Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Polskie drużyny w europejskich pucharach
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2, 3, 4
Fan
Niebawem losowanie Losowanie I rundy wstępnej Pucharu UEFA oraz I i II rundy eliminacyjnej Ligi Mistrzów .
W międzyczasie Legia będzie walczyła o honor w Intertoto .

Tutaj macie całe zestawienie ''co i jak '' http://90minut.pl/news.php?id=570894
Wynikałoby z tego ,że Zagłebie po przebrnięciu 2 rundy w kolejnej może być rozstawione blink.gif
Fan
Może jednak nie będzie zle . Ekipy , ktore walczą w pucharach póki co nie sprzedają zawododników , a w Bełchatowie myślą nawet o wzmocnieniach .Costly został wykupiony a gada się coś o dwóch reprezentantach Peru . Garguła też chyba nie odchodzi , a i Boguski zakończył definitywnie umowe z Wisłą . Pytanie tylko czy to straczy na przebrnięcie rundy kwalifikacyjnej . W Zagłębiu o wzmocnieniach mysli głownie Czesiu Michniewicz bo zarząd jakoś nie chce sięgnąc głębiej do portfela , może uznali ,że się nie opłaca ? Szkoda bo z tj druzyny mogłoby byc coś .Coś wiecej niż 0-0 i 1-1 z Dynamo Mińsk .
Na Łazienkowskiej zaś kolejne niezrozumiałe roszady w składzie . Cienko widze ten dwumecz z Blackburn , oj cienko .
ogqozo
Wiesz, coś mi się wydaje, że temat "liga polska" wystarczy - było nie było, mówi się tam o drużynach ligi polskiej i ich meczach.
przema
zagłębie lubin odpadnie w 2 rundzie i nieawansuje do uefa, legia odpadnie z jakimiś amatorami i nie doczeka się meczu z blackburn, gks, hmmm chciałbym, żeby pokazał czasy groclinu czy wisły, ale rozum mówi że to wątpliwe, kto tam jeszcze gra groclin ?? jednej rundy nie przejdzie. Czyli w najlepszym wypadku GKS w grupach pucharu uefa
okser
I niestety może zdarzyć sie tak, że kilka lat posuchy będzie na arenie międzynarodowej... Mało polskich zespołów a do tego poziom mizerny. Chyba, że ktoś naprawde zrobi dobrą drużynę. Ja bym tego Zagłębia nie skreślał - Czesiu Michniewicz jeszcze pokaże na co go stać.
Kmiot
CYTAT(okser @ 23 06 2007, 14:50) *
Ja bym tego Zagłębia nie skreślał - Czesiu Michniewicz jeszcze pokaże na co go stać.

Zakładajac, że tenże Czesiu dotrwa do rozgrywek na stanowisku trenera, bo coś się przydupasom z KGHM-u nie spieszy do ustalania budżetu i warunków transferowych. Przykro patrzeć i słuchać.
Nie moje zmartwienie. Znacznie lepiej się bawiłem na meczach Zagłebia, kiedy nie było na nie takiego hype'a. Obecnie, niestety mamy tam 60% "kibiców zwycięzców". I to widać dla kogoś kto był na pierwszych meczach sezonu, a następnie z powodu służby wojskowej trafił na mecz dopiero w "gorączce zwycięstw i walce o mistrzostwo". Różnica odczuwalna. Nawet na sektorze rodzinnym.
Saunter
Za 1 Ł postawionego na Zagłębie jako zwycięzca LM dostajemy 5,000 Ł smile.gif
Fan
Kmiot - wzmocnienia będą . Ma być Goliński , jakiś Portugalczyk i jakiś ziom z Benfici .

Luk et dys http://www.zaglebie-lubin.pl/www/index.php...art&nr=2054
Kriseh
A i to jeszcze nie wszystko. Szykuja sie na Nowaka lub Gajtkowskiego lub na Wlodarczyka. Generalnie wolalbym tego pierwszego. A w piatek losowanie...
Sikor
CYTAT(Kriseh @ 27 06 2007, 16:12) *
A w piatek losowanie...

Drużyny, których Zagłębie na pewno nie przejdzie są w mniejszości. Niech rachunek prawdopodobieństwa robi swoje wink.gif Jakiesz koszyki będą, czy tylko rozstawione i nierozstawione?
Sikor
Ktoś wie o której godzinie jutro te losowania "w szwajcarskim Nyonie"?
janol
Zagłębie trafiło na Slavię Praga.
Fan
może jakiś dłuższy komentarz ?

Losowanie nie najgorsze . Slavia do tej pory raczej słabo sobie poczynała w eliminacjach Ligi Mistrzów . Tak jak polskie teamy w ostatnim dziesięcioleciu nie zdołali awansować do Ligi Mistrzów . Jeśli Miedziowi nie chcą się skompromitować to powinni przejść dalej . W 3 zaś nie liczmy na łaskawy los ;]
Fan
huh.gif

pomyłka . Zagłębie gra z Steauą Bukareszt co jest dobrym rozwiązaniem . Bowiem jeśli Polacy przejdą tą przeszkodą to przejmą współczynnik punktowy co oznacza ni mniej nie więcej to ,że BEDĄ ROZSTAWIENI W 3 RUNDZIE ELIMINACJI DO LIGI MISTRZÓW winner_first_h4h.gif Oby tylko nie dali ciała tongue.gif
janol
Faktycznie pomyłka. Strona UEFA początkowo podała Slavię.
Steaua to moim zdaniem za wysokie progi dla jakiejkolwiek polskiej drużyny.
Sikor
Jak tak można ludzi oszukiwać.. ze Sztiałą to już pozamiatane confused.gif
Fan
CYTAT
Faktycznie pomyłka. Strona UEFA początkowo podała Slavię.
Steaua to moim zdaniem za wysokie progi dla jakiejkolwiek polskiej drużyny.

łoooo ?

Rumuńce za silni na Polaków , no wez przestań . Jeśli poważnie myślą w Lubinie ( i nie tylko ) o Lidze Mistrzów to powinni ich , no może z małymi komplikacjami , rozpykać . Poza tym zobaczcie co oni grali z Realem albo Lyonem , toż to nawet Wisła toczyła wyrównane boje z Galcticos . Ja wierze w geniusz trenerski Michniewicza i zdrowy rozsądek prezesa KGHM . Jeśli chce puchary już w tym sezonie , musi sypnąć groszem . Trudno i darmo .
Sikor
To nie drużyna z Bukaresztu grała rok temu w półfinale PUEFA? x]
Słoik
Geez, ze Steaua to duzych szans nie maja. Wisła za Henia mialaby tylko szanse z Nimi pograc. Rumunskie druzyny w ostatnich dwoch sezonach graja swietnie. Byl taki czas, ze Rumunia zajmowala w rankingu rocznym drugie miejsce, przed Hiszpania, Niemcami, Francja, etc.
janol
CYTAT(Fan @ 29 06 2007, 13:05) *
zdrowy rozsądek prezesa KGHM . Jeśli chce puchary już w tym sezonie , musi sypnąć groszem . Trudno i darmo .

No trochę by musiał sypnąć.
Ostatnie transfery Steauy:
Eric Bicfalvi 300,000
Mihai Pintilii 400,000
Valentin Badoi 550,000
Mihai Guriia 100,000
Cosmin Vatca 500,000
Adrian Neaga 615,000
Ifeanyi Emeghara 1,200,000

Kwoty oczywiście w Euro.
ogqozo
CYTAT(onet)
Jezeli Zaglebie wygra te rywalizacje, to zagra w III rundzie kwalifikacyjnej do Ligi Mistrzów, jesli przegra - odpadnie z europejskich pucharów (nie zagra nawet w Pucharze UEFA).

Popatrzmy na Wikipedię.

Osiągnięcia Steauy:
CYTAT
Being the only Romanian football team and the first in Eastern Europe to have won the European Cup, in 1986, together with the European Super Cup in 1987, Steaua is the most successful football club in Romania. Alongside the two European trophies, they have also won 23 National Football Championships, 20 Romanian Cups and 5 Romanian Super Cups.

# 31 Middlesbrough FC (55.618)
# 32 Panathinaikos FC (55.415)
# 33 FC Steaua Bucuresti (55.255)
# 34 FC Basel (54.869)
# 35 France Lille OSC (54.706)

Osiągnięcia Zagłębia:
CYTAT
League Champions - 1991, 2007

Polish Cup Finals 2005

Hmm...
janol
Wicemistrzowie Polski BOT GKS Bełchatów zmierzą się z gruzińskim FC Ameri Tbilisi, natomiast zdobywcy Pucharu Polski - Groclin Dyskobolia Grodzisk Wlkp., zagrają z azerskim MTK Araz Imiszli w meczach pierwszej rundy kwalifikacyjnej piłkarskiego Pucharu UEFA.

wp.pl
Kriseh
A co mnie obchodzi wikipedia czy kwoty transferow Steauy? Cyferki nie graja, na boisku moze byc roznie. Ja wierze w to, ze przejdziemy dalej. Bedzie strasznie ciezko, ale wszystko jest mozliwe. A potem rozstawieni w III rundzie, lol
Jakuza
Trafili najgorzej jak mogli, nawet Rangersi tak mocni nie są.
A Steaua jak i cała rumuńska piłka zrobiła naprawdę duży krok do przodu.
To już nie takie słabe drużyny które przez ostatnie 10 lat spokojnie rozklepywały Polonia czy Widzew.
W końcu 2 lata temu dwie rumuńskie drużyny doszły do półfinału, a rok temu Steaua grała w LM.

Jednak oczywiście będę kibicował Zagłębiu, żeby wyeliminowali Rumunów.
lukasz
zagłebie za burtą już w II rundzie.przypomiam ,że eliminowany na tym etapie nawet do uefa nie trafia.
BOT i Groclin pewnie awans.Legia sam nie wiem czy przypadkiem urlopów nie będa chcieli sobie przedłużyć;/
polska piłka strasznie upadła.
Fan
pierwszy mecz warszawiaków będzie transmitowany w TVP Sport i podobnież takzę na regionalnej Trójeczce . Warto zobaczyć choćby z tego powodu ,że w napadzie zagra najprawdopodobniej Chinyama . Ciekawe czy będzie lepszy od Nędzy . A , no i na stanowisku trenerskim zasądzie Urban , typ przepojony hiszpańskim stylem gry .

Mecz zaczyna się w niedziele o 18 i o takiej też porze rozpocznie się transmisja .
Fan
pierwszy zespół odhaczony .

Kto następny ? kto ma największe ''szanse'' na porażke ? icon_twisted.gif
Zagłebie 60%
Gks Bełchatów 5%
Grociln 0,5 %

Kolejne emocje (raczej te negatywne ) już niebawem .
ogqozo
Po tym, co pokazała "nowa, hiszpańska" Legia, było nie było drużyna z podium, uważam, że prognozujesz nazbyt optymistycznie. Zagłębie praktycznie nie ma szans. GKS i Groclin mogą awansować, a mogą odpaść, w końcu nie pierwszy raz zakaukascy wicemistrzowie by nam spuścili łomot. Ja bym na nich kasy nie postawił.
Tytek
Czy Golanski nie przeszedł do rywali Zagłebia?
lukasz
ciekawie sie zaczeło.już w lipcu legia z głowy ma puchary.przynajmniej alibi mają
Kriseh
CYTAT(ogqozo @ 8 07 2007, 22:37) *
Po tym, co pokazała "nowa, hiszpańska" Legia, było nie było drużyna z podium, uważam, że prognozujesz nazbyt optymistycznie. Zagłębie praktycznie nie ma szans. GKS i Groclin mogą awansować, a mogą odpaść, w końcu nie pierwszy raz zakaukascy wicemistrzowie by nam spuścili łomot. Ja bym na nich kasy nie postawił.

Chyba nie zrozumiales przekazu podprogowego postu Fana. Ale nie martw sie, i tak go nikt nie czyta, bo bzdury pisze ;p
Lubin gratuluje Legii pucharow.
lukasz
CYTAT(Kriseh @ 9 07 2007, 09:09) *
CYTAT(ogqozo @ 8 07 2007, 22:37) *

Chyba nie zrozumiales przekazu podprogowego postu Fana. Ale nie martw sie, i tak go nikt nie czyta, bo bzdury pisze ;p
Lubin gratuluje Legii pucharow.

poczekałbym z tę złośliwością do czasu aż Lubin spotka się z rumunami ,bo wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują ,że dla was puchary też się błyskawicznie skończąsmile.gif
Kriseh
Przynajmniej nie rozpier.dola stadionu. O to mi chodzilo, sam jestem realista i raczej nie widze Zaglebia w III rundzie, mimo, ze bardzo bym tego chcial.
Fan
CYTAT

w którym miejscu bo jakoś nie zauważyłem . Zagłębie mimo ,że na nie nie spoglądam przychylnym okiem po tej aferce w ostatnim meczu ligowym chciiałbym zaszli jak najdalej . Bo każdy zespół reprezentujący nasz naród na arenie międzynarodowej pracuje na korzyść całęgo środowiska piłkarskiego w naszym pięknym kraju .Legioniści pokpili sobie kompletnie sprawe ale nie warto na nich wieszać psów . Legia nawet z sezonu 2002/03 była o klase lepszo od tej zbieraniny grajków . 5 lat temu rozprawili się ( po raz pierwszy polski tim załatwił drużyne Holendrów !)z Utrechtem 4-1 i pozniej 3-1 by pozniej minimalnie poledz Schalke 2-3 i 0-0 . Może to ''wina'' Uefa która rozdziela tak a nie inaczej strefy i teraz nasze potegi tak pieknie grajace w polish super jejejeje Orange Ekstraklasa dostają tak po tyłkach . Wpływy z transmisji co rok się zwiekszają , kibiców coraz więcej na stadionach , szkólek piłkarskich przybywa (w Koronie istnieje bodajże 14 kategorii wiekowych excl.gif ) a wyniki ... czasami zagramy na Mundialu , czasami wygrami z Wicemistrzami Europy 3-1 , czasami pokonamy 4 druzyne świata , ale ogólnie jest mizernie . Mimo wszystko .
Fan
ej no co jest ku.rwa Zagłębie dostaje w pipe od trzeciego zespołu Rumunii a wy nic ? Kompletnie obojętni wobec losu naszego mistrza ? icon_twisted.gif

http://90minut.pl/sparing.php?id=5070

Groclin wygrał wcześniej z Dynamem Kijów a teraz dostał bęcki od HSV
http://90minut.pl/sparing.php?id=4958

Najlepsz jest wpis
''wynik nie jest zły''

lul
Kriseh
To tylko sparingi a Ty sie podniecasz... Poczekaj na prawdziwy mecz i potem komentuj.
lukasz
CYTAT(Kriseh @ 9 07 2007, 09:42) *
Przynajmniej nie rozpier.dola stadionu. O to mi chodzilo, sam jestem realista i raczej nie widze Zaglebia w III rundzie, mimo, ze bardzo bym tego chcial.

ale Legia tym sposoboem jest wysoko w rankingu chuliganów O_o jeszcze tylko Millwall przed nami ;-)
Kriseh
Mnie akurat te smieszne rankingi chuliganow srednio obchodza. W ogole ja to bym do nich strzelal ostra amunicja a nie gumowymi kulami. Moze by sie nauczyli.
Kmiot
CYTAT(lukasz @ 12 07 2007, 11:56) *
rankingu chuliganów

Ehehehe, czy tylko dla mnie to brzmi śmiesznie? Ranking chuliganów.
Szkoda jedynie, że 'awansują' w tym rankingu kosztem klubu i pozostałych kibiców, nie tylko Legii.
Niech się napier'dalają w lesie, a nie robią wstyd na całą Europę.
Sikor
CYTAT
W meczu sparingowym rozegranym w Austrii Zagłębie Lubin przegrało z ósmą drużyną ekstraklasy rumuńskiej (Divizia A), FC Vaslui 0-5 (0-4).

"Jaka liga taki mistrz" - myślałem, że chodzi o pomarańczowy kolor..
Kmiot
A jak to, przecież bodajże wczoraj grali z 3 drużyną z Rumunii?
Dzisiaj znowu grali?
Chyba rezerwą.
Bez podniety.
Sikor
CYTAT
W spotkaniu sparingowym GKS Bełchatów zremisował w Duisburgu z wicemistrzem Rumunii Steauą Bukareszt 2-2 (2-1).

GKS bez Ujka, Garguły i Nowaka. No i Fonfary w sumie. Sztieła raczej w najsilniejszym. Tylko sparing.
lukasz
CYTAT(Kmiot @ 12 07 2007, 17:15) *
rankingu chuliganów

Szkoda jedynie, że 'awansują' w tym rankingu kosztem klubu i pozostałych kibiców, nie tylko Legii.

Kmiot to ironia byla wink.gif
Kmiot
CYTAT(lukasz @ 12 07 2007, 19:27) *
rankingu chuliganów

Ja wiem, że Ty się takimi rzeczami nie podniecasz i że z Twojej strony to ironiczne było, ale fakt faktem taki "ranking" istnieje.
Bo istnieje, prawda?
lukasz
CYTAT(Kmiot @ 12 07 2007, 19:30) *
CYTAT(lukasz @ 12 07 2007, 19:27) *
rankingu chuliganów

Ja wiem, że Ty się takimi rzeczami nie podniecasz i że z Twojej strony to ironiczne było, ale fakt faktem taki "ranking" istnieje.
Bo istnieje, prawda?

jeśli już to chyba nieoficjalnie i nie na jakiś ostrych zasadach typu krzesełko rzucone +1 pkt.z Polski Legia,Triada i Widzew z mocno przodującą kiedyś Arką.na zachodzie mocno chyba hagameonia Millwall potwierdzona rozbiciem w pył Ferencavrosu Budapeszt(tak to sie pisze?) podobno 3000 samej bójówki przyjechalo angielskiej-
mialem dwóch kolegów na kierunku interesujących sie ta tematyka stad moja wiedza;-)
janol
Mehehehe, z takimi rozkminami nieodłącznie kojarzą sie sformułowania takie jak:
- "plus za akcję"
- " 5 punktów w lidze chuliganów"
- "PDK"
- "KMTW"
;]
Fan
z bardziej sportowych spraw . Costly zayebał 2 bramy Steuii ( jak to się kuzwa odmienia na nasze ?! ) rywalowi Miedziowych . Typek mało znany z małego państewka a gra lepiej niż Zurawski i Matusiak razem wzięci . Co ciekawsze w rundzie wiosennej Lenczyk tylko pare razy puścił go na boisko . A wynik ... no cóż Bełchatów chyba lepszy niż Zagłebie jak sądzicie icon_twisted.gif
Musiolik
CYTAT(Fan @ 12 07 2007, 20:12) *
z bardziej sportowych spraw . Costly zayebał 2 bramy Steuii ( jak to się kuzwa odmienia na nasze ?! ) rywalowi Miedziowych . Typek mało znany z małego państewka a gra lepiej niż Zurawski i Matusiak razem wzięci . Co ciekawsze w rundzie wiosennej Lenczyk tylko pare razy puścił go na boisko . A wynik ... no cóż Bełchatów chyba lepszy niż Zagłebie jak sądzicie icon_twisted.gif

A tu składy obu teamów:

GKS Bełchatów: Łukasz Sapela (46 Piotr Lech) - Marcin Kowalczyk, Edward Cecot, Dariusz Pietrasiak, Maciej Stolarczyk - Tomasz Wróbel, Paweł Strąk, Tomasz Jarzębowski (82 Rafał Grodzicki), Patryk Rachwał (46 Jakub Tosik), Jacek Popek - Carlos Yaír Costly Molina (46 Marcin Truszkowski).

Steaua Bukareszt: (skład wyjściowy) Cornel Cernea - Petre Marin, Ovidiu Petre, Nicolae Dorin Goian, Ifeanyi Emeghara - Valentin Emanoil Bădoi, Mirel Matei Rădoi, Gabriel Boştină, Răzvan Iulian Ochiroşii - Adrian Constantin Neaga, Marius Dică.

Ma ktoś skład Zagłębia Lubin w meczu z tymi rumunami?

ok, mam:

Zagłębie Lubin: Jakub Jesionkowski - Przemysław Kocot, Renán, Andrzej Szczypkowski (Vidas Alunderis), Filipe - Szymon Pawłowski, Dariusz Jackiewicz, Patryk Klofik, Dawid Plizga - Łukasz Mierzejewski (46 Wojciech Łobodziński), Michał Chałbiński.

FC Vaslui: Cristian Hăisan - Ştefan Apostol, Ştefan Adrian Mardare, Laurenţiu Marin Ivan, Silviu Constantin Bălace - Daniel Sabou, Marko Ljubinković - D.Buhăescu, Dorinel Ionel Munteanu, Adrian Gheorghiu - Mike Temwanjera. Grali także: Milorad Bukvić, Bogdan Viorel Cotolan, Bogdan Vasile Panait, Dorian Andronic, Petar Jovanović, Ionuţ Pavel, Bogdan Constantin Buhuş, Denis Zmeu, Sorin Frunză.

Grali rezerwami? Bo nie bardzo się orientuję w ich nowym składzie.
Kmiot
CYTAT(Musiolik @ 12 07 2007, 20:20) *
Grali rezerwami? Bo nie bardzo się orientuję w ich nowym składzie.

Zagłębie grało rezerwami. Przynajmniej w większości.
Jestem sceptycznie nastawiony do dwumeczu Zagłębia, bo brakuje mu napastników. Nie do końca wiadomo jak czuje się i w jakiej formie jest Chałbiński, po tym zderzeniu pod koniec sezonu. Oprócz niego nie ma napastników. Piszczek strzela bramki, ale dla Herthy, a kupiony Włodarczyk zawsze był dla mnie ucieleśnieniem kalectwa. Jeśli w meczach z Rumunami pomocnicy/obrońcy nie odciążą napastników strzelaniem bramek to krucho to widzę.
Natomiast GKS bardzo ładnie się zaprezentował.
Nie ma co zbyt wiele zakładać po samych sparingach. Różne cuda mogą się zdarzyć.
Fan
CYTAT
Nie ma co zbyt wiele zakładać po samych sparingach. Różne cuda mogą się zdarzyć.

no niestety taka prawda

Legia w poprzednim roku lała PSG i Marsylie by pozniej z kretesem przegrac wszystko .

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.