Nie znalazłem takiego topicu. Ogląda ktoś? IMO świetny serial, leci na TVNie(czasem o__O) we wtorki ok godziny 23.30. Niestaty TVN niesamowicie miesza, czasem leci przez 2 miechy, a czasem puszczą jeden odcinek na pół roku. Ale pozatym serial jest swienty, 2óch braci poszukuje swojego ojca który zajmował się wyjaśnianiem zjawisk paranormalnych, takie lepsze, nowsze archiwum X, nie raz trzyma w napięciu, pomysły na odcinki są świetne(wczoraj np, było o babie która kontrolowała... śmierć) Efekty specjalne są świetne. Jak najabardziej polecam, mój ulubiony serial w TV.
zaczałem to ogladac, podobno sie serial bardzo rozkreca w 2 serii. Niestety przestałem to bo tvn to chooje i wola puszczac swoich kryminalnych. A ten serial puszczaja jak im sie jakies cos rąbnie w ramowce.
Ja obejrzałem dwie serie - świetny klimacik, nietypowa eksploracja różnych zjaw/upiorów z legend/książek itp. nie tylko takich sztampowych jak wampiry i wilkołaki, ale też wielu innych, równie ciekawych. Do tego dochodzi jeszcze para nietuzinkowych głównych bohaterów i wychodzi serial zdecydowanie warty polecenia wszystkim osobom lubiącym horrory/thrillery. Na początku trochę brakuje spójności pomiędzy odcinkami, wątek szukania ojca jest słabo nakreślony i pojawia się w epie np. na 10sekund, ale w drugim na szczęści dali jakiś większy wątek przewodni (i kilka świetnych wykraczających za schemat odcinków) i dosyć zaskakujące zakończenie. Czekam na trzeci (podobno ostatni) sezeon.
Jak dla mnie jeden z najlepszych seriali jakie obecnie ogladam. Lubie takie klimaty duchow, demonow, innych tego typu spraw i Supernatural mnie po prostu wciagnal, szczegolnie 2 sezon gdzie z niecierpliwoscia czekalismy z siostra na nastepne odcinki. Nawet aktorsko ten serial mocno stoi - bracia daja rade a niektore teksty sa piekne ;] Serial miliard razy lepszy niz Smallville puszczane w tej samej stacji ;p
Ja też oglądam i serial bardzo mi się podoba. Pierwszy sezon obejrzałem niedawno na DVD, za drugi właśnie się zabrałem (jestem na 2x05) i przyznam że serial trzyma wysoki, równy poziom. Uwielbiam klimaty paranormalne, bardzo mi się podobają aktorzy w tym serialu, bracia wymiatają (lubię zwłaszcza Deana Winchestera) podoba mi się że przez serial przewija się dużo fajnych lasek

Bardzo dobre są zdjęcia, muzyka (dużo classic rocka), no i autko mają super. Klimat jest doskonały, wiele scen zapada w pamięci. Ogólnie serial na mocne 9/10. Polecam!
Shadow of Nobody
12 07 2007, 08:24
Całkiem fajny serial - klimatyczny, z pomysłem i charyzmatycznymi bohaterami. Wprawdzie niektóre odcinki zaliczają tendencję spadkową (po prostu przynudzają) no i jak na tematyke jest zbyt grzecznie (mało scen przemocy), ale generalnie jest to jeden z lepszych seriali puszczanych ostatnio w TVN.
Trzeci sezon sie swietnie zaczal , bedzie chyba "najmroczniejszy" ze wszystkich, sporo trupow i krwi. Mam nadzieje ze tak jak kiedys zapowiadano sierial zakonczy sie na tym trzecim sezonie i "odejdzie" w chwale i nie beda go przeciagac na sile.
Po 3 odcinkach stwierdzam, ze jest po prostu rewelacyjnie ;]]]
z odcinka na odcinek jest co raz lepiej, to jeden z najlepszych trzecich sezonow w historii seriali, wiekszosc sie szmaci tak jak lost i prison break
Supernatural to jeden z niewielu seriali, który z odcinka na odcinek, z sezonu na sezon staje się coraz lepszy. O ile pierwsza seria była średnia (a w niektórych odcinkach wręcz nudna): słabo zarysowana motywacja głównych bohaterów,i mało widoczny scenariusz (całość rozkręciła się pod sam koniec), tak drugi sezon wyraźnie te błędy naprawił i kończy się wielką bombą. Nie sądziłem, że scenarzyści coś sensownego wymyślą i bałem się, że serial zacznie "wegetować", byle do końca. Na szczęście w końcu widać naprawdę niezłe efekty specjalne (w tym gore) i główny wątek fabularny, który powoli zmierza do końca.
Na chwile obecną Lost zjada własny ogon, Prison Break jest cieniem tego, czym był na początku, a Supernatural jest jak dobre wino, z każdym łykiem coraz lepszy
Sztajniec
9 11 2007, 21:12
Dwa odcinki, ktore kiedys przypadkiem obejrzalem na TVN'ie (ale TVN to TVN, zaje.bista stacja, ktora posci 'Nie z tego swiata' raz na ruski rok) niezle mnie zachecily, wiec poszperalem w internecie, naczytalem sie komentarzy (ktore brzmialy mniej wiecej tak 'Swietny serial, Prisony Breaki, Losty, Jericha i inni Dexterzy sie chowaja'), i postanowilem sprawdzic. Poki co jestem po obejrzenie 6 odcinka (pierwszy sezon) i naprawde to smakowicie wypada. Moze to przez moje zamilowanie do horrorow, ale naprawde ten serial wydaje mi sie lepszy od PB czy Lost. Zeby nie wywolac jakiejs burzy, dodam, ze to rzecz gustu ;>> Wsiaklem, lece ogladac dalej
Obejrzałem pierwsze 4 odcinki, sciągam wszystkie pozostałe - jest zaje.biscie, takiego serialu mi własnie brakowało, przez pewien czas tą luke po X-Files wypełniał mi "The Dresden Files" ale teraz mocno sie dziwie, ze wczesniej nie zwróciłem uwagi na supernatural... Polecam no.
Jeszcze tylko czekam na reaktywacje Jericho i bede w niebie ;]
Srednio mi sie podobal szosty odcinek, moim zdaniem jest jak narazie najgorszy w tym sezonie. Tyle demonów uciekło, a oni zamiast na nie polować bo jako chyba jedyni maja na nie skuteczna bron [ Ruby nie licze ] to bawia sie w polowania na duchy ktorych pozbyc sie moze byle łowca.
No, taki typowy zapychacz. Ale dobrze bylo znow zobaczyc Bele, fajna laseczka ;]
Ja tam wole Ruby
Nie dość, że najnowszy odcinek jest zwykłą zapchajdziurą, to nawet nie postarano się o odpowiedni klimat. Do tego dochodzą, zaledwie 3 mało efekciarskie morderstwa i 2 minutowe rozwiązanie całej sprawy. Myślałem, że statek widmo ma większy potencjał, a tu taki zawód ;/
Całość ratują, jak zawsze bezbłędne, komentarze Deana i sytuacja, jaka spotkała biednego "Włochacza" (podrywanie przez starą pannę rox

). A Bella to oddzielna para kaloszy. Po prostu gorąca laseczka i fajnie, że w końcu zaczęła odgrywać większą role.
Sztajniec
4 12 2007, 17:04
Uh, a ja wsiakam dalej. Do tej pory obejrzalem pierwszy sezon (wiem, wolno to idzie, ale ja sie delektuje tym serialem ;]]]]), no i kurva, coraz lepiej jest! Serial chyba juz rozkrecil sie na dobre a ja z odcinka na odcinek kocham Supernaturalnych coraz bardziej ;) Powtorze jeszcze raz - moze to przez moje uwielbienie do wszelakich horrorowych klimatow, ale ten serial jest najlepszym, jaki kiedykolwiek ogladalem. Miod ;]
Ha! Jak przeczytalem calego posta to zaje.balo mi lekko fanbojostwem, ale to nic ; DD
Jesli tak podobal Ci sie pierwszy sezon, to przy trzecim bedziesz w niebie ;p
czemu juz od dluzszego czasu(hmm 1,5-2 miechy?) nie pojawiaja sie nowe epy?
dzis pomyslalem ze zassam od razu 4-5 patrze na hatak a tam dalej sa tylko do very supernatural christmes O_o
bo jest strajk scenarzystów - jakbys nie zauważył to ogromna wiekszosc seriali ma teraz przerwe albo juz skonczyła tegoroczne sezony jakis czas temu
Sztajniec
2 02 2008, 17:13
Pewnie już wszyscy zdążyli zauważyć, ale jakby co to mam niusa!

Na sieci pojawił się już Ep #9 , są także polskie napisy ;] Zaraz idę oglądać, powiem coś więcej jak obejrzę

Odcinek jak zwykle na poziomie, nie warto chyba spoilować ale naprawdę trzeba obejrzeć
Bardzo fajny serial... żałuję, że nie obejrzałam wszystkich odcinków, gubię się już w tych tytułach i programach
Ogladalem tego nowego epa i z przykroscia stwierdzam ze ssie pale po calosci, jakies zje.bane wiedzmy i robaki w hamburgerach
poprzednie byly lepsze
A jak dla mnie odcinek swietny, zwlaszcza koncowka, sporo sie dzialo ale nie chce spoilerowac.
Sztajniec
10 02 2008, 19:27
No i kolejny odcinek + napisy. Imho nie jakiś wybitny, ale też nie kaszanka, taki średniaczek
Pierwsza polowa nowego odcinka była niezła, z humorem i pomysłem, za to później już zrobiło się nieciekawie...
No! W końcu jestem na bieżąco, zaliczyłem wszystkie odcinki 3 sezonu jakie są do tej pory (teraz chyba jakaś dłuższa przerwa będzie?) i uważam go za najlepszy z najlepszych. Odcinek 03x12 jest po prostu GENIALNY! Twórcy doskonale zapożyczają pomysły z filmów (Dzień Świstaka, Atak na 13 posterunek). Pomysły i żarciki w 3 sezonie są de best.
Moim zdaniem Supernatural to ewenement wśród seriali, wiekszosc z kolejnymi sezonami sie szmaci jak PB np, a tutaj jest odwrotnie, od sredniej pierwszej serii doszli do genialnej trzeciej.
myślałem, że sie zleje ze smiechu przy tym dialogu xDDDD
- I shot the sheriff...
- ...but you didn't shoot the deputy
Sztajniec
23 02 2008, 20:35
CYTAT(ghost_spike @ 23 02 2008, 04:05)

myślałem, że sie zleje ze smiechu przy tym dialogu xDDDD
- I shot the sheriff...
- ...but you didn't shoot the deputy
Dokładnie, ten dialog w wykonaniu Dean'a + jego uśmieszek
Odcinek KONKRETNY, jeden z najlepszych odcinków Supernatural, rly ;]
zaje.biście ;d
tak w ogole to nie wiem czy wiecie, ale trzeci sezon sie jeszcze nie skonczył - finałowe 4 odcinki polecą jakoś od końcówki kwietnia.
fani napewno wiedza, z niecierpliwoscia czekam na te odcinki.
Serial mial sie skonczyc po 3 sezonach, ale ze z odcinka na odcinek robi sie co raz lepiej to nie bede marudzil z tego powodu ze bedzie czwarty, chociaz dziwi mnie to troche bo ogladalnosc w USA jest słaba.
wiem ze post pod postem ale chce podbic temat bo wyszedl nowy odcinek.
po doskonalym "Jus in Bello" i dwoch miesiacach czekania zawiodlem sie, jak zobaczylem na samym poczatku tych dwoch idiotow to juz wiedzialem ze bedzie slabo, strasznie sie wynudzilem na tym odcinku. zdecydowanie najslabszy w trzecim sezonie.
faktycznie, nic szczególnego, ale momentami sie pośmiałem troche:) zostaly jeszcze 3 odcinki do konca sezonu, mam nadzieje, ze beda ciekawsze.
dla mnie całkiem fajny ep i odejście trochę od konwencji. Plus było zabawnie. Szkoda tylko że odcinek nie umywa się do poprzedniego który był genialny i nie przybliża nas do rozwiązania/ dean ma tylko 2 miechy.
Sztajniec
2 05 2008, 15:22
No odcinek slabiutki, jednak fajnie bylo znow zobaczyc (po przerwie) Sam'a i Dean'a.
Anyway - mamy juz nowy odcinek 3x14, jeszcze nie ogladalem, wieczorkiem sobie obejrze
prośbę mam, możecie odpalić 12 odcinek z pierwszej serii, ten o pastorze i jego żonie, co uzdrawiała i odbierała życie jednocześnie, kontrolując kosiarza? Mniej więcej w połowie jest taka scena, że kosiarz idzie po jakąś dziewczynę co biega sobie po lesie, a w namiocie uzdrawiany jest dziadek na wózku. Leci wtedy taki spokojny, rockowy kawałek, ktoś może mi powiedzieć co to za utwór?
będę wdzięczny bardzo
ten kawałek z wokalem jest? nie ma tam przypadkiem słów "come on baby, don't fear the reaper"?
tak, tak, to to
edit, ok, z tego co mi internet mówi to to jest Blue Oyster Cult-Don't Fear The Reaper, zaraz odsłucham sobie bo to boski kawałek i gdzieś już go kiedyś słyszałem.
Dzięki wielkie!
Sztajniec
10 05 2008, 12:53
No to jest to, wiem bo kiedys sam szukalem.
Btw - mamy nowy odcinek 3x15, zobaczymy jaka role odegra w nim nadchodzaca smierc Dean'a, ale sadzac po tytule to dosc wazna, zreszta to juz 2 ostatnie odcinki 3 sezonu.
CYTAT(Manor @ 10 05 2008, 13:46)

tak, tak, to to
edit, ok, z tego co mi internet mówi to to jest Blue Oyster Cult-Don't Fear The Reaper, zaraz odsłucham sobie bo to boski kawałek i gdzieś już go kiedyś słyszałem.
Dzięki wielkie!
ten kawalek lecial na poczatku ekranizacji powiesci S.Kinga "Bastion"
nowy odcinek nawet spoko, akcja z tym porywaniem ludzi dla organow przypominala troche film "smakosz"
colta pewnie juz nie odzyskaja, Bella na szczescie zostala usmiercona, strasznie mnie wkurzala
a mi szkoda właśnie Belli, miałem ochote jeszcze ją zabaczyć w tym serialu, ten brytyjski akcencik strasznie podkreslał jej charakterek oraz seksapil ;]
ciecia kosztow, a ze nie przypadla do gustu fanom serialu to musiala poleciec z obsady
Sztajniec
10 05 2008, 19:53
No i dobrze, za kazdym razem sie wkurvialem jak kolejny przekret uchodzil jej na sucho, a tym razem bylo inaczej
Szkodami jej bo liczyłem na kolejne sny Deana. A czy lasa demon nie miała przez przypadek noża do zabijania demonów? Może by go braciom na Lilith użyczyła czy coś
to by bylo za proste, z reszta najpierw by musieli do niej podejsc na odleglosc pchniecia, strzelic latwiej ;p
No wiec jednak wpadli na pomysł z nożem, aczkolwiek nie do konca wypalił ;p
Koniec trzeciego sezonu za nami, bez jakichś szczególnych fajerwerków, aczkolwiek cieszy powrót rock'owego grania i mam nadzieje, ze ten trend bedzie utrzymany przez 4 sezon. W ogole koncówka i sama scena finałowa z Deanem pochodzi pod jakis gore troszke ;d
Pozostaje czekać do jesieni na powrót braci, obstawiam, że to, ze Sam obronił sie przed Lilith bedzie nutą przewodnią nastepnego sezonu i, wykorzystując swoje, rzekomo uśpione, zdolnosci, wyruszy do piekła na mały family reunion
Ostatnia scena mi trochę hellraiserem zajechała a sam odcinek całkiem dobry plus I've seen a million faces
And I've rocked them all. Czekam na 4 sezon i mam nadzieję że nadejdzie szybko
Ja nie jestem pewny czy to Sam powstrzymal Lilith czy to Ruby gdzies w srodku siedziala, bo z tego co czytalem w czwartym sezonie ma byc wazna postacia, wiec jej nie usmiercili. Skoro Dean umarl, to jedyna jego szansa na powrot to zmartwychwstanie, ciekawe jaki pomysl na nowy sezon maja scenarzysci
Powiem tyle ze z posrod seriali ktore ogladam, w sezonie 2007/2008 Supernatural jest na pierwszym miejscu i czekam z niecierpliwoscia na czwarty sezon, chociaz boje sie troche tego ze niby im budzet przycieli.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.