Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: J.P Anderson
Forum PSX Extreme > Niezależni > UNDERGROUND > Alternatywa
Stron: 1, 2, 3
Obsolete
Ok, mam jakas perwersyjna potrzebe chowania tej perly przed niegodnymi, ale na prosbe Wietnama o Rabbit Junk i fakt, ze jest wigilia, postanowilem to wrzucic...;]
Oto kompilacja-pigula tworczosci J.P Andersona, z zamierzchlych czasow The Shizit i aktualnych w Rabbit Junk. Imo bezsprzecznia najlepsza rzecz jaka sie zdarzyla w gatunku digital hardcore, duuuzo lepsza i ciekawsza niz Atari Teenage Riot, jeden wielki dynamiczny roz*ebywacz, pompujacy adrenaline podczas sluchania az milo (no k*rwa nie potrafie sluchac tej muzyki na siedzaco, a raz mialem przyjemnosc przy niej niszczyc stare meble, masa sprawa;]). Przemyslany i innowacyjny dighc/rapcore/naku.rwiacz/ch*jwieco.
Moja prywatna kompilacja nr 1, my treassssure icon_twisted.gif

J.P Anderson - The Shizit/Rabbit Junk

1. the shizit - Dear Government (3:42)
2. the shizit - Cold Naked Protest (4:38)
3. Rabbit Junk - Orange Laces (4:30)
4. the shizit - 1985 (4:23)
5. Rabbit Junk - Demons (5:23)
6. Rabbit Junk - I Vote Bolshevik Lite (4:15)
7. the shizit - Anticulture (2:24)
8. the shizit - Gak Bitch (4:19)
9. the shizit - Point Click Kill (4:08)
10. Rabbit Junk - Plastical (4:46)
11. the shizit - I Walk Through Walls (5:44)
12. the shizit - Audio Jihad II (4:37)
13. the shizit - ISO Vs Life (6:14)
14. the shizit - Pain Compliance (1:29)
15. Rabbit Junk - In The Service Of The Enemy (4:59)

http://www.mediafire.com/?7zogzzhmvyz

Jakosc dosc rozna, z uwagi na to, ze nie jest to muza zbyt powszechnie do zdobycia i czasem cud, ze w ogole sie znajdzie. Niektorych kawalkow the shizit szukam do dzis;]]

Potem wrzuce oddzielnie plyty Rabbit Junk. Nie liczac utworow z tej kompilacji i paru innych, Anderson w RJ tworzy bardziej cos, co bym nazwal Disco Evil (feeling dicho z lat 80, okraszone agresja w stylu hc/punk/dighc, szczegolnie jesli chodzi o 2 plyte).

Milego sluchania.
_Milan_
przekonales mnie kurva, sciagam xD
Obsolete
a) byle od poczatku do konca (spokojniejsze instrumentale - "I walk through the walls", "Pain compliance", a szczegolnie dlugi wstep z "Dear government" maja zaje.bisty klimat i nie wolno ich omijac imo, ale co kto woli;])
b) trza sluchac w miare GLOSNO, inaczej nie ma sensu - wiadomo icon_twisted.gif
c) traktuje tytul topicu powaznie i zlej muzy tu nie wrzucam;]]]

licze oczywiscie na wrazenia po przesluchaniu
_Milan_
nagram w ciemno na cd i wezme do rodzinki na swieta, wiec relacja albo jutro wczenie, albo po swietach;]

i wogole kurva wszystkiego dobrego zycze wszystkim i milych i radosnych swiat

wasz moderator ;]
wietnam
allahy do ziemi dla obso! dzięki i czekam na więcej
wietnam
QUOTE(Obsolete @ 24 12 2006, 02:39) *

Shizit jak to Shizit kopie w nery z impetem,choć znam już to kawał czasu(np. taki Audio Jihad II to cudny masakrator nerwów sąsiadów od dawna),za to Rabbit Junka poznałem z lasta(jeden demo utwór) i okazało sie po głębszym zapoznaniu całkiem przyjemnym szejtenik disko...Obso,jakbyś miał królika ćpuna więcej to z chęcią łyknę wsio do oporu...
_Milan_
QUOTE(Obsolete @ 24 12 2006, 02:39) *

a) byle od poczatku do konca (spokojniejsze instrumentale - "I walk through the walls", "Pain compliance", a szczegolnie dlugi wstep z "Dear government" maja zaje.bisty klimat i nie wolno ich omijac imo, ale co kto woli;])
b) trza sluchac w miare GLOSNO, inaczej nie ma sensu - wiadomo icon_twisted.gif
c) traktuje tytul topicu powaznie i zlej muzy tu nie wrzucam;]]]

masa, niektore kawalki sa naprawde wspaniale, wspomnaine dear goverment ma geeeeenialny klimat, ciagle to u mnie leci, kojarzy mi sie z "pi" arafonskiego.
takie kawalki jak 1985 i plastical zostaja w glowie, jak mozesz to wrzucaj cala reszte, dzieki za skladanke, wyszla swietnie.

szczurek
shizit masakruje, dawaj więcej obso
szczurek
shizit wydali 4 plyty? Wlasnie znalazlem na torrencie, 1 seeder, ale zawsze cos;f
wietnam
No coś w tym stylu,ja mam 3

Wikipedia sez:
* Evil Inside (1999)
* Script Kiddie (2000)
* Soundtrack For The Revolution (a.k.a. SoFTeR) (2001)
* The Dark Avengers Soundtrack (2001)
* Remixed For The Revolution (2004)
Obsolete
CYTAT(wietnam @ 30 12 2006, 21:52) *
No coś w tym stylu,ja mam 3

Wikipedia sez:
* Evil Inside (1999)
* Script Kiddie (2000)
* Soundtrack For The Revolution (a.k.a. SoFTeR) (2001)
* The Dark Avengers Soundtrack (2001)
* Remixed For The Revolution (2004)

Wikipedia smierdzi

Evil Inside to mozna powiedziec pierwszy album.
Script Kiddie to kopia EI w gorszej, niby industrialnej wersji (sflatowane brzmienie), plus pare innych utworow.
SoFTeR - to tak naprawde 1, pelnoprawny album, wiekszosc to utwory z EI i SK ,wiec te dwie produkcje mozna traktowac jako przymiarki do nagrania tego longplaya.
The Dark Avengers - nie wiem w ogole kto to wytrzasnal, taki album nie istnieje (co najwyzej to jakas skladanka gdzie shizit dalo jeden utwor, ale takich skladanek znam przynajmniej kilka).
Remixed... - to remixy;] Juz po rozpadzie Shizit, wiec to nie jest do konca ich album.

Istnieje tez kilka utworow, ktorych nie znajdzie sie, na zadnym z powyzszych krazkow - jak np 1985, Just one fix, czy Die Die Die (w tym przypadku nie wiem, czy to juz nie jest utwor samego J.P - ale nie ma sie co tu spinac, bo to piosenka-zart na gitarke akustyczna;]).
Obsolete
Przyda sie oddzielny temat z okazji zblizajacej sie plyty.

Tymczasem wrzucam utwor z najnowszego albumu Cyanotic, "Resurgence", w ktorym goscinnie wystapil Anderson:

http://www.mediafire.com/?7g4mtvg2ydv
Ölschmitz
niech ktos wrzuci rabbit junka pierwsza plyte

to znaczy mam reframe i chce ta druga cnie.

he he
Bartezoo
Wieczorem dam chyba że ktoś szybszy będzie.
Ölschmitz
ok ziom juz zassalem, dzieki za checi ;]
szczurek
obso pamietasz jeszcze ta skladanke shizit/rabbit co kiedys wrzucales? Wez podaj trackliste bo przyjemnie sie tego sluchalo ogolnie;]
Colio
da się znaleźć jakieś nagrania lajw Rabbit Junka, czy jakiekolwiek inne videosy? widziałem jeden gówniany teledysk na youtube, nic więcej.
Ölschmitz
CYTAT(szczurek @ 22 06 2007, 15:21) *
obso pamietasz jeszcze ta skladanke shizit/rabbit co kiedys wrzucales? Wez podaj trackliste bo przyjemnie sie tego sluchalo ogolnie;]

jest w pierwszym poscie bartoszu ;0
Bartezoo
CYTAT(Ölschmitz @ 22 06 2007, 15:18) *
ok ziom juz zassalem, dzieki za checi ;]

co będzie się marnowało ;D

http://rapidshare.com/files/38706382/Rabbi...tezoo_.rar.html
Rabbit Junk - ISO Vs Life
Rabbit Junk - Orange Laces
Rabbit Junk - Plastical
Rabbit Junk - Washout
Rabbit Junk - I Vote Bolshevik Lite
Rabbit Junk -Punkass
Rabbit Junk - Walking On The Moon
Rabbit Junk - Fingaprints
Rabbit Junk - Inside My House
Rabbit Junk - ISO Vs Life
Manor
możesz wrzucic jakąs tracklistę, albo chociaż nazwe tej płyty, bo mam jedną i nie wiem czy to ta
Colio
CYTAT(Manor @ 22 06 2007, 18:17) *
możesz wrzucic jakąs tracklistę, albo chociaż nazwe tej płyty, bo mam jedną i nie wiem czy to ta

pytka się "Rabbit Junk" po prostu nazywa

a wały takie jak:

Rabbit Junk - Orange Laces (4:30)
Rabbit Junk - I Vote Bolshevik Lite (4:15)
Rabbit Junk - Plastical (4:46)

to są kawałki z pierwszego posta tematu które znajdują się na tej płycie, powinieneś się pokapować
Obsolete
Rabbit Junk - s.t

http://rapidshare.com/files/38682212/Rabbit_Junk.rar

Tracklista:

1. "Orange Laces"
2. "Plastical"
3. "Not Owned"
4. "Washout"
5. "I Vote Bolshevik Lite"
6. "Punkass"
7. "Walking on the Moon"
8. "Fingaprints"
9. "Inside My House"
10. "Iso Vs Life"
Manor
aha, czyli mam to ;] płyta nie do wyr*chania

macie jeszcze jakieś płyty? bo chyba tylko ta była wrzucana + składanka
Ölschmitz
jeszcze jest ReFrame, prawdziwy roz.pierdalacz xD
Colio
no ba, lepsza płyta od s/t, więcej charakterystycznych numerów, trochę większa różnorodność i zaje biste Old Heroes Young Villains icon_twisted.gif

plus warto obadać wałek "Industrial is Dead", satanic disco plus świetny tekst, mogę wrzucić if ju nid
Obsolete
Rabbit Junk - REframe [2006]

http://rapidshare.com/files/38856958/Rabbi...rame__2006_.rar
Ölschmitz
wrzuc bikoz aj nid

to do colio jest, bo obso sie wpie.rdolil w posty xD
Obsolete
No ba.

Oprocz tych 2 albumow, Rabbit Junk nagral dwa covery Atari Teenage Riot, wlasnie "Industrial is dead" oraz "Start the Riot", ze skladanki, ktora zamiescilem w temacie "ciezka wixa". Ponadto na myspace Rabbita jest jeden, chyba fanowski, filmik, wlasnie z podkladem "Start the Riot" i dzwiek z obrazem jest dograny w swietny sposob - http://profile.myspace.com/index.cfm?fusea...iendID=29162922.

Jak ktos mi znajdzie bezposrednio na youtube ten sam filmik to bede wdzieczny;]
No i ten kawalek Cyanotica co wrzucilem troche wyzej, gdzie J.P udzielil sie goscinnie.

Na myspace jest tez jedyny jak do tej pory teledysk RJ do "In Your Head No One..." oraz jakies tam koszulencie.
Rj podpisal tez kontrakt z wytwornia Full Effect Records, w ktorej Tom Baker (NIN, Ministry) zremasteruje dwie pierwsze plyty oraz zaczal koncertowac. Jest dobrze;]

Colio
http://www.speedyshare.com/467656383.html

like some girl in a snuff video
with a chord around her neck
and her veins full of blow
she's dancing like she doesn't know
that she's hanging in the morgue with industrial
so gothed out like "black number 1"
She'd rather slit her wrists than have some fun
Shaking her corpse to the same old shit
Playing it safe is boring, isn't it!?

Oi! Mr. DJ, what records are ya playin' today
Oi! Mr. DJ, are you gonna play the same damn thing that you did yesterday

This ghetto
abysmal
like gangstas
in limbo
creation
invasion
a fortress
a mission
arrested
infested
this corpse has been re-animated
pale embrace in a sick romance
it's dead and gone but still they all dance

Every day is Halloween
but it's Halloween stuck in '93
And it makes me think of the good old days
of skinny puppy and ministry
combat boots and pvc
Dressing up like a scary drag queen
It's dead and gone, so let's move on
Industrial R.I.P.

If yer lookin for a zombie fuck
then get your kicks at the club noc noc (Seattle, WA.)
dancing all ro-bot-ic
120 bmp goin tic toc tic toc

un-dead posers drinking at the bar
and broken pretty things that can't get very far
and the 3 legged dogs that are on the the prance
I say step aside bitches I'm here to dance

Let's fucking dance

edit
znowu się Obso wbił między posty:f
Ölschmitz
zaje.bisty kawalek ;]

danke szun
tk
nie no "s/t" mną pozamiatało. aż żałuje, że wcześniej nie sprawdziłem, link wegetował w niezbadanych czeluścuach moich ulubionych. co z digital hc jeszcze możecie polecić?
Colio
Atari Teenage Riot - mniejszy wykop, taka napierdalająca po mózgu dramowa kosiara. LP ofkorz 60 Second Wipe Out icon_twisted.gif Mogę wrzucić, chyba że Obso się pierwszy w(pipi)ie między posty z linkiem ;D I jeszcze Alec Empire, szczurek dał masę linków w swoim temacie.
banny
Moxzesz zapodac an rapida to Atari, chetnie obczaje chytry_.gif
Obsolete
CYTAT(tekA @ 23 06 2007, 19:27) *
nie no "s/t" mną pozamiatało. aż żałuje, że wcześniej nie sprawdziłem, link wegetował w niezbadanych czeluścuach moich ulubionych. co z digital hc jeszcze możecie polecić?

The Shizit, ktore poleci w tym temacie, bo to poprzednik Rabbit Junk. Oprocz tego ATR, Schizoid, , ec8or, ambassador21, Lolita Storm, Bomb20 - to sa najbardziej znosni. Reprezentacja dhc nie jest zbyt duza.

Jakby co, to wszystkie kwestie muzyczne, dotyczace dhc leca do tematu "Ciezka wixa", ewenutalnie do oddzielnych temaciw.
Colio
CYTAT(Obsolete @ 23 06 2007, 22:43) *
Lolita Storm

a cóż to, chętnie obadam
zduniacz
Warto jeszcze sprawdzić ten niewydany nigdzie kawalek, "1985", konkret.
http://www.mediafire.com/?fjsmxmemdtn
Link Obsolete z exordium.
zduniacz
CYTAT(Obsolete @ 23 06 2007, 12:44) *
Ponadto na myspace Rabbita jest jeden, chyba fanowski, filmik, wlasnie z podkladem "Start the Riot" i dzwiek z obrazem jest dograny w swietny sposob -
Jak ktos mi znajdzie bezposrednio na youtube ten sam filmik to bede wdzieczny;]

http://youtube.com/watch?v=qOf6cRn07l8

CYTAT(Obsolete @ 23 06 2007, 12:44) *
Rj podpisal tez kontrakt z wytwornia Full Effect Records, w ktorej Tom Baker (NIN, Ministry) zremasteruje dwie pierwsze plyty oraz zaczal koncertowac. Jest dobrze;]

Tutaj można posluchac 4 tracków z tych zremasterowanych plyt (w tym Hidden Track na pierwszą). Dla mnie jakos wielkiej roznicy nie ma. A HiddenTrack zwałowy i taki dla beki. Podobno na zremasterowanej plycie ma byc remiks I vote Bolshevik Lite od Cyanotic.

Na tamtej stronie w blogu są takze lyricsy - fajna sprawa, bo ciężko znalezc słowa do niektorych kawałków.

I jeszcze Beating Track live na jutjub: http://youtube.com/watch?v=1Py07LlQtQY

Co do nowej płyty, dziś będąc nad wyraz zaintrygowany faktem ciszy w temacie nowej płyty, uderzyłem na majspejs rabita i troche poczytałem. Mozna sie dowiedzieć m.in, że plyta ("This Life is Where You Get F*cked...") bedzie concept albumem składajacym sie z 3 czesci, w kazdej po 3 tracki. Te trzy czesci maja roznic sie od siebie faktem, ze sa stworzone pod wplywem roznych gatunkow.
I tak, pierwsza czesc, "The Struggle" - melodic metalcore, Arena style D&B i new wave.
Druga, "Ghetto Blasphemer to gangsta rap i symphonic black metal i troche trip-hopu
A trzecia, "This death is where you get life" to mix Gabbera, Hardcore Punk, grindcore i Nintendo-core. (to brzmi najfajniej, ale nie wyobrazam sobie, zeby pierwsze dwie czesci nie byly okraszona odpowiednia dawka energii i chaosu) Kiedy bedzie? - heh, "soon".
zrodlo: http://blog.myspace.com/index.cfm?fuseacti...logID=296695011
Obsolete
Nooo, thx za obfitego newsa;]

Szczerze mowiac, tylko 9 trackow na nowym albumie i taki rozstrzal stylistyczny troche mnie zniechecily, no ale zobaczymy.
zduniacz
No coś pisze, że chce zrobić "dramatic intro" do drugiej części, to bedzie 10... i tak nie powala. zobaczymy.

Colio
CYTAT(zduniacz @ 4 09 2007, 21:15) *
I jeszcze Beating Track live na jutjub: http://youtube.com/watch?v=1Py07LlQtQY

mrau, fpyytę

no bombeczka, babka za laptopem siedzi, i nawet brudasa tam mają na wiośle

ino typ co to kręcił mógł wykorzystać tajemną technikę zoomowania oraz skupiania się na zespole, zamiast na koleżankach (chociaż w tym wypadku wybaczam:f). no i publika zdeka statyczna

a info o nowej płycie mnie zmasakrowało, oby to "soon" się nie przeciągało za bardzo;]
tk
gangsta rap i symphonic black metal, no kur.wa biggrin.gif. zobaczy jak to wyjdzie w praniu, ale zapowiada się po.(pipi)any album.
szczurek
dziwne, ze opso o tym nie wspomnial, ale pare dni temu na necie pojawily sie remastery dwoch pierwszych plyt;] Wrzuce je jutro, a dla tych ktorzy nie chca czekac klik [dzial industrial]
szczurek
http://www.divshare.com/download/2473030-4a4

Self Titled

w przypadku Reframe tego sie tak nie czuje jak przy debiucie. Na plycie jest dodatkowo remix Cyanotic'a
zduniacz
Niemniej jednak zapodaj rowniez Reframe jesli posiadasz.
szczurek
zremasterowany Reframe

http://www.divshare.com/download/2739655-8b4
zduniacz
dzieki.

swoja drogą moglby juz wydac ten swoj nowy CD, rok sie powoli konczy.
kopaa
CYTAT(Colio @ 23 06 2007, 11:45) *
http://www.speedyshare.com/467656383.html

like some girl in a snuff video
with a chord around her neck
and her veins full of blow
she's dancing like she doesn't know
that she's hanging in the morgue with industrial
so gothed out like "black number 1"
She'd rather slit her wrists than have some fun
Shaking her corpse to the same old shit
Playing it safe is boring, isn't it!?

Oi! Mr. DJ, what records are ya playin' today
Oi! Mr. DJ, are you gonna play the same damn thing that you did yesterday

This ghetto
abysmal
like gangstas
in limbo
creation
invasion
a fortress
a mission
arrested
infested
this corpse has been re-animated
pale embrace in a sick romance
it's dead and gone but still they all dance

Every day is Halloween
but it's Halloween stuck in '93
And it makes me think of the good old days
of skinny puppy and ministry
combat boots and pvc
Dressing up like a scary drag queen
It's dead and gone, so let's move on
Industrial R.I.P.

If yer lookin for a zombie fuck
then get your kicks at the club noc noc (Seattle, WA.)
dancing all ro-bot-ic
120 bmp goin tic toc tic toc

un-dead posers drinking at the bar
and broken pretty things that can't get very far
and the 3 legged dogs that are on the the prance
I say step aside bitches I'm here to dance

Let's fucking dance

edit
znowu się Obso wbił między posty:f

wrzucil bys to one more time? tak samo jak plytka S/t
Colio
http://www.sendspace.com/file/yns5g3

s/t wrzucił szczurek wyżej
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.