Pojawiło się trochę informacji nt. nowych aktorów, którzy dołączą w drugim sezonie do znanej już ekipy i to chyba niezła okazja żeby otworzyć temat dla drugiego sezonu i wszystkich rzeczy z nim związanych.
Oto ten artykuł:
http://tv.ign.com/articles/797/797921p1.htmlCo ciekawe (a właściwie to jakieś po.(pipi)ane) Takezo Kensei nie będzie grany przez azjatę...lol...samuraj będzie jakiś tam zwykłym kolesiem, którego aparycja z japonią nie ma totalnie nic wspólnego.
Promocja 2. sezonu rozpoczęta:

Cheerleaderka gra w Harrego Pottera na Wii, Masi Oka patrzy

.
Coś mi się wydaje że Pan Bennet pokaże swoją umiejeność w tym sezonie
Shadow of Nobody
6 08 2007, 17:53
CYTAT(Labik @ 6 08 2007, 16:05)

Coś mi się wydaje że Pan Bennet pokaże swoją umiejeność w tym sezonie 
To
Bennet ma jakąś umiejętność? Jakoś w to wątpie bo gdyby jakąkolwiek posiadał to użyłby ją już w pierwszym sezonie.
tak samo mozna dywagowac czy mohinder tez nie ma jakichs ukrytych talentow...
niby jego siostra mogla byc "specjalna" wiec kto to wie...
nie wiem jak wy ale ja mam ochote tez na jakies flashbacki (ofkors nie AZ tyle co w lostach)...
A sny Mohindera nie są zdolnością? Peter spotkał go i pod koniec 1. sezonu też miał tego typu sen.
Co do Benetta, to chyba jedyny "ludzki" bohater serialu (w sensie ciekawej biografii oraz psychiki, jak i braku posiadania mocy), i głównie dla niego oglądam ten serial, więc wolałbym, by nie zmieniali go. Ale znając "Heroes", to w pewnym momencie okaże się, że i on jakąś moc posiada.
Już teraz wiem, kiedy to nastąpi: kiedy sytuacja będzie wydawać się bez wyjścia, nagle on odkryje, że może jednak sobie poradzić dzięki mocy.
CYTAT(Masorz @ 7 08 2007, 01:46)

tak samo mozna dywagowac czy mohinder tez nie ma jakichs ukrytych talentow...
niby jego siostra mogla byc "specjalna" wiec kto to wie...
nie wiem jak wy ale ja mam ochote tez na jakies flashbacki (ofkors nie AZ tyle co w lostach)...
Pewnie będzie tak że np. jego krew będzie miała jakieś super moce i pozwala ona uzdrowić wszystko. Albo coś w tym stylu.
CYTAT(ogqozo @ 7 08 2007, 13:49)

Co do Benetta, to chyba jedyny "ludzki" bohater serialu (w sensie ciekawej biografii oraz psychiki, jak i braku posiadania mocy), i głównie dla niego oglądam ten serial, więc wolałbym, by nie zmieniali go. Ale znając "Heroes", to w pewnym momencie okaże się, że i on jakąś moc posiada.
Już teraz wiem, kiedy to nastąpi: kiedy sytuacja będzie wydawać się bez wyjścia, nagle on odkryje, że może jednak sobie poradzić dzięki mocy.
Albo to on jest tym gosciem, ktorego nie moze wyczuc ta dziewczynka. To jest mozliwe.
Jak zauważył Di, Mohinder ma już swoją zdolność.
No chyba że dla was normalne jest, że facet wchodzi sobie do swoich wspomnień i chodzi sobie po świecie w nich przedstawionym?
Shadow of Nobody
7 08 2007, 17:34
CYTAT(Kriseh @ 7 08 2007, 16:09)

Albo to on jest tym gosciem, ktorego nie moze wyczuc ta dziewczynka. To jest mozliwe.
Raczej nie, z tego co można było zaobserwować w ostatnim odcinku dziewczynka panicznie boi się "ducha" i raczej też zna jego tożsamość, kiedy Bennet wparował do jej pokoju nie wyglądała na wystraszoną (tzn. bała się jego gnata a nie jego samego). Wydaje mi się że chodzi jej o Claude'a a nazywając go duchem ma na myśli jego zdolność do stawania się niewidzialnym. No i sam Claude powinien mieć jakiś ważniejszy epizod w vol.2 bo w pierwszej części jego wątek został zbyt szybko ucięty.
IMO bedzie to zupełnie nowy koleś albo ten co (pipi)nal. No ten co piotruś petreli sie nim opiekował jeszcze jako pielęgniarka
CYTAT
No chyba że dla was normalne jest, że facet wchodzi sobie do swoich wspomnień i chodzi sobie po świecie w nich przedstawionym?
Jezeli chodzi ci o ten moment kiedy Mohinder wraca do Indii to to nie byla jego zdolnosc tylko jakiegos dzieciaka ktory w ten sposob pokazuje ludziom co maja dalej robic zeby rozwiazac swoj problem. No chyba ze cos zle pamietam

Ja jestem ciekawy jaka zdolnosc posiada mamuska petreli

Bo strzelam ze ona jest czlonkinia/glowa super tajnej organizacji nadludzi i o tym glownie bedzie drugi sezon
CYTAT(the_m @ 13 08 2007, 23:51)

Jezeli chodzi ci o ten moment kiedy Mohinder wraca do Indii to to nie byla jego zdolnosc tylko jakiegos dzieciaka
Z jednej strony ten dzieciak był w liście ojca Mohindera, ale z drugiej - czy Peter spotkał tego dzieciaka, skoro przeniósł się we śnie do przeszłości? Nie sądzę, żeby to była zdolność wzięta od Hiro.
Jest jeszcze taka możliwość, że ten dzieciak to sam Mohinder - ale trzeba byłoby obejrzeć te odcinki w której on występuje, bo nie pamiętam czy ktoś poza Mohinderem widział go czy nie.
Widzieli go innie - w koncu dzieciak gral w pilke z innymi dzieciakami, Mohinder przekupil goscia ktory pokazal ku gdzie jest dzieciak wiec go widzieli. Mohinder moze miec zdolnosci skoro jego siostra byla "specialna" a po rodzince Petreli widac ze zdolnosci przekazywana jest z pokolenia na pokolenie

Co do Petera to mozliwe ze swoja umiejetnosc zawdziecza ojcowi Simone wkoncu o tez mial jakas zdolnosc wiec moze taka sama jak ten dzieciak z Indii bo przeciez nigdzie nie jest pwoeidziane ze takich samych umiejetnosci nie moze miec pare osob
zeby sie tylko nie okazalo ze simone miala zdolnosc "udawania stanu smierci:)" i powroci w S2...
Raczej nie. Aktorka w wywiadzie mówiła, że póki co będzie grała w retrospekcjach.
to swietnie ze jednak beda retrospekcje, marzylo mi sie to juz pare postow wyzej...
Jest juz pierwszy odcinek ;]]]
700mb, yebło?
i wersji 350 nie bedzie
1 odcinek świetny ( jak w przypadku początku 3 sezonu w PB ). Końcówka rządzi. Peter w jakimś transporterowcu ? Promo do 2 odcinka pokazuje nam Sylara z panienką i torturowanego Petera. Ciekawie !
ja ciągne 350tke
to musi być scieta co najmniej o 5 minut
stachu jak i inni, wchodzic tutaj, jest wersja rmvb+ polskie napisy !!!!
http://herosi.net.pl/news.phpdziekowac bedziecie pozniej
Obejrzałem, nowa seria bedzie swietna. Suresh jako tajny agent xD , Molly która na bank rozegra jakąś wazną rolę i Peter który mam nadzieje w koncu stanie sie badassem. Z niecierpliwością czekam na nastepny odcinek.
mnie w tym epie najbardziej przypadl do gustu Kensei...
nie dosc ze anglik-emigrant to jeszcze na dodatek pijaczyna

i to jest megahiroł o ktorym bajeczki opowiadali ludzie w japonii, w tym ojciec Hiro...
Fajny motyw z "They", tego właśnie brakowało w tym serialu - bad assów.
Bałem się troszkę o fabułę drugiego sezonu, ale teraz już wiem, że jest świetnie.
Hehe, znowu mnie wciągnęło, już chce drugiego epizoda ;]
Goldi69-PL-
1 10 2007, 12:34
myslalem ze ten serial to juz tak z gorki bedzie mial caly czas, a takiego staru to bym nie wymylil nawet jak bym rok myslal, wsumie kazdy watek ciekawie sie zapowiada :)
Obejrzałem 2 odcinek, jest swietnie, poziom nie spada. Hiro jako Takezo był właściwie oczywisty, a przedstawili to bardzo fajnie

Peter który stracił pamiec a przy okazji kontener iPodów, lól xD I tak jak myslałem, kozak z niego zrobił sie nieziemski, i z tego co widac efekty specjalne poprawili od pierwszej serii ;]
IMO 2 sezon ma szansę byc duzo lepszy od 1.
tak jak Mikes mówi - pierwsze dwa odcinki trzymają poziom
Lipa -> w promo jest kilka scen których nie było w odcinku... przynajmniej w tym co ja mam... zdarzyło się już tak wcześniej?
CYTAT(luk_ash @ 5 10 2007, 12:35)

tak jak Mikes mówi - pierwsze dwa odcinki trzymają poziom
Lipa -> w promo jest kilka scen których nie było w odcinku... przynajmniej w tym co ja mam... zdarzyło się już tak wcześniej?
Często tak się zdarza. W PB jest podobnie ...
Lalalilo
7 10 2007, 23:02
no druga seria daje rade. A propo mohindera to on przecież ma moc. Jego krew leczy innych herosow zarazonych wirusem. A Bennet tez raczej ma moc bo z komiksu wynika ze niewidzialny mial wczesniej partnera z moca wiec bez sensu by bylo gdyby potem dostal Benneta bez mocy.
3 odcinek jest naprawdę świetny. Na razie nie wiadomo absolutnie nic, jedyny wątek jaki powoli się wyjaśnia to ten z Kenseiem. Pomysł dobry, szkoda tylko ze to nie Hiro nim zostanie, myślałem ze wlasnie tak to bedzie.
Anyway, mam jakąś złą wersje czy całosc konczy sie zaraz po tym jak mohinder znajduje 8 obraz?
CYTAT(Mikes @ 11 10 2007, 20:42)

Anyway, mam jakąś złą wersje czy całosc konczy sie zaraz po tym jak mohinder znajduje 8 obraz?
Kończy się na tym, jak poznajemy co jest na 8. obrazie...
konczy sie chwile poźniej jak Bennet mówi Claire dobranoc
hiro nie moglby byc takezo kensei'em bo to by wywolalo paradox czasowy, pomysl, te opowiesci z dziecinstwa o kensei'u moglby sobie przypomniec DOPIERO wtedy gdyby zmienil sciezke czasu...
ogolnie o sprawach czasoprzestrzeni lepiej nie rozkminiac w
kontekscie Hirosow bo to głębokie wody, ze tak to ujmę
CYTAT(ghost_spike @ 11 10 2007, 20:54)

konczy sie chwile poźniej jak Bennet mówi Claire dobranoc
A dokladnie jak Mohinder przesyla zdjecie obrazu Bennetowi a ten potem (jak sie otrzasnie z szoku ;] ) mowi Claire dobranoc.
Czyli ze była na nim jego smierc? bo nie chce mi sie sciagac od nowa.
Dokladnie tak, Bennet lazacy martwy i obok niego Claire tulaca sie do kogos (chyba do tego goscia co lata)
Ku.rwa, to się zaczyna robic NAPRAWDĘ ciekawie xD
CYTAT(Kriseh @ 12 10 2007, 19:55)

Dokladnie tak, Bennet lazacy martwy i obok niego Claire tulaca sie do kogos (chyba do tego goscia co lata)
który to zapewne go zabił
taka refleksja mnie naszla:
od maja bylem swiecie przekonany ze herosi powinni sie skonczyc na 1ym sezonie, glownie z tego powodu, ze stanowil on taka "calosc" ale narazie zmieniam zdanie po tych 3 epach bo wydaje mi sie ze tworcy maja naprawde interesujace pomysly w zanadrzu i ze jeszcze nieraz uda im sie nas konkretnie zaskoczyc...
kris, chyba nie trzeba oznaczac spojlerow jezeli dany ep juz byl wyswietlany w tel????
Poki co ogladalem dwa odcinki z drugiej serii i mam bardzo mieszane odczucia co do tego sezonu, prawde mowiac to wiekszosc motywow mnie tam zaczyna nudzic, a zwlaszcza Hiro. Mam nadzieje, ze serial sie troche rozwinie ale na dzien dzisiejszy jest po prostu nudny.
Ja wczoraj zaliczyłem epizod nr. 5 i powiem krótko:jak na razie to najlepszy odcinek w tej serii,nie ma bata!!
Non stop coś się dzieje ciekawego no i wchodzi nowa postac(zajefajna laska swoją drogą

Jak na razie po pięciu odcinkach trzeba przyznac że 2 sezon bedzie lepszy niż pierwszy...dużo lepszy.Przynajmniej dla mnie.
scena ze snem parkmana/petrelliego była świetnie poprowadzona, w ogóle nathan w tym sezonie wyrasta na jedną z czołowych postaci. ciekawy jest też wątek bennet'a, który został wybielony w drugiej połowie pierwszego sezonu, a teraz przeszłość zaczyna go ścigać i jeśli choć część faktów z obrazów się sprawdzi to może skończyć całkiem tragicznie. tylko ten młody superman taki lalusiowaty, zupełnie jak kent ze smallville. sylara też dobrze wprowadzili - odtwórca tej roli ma chyba najwięcej do zaoferowania w kwestii warsztatu z całej obsady. matke micah mogli by ukatrupić bo typka mnie irytuje nieziemsko. za to dwie fajne du.peczki się pojawiły i już nie tylko na blond czilrliderce można oko zawiesić

. no i irlandzki akcent to jest to.
większość zastrzeżeń jakie miałem co do poprzedniego sezonu została w mniejszym lub większym stopniu poprawiona, nawet efekty podkręcili więc chyba jeszcze trochę to poobserwuje.
luk_ash
31 10 2007, 23:54
trochę przesadzają z ilością wątków... niektóre są strasznie nudne (Clair i Hero, chociaż u niego wreszcie coś się zaczęło dziać).
Peter tradycyjnie odkrył nową umiejętność, ale jego wątek jest strasznie przeciągany.
ta murzynka mogła by wreszcie coś pokazać, bo dużo czasu jej poświęcają, a nic się nie dzieje...
ogólnie wszystko powoli zaczyna się łączyć, szkoda, że tak poooowwwwwwoooollllliiiiiii.
boję się, że będzie kolejny sezon, bo nie dadzą rady all skończyć wątków i zrobią to co z prisonem...
więcej parkmana i sylara i będzie ok.
zgadzam sie z przedmowca, jak dla mnie calkiem porzadny ep i wreszcie wszystko zdaje sie laczyc w cos wiekszego...
podoba mi sie rowniez
podroz w przyszlosc ktora tak jakby nakresla to przed czym trzeba bedzie zmienic bieg historii tak jak to mialo miejsce w 1ym sezoniezaczynam naprawde wierzyc ze to bedzie sezon lepszy od poprzedniego

co wy na to by oceniac kolejne epy???? niech bede pionierem

7/10
po dzisiejszym odcinku (s02e07), stwierdzam ze serial naprawde świetnie sie rozwija i drugi sezon ma poważne szanse bycia jeszcze lepszym od poprzedniego; odcinek bardzo fajny, było pare mocnych scen kulminacyjnych, wyjasniają sie powoli niektóre wątki, czuje ze bedzie zaje.biscie
Monroe = Takezo Kensei?! rany, jakos (pipi)a to do mnie wczesniej nie dotarło, a teraz wydaje sie w jakis sposób oczywiste...
9/10
jeszcze nie ogladalem, ale jak ktos chce napisy (angielskie) to niech wali na subtitlesource.org , tam zawsze bardzo szybko maja napisy do wszystkiego, niezawodna strona
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.