Polećcie mi jakiś dobry, klimatyczny horror, nie chodzi mi o slashera ale raczej o solidny klimat.
"Suspiria"
http://imdb.com/title/tt0076786/Najlepszy horror jaki w zyciu widzialem.
Junkhead
7 12 2007, 23:15
CYTAT(Cerb @ 19 08 2007, 09:01)

@przema
Moge sie zalozyc ze jakby ci ktos w lesie w srodku nocy zabębnil do namiotu to naj.ebalbys kupę wieksza niz niedzwedz. A sama historia opowiedziana w filmie nie jest trywialna, ja odebralem ja jako jedna z opowiesci ktore za malolata opowiadalo sie przy ognisku, kazdy zgrywal chojraka a naprawde to ciary lataly po plecach.
Jakby wracał w nocy z pubu, a zza rogu wyskoczyłby ponad dwu metrowy koleś w masce hokejowej z maczetę w ręce, to efekt byłby taki sam, a nawet lepszy

. No i do lasu nie trzeba się wybierać. Mnie tylko końcówka przestraszyła, ogólnie to się wynudziłem. Owszem do lasu od razu po seansie bym nie pojechał, ale równie dobrze mógłbym oglądnąć inny horror, którego akcja dzieje się w lesie i stwierdzić to samo.
BWP to dobry filmik ale na jeden raz, he

a druga czesc, mimo ze byla chu'jowata to nawet mi sie ja przyjemnie ogladalo...
kurde, ci goscie od jedynki obiecali kiedys ze zrobia prequel Jedynki i do dzisiaj ni widu ni slychu
ale za to niedlugo (za jakis roczek) Freddy vs Jason 2, hardcore
sciagam poltergeist'a. ogladal ktos?
czyli duch?
no ogladalem danwo juz wszystkie 3 czesci, swietne filmy, dla mnie porownywalne z omenem, nawet je przebijajace, ale mzoe to sentyment...
warto
Sztajniec
9 12 2007, 18:09
CYTAT(_Milan_ @ 9 12 2007, 00:05)

czyli duch?
no ogladalem danwo juz wszystkie 3 czesci, swietne filmy, dla mnie porownywalne z omenem, nawet je przebijajace, ale mzoe to sentyment...
warto
No, jak najbardziej warto. Właśnie od tej serii zacząłem moją przygodę z horrorami i może dlatego tak dobrze ją wspominam, ale z tego co pamiętam to filmy są w porząsiu. Najbardziej się baliśmy bodajże na Duch'u 2, ale to dlatego, że oglądaliśmy u kumpla (mieliśmy wtedy z 7,8 lat), sami w ciemnym domu. W połowie seansu zabrakło prądu, 3 razy ktoś pukał do drzwi (jak się potem okazało to była jego babcia, która za 3 razem pomyślała i wzięła klucze), ale ogólnie miło wspominam tę serię. Ściągaj, ściągaj.
CYTAT(Burth @ 6 12 2007, 17:03)

Polećcie mi jakiś dobry, klimatyczny horror, nie chodzi mi o slashera ale raczej o solidny klimat.
jak solidny klimat to tylko THE THING
Polecam starusienki Necronomicon. 3 opowiastki oparte na prozie mistrza Lovercrafta. Jest gore, jest i klimacik. Jedna z histori wyreżyserował Gans.

Zajrzyj i poczytaj w poniższym topicu

Prócz podanych tam tytułów polecam również
Jacob's Ladder http://www.psxextreme.info/index.php?showt...=37339&st=0
Junkhead
10 12 2007, 18:43
CYTAT(^i^_AiszA_^i^ @ 9 12 2007, 19:33)

Zajrzyj i poczytaj w poniższym topicu

Prócz podanych tam tytułów polecam również
Jacob's Ladder http://www.psxextreme.info/index.php?showt...=37339&st=0No, ale Burth chciał jakiś dobry film, a Ty mu podałaś genialny

. Owszem film ma niesamowity klimat, ale czy to horror? Raczej nie, w ogóle trudno jest go zaszufladkować, ale jedno jest pewne, trzeba go zobaczyć.
CYTAT(wozek @ 6 12 2007, 17:39)

"Suspiria"
http://imdb.com/title/tt0076786/Najlepszy horror jaki w zyciu widzialem.
dobre gusta.widziałeś głęboką czerwień i ptaka o kryształowym upierzeniu?
CYTAT(Junkhead @ 10 12 2007, 18:43)

No, ale Burth chciał jakiś dobry film, a Ty mu podałaś genialny
Nic nie poradzę, że tylko takie znam=oglądam

CYTAT(Junkhead @ 10 12 2007, 18:43)

Owszem film ma niesamowity klimat, ale czy to horror?
W necie znajdujemy info, że to horror psychologiczny
szuka filmu
Inside i znalezc nie moge, ktos cos wie czy to do kin wejdzie czy jak?
http://www.joblo.com/arrow/reviews.php?id=1205
jaki waszym zdaniem horror można nazwać najstraszniejszym w historii?
CYTAT(helveg @ 5 02 2008, 19:31)

szuka filmu
Inside i znalezc nie moge, ktos cos wie czy to do kin wejdzie czy jak?
http://www.joblo.com/arrow/reviews.php?id=1205Może kiedyś... choć nie powiedziane, że kiedykolwiek w Polsce
CYTAT(lukasz @ 14 02 2008, 23:06)

jaki waszym zdaniem horror można nazwać najstraszniejszym w historii?
Cholernie trudne rozkminanie i nie chodzi tu o rzeźnię, bo to żaden strach

Na dawne czasy może to być Poltergeist (1982), The Changeling (1980)- te filmy kiedyś przerażały, z tych nowszych A Tale of Two Sisters, Cello... przynajmniej dla mnie, oglądając je sama w nocy, przy nikłym świetle lampki, ciszy wokół, serce miałam w gardle... poza tym mało która pozycja jest w stanie mnie jakkolwiek poruszyć
Też tak mam ,że mało co mnie rusza po tylko obejrzanych horrach...
Pytam tylko i wyłącznie o strach nie o klimat , rzeźnie czy cokolwiek innego.
Myśle ,że ten przykład z tym Tale of two sisters jest dobry , naprawde daje rade ten film.Poltergeist jak dla mnie w ogole nie straszny.Żałuje ,że lśnienie oglądałem najpierw ramake jakiś na dwójce a później dopiero te kubrickowskie , byćmoże wtedy zrobiłoby większe wrażenie na mnie , chociaż fakt faktem kreacja Nicholsona niepokojąca...chociaż ten murzyn co jedzie całe stany żeby dostać siekerą od razu rozbraja mnie
stara Dracula i 13 Duchów . Strach jest tu wszędobylski i ciężki do opisania . Duchy oglądalem skrawkami bo jakbym obejrzał całośc to bym zszedł ;p
Najstraszniejsze horrory ? Omen 1 i Egzorcysta 1: oba maja niesamowity klimat, muzykę, a na dodatek mam niezłe jazdy po ich obejrzeniu =)
13 duchów to ten film z Elizabeth Shannon?O_o
Widziałeś Der Golem albo Nosferatu oryginalnego?
Omen jeden jest niezły ale wole Dziecko Rosemary.
Nosfertau widziałem , nic nadzwyczajnego .
simian raticus
15 02 2008, 20:18
Komu zawsze mało horroru to polecam tę stronkę:
http://forum.dead-donkey.com/index.php
CYTAT(Guts @ 15 02 2008, 18:02)

... Egzorcysta 1: oba maja niesamowity klimat, muzykę, a na dodatek mam niezłe jazdy po ich obejrzeniu =)
Klimat tak... ale ta głowa obracająca się & paw, mnie bardziej smieszył niż straszył
CYTAT(lukasz @ 15 02 2008, 18:07)

13 duchów to ten film z Elizabeth Shannon?O_o
Omen jeden jest niezły ale wole Dziecko Rosemary.
Jak wyżej, z nutką dreszczyku i trzymały w napięciu

Hm... może bardziej
The Blair Witch Project ... Pamiętam, za pierwszym razem, kiedy nie wiedziałam, że to fikcja, to przy tym płaczu w lesie, oblał mnie zimny pot, w ustach suchość, w głowie pulsowanie, włoski stanęły mi dęba, to chyba mógł być strach
The Blair Witch Project naprawde dobry film...obejrzalem go pierwszy raz sam w domu..w nocy podczas deszczu i to podzialalo +7 do efektu

placz w nocy, ,,atak,, na namiot, wolanie o pomoc, koniec filmu...caly film bylem mega nakrecony i posrany

bylem w stanie uwierzyc ze to 100% prawdy
CYTAT(BieŃ @ 16 02 2008, 11:53)

The Blair Witch Project naprawde dobry film...obejrzalem go pierwszy raz sam w domu..w nocy podczas deszczu i to podzialalo +7 do efektu

placz w nocy, ,,atak,, na namiot, wolanie o pomoc, koniec filmu...caly film bylem mega nakrecony i posrany

bylem w stanie uwierzyc ze to 100% prawdy

Dokładnie

Kiedy koncówka mi dała z plaskacza, że to pic... sama z siebie się śmiałam, jak łatwo dałam nabić się w butelkę
Film mial tez spoko reklame...kilka miechow wczesniej dali zdjecia do gazet ze niby 3 osoby zaginely..stworzyli stronke internetowa o tematyce wiedzmy z blair itp chwyty...to tez zrobilo swoje
CYTAT(BieŃ @ 16 02 2008, 17:30)

Film mial tez spoko reklame...kilka miechow wczesniej dali zdjecia do gazet ze niby 3 osoby zaginely..stworzyli stronke internetowa o tematyce wiedzmy z blair itp chwyty...to tez zrobilo swoje

Panika rodem słuchowiska radiowego "Wojna Światów" z 1938 roku, to dopiero był horror, najsłynniejszy w historii
KaZeViL
17 02 2008, 21:09
Nosferatu, Freddy Kruger. Stare horrory najlepsze.
Coś, To. (The thing, IT)
Re-Animator rządzi na całej linii. Gore, fajny klimat, no i bazowa w postaci Lovercrafta.
CYTAT(Psyko @ 19 02 2008, 20:50)

... Gore, fajny klimat, no i bazowa w postaci Lovercrafta.
Mnie filmy gore nie straszą

Rzeżnia, tortury, egzekucja na ekranie, to wszystko wyzuwa człowieka z wrażliwości i uczuć... Wogóle ten gatunek odzieliłabym zupełnie od horroru, bo jak można porównywać np. taki Hostel z The Others, nijak to się ma... Produkcja dla bardzo wąskiego grona, nie wiem jak można takimi scenami się zachwycać, to chore
CYTAT
Mnie filmy gore nie straszą Rzeżnia, tortury, egzekucja na ekranie, to wszystko wyzuwa człowieka z wrażliwości i uczuć... Wogóle ten gatunek odzieliłabym zupełnie od horroru, bo jak można porównywać np. taki Hostel z The Others, nijak to się ma... Produkcja dla bardzo wąskiego grona, nie wiem jak można takimi scenami się zachwycać, to chore
święte słowa.
no więc:
Omen (ale remake to szit)
The Ring (jeno amerykański)
The Egzorcist ("jedynka" i "trójka")
To są dla mnie te najbardziej kultowe.
I jeszcze Jumanji. Dla mnie kiedyś to był horror (te bębny

).
ogicool
26 02 2008, 10:59
kultowy jest dla mnie Freddy Kruger
potem Hellreisery, wszystkie części są klimatyczne, każda na swój sposób
no i oczywiście Kinsky w Nosferatu Wampir

tru wampir
Duch
tak naprawde to Aliens dla mnie też zawsze był horrorem
z nowszych nic wyjątkowo strasznego nie przychodzi mi do głowy
Hmm, mimo, że nie jestem fanem gatunku, to chyba Dark Water w wersji JPN.
jaki jest wg Was najlepszy horror z tego wieku (jak dotad) ?
http://youtube.com/watch?v=EpDxuTTKhjI ---> "pora mroku" trailer
na wiele bym nie liczył, ale fajnie, że coś się rusza.
AumaanAnubis
17 03 2008, 14:53
Mnie jak bylem maly najbardziej straszyl Child's Play.Teraz to nic ale kiedys sie balem;] Nie lubie i nie strasza mnie horrory typu kupa zombiakow i pelno krwi(chociaz kiedys dosc przestraszyla mnie jakas czesc nocy zywych trupow).
rymek1987
18 03 2008, 12:43
Najstraszniejszym horrorem jaki oglądałem to Teletubisie.!Serio:)
Straszył,główne postacie to POTWORY,chory klimat(w tle obrazy czysto gejowskie:) )]
heheh
A tak serio to ostatnio oglądałem coś takiego co się nazywało Stukostrachy:)
Początek lat 90 Klasyka ponoć

Fajny filmik
AumaanAnubis
19 03 2008, 16:53
Mam takie pytanie chociaz nie wiem czy tutaj powinienem zadac.Znacie jakis horror ktory moglby mnie nawet w tym wieku przestraszyc?Ale od razu mowie ze ze takie w stylu "duzo krwi"niegdy mnie nie przerazaly.
CYTAT(AumaanAnubis @ 19 03 2008, 16:53)

Znacie jakis horror ktory moglby mnie nawet w tym wieku przestraszyc?
Proponuję "przestronicować" ten topic i zerknąć do Horror
87pizol87
19 03 2008, 19:52
CYTAT(AumaanAnubis @ 19 03 2008, 16:53)

Mam takie pytanie chociaz nie wiem czy tutaj powinienem zadac.Znacie jakis horror ktory moglby mnie nawet w tym wieku przestraszyc?Ale od razu mowie ze ze takie w stylu "duzo krwi"niegdy mnie nie przerazaly.
obejrzyj sobie japońskie horrorki one missed call, the shutter, the eye potrafia wystraszyć
CYTAT(rymek1987 @ 18 03 2008, 12:43)

A tak serio to ostatnio oglądałem coś takiego co się nazywało Stukostrachy:)
Początek lat 90 Klasyka ponoć
Fajny filmik
No Stukostrachy to jeden z moich ulubionych horrorkow, a dzis po obejrzeniu Mgly ktory to film okazal sie naprawde genialny uwazam ze da rade przeniesc wizje S.Kinga na ekran. Wlasciwe Stukostrachy i Mgla sa w bardzo podobny klimacie (ujecia, filtry, charakterystyczna obraz), obsada aktorska raczej drugiej kategorii ale dobrana idealnie. Moze w weekend wezme sie w koncu za Red Rose (tez na podstawie opowiadania S.Kinga) ale to bite 4.5 godziny wiec trzeba sie solidnie przygotowac.
stukostrachy to miniserial był:] bardzo fajny zresztą
mgła tez była przyjemna
CYTAT(Cerb @ 20 03 2008, 22:17)

Moze w weekend wezme sie w koncu za Red Rose (tez na podstawie opowiadania S.Kinga) ale to bite 4.5 godziny wiec trzeba sie solidnie przygotowac.
Polecam Red Rose

Nie jest to może obraz z Mgły, ale dość ciekawie zrealizowany film, który na pewno nie nudzi... Ostatnio nawet mogliśmy go podziwiać na małym ekranie...
Damian312
22 03 2008, 01:09
wlasnie skonczylem ogladac "Egzorcyzmy Emily Rose" klimatyczny film i na faktach autentycznych.Polecam!:)
a co do mgly to mnie strasznie zanudzila i te zakonczenie...
Humulus XP
22 03 2008, 09:49
http://www.youtube.com/v/zH8ynu0jRvY&hl=plTa scenka z Egzorcysty 3 nieźle mnie straszyła jak byłem smarkiem. W ogóle film miał kilka ciekawych motywów

.
maciek88
25 03 2008, 09:53
CYTAT(Damian312 @ 22 03 2008, 01:09)

wlasnie skonczylem ogladac "Egzorcyzmy Emily Rose" klimatyczny film i na faktach autentycznych.Polecam!:)
po prostu faktach ;] fakty zawsze sa autentyczne.
mi się podobała Drabina Jakubowa.
Polecam À l'intérieur aka Inside by Alexandre Bustillo & Julien Maury. Film wrecz masakrycznie brutalny, do tego z doskonala rola Béatrice Dalle w roli psychopatki, bardzo dusznym klimatem, dziwaczna, budujaca chory klimat muzyka i swietnym finalem. Scena gore sa bardzo mocne i doskonale zrobione. Prawie z krzesla spadlem w pewnym momencie. Dla horrormaniakow mus, bo to imo jeden z najlepszych horrorow 2007r. I szczerze nie polecam osobom co bardziej wrazliwym
na zachete pozwole sobie zacytowac kolega Embalmera z najlepszej strony horrorowej w pl

:
"À l'intérieur" to dzieło sztuki prosto z najohydniejszych czeluści piekieł, intensywny orgazm niewiarygodnego terroru, eksplozja krwi i pierwotnej brutalności"
mord dla mordu, Haute Tension nie przebije
szukam jakiegos horroru ktory mozna obejrzec z dziewczyna. zebym ja sie smial a ona bala.
oszukać przeznacznie rotfl. xD
ja oglądałam wczoraj Event Horizon. ; o co film. jeden z takich, które wywołały na mnie wielkie wrażenie. gęsia skórka itp. xD
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.