Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: HORRORY: jakie sa dla was najlepsze i najbardziej kultowe?
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24
Diabeu
W pyte może i jest ,ale nazywać ten film horrorem to przesada.

icon_twisted.gif niby dlaczego? icon_twisted.gif
GDR
Hmm ten film raczej skłania do myślenia.No nie wiem co w tym filmie jest strasznego;podajcie mi jakiś moment przy którym ogarnął was strach . Nietwierdze , że film jest hoyowy bo taki nie jest , ale to nie horror icon_twisted.gif Czego mam sie bać ?? Może dziewczynki wychodzacej ze studni?? hehehe Zresztą nikogo nie przekonam , każdy człowiek jest inny i inaczej odczówa klimat filmu. icon_evil.gif icon_evil.gif icon_twisted.gif
Diabeu
icon_twisted.gif jak dla mnie to jest zayebisty horror - ciężki sajlentowy klimat, nieubłagalność końca...blablabla - ciekawe czy klimaty gore jakie ty lubisz ciebie przerażają? jak tak to ZONK - bo np. mnie ni chu chu - ale znowu Halloween to nie gore - ale klimat rządzi, pusty wzrok majkela, maska ala twarz, 6 letni zabójca psychopata - tu nie chodzi o efekciarstwo, wiadra krwi, worki flaków - liczy się cała konstrukcja filmu - i w tej kwestii RING zamiata resztę (amer.) - tylko że ja się nie bałem, mi się to podobało (w chorym tego słowa znaczeniu) icon_twisted.gif
GDR
icon_twisted.gif hehe wiesz zdecydowanie filmy Gore nie są straszne i nigdy tak nie twierdziłem .Co do silentowego klimatu w The Ring sądze , że troche się mylisz bo silentowy klimat jest raczej przyporządkowany do "House on the haunted hill".Ten film wymiata w porównaniu do raczej spokojnego i nudnego the Ring.Nie pisze tego po złości, to tylko moja nielicząca się opinia icon_evil.gif icon_twisted.gif A najstraszniejszym horrorem w historii kina jest FRIDAY THE 13TH PART 4 "THE FINAL CHAPTER" Ktoś może zna bardziej starszny film?? piszcie
Diabeu
icon_twisted.gif Dom na nawiedzonym wzgórzu - black castle umie robić filmy hehehehe nie powiem całkiem w pytę film - akcje z kamerą dają radę - jak reszta zresztą - ale sajletowy klimat? ja go tam nie czuję (no może czasami) - ale wiadomo, każdy ma własne preferencje co do tego icon_twisted.gif
MTL
Tak jesli juz mowa o "nowych" horrorach to ogladaliscie "Czerwoną róze" (na.. podstawie booka King'a) ?
Film, moze i nie brutalny czy coś, zresztą nie w kazdym horrorze rezyser stawia na rzez ... niektóre bazują tylko i wylącznie na klimacie (... nawiązując do wypowiedzi wyżej cool.gif ), a akurat ten w tym filmie jest wyjatkowy ... mase "schizów" ... cieżka, przerazająca cisza itd. Film ogladalem juz dawno, ale jakoś teraz mi się o nim przypomnialo ... polecam jak najbardziej icon_twisted.gif
GDR
icon_twisted.gif o (pipi) hehe fajnie że w końcu piszesz icon_twisted.gif oglądałem już to ; dobry film ,ale chyba troche za długi;trzeba sobie troche poczekać na rozwinięcie akcji , (pipi) później głowa może rozboleć od tych wszystkich schizów icon_evil.gif
Diabeu
icon_twisted.gif dobry film - chyba z 5h trwa - na 2xDVD jest dostępny - dobrze zarysowane postacie, sam dom który sam się rozrasta bez niczyjej pomocy, po(pipi)a pani naukowiec któa za wszelką cenę chcę dowieść że się nie myli - dobre kino icon_twisted.gif
JiHaDek
dobry film to dla mnie "milczenie owiec" klimat tego filmu rozwala na lopaty zdecydowanie the best film poświecony seryjnym supermenom jaki jest............... icon_twisted.gif chyba ze jest jakis inny lepszy jakiego nie widzialem.
Agent_Man
Heh Hanibal miał za to bardziej PoYeBanE patenty (Kaawwwaaa biggrin.gif )
Hwo_
hmm

House on the Haunted Hill napewno..

Silent Hill laugh.gif (to tu musi być)

"Atak wybuchających rotfailerów" yeaah

Ring mnie generalnie zawiódł... no bo klimat jest ale czy to straszne ??
(nie widzialem 2ki)
i mowie o ver Ang.)
MTL
Ogladalem (dopiero) kilka dni temu tego waszego "The Ring'a" z tym, ze nie bylem w najlepszej formie oglodając ten film. Podsumowując krótko... fabuła fajna, klimat tez zajefisty, ale bez rewelki ;PP

[i][grinder ... ten twój text w twoim domu "Ide do domu..." mnie rozyebal laugh.gif ]
Splender
Ja ogladalem wersje amerykanska i film mnie zawiodl totalnie, Resident Evil byl lepszy smile.gif Nie wiem jak z oryginalna japonska wersja, bo nie ogladalem, ale podobno jest genialna.
Diabeu
icon_twisted.gif jap. jest śmieszny - nie wiem co wam w amer. nie pasi - ale kij z tym - dla mnie to film roku icon_twisted.gif
Hanzo
Dzieci wychodzace z telewizorow roxx!smile.gif
MTL
A i jeszcze jedno, a mianowicie jeśli chodzi o porównanie "The Ring'a" z jakąkolwiek grą to wedlug mnie jest to bardzo dobre wymieszanie klimatu z Silent Hill'a, ale również, a moze nawet w wiekszym stopniu gra przypomina Fatal Frame'a ... kto gral ten wie co mam na mysli icon_twisted.gif Nawet motyw ze studnią z jakim mieliśmy do czynnienia podczas samej gry ... krótko mówiąc film jest niezly ;>

[i][... ze tez nie zdązylem wypowiedziec sie w topicu Matiza ... Hanzo i Kriseh znowu okazali się szybsi confused.gif ... szkoda -___-']
Odyn
Blob Zabójca - Najlepszy Horror jaki widzialem w zyciu biggrin.gif
MTL
Blob Zabójca - Najlepszy Horror jaki widzialem w zyciu biggrin.gif

Widocznie mało widziales ;PPP
Hanzo
[... ze tez nie zdązylem wypowiedziec sie w topicu Matiza ... Hanzo i Kriseh znowu okazali się szybsi confused.gif ... szkoda -___-']

Jak masz jakas zlota mysl odnosnie sprawy, to moge Ci odblokowac temat na chwile smile.gif
MTL
[... ze tez nie zdązylem wypowiedziec sie w topicu Matiza ... Hanzo i Kriseh znowu okazali się szybsi confused.gif ... szkoda -___-']

Jak masz jakas zlota mysl odnosnie sprawy, to moge Ci odblokowac temat na chwile smile.gif

Nope, straczy mu juz ... i tak nic pozytywnego z mojej strony odnosnie Matiza by nie polecialo icon_twisted.gif

[i][thx ... za checi modzie ty nasz zły ;>]
Tusia
Dla mnie najfajniejszymi horrorami sa : Noc zywych trupow ,oraz wszystkie czesci Omena ...Natomiast chcialabym dodac iz zauwazylam ze kazdy horror ( skladajacy sie z paru czesci ....np . seria ,, Noc zywych tropow,, itp . ) ma najlepsza pierwsza czesc poniewaz jest ona najbardziej oryginalana ..pozniej juz producenci staraja sie zrobic wszystko aby kontynuacje odnosily takie sukcesy jak czesc pierwsza ...totalna komercja ...takie jest moje zdanie ....
Ölschmitz
Omen oraz Koszmar z Ulicy Wiązów...
WilQ
mój ulubiony horror to Martwica Mózgu, daje czadu......
Ghost
zdecudowanie "Hotel na siedmiu bramach piekiel" , "piatek 13" i oczywiscie wszystkie czesci "Obcego (Alien) icon_twisted.gif "wiele innych horrorów z przed 1998r. bo teraz robia juz raczej komedie a nie horrory ......szkoda mogliby sie bardiej postarac bo maja teraz lepsza technike
Ölschmitz
najlepszą serią jest EVIL DEAD!
"This... is my BOOMSTICK"! smile.gif
osobiście nie traktuję tego jako horror (chociaż jedynka...) ale zwała jest wielka! scena w dwójce gdy krew "kapie" ze ściany rządzi... smile.gif
PS: mój poprzedni post to horrory, a ten to... no komedio-horrory smile.gif
MTL
Wczoraj byl "Friday 13th"... enjoyowal sie ktos kurde? icon_twisted.gif
Diabeu
Wczoraj byl \"Friday 13th\"... enjoyowal sie ktos kurde? icon_twisted.gif

icon_twisted.gif gdyby nie ja to bys nie wiedziałhyh.gif endżoj był mega - 3 gibony i seansik icon_twisted.gif
MTL
eee tam, gazete juz mialem po 17 ;>

...ale rozczarowalem sie kurva, juz nie mialo to takiego klimatu jak ze dwa lata temu confused.gif
Diabeu
icon_twisted.gif za mało wypiłeśtongue.gif a ja ci o tym powiedziałem przed południem więc bumszakalaka icon_twisted.gif
MTL
Wypilem w chooy, z tym, ze chyba za duzo mineralki, a za malo % ;]
...u nas są inne strefy czasowe, gazeta byla pierwsza XP
Diabeu
icon_twisted.gif to ty chyba w Kongo mieszkash:P mineralka szkodzi na nerki - nie pij tego pasqdztwa, lepiej nalewkę icon_twisted.gif
MTL
Kongo? Lublin? ...jeden czort icon_twisted.gif

...nerki są dwie, a umysl mi drozszy tongue.gif
rockatansky
Generalnie nie mam swojego ulubionego horroru (choć gatunek uwielbiam), trylogię Obcego traktuję jako sf, czwartej części nie liczę po przyczepiona na siłę, ma całkiem odmienny klimat...
Warte uwagi są według mnie: W paszczy szaleństwa (nie ma chyba horroru bardziej zbliżonego do Silent Hill'a), a z nowości House of 1000 corpses Roba Zombie - ktoś może widział? Najciekawszy horror ostatnich lat. icon_twisted.gif
Diabeu
...W paszczy szaleństwa (nie ma chyba horroru bardziej zbliżonego do Silent Hill'a...

icon_twisted.gif IMO jest, "Session 9" - co nie zmienia faktu że "In the mouth of madness" jest naprawdę zaczepistym filmem icon_twisted.gif
rockatansky
nie widziałem, ale tym lepiej dla mnie, bo przyjemność przede mną biggrin.gif ...
...zapomniałem dodać, że Stephen King i Dean R. Koonz to mistrzowie gatunku, uwielbiam gdy akcja ma miejsce w małym, prowincjonalnym amerykańskim miasteczku smile.gif ... pod tym względem z najnowszych filmów można obejrzeć pierwszą połowę Phantoms z tragicznym Benem Afleckiem... druga połowę można sobie odpuścić...
MTL
...W paszczy szaleństwa (nie ma chyba horroru bardziej zbliżonego do Silent Hill'a...

E tam "In the mouth of madness" ma jesli juz fabule nieco podpartą patentami z "Silent Hill'a", ale klimat najbardziej podobny... z filmow, które obajrzalem do tej pory ma wedlug mnie "Hause on a haunted Hill" :> Lokacje są poprostu identiko, albo bylem za bardzo wstawiony icon_twisted.gif

"Session 9" - nie ogladalem, wiec wstrzymuje sie od komentrza ;]
rockatansky
Czy House on the Haunted Hill to film z tym gościem od lunaparków zamkniętym z paroma osobami w zabytkowym domostwie? Bo jeśli tak to się nie zgodzę. Film mi się zresztą nie podobał. Jakiś nijaki. Nie wiem o jakie lokacje ci chodzi, ale ja miałem na myśli całą atmosferę i klimat. W "paszczy szaleństwa" jakiś procent silent hilla odnalazłem...heh
Co do session 9 to nie słyszałem o tym filmie - z którego on jest roku? Ktoś może wie?
MTL
Hehe jesli "W paszczy szalenstwa" kojarzy ci sie az tak bardzo jak piszesz z "Silent Hill'em" to mozliwosci mamy dwie...

...po pierwsze... albo sie za bardzo nacpales czy nakurviles i klimat wydal ci sie "wydajniejszy" tongue.gif

...po drugie w Silent Hill'a grales tyle co ja w ISS'a tongue.gif

...jesli chodzi o podobne lokacje z "Domu na Nawiedzonym wzgorzu" to nie chodzi mi o sam szpital w sensie budynek (bo akcja dziala sie w szpitalu psychiatrycznym bodajze) tylko o lokacje wewnątrz, tak samo krwiste i zardzewiale jak w samej grze icon_twisted.gif
rockatansky
Nie pisałem wcale, że bardzo mi się kojarzy, jedynie, że jest to film w którym dostrzegam najwięcej elementów z silenta, co nie znaczy wcale, że dużo... zacznijmy od tego, że w House of Hounted Hill nie ma nawet miasteczka, a jedynie posępny dom...
nie naćpałem się, po prostu kiepski to był film... dla mnie icon_twisted.gif
MTL
Ejmen icon_twisted.gif

Swoją drogą... mam jedno pytanie, czy pamieta ktoś tytul filmu w którym za mordercow robili uciekinierzy z psychiatryka przebrania za clown'ow?
Terroryzywali, jesli pamięc mnie nie zawodzi grupe nastolatkow w ich wlasnym domu polozonym na jakims za(pipi)u... czy ktos cos kojarzy, fabula dosyc oryginalna w sumie jest ;]
_M_a_T_i_Z_1_2_3_
Fajne jest też: Zemsta baby klozetuwy z czeluści flakuff mamuta! To prawdziwy klasyk.
Diabeu
Fajne jest też: Zemsta baby klozetuwy z czeluści flakuff mamuta! To prawdziwy klasyk.

icon_twisted.gif o "mądry inaczej" wrócił, fajnie, znowu zacznie się przegląd oszołoma icon_twisted.gif
Diabeu
Ejmen icon_twisted.gif

Swoją drogą... mam jedno pytanie, czy pamieta ktoś tytul filmu w którym za mordercow robili uciekinierzy z psychiatryka przebrania za clown'ow?
Terroryzywali, jesli pamięc mnie nie zawodzi grupe nastolatkow w ich wlasnym domu polozonym na jakims za(pipi)u... czy ktos cos kojarzy, fabula dosyc oryginalna w sumie jest ;]

icon_twisted.gif czaję to, ale tytułu ci nie powiem - śmiesznie kolesie biegali w tych trepach icon_twisted.gif
MTL
NO BA!...ale jeszcze smieszniej siekierki w glowki wklejali icon_twisted.gif
Diabeu
icon_twisted.gif lepshe było "Killer Clowns from Outer Space", jak typowi gumowym młotkiem łeb oderwało to zdziczałem ze śmiechu icon_twisted.gif
Dante
martwica mózgu evil dead i fszystko z serii żywych trupów
MTL
icon_twisted.gif lepshe było \"Killer Clowns from Outer Space\", jak typowi gumowym młotkiem łeb oderwało to zdziczałem ze śmiechu icon_twisted.gif

Tez dobre, ale ten duzy Clown przy koncu filmu to bylo juz lekkie przegiecie... zwlaszcza, ze zayebali go odznaką szerya, czy cos w ten desen X>
Diabeu
icon_twisted.gif ten film od początku nie był poważny - sam pomysł to jush polewa przez kwadrans, ale o dziwo film jest nawet w pytę, zabawny i konsekwentny w głupocie do końca icon_twisted.gif
MTL
Noz kurfa film byj jak najbardziej well... ale mniejsza, bo nie wiem skad ja warzywo na avatar wezme :>
BsE masz jakies linki pod reką, procz www.warzywa.pl ?
fagg
buheheh wez bananan i wrzuc do skanera....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.