sir_ryszard
21 06 2007, 08:56
Otóż używam poczciwego staruszka do internetu (mowa o PC,drugi służy do grania i nie jest w ogóle podłączony do sieci. Swego rodzaju zabezpieczenie. Jeden ma cykać, drugi może zarazić się jakimś wiruskiem xxx ;P). Chodzi o to, że ostatnio pojawia mi się notka z za małą pamięcią wirtualną. Podejrzewam użycie pliku stron. Więc robię mój komputer>właściwości>zaawansowane>wydajność,ustawienia>zaawansowane> i tutaj na dole mamy pamięć wirtualna. W tym staruszku jest 190 Mb RAM, nie wiem jak ustawić rozmiar początkowy i maksymalny. Może ktoś wie jak to się ma przy tych 190 Mb RAMu. Jeżeli chodzi o robienie porządków na kompie, to robię je regularnie, więc pozostaje tylko motyw z plikiem stronnicowania stron. Aha, jeszcze jedno: są tam jeszcze opcje w celu uzyskania wydajności do otwierających się programów jak i zarówno usług działających w tle oraz bufora systemu. Jakieś propozycje? xD
Daj sobie pamięć wirtualną na 512. A tych ustawień bufora nie ruszaj
PageDefragjak masz plik wymiany podzielony na więcej jak 3 części to właśnie znalazłeś rozwiązanie swojego problemu