezu, jak Ty możesz to oglądać!?" , mówię: "Spokojnie, pozwól popatrzeć na tą żenadę". Rzeczywiście. Patrząc na to co działo się na boisku to istna kiszka wątrobiana, połączona z niewyobrażalną nudą. Nawet nie chcę mi się pisać przebiegu tego meczu. Ja rozumiem że z nikim nie jest łatwo, ale żeby roztrwonić dwubramkową przewagę i doprowadzić do karnych? huh.gif Na szczęście dobrze dysponowany Lech uratował im awans, bo cała reszta z pola grała tragicznie.
Drugiej konfrontacji z udziałem polskiego zespołu nie miałem już ochoty w pełni oglądać, ale męczarnie trwały aż do 88 minuty. Jakoś dopiero wtedy padła bramka dla gospodarzy i upragniony awans. ohmy.gif
Nadszedł wieczorek i prawdziwy meczyk z udziałem Manchesteru United i FC Internazonale (wynik 2:3). Wiecie co Wam powiem? To był mecz towarzyski a tempo, w porównaniu do tych wcześniejszych...niebo a ziemia. Te podawanie piłki, te rajdy, te zawiązywanie akcji, te bramki. Tutaj naprawdę chce się oglądać piłkę nożną. Ja nie wiem, poziom rozgrywkowy na zachodzie, ba nawet na wschodzie to dziura, przepaść w porównaniu z naszym podwórkiem.
Matrox
Co racja to racja, dlatego wlasnie nie ogladam polskiej ligii, nie dosc, ze to cyrk i kabaret to jeszcze nudny. Smiesza mnie tylko ludzie ktorzy twierdza, ze np. smieszna Legia poradzilaby sobie lepiej w pucharze UEFA lub LM, nie mam pojecia po czym oni to wywnioskowuja.
Don Vito
Na jakość gry w OE nie ma co liczyć. Nawet jeśli uda się jakiejś drużynie z Polski zakwalifikować w najbliższym czasie do LM lub Pucharu UEFA, to i tak odpadną już po rundzie grupowej z ostatniego miejsca. Wszędzie możemy przeczytać, że Groclin trafił na lepszego rywala i gra gitara a GieKSa to już ma przechlapane. Co to za podejście? Rozumiem jakby grodziszczanie trafili na np. UN Kaerjeng 97 a Bełchatów na Atletico Madryt. Jeśli mamy walczyć o Puchar UEFA a przynajmniej o czołowe miejsce, to żaden rywal nam nie straszny. Ale nie... Tu przecież chodzi o pieniądze. Każdy piłkarz gdy dostanie tylko ofertę z zagranicy to ucieka w przerwie zimowej a prezesi się tylko dzielą kasą.
Tytek
Naszła mnie taka refleksja,że jeśli wejdą w życie plany Platiniego w których udostępni drużynom z gorszych lig wystepy w ChampionsLeague bez eliminacji,kosztem 3-4 miejsc z najlepszych ekstraklas,to takie spotkania,jak Zagłebie-Steatua,mogą być normą.
Mendrek
W sumie nie wiem czy gratulować Zagłębiu czy nie, dostaliśmy dwie bramki z pupy, sami też taką strzeliliśmy. Mecz był równy, szkoda że w naszym stylu dostaliśmy taką podłamującą.

Ps. Przed paroma chwilami kupiłem Vaclavika w Wygraj Ligę ;/
Obsolete
CYTAT(Tytek @ 4 08 2007, 21:55) *
Naszła mnie taka refleksja,że jeśli wejdą w życie plany Platiniego w których udostępni drużynom z gorszych lig wystepy w ChampionsLeague bez eliminacji,kosztem 3-4 miejsc z najlepszych ekstraklas,to takie spotkania,jak Zagłebie-Steatua,mogą być normą.

Patrzac na dzisiejszy zalosny mecz w wykonaniu obu druzyn, mam nadzieje, ze do tego nie dojdzie.
sir_ryszard
Tak jest. Cóż nam po staraniach, jak rywal równie dobrze nie musi grać znakomicie a i tak wygrywa. Śmiem twierdzić że to najłatwiejsza droga polskiego zespołu do grupowej Champions League w ostatnich latach. Można śmiać się albo płakać. Ja wybieram gromki śmiech, bo przynajmniej lepiej trawię takie porażki. xD Nawet nie próbuję uważać że mało brakowało. Wręcz przeciwnie. Braki były ogromne, nawet na tle tak słabo prezentującej się Steauy. Na kolejnego rywala (eee, BETA Borysów czy jak tam? biggrin.gif) również nie przewiduję szaleńczego tempa w wykonaniu wicemistrzów Rumunii. Ich starania i forma mogą nadejść na grupową Ligę Mistrzów. Pojedynki z klasowymi zespołami wyzwoli w nich dodatkową energię. Wracając do Mistrzów Polski. Pozycja bramkarza to szara pozostałość po dwumeczu. Rozrywkowy Engel który bawił się z panienkami i pił w zamczysku z doborowym towarzystwem, zauważył to samo. xD Wszystkie bramki tegoż dwumeczu niezbyt urodziwe, ale przecież nie styl się liczy. Szkoda że polskim klubom odpowiada te przysłowiowe w tym temacie "...kompromitacji ciąg dalszy.." Nic to...czekamy na GKS Bełchatów i Groclin Grodzisk. Będą kolejne okazje do niepohamowanego śmiechu. Kabaret nadal trwa... biggrin.gif
zduniacz
No tak, niby zagrali lepioej i w ogóle, ale popatrzeć na ten mecz trzeżwym okiem i od razu widać, że Steaua wygrała ten mecz mentalnościowo - i na tym polu przegrywają wszystkei polskie drużyny w meczach o stawkę z resztą Europy. Chodzi mi o to, że gdyby uniknąć niepotrzebnych wykopów do przodu, a zamiast tego rozegrać po ziemi do partnera, uniknelibysmy wielu groźnych ataków(druga bramka dla Rumunów to własnie takie bezsensowne 'wybicie' główką Arboledy do napastnika Steauy. a było takich zagrań więcej) Ale to jest psychika, jakis stres, piłkarskie kompleksy, obawa przed konsekwencjami wygranego meczu czy coś takiego, eh...
przema
lepszy mecz niż w lubinie, momentami dało się w ten awans wierzyć. Szkoda głupio straconych bramek. Tym razem była walka, przynajmniej na tyle na ile pozwalały umiejętności. Nie zdziwie się jak ten białoruski "potentat" narobi stracha Rumunom, bo powtórze, będzie to najsłabsza drużyna ligi mistrzów od paru ładnych lat.
psx18

Katastrofa -- ale to nie pierwszy raz tak więc sie już zdążyłem przyzwyczaić.
Cris
no cóż szkoda...
a teraz powiem jak zawsze od kilku lat....

Może za rok.
ogqozo
Cóż... przynajmniej walczyli. Dobre i to, skoro od dawna było wiadomo, że umiejętności nie pozwolą przejść Steuay. Bo te 7 minut szczęścia po golu, którego sędzia mógł spokojnie nie uznać, nie zmienia faktu, że Rumuni kontrolowali sytuację przez 180 minut.

Możecie mówić, co chcecie, o ligach ukraińskiej czy rumuńskiej, ale zauważcie prosty fakt: mistrz Polski nigdy nie odpadał w eliminacjach LM z drużyną o niższym lub porównywalnym budżecie. Zawsze przegrywamy z dużo bogatszymi. Wnioski są chyba oczywiste.
lukasz
CYTAT(ogqozo @ 9 08 2007, 17:57) *
Cóż... przynajmniej walczyli. Dobre i to, skoro od dawna było wiadomo, że umiejętności nie pozwolą przejść Steuay. Bo te 7 minut szczęścia po golu, którego sędzia mógł spokojnie nie uznać, nie zmienia faktu, że Rumuni kontrolowali sytuację przez 180 minut.

Możecie mówić, co chcecie, o ligach ukraińskiej czy rumuńskiej, ale zauważcie prosty fakt: mistrz Polski nigdy nie odpadał w eliminacjach LM z drużyną o niższym lub porównywalnym budżecie. Zawsze przegrywamy z dużo bogatszymi. Wnioski są chyba oczywiste.

i co steua też taka dużo bogatsza jest i kupili sobie golańskiego z piątej czy którejś tam pozycji słabiutkiej OE? smile.gif ogqozo jedyny prosty fakt jest taki ,że zagłębie nic nie zrobiło żeby awansować przed sezonem.oni się osłabili a nie wzmonicli i to taka postawa ich pogrzebała oni się sami na starcie już skreślili jak wisła przed anderlechtem.
Kmiot
Wiem, ze wszyscy to wiedzą (nawet psx18, często wysuwający ciekawe tezy - dacie wiarę?), ale chyba warto przeczytać ;]
http://www.sport.pl/pilka/1,65057,4379135.html
ogqozo
CYTAT(lukasz @ 9 08 2007, 20:07) *

i co steua też taka dużo bogatsza jest i kupili sobie golańskiego z piątej czy którejś tam pozycji słabiutkiej OE? smile.gif ogqozo jedyny prosty fakt jest taki ,że zagłębie nic nie zrobiło żeby awansować przed sezonem.oni się osłabili a nie wzmonicli i to taka postawa ich pogrzebała oni się sami na starcie już skreślili jak wisła przed anderlechtem.

Po pierwsze: Golański kosztował akurat mało, bo bodaj 1,5 mln euro, ale jak często polski klub wydaje na kogoś tyle? Rekordowe polskie transfery to z reguły połowa tej kwoty (Burkhardt, Radović).
Po drugie: za czołowego strzelca Steauy, Dicę, kluby europejskie (Inter konkretnie) dawały 16 mln euro. To również nie jest kwota na poziomie polskiej ligi.
Po trzecie: Steaua na samej zeszłorocznej Lidze Mistrzów zarobiła więcej, niż wynosi roczny budżet jakiegokolwiek polskiego klubu. A przecież jest dużo innych źródeł dochodów.

Wniosek: Steaua JEST bogatsza od polskich klubów.
Jeśli kilkanaście lat z rzędu gramy z dużo bogatszymi i zawsze przegrywamy, to pora zastanowić się, czy faktycznie pieniądze szczęścia nie dają.
lukasz
CYTAT(ogqozo @ 10 08 2007, 13:26) *
CYTAT(lukasz @ 9 08 2007, 20:07) *

Po pierwsze: Golański kosztował akurat mało, bo bodaj 1,5 mln euro, ale jak często polski klub wydaje na kogoś tyle? Rekordowe polskie transfery to z reguły połowa tej kwoty (Burkhardt, Radović).
Po drugie: za czołowego strzelca Steauy, Dicę, kluby europejskie (Inter konkretnie) dawały 16 mln euro. To również nie jest kwota na poziomie polskiej ligi.
Po trzecie: Steaua na samej zeszłorocznej Lidze Mistrzów zarobiła więcej, niż wynosi roczny budżet jakiegokolwiek polskiego klubu. A przecież jest dużo innych źródeł dochodów.

Wniosek: Steaua JEST bogatsza od polskich klubów.
Jeśli kilkanaście lat z rzędu gramy z dużo bogatszymi i zawsze przegrywamy, to pora zastanowić się, czy faktycznie pieniądze szczęścia nie dają.

KGHM czy ITI to bardzo bogate konsorcja z tym ,że przeznaczają (pipi) na futbol a nie pieniądze.a zagłębie się osłabiło dlatego odpadło a nie dlatego ,że ktoś za kogoś ze szteły chciał dać ileś tam.jeśli by się realnie wzmocnili kupując najlepszych zawodników z naszej ligi a nie takich ,którzy nie łapali się do kadry(włodarczyk) to by powalczyli ,bo po dwumeczu widać ,że steua to żadne halo.
CYTAT
Po trzecie: Steaua na samej zeszłorocznej Lidze Mistrzów zarobiła więcej, niż wynosi roczny budżet jakiegokolwiek polskiego klubu.
catfight.gif sugerujesz ,że zarobili z 8mln euro?wybacz ale wysiadam.
ogqozo
Tak, spokojnie.
Jak to wyliczyłem? Otóż grali w bardzo dobrej grupie, ich mecze kupowało wiele stacji (zarówno te z Realem, jak i Lyonem). Ponadto wywalczyli 5 pkt, a za wyniki też jest dodatkowa kasa od UEFY. Na pewno więc zarobili dużo więcej, niż Lewski Sofia, który przegrał wszystko.
A ostatnio podano, że Lewski zarobił na LM prawie 6 mln.

Tego, co mówisz o sponsorach, nie neguję. Ja tylko stwierdzam fakt: polskie kluby są biedniejsze, niż inne. Póki to się nie zmieni, to możemy tylko liczyć na cud, albo że nam jakiś nowy Pele wyrośnie i nie zdąży wyjechać z kraju.
lukasz
chodzi oto ,że owszem nie możemy sie porównywać do realu kiedy wisła z nimi grała ,bo tutaj finansowo przepaść jest ale cały czas używając argumentu nt.finansów nawet porównując się do mistrza rumunii dojdziemy do jakiegoś absurdu ,że kto ma chociaż złotówke więcej ten z góry z nami wygrywa więc poddajemy się na starcie.w drugą strone jednak już to nie działa co pokazał mecz legia vetra i pare innych wink.gif
ogqozo steua była do przejścia co pokazał drugi mecz , panathinakos też ale polskie drużyny wreszcie muszą zacząć realnie myśleć a nie sprzedawać przed eliminacjami najlepszych a później liczyć na awans dry.gif
szefem lubinian jest KGHM ,obiecali jakieś gruszki na wierzbie za awans a w zamian oddali piszczka zamiast wydać k.urwa nawet milion euro żeby go zatrzymać czy chociażby kupić ścisły top polskiej ligi.widziałeś co robił bramkarz vlaclavik? catfight.gif polska słynie z bramkarzy tylko mistrz polski najbardziej g.ównianego słowaka musi mieć na bramce.włodarczyk?przecież na nim każdy psy wiesza ,że to nieudacznik.jak z legii odszedł to każdy odetchnął z ulgą a w zagłębiu chyba myśleli albo udawa ,że piłkarz mający przydomek nędza wprowadzi ich na salony...
Kriseh
CYTAT(lukasz @ 10 08 2007, 17:19) *
szefem lubinian jest KGHM ,obiecali jakieś gruszki na wierzbie za awans a w zamian oddali piszczka zamiast wydać k.urwa nawet milion euro żeby go zatrzymać czy chociażby kupić ścisły top polskiej ligi.widziałeś co robił bramkarz vlaclavik? catfight.gif polska słynie z bramkarzy tylko mistrz polski najbardziej g.ównianego słowaka musi mieć na bramce

To co piszesz o Vaclaviku to sie w pale nie miesci. Widac, ze nie ogladales spotkan z udzialem Zaglebia, poniewaz niejednokrotnie uratowal nam du.pe. Zreszta w takim Przegladzie Sportowym zostal uznany za 2 najlepszego bramkarza. Zgadnij kto byl na pierwszym miejscu? Podpowiedz: na pewno nie Polak. Tak wiec jezeli masz piszac takie bzdury to daruj sobie. Inna sprawa, ze ten mecz mu po prostu nie wyszedl i tyle.
Larou
Przekret Sportowy troche przesadzil z tym "2 najlepszym bramkarzem", jednak jak na nasza lige radzi sobie calkiem niezle. Na pewno jest duzo solidniejszy niz taki Fabianski z poprzedniego sezonu. Nie zmienia to natomiast faktu, ze w meczu ze Steaua zagral ponizej swoich mozliwosci.

Co do Klodara, mogli go w pakiecie z el kapitano Surma wziac;D ktory nomen omen rowniez nie radzi sobie w Maccabi.

btw Wisla jedzie do przerwy ze Scyzorami 3:0 ;o
lukasz
CYTAT(Kriseh @ 10 08 2007, 20:59) *
szefem lubinian jest KGHM ,obiecali jakieś gruszki na wierzbie za awans a w zamian oddali piszczka zamiast wydać k.urwa nawet milion euro żeby go zatrzymać czy chociażby kupić ścisły top polskiej ligi.widziałeś co robił bramkarz vlaclavik? catfight.gif polska słynie z bramkarzy tylko mistrz polski najbardziej g.ównianego słowaka musi mieć na bramce

To co piszesz o Vaclaviku to sie w pale nie miesci. Widac, ze nie ogladales spotkan z udzialem Zaglebia, poniewaz niejednokrotnie uratowal nam du.pe. Zreszta w takim Przegladzie Sportowym zostal uznany za 2 najlepszego bramkarza. Zgadnij kto byl na pierwszym miejscu? Podpowiedz: na pewno nie Polak. Tak wiec jezeli masz piszac takie bzdury to daruj sobie. Inna sprawa, ze ten mecz mu po prostu nie wyszedl i tyle.

taaaa dwa mecze mu po prostu nie wyszły i tym sposobem zagłębie jest pierwszym mistrzem polski ,który odpadł już na poziomie 2 rundy eliminacji no ale to wybitny fachowiec....
Kmiot
CYTAT(lukasz @ 10 08 2007, 23:21) *

taaaa dwa mecze mu po prostu nie wyszły i tym sposobem zagłębie jest pierwszym mistrzem polski ,który odpadł już na poziomie 2 rundy eliminacji no ale to wybitny fachowiec....

Bredzisz.
Widziałeś go choćby w ostatnim meczu z Legią? Co mu tam zarzucisz, oprócz tego, że wyciągał każdy strzał Warszawiaków? A uwierz mi, Vaclavik miał takich meczów więcej i niejednokrotnie ratował du'pę Zagłębiu, nie tylko nie wpuszczając farfocli, ale i broniąc niezwykle dobrze, czego nie pokazują w Orange Ekstraklasie. A skoro nie pokazują, więc czemu się dziwić, że reszta Polski ma nikłe pojęcie o Vaclaviku, ignorując nawet to, że jest Czechem, a nie Słowakiem. Nie znasz narodowości, a co dopiero jego gry.
Brzydki jest jak Obso, ale swoje w meczu robi.
Zresztą to nowy sezon i zobaczymy czy Fabiański i Dolha będą prezentować formę z zeszłego sezonu.
lukasz
CYTAT(Kmiot @ 10 08 2007, 23:53) *
CYTAT(lukasz @ 10 08 2007, 23:21) *

Bredzisz.
Widziałeś go choćby w ostatnim meczu z Legią? Co mu tam zarzucisz, oprócz tego, że wyciągał każdy strzał Warszawiaków? A uwierz mi, Vaclavik miał takich meczów więcej i niejednokrotnie ratował du'pę Zagłębiu, nie tylko nie wpuszczając farfocli, ale i broniąc niezwykle dobrze, czego nie pokazują w Orange Ekstraklasie. A skoro nie pokazują, więc czemu się dziwić, że reszta Polski ma nikłe pojęcie o Vaclaviku, ignorując nawet to, że jest Czechem, a nie Słowakiem. Nie znasz narodowości, a co dopiero jego gry.
Brzydki jest jak Obso, ale swoje w meczu robi.
Zresztą to nowy sezon i zobaczymy czy Fabiański i Dolha będą prezentować formę z zeszłego sezonu.

ciężkie działa wytaczasz a polecam bardziej kompres.narodowość podałem ironicznie w sensie często masówki w polskiej lidze jakiś litwinów czy słowaków.ot piłkarskie noname.
fabiański to żadne halo i w zasadzie nawet vaclaviki tego świata mogą być lepsze.uważam ,że legia zrobiła dobry interes sprzedając go a kupując niezłego skabe.
uratował dużo meczy zagłębiu?i ch.uj.pisze o meczach pucharowych w tym sezonie.te były dwa i w obu meczach dał ciała.no ale ty możesz mu ołtarzyk nawet zrobić i skawpliwie czekać do następnego występu w pucharach(w tym roku już bye) kiedy znów fenomenalny czech będzie odbijać piłki przed siebie.
reasumując na forum jest dwóch fanów zagłębią i obaj mi skaczą od razu do oczu za vaclavika.prosze o dystans ,bo ja kibicuje w polskiej lidze legii a kiedy trzeba to krytykuje jak leci na co wam fanatyzm niestety nie pozwala.
ave
Kmiot
CYTAT(lukasz @ 11 08 2007, 12:07) *
ciężkie działa wytaczasz a polecam bardziej kompres.narodowość podałem ironicznie w sensie często masówki w polskiej lidze jakiś litwinów czy słowaków.ot piłkarskie noname.

Oczywiście. Na zCzuba, też cały czas robią z niego Słowaka.
fabiański to żadne halo i w zasadzie nawet vaclaviki tego świata mogą być lepsze.uważam ,że legia zrobiła dobry interes sprzedając go a kupując niezłego skabe.

Chodzi mi o formę, którą zaprezentuje w nowym sezonie. A to gdzie gra, za ile i czy ktoś dobrze zrobił, że go sprzedał to mnie mieli. To samo z Dolhą.
uratował dużo meczy zagłębiu?i ch.uj.pisze o meczach pucharowych w tym sezonie.
No okej, a ja piszę o ogóle. Nie dogadaliśmy się w tej kwestii. Baboli w nadmiarze nie popełnia (a raczej nie popełniał) i jakoś w przerwie nikt nawet nie pomyślał, żeby go wymienić na innego golkipera, bo dotychczas spisywał się dobrze. Przestanie? Się wymieni.
no ale ty możesz mu ołtarzyk nawet zrobić i skawpliwie czekać do następnego występu w pucharach(w tym roku już bye) kiedy znów fenomenalny czech będzie odbijać piłki przed siebie.
Ołtarzyk to ja mu mogę postawić za ten uroczy czeski język, którym pokrzykuje do innych piłkarzy. No i do najprzystojniejszych nie należy nawet.
reasumując na forum jest dwóch fanów zagłębią i obaj mi skaczą od razu do oczu za vaclavika.prosze o dystans ,bo ja kibicuje w polskiej lidze legii a kiedy trzeba to krytykuje jak leci na co wam fanatyzm niestety nie pozwala.

Nigdy nie uważałem się za jakiegoś przefajnego kibica Zagłębia, ba powiem nawet, że nim nie jestem (na tyle na ile nie można nim być, żyjąc w tym samym mieście), bo w zasadzie mam ich los w (pipi)e, ja z tego pieniędzy nie mam, ale bywam na meczach na stadionie (w TV rzadko oglądam - rewanżu ze Steauą nie oglądałem, bo "Helikopter w ogniu" leciał, a teraz znajomi siedzą w barze, oglądajac mecz z GKS-em, dzwonili żebym przyszedł, ale obiad miałem i nogi mnie bolą, a mnie mecze na ekranie nudzą) i na podstawie meczów na żywo, pomimo tego, że i tak tylko siedzę i jem słonecznik, bo mi szkoda gardła, wiem nieco więcej o Vaclaviku i jego grze i dlatego zabrałem głos, a nie że jakiś tam ze mnie kibic.
ogqozo
Ja tam Zagłębiu nie kibicuję ani trochę, ale Vaclavika mogę poprzeć. Jego gra jest ok. Nie jest to ta klasa, co Dolha, ale w zeszłym sezonie był bardzo pewnym punktem drużyny. Bywały mecze, że to jemu Zagłębie zawdzięczało pnukty.
Że wypuścił piłkę przed siebie po mocnym strzale? Znajdź mi takiego, co nigdy nie wypuścił. Kahn zrobił to w finale Mundialu, a jakoś nikt nie miał pretensji do trenera, że go wystawiał.
lukasz
CYTAT(ogqozo @ 11 08 2007, 21:56) *
Ja tam Zagłębiu nie kibicuję ani trochę, ale Vaclavika mogę poprzeć. Jego gra jest ok. Nie jest to ta klasa, co Dolha, ale w zeszłym sezonie był bardzo pewnym punktem drużyny. Bywały mecze, że to jemu Zagłębie zawdzięczało pnukty.
Że wypuścił piłkę przed siebie po mocnym strzale? Znajdź mi takiego, co nigdy nie wypuścił. Kahn zrobił to w finale Mundialu, a jakoś nikt nie miał pretensji do trenera, że go wystawiał.

nie można wybielać czyjegoś błędu w obronie podając...jakiś inny błąd:) to jak np.vaclavik by zaczął kokaine brać to byś też powiedział ,że spoko ,bo maradona brał? dry.gif babol jest babolem a o kahnie od takich wpadek zacząło się mówić ,że sie skończył ,bo wcześniej właśnie takich błędów nie robił
Kmiot
CYTAT(lukasz @ 12 08 2007, 08:47) *
babol jest babolem a o kahnie od takich wpadek zacząło się mówić ,że sie skończył ,bo wcześniej właśnie takich błędów nie robił

Mówi to się zawsze dużo, ale Kahn chyba się aż tak bardzo nie skończył, skoro nadal broni w Bayernie. Błąd jest błędem, kariery z tego powodu żaden bramkarz nie skończył, więc dajmy mu czas.
Kriseh
nie można wybielać czyjegoś błędu w obronie podając...jakiś inny błąd:) to jak np.vaclavik by zaczął kokaine brać to byś też powiedział ,że spoko ,bo maradona brał? dry.gif babol jest babolem a o kahnie od takich wpadek zacząło się mówić ,że sie skończył ,bo wcześniej właśnie takich błędów nie robił

Ogladales wszystkie mecze Kahna przez ilestam lat, zeby moc tak pisac?
lukasz
CYTAT(Kmiot @ 12 08 2007, 15:29) *
babol jest babolem a o kahnie od takich wpadek zacząło się mówić ,że sie skończył ,bo wcześniej właśnie takich błędów nie robił

Mówi to się zawsze dużo, ale Kahn chyba się aż tak bardzo nie skończył, skoro nadal broni w Bayernie. Błąd jest błędem, kariery z tego powodu żaden bramkarz nie skończył, więc dajmy mu czas.

nie oto Kmiot chodzi.Kahn to był najlepszy bramkarz świata do momentu aż zaczął popełniać takie błędy.Owen też gra do dzisiaj a wiadomo ,że najlepszy był jako nastolatek.

Kriseh:Ty dalej nie rozumiesz ,że bramkarz to taka pozycja , na której słabym występem w meczu o coś przekreślasz dorobek wypracowany wcześniej nieraz przez cały sezon.To nie błędy obrony sie widzi tylko najczesciej farfocle bramkarzy.każdy pamięta babola dudka z MU a nikt nie pamięta ,że cały mecz mógł nieźle grać rozumiesz już o co mi chodzi?nieważne jest ,że vaclavik mógł być main hero przeciwko odrom wodzisław tego świata liczył się ,że dwa najważniejsze mecze ma na minus.nieważne też jest ,że kahn mógł świetnie zagrać z energie cottbus i z innymi bumami liczy sie ,że każdy pamięta ,że z brazylia wypłuł tak piłke przed siebie ,że niemcy zawalili.
Kriseh
Ale mi chodzi o to ze robisz z Vaclavika jakiegos podrzednego kmiota (no offence Kmiot :*) oceniajac go po jednym meczu, gdzie jak kazdy wie zawalil te 2 bramki (szczegolnie druga). Dla mnie to jest niepowazne troche.
Kmiot
CYTAT(lukasz @ 13 08 2007, 17:24) *
nie oto Kmiot chodzi.Kahn to był najlepszy bramkarz świata do momentu aż zaczął popełniać takie błędy.Owen też gra do dzisiaj a wiadomo ,że najlepszy był jako nastolatek.

Fakt faktem, Kahn miał słabszy moment w karierze, ale z tego co obserwuję po starcie nowego sezonu znów prezentuje się nad wyraz dobrze, a nawet w najsłabszych momentach nie można było go nazwać nie znającym się na fachu bramkarskim patałachem. Wszyscy wiedzieli, że bramkarz z niego nielichy, któremu zdarzyły się ostatnim czasy wpadki przy pracy, ale wiadomo było, że stać go na więcej. Tak samo ja (i każdy kto oglądał kilka całych meczów Zagłębia) wiem, że Vaclavika stać na więcej i potrafi bronić (co pokazał też kilka razy w meczu z GKS-em) i nie wypada w moim mniemaniu nazywać go "najbardziej gów'nianym słowakiem". To są za mocne słowa dla wniosków wysuniętych na podstawie zaledwie dwóch meczów.
lukasz
ja jestem zwolennikiem oceniania piłkarza ,po realnym teście umiejętności-ten vaclavik zawalił w stu procentach.to co pokaże później przeciwko zagłębiu sosnowiec i polonii bytom już mnie mniej obchodzi.kiedyś był taki bramkarz przyrowski też miał jeden świetny sezon a teraz utonął w ligowej szarzyźnie.tak samo do muchy nie jestem przekonany ,bo pare bramek zawalił jak grał te ogony z vetrą też się nie popisał dlatego poczekam z peanami na jego cześć.szanuję ,że macie inną opinie wink.gif
Kmiot
Jednak sam przyznasz, że kwestia bramkarza rządzi się swoimi prawami i całkiem inaczej się go rozlicza z sytuacji niż napastnika. Z drugiej strony ciężko oczekiwać, żeby jakiś bramkarz wyskakiwał ponad przeciętność, skoro każdy z potencjałem zostaje sprzedany dalej. Kiedy utrzymano bramkarza, który się wyróżniał pośród szarzyzny? KAŻDY wybijający się golkiper szedł dalej po sezonie i nie jest to ich wina. Kwestia pieniędzy jak wspominał ogqozo. Tendencja sprzedaży w lidze polskiej najbardziej widoczna jest chyba właśnie na tle bramkarzy.
Ty, Łukasz oceniłeś Vaclavika po realnym teście umiejętności w dwóch meczach, a dla mnie takim testem był cały sezon Zagłębia, w którym Czech spisywał się dobrze, chociaż może trudno Ci w to uwierzyć. Owszem, może na Steauę nie wystarczył (jak cała drużyna), ale na realia polskiej ligi jest pewnym punktem. I proszę Cię, nie nazywaj go "najbardziej gów'nianym słowakiem", bo to tylko człowiek i nie zasługuje na takie słowa, szczególnie na tle ostatniego sezonu dla Zagłębia, gdzie był pewnym graczem i co mecz kibice skandują jego imię.
Nie wiem czemu, ale strasznie mnie boli i razi nazywanie go gów'nianym słowakiem.
ps. naje'bany lekko jestem, więc mogę być lekko niezrozumiały. Dzięki.
lukasz
spoko czasami w skrajności popadam jak "laurke" wystawiam komuś thumbsup.gif
ogqozo
Mecz Groclinu nie będzie leciał w telewizji. Kazachska TV nie jest w stanie przeprowadzić relacji na żywo.

Trochę będzie głupio, jak z nimi przegramy.
janol
Łałałiła dzięki Bogu, bo jeszcze by mnie podkusiło, żeby oglądać kolejny mecz Nasi vs piłkarski Trzeci Świat, zakończony chwalebnym 0-0.
AizAk
pewnie będzie jak zwykle...
wyrównany mecz do czasu głupiego błędy polaków i goool zdobyty przez przeciwnika. wtedy cała gra naszych staje w miejscu i jest du.pa wołowa
ogqozo
Trener i zawodnicy PGE GKS Bełchatów przyjechali do Dniepropietrowska w garniturach i zielonych krawatach. Jak mówi z uśmiechem Orest Lenczyk: "jedziemy do drużyny, która jest faworytem, to będzie być może ostatni nasz wyjazd, tak że pomyślałem, że się chociaż ładnie ubierzemy".

Nie ma to jak optymizm i wiara w zwycięstwo.
Kriseh
Realnie po prostu ocenia szanse. Balchatow tak powaznie oslabiony raczej nie przejdzie tej druzyny. Ale zobaczymy, a noz zaskocza.
Obsolete
Belchatow w podstawowym skladzie i dobrej formie, by tej druzyny nie przeszedl...oczywiscie teoretycznie, bo wiadomo, ze mecz trwa 90 minut, wszystko sie moze zdarzyc, pilka jest jedna, bramki 2 blablabla...

Groclin gra z Belchatowem za 3 dni, a nasi pilkarze co 3 dni nie daja rady grac, wiec dzis stawialbym na jakies wielkie show ze strony Grodziszczan, raczej powtorka z rundy poprzedniej, zwazywszy, ze teren rownie nieprzyjazny;]
Sikor
Dysko prowadzi 1:0 po bramce Muszalika w '4 minucie. :ju(pipi):
Matrox
No i prosze GKS prowadzi do przerwy 1:0 smile.gif

Update:

Heh 1:1, mogli wygrac, ale i tak jest bardzo dobrze smile.gif
Marcin$
GKS - Dnipro 1:1

Z taką grą będzie nam ciężko wywalczyć awans.. 2-3 akcje przez cały mecz, ładna przewrotka Ujka, i zmasowana obrona.. wyglądało to mniej więcej tak jak gra Polska z jakimś dalekowschodnim krajem, lecz niestety GKS nie był Polską wink.gif Z drugiej strony Dnipro powinno zjeść nas (1 drużyna Ligi ukraińskiej), a okazało się, że nie potrafią zaskoczyć naszej skomasowanej obrony. Chyba sam Lenczyk był znudzony tym meczem, bo cały przesiedział na ławce.

Matrox
CYTAT(Marcin$ @ 16 08 2007, 21:13) *
GKS - Dnipro 1:1

Z taką grą będzie nam ciężko wywalczyć awans.. 2-3 akcje przez cały mecz, ładna przewrotka Ujka, i zmasowana obrona.. wyglądało to mniej więcej tak jak gra Polska z jakimś dalekowschodnim krajem, lecz niestety GKS nie był Polską wink.gif Z drugiej strony Dnipro powinno zjeść nas (1 drużyna Ligi ukraińskiej), a okazało się, że nie potrafią zaskoczyć naszej skomasowanej obrony. Chyba sam Lenczyk był znudzony tym meczem, bo cały przesiedział na ławce.

Taka byla taktyka na mecz wyjazdowy, mieli sie bronic i czasem wyprowadzac kontry, gdyby sie otwarli to pewnie by przegrali. Nie ma na co narzekac.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.