Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: HORRORY: jakie sa dla was najlepsze i najbardziej kultowe?
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24
Diabeu
icon_twisted.gif eeeeeeee wpish na google.com "warzywa" i loos, ja mam swojego z jakiegoś sajtu hipermarketu icon_twisted.gif

...bananana split? fagg chamie oddaj moje bakłażany:P...
fagg
moje sa swierze ....twoja jakies pryskane z hipermarketu
Diabeu
icon_twisted.gif i za karę ci podpis wyparował - to od tej natury - chemia konserwuje icon_twisted.gif
Agent_Man
czyli wyzysk warzywa przez warzywo (warzywo komuna ?? ;p )
Ölschmitz
ostatnio ściągnąłem "Martwicę Mózgu" Boże, ale HARDCORE!!!!!!
około 40 minutowa scena na imprezie daje czadu jak cholera!!!
mab3
ja wczoraj widziałem.....i zawiodłem się.Wszyscy mówią że niby takie obrzydniwe i wogóle.....ehhh.Mimo wszystko fajna komedyjka :-)
Ölschmitz
ja wczoraj widziałem.....i zawiodłem się.Wszyscy mówią że niby takie obrzydniwe i wogóle.....ehhh.Mimo wszystko fajna komedyjka :-)

no widzisz! ja pokazałem qmplowi to prawie się porzygał. na mnie to akurat nie działa, ale... Jezu co ja gadam! przecież jak oni jedli obiad a tej babce trysnęło z rany do talerza, albo jak jadła ucho to mnie skręcało... (ze śmiechu oczywiście też) smile.gif
mab3
a tak wogóle to noc żywych trupów(1968 chyba),piątek 13-tego,evil dead.

ps.niedawno oglądałem the ring(usa) i jakieś takieś bez klimatu i wogóle nie straszne :-/
Boomer
"Inni" zaje,bisty klimat i miazdzące zakończenine dosłownie mnie zatkalo icon_twisted.gif
sws
martwica mózgu!!!!!!!!(bardziej komedia)
13 w piątek
koszmar z ulicy "Wiązów"
ale martwica rządzi,szczególnie motyw z kosiarką!!!!!!
MTL

Hehe jak Cie martwica wraz z jej sztucznymi flakami nie rusza to widok "oryginalnych" ludzkich wnetrznosci w "Cannibal Holocsust" powinien zrobic na tobie upragnione wrazenie. Poszperaj troszke, moze znajdziesz to unikatowe, a za razem z lekka underground'owe filmidlo XP
airfx
8O Koszmar z ulicy Wiązów 8O Freddie ciągle żywy klimat klimat wszystkie części są de best :wink:
roofoos
8OKoszmar z ulicy Wiązów 8O Freddie ciągle żywy klimat klimat wszystkie części są de best :wink:

po nocach mi sie sni piosenka tych dziewczynek brrr {dreszszszcze}
Sarni
'Teksańska masakra piłą mechaniczną' daje radę, oj daje:)
KheeD
Noc Żywych Trupów ta ver. nowsza ROX ! mój da best horror ;d The Ring ver. USA niezły... a z tych starszych to Laleczka Chuckie ! podobno będzie next cześć ! yeah ;d Koszmar z ulicy Wiązów, Doktor Chihot, 13 Duchów i pewnie wiele innych których nie pamiętam ;p a z horrorów tych troche "smiesznych" to ofkors Evil Dead ( 3 to już raczej komedia ) no i Petera Jacksona Martwica Mózgu biggrin.gif
wężyk
noc żywych trupów,ostatnio oglądałem cmentarz dla zwierzaków 2 nawet fajny,egzorcysta,od zmierzchu do świtu.
simian raticus
Brain dead,Zombie,City of living dead,Armia ciemności,Wężoidy,Masakra piły...,Halloween-Michael Mayers theme wymiata,kult!!!,Piątek...można wymieniać do bóli,aha jeszcze Klan...
MANIEK
Ogólnie lubię horrory w postaci i 'oglądanej' i 'czytanej'. Najbardziej do gustu przypadły mi chyba:
Drakula [W tym różne częsci,a sporo tego było.]
Wywiad z wampirem [cool]
The Ring [chyba najlepszy. Naprawde się przy nim balem. Chyba jedyny, który wywołał we mnie strach:D]

No i te kultowe Horrory, z czasów gdy było się jeszcze takim malutkim i jeszcze potrafiły przestraszyć:
-Koszmar z ulicy Wiązów [Ło kuna! Freddie rządzi]
-I jeszcze był kiedyś film o takiej laleczce, nie pamiętam jak się nazywał ale był spoXXX [pamietam jeszcze jak zawołałem moją mamę, żeby też sobie obejrzaŁa ten film: Mamo! chodź tejaz bedzie "STJASZNA JAJKA". No co?? mały byłem!! laugh.gif ]
I wiele innych, których nie chce mi się wymieniaćtongue.gif. Horrory są cool!
kotlet_schabowy
Ja tam za horrorami zbytnio nie przepadam ale mogę wymienić kilka które widziałem
The Ring USA ver, -spoko, muszę jeszcze oglądnąć ver. Jap
Evil Dead-Nie wiem która część, urywek, dosyć śmieszne smile.gif
Resident Evil-dzisiaj oglądne, potem napiszę jak mi się spodo(bało)
Jak byłem mały to z kuzynem oglądałem jakiś horror, w którym pracowniczce firmy wpadły tabletki do taśmy takiej przesuwającej sie i chciała je wyciągnąć, ale ją zaczęło wciągać powoli, a gościu, który stał przy wyłączniku nie pomógł jej, tylko się śmiał.Na drugi dzień przyjechało FBI i pokazali to co zostało z tej pani biggrin.gif Nieźle się wtedy wystraszyliśmy. Teraz takie sceny nie robią zbytnio na mnie wrażenia wink.gif
JJJ
martwice mozgu ani evil deady nieuwazam za horrory ale za czarny humor wiec ich tu nienapisze.
moj favorite horror to "Darkness" -masakra maxymalna
Diabeu
...Jak byłem mały to z kuzynem oglądałem jakiś horror, w którym pracowniczce firmy wpadły tabletki do taśmy takiej przesuwającej sie  i chciała je wyciągnąć, ale ją zaczęło wciągać powoli, a gościu, który stał przy wyłączniku nie pomógł jej, tylko się śmiał.Na drugi dzień przyjechało FBI i pokazali to co zostało z tej pani biggrin.gif Nieźle się wtedy wystraszyliśmy. Teraz takie sceny nie robią zbytnio na mnie wrażenia wink.gif

icon_twisted.gif czaję to, taka wielka prasa czy coś w ten deseń robiła kilym na ludziach, dobre icon_twisted.gif
Obsolete
...Jak byłem mały to z kuzynem oglądałem jakiś horror, w którym pracowniczce firmy wpadły tabletki do taśmy takiej przesuwającej sie  i chciała je wyciągnąć, ale ją zaczęło wciągać powoli, a gościu, który stał przy wyłączniku nie pomógł jej, tylko się śmiał.Na drugi dzień przyjechało FBI i pokazali to co zostało z tej pani biggrin.gif Nieźle się wtedy wystraszyliśmy. Teraz takie sceny nie robią zbytnio na mnie wrażenia wink.gif

icon_twisted.gif czaję to, taka wielka prasa czy coś w ten deseń robiła kilym na ludziach, dobre icon_twisted.gif

"Maglownica" gdzie gral Englund grajacy Kruegera.
MTL

\"Maglownica\" gdzie gral Englund grajacy Kruegera.

Tez mi tym zajechalo tylko nie dokonca zrozumialem wypowiedz Kotleta_schabowego hyh.gif W pyte horrorek jak dla mnie, z fajnym klimacikiem i glownym bohaterem - glina z fajnym charakterkiem ;}
Co do pana grajacego 'Krugera' to gral on tam bodajze nawiedzonego szefa tej calej "pralni" czy jak sie tam to zwalo, nvm XD
kotlet_schabowy
Resident Evil - niezły thriller, ale do kategorii horrorów bym go nie zaliczał. Niezłe sceny z lickerem, i fajne zakończenie (projekt NEMESIS hehe, z resztą wiadomo kto będzie głównym "bohaterem" następnej części smile.gif
JJJ
Resident evil 2 na poczatku mial sie nazywac wlasnie Nemesis,ale zmienili nazwe na Apocalypse...zdjecia rozpoczna sie 11 sierpnia czy juz niedlugo
rockatansky
z resztą wiadomo kto będzie głównym \"bohaterem\" następnej części

...Resident Evil thrillerem? toż to horror... może w oprawie lekko "technicznej", ale horror...
Diabeu

\"Maglownica\" gdzie gral Englund grajacy Kruegera.

Tez mi tym zajechalo tylko nie dokonca zrozumialem wypowiedz Kotleta_schabowego hyh.gif W pyte horrorek jak dla mnie, z fajnym klimacikiem i glownym bohaterem - glina z fajnym charakterkiem ;}
Co do pana grajacego 'Krugera' to gral on tam bodajze nawiedzonego szefa tej calej \"pralni\" czy jak sie tam to zwalo, nvm XD

icon_twisted.gif tiaaa był szefem i twierdził "nic się nie stało!!!" a tu blipblipblip typiarę zmieliło icon_twisted.gif
Pavlus
Ring, to byl horror dla mojego zoladka. :x
McB_san
DA best "horror" in da world jest martwica mózgu... jeszcze na żadnym filmie tak nie płakałem ze śmiechu;) sceny z załatwianiem ludzi przez zombiaków i vice versa rzondzom (ala motyw z mikserem i to jak główny bohater dopada kosiarkę) NA second miejscach można zapodać Martwe Evil z Panem Ashem (druga część rulezzz choć pirszej jeszcze nie oglądałem) - motyw z własną ręką chcącą Asha zabić był zajefajny ( i każda scena z jego piłą łańcuchową)...
Pavlus
Tez to ogladalem, ale to bylo co najmniej okropne, jeszce tak badziewnego filmu nie widzalem...
McB_san
Ale o który film ci chodzi... tak wogle to oba są super i sie koleś nie znasz...
Pavlus
Ale o który film ci chodzi... tak wogle to oba są super i sie koleś nie znasz...

Ta? Fabuly brak, ciekawych akcji oprocz totalne rzezni brak, rozumiem jakby ten film ogladac "pod wplywem", wtedy moze byc zabawny...ale tak to dla mnie hanba dla kinomatografii, to wszystko tongue.gif
MTL
Heh z tego co wiem rezyser "Brain Dead'a" nie stawial na fabule tylko na 'jatke', ktora swoją drogą wyszla bardzo pozytywnie, rzeklbym wrecz naturalnie - chyba nikt nie jest w stanie zaprzeczyc? Nie wszystkim takie filmy muszą sie podobac [lepiej pozyc w swiecie spaczonego "Matrix'a hue hue XP ], ale znajda sie tez tacy, ktorzy na widok cieknących uszami flakow bedą szczerzyli ząbki w szyderczym usmiechu icon_twisted.gif

[i]Wrrrrrrrrrrrrrrr! Wrrrrrrrrrrrrrrrrr! ...showtime!
Cerb
Dzisiaj wciagnalem "Inni" z Nicole Kidman. Film kopie zady, masakra. Taka schiza i zakrecona fabula ze wysiadam. Swietny film o duchach. UUHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHUUUUUUUUUUU icon_twisted.gif .
rockatansky
Dzisiaj wciagnalem \"Inni\" z Nicole Kidman. Film kopie zady, masakra. Taka schiza i zakrecona fabula ze wysiadam. Swietny film o duchach. UUHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHUUUUUUUUUUU

...film jest niezły, ale czegoś nie rozumiem - wszędzie słyszę jakie to zakończenie jest zaskakujące a to przecież już w "Szóstym zmyśle" było... question.gif
McB_san
Drogi pavlus'ie - z tego co pamiętam to horrory są po to żeby wzbudzać w nas jakieś poszczególne
emocje (rzeczywiście skarajne). Przykro mi, że zawiodłeś się
na tych filmach oczekując fabuły godnej pulitzera, oscara
i nagrody MTV Awards... a zastałeś tylko czystą dawkę emocjii...
Thats all - następnym razem inaczej popatrz na te filmy...
MTL
Dzisiaj wciagnalem \"Inni\" z Nicole Kidman. Film kopie zady, masakra. Taka schiza i zakrecona fabula ze wysiadam. Swietny film o duchach. UUHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHUUUUUUUUUUU  :twisted: .

Hmmm no najgorszy nie byl, ale zdecydowanie lepszą pozycją jesli chodzi o wszelkiego typu schizy i ghost'y jest "Rose Red" - film obok, którego przjsc obojetnie sie nie da. Kto nie widzial niech nadrabia - JU MUST SI!!! Polecam - mnie rozj,ebal icon_twisted.gif
LiSoQuan
1.Blair Witch 1 i 2
2.Dark Water
3.Seria "Ringu" czyli orginal , japan , ogólnie to japan mają the best horrory(Suicide Circle, Cure) smile.gif
MTL

2.Dark Water
3.Seria \"Ringu\" czyli orginal , japan , ogólnie to japan mają the best horrory(Suicide Circle, Cure) smile.gif

Nazwalbym je raczej klimatycznymi dreszczowcami z ciekawą i oryginalną za razem fabulą... z prawdziwym horrorem i makabrą japonskie filmy raczej nic wspolnego nie mają - mowa oczywiscie o tych wymienionych wyzej, bo to, ze na tematyce "gore" panowie z azji sie nie znają powiedziec nie mozna hue hue icon_twisted.gif
simian raticus
Wszystkie kultowe-Brain Dead,Evil Dead i oczywiście Michael Myers Theme-mam wszystkie wersie(muza power!)...Pamiętacie Wężoidy,albo Wiatr śmierci...???
tewus
najlepszy horror to horror moj i mojego kumpla: Mięso - Małe dziewczynki smakuja tak samo icon_twisted.gif Naked Freak Productionz rula cool.gif
greddo
EVIL DEAD jest świetne, ale jak niedawno zejrzałem Braindead'a...
Wogóle te niszowe horrorki mają niesamowity polot: flaki, breja, strach i humor jednocześnie. Świetne klimaty. icon_twisted.gif
LiSoQuan

2.Dark Water
3.Seria \"Ringu\" czyli orginal , japan , ogólnie to japan mają the best horrory(Suicide Circle, Cure) smile.gif

Nazwalbym je raczej klimatycznymi dreszczowcami z ciekawą i oryginalną za razem fabulą... z prawdziwym horrorem i makabrą japonskie filmy raczej nic wspolnego nie mają - mowa oczywiscie o tych wymienionych wyzej, bo to, ze na tematyce \"gore\" panowie z azji sie nie znają powiedziec nie mozna hue hue icon_twisted.gif

Mylisz sie , w Japonii robia jedne z najlepszych filmów gore np. Battle Royal , Double Vision , Electric Dragon, Guinea Pig i wiele innych.
MTL
Mylisz sie , w Japonii robia jedne z najlepszych filmów gore np. Battle Royal , Double Vision , Electric Dragon, Guinea Pig i wiele innych.

A gdzie napisalem, ze nie Japonczycy robią kiepski gore? oO Jesli ktos sie tu myli to napewno nie ja - czytaj uwazniej posty,
tymbardziej jesli masz zamiar cytowac jakis text icon_twisted.gif
SeJo
Dzisiaj wciagnalem \"Inni\" z Nicole Kidman. Film kopie zady, masakra. Taka schiza i zakrecona fabula ze wysiadam. Swietny film o duchach. UUHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHUUUUUUUUUUU

...film jest niezły, ale czegoś nie rozumiem - wszędzie słyszę jakie to zakończenie jest zaskakujące a to przecież już w \"Szóstym zmyśle\" było... question.gif

right bylo i wlasnie przez to przy "the others" nie bawilem sie tak dobrze icon_evil.gif
Aem
1.Noc żywych trupów
2.Piątek 13-stego
3.Resdient Evil
LiSoQuan

A gdzie napisalem, ze nie Japonczycy robią kiepski gore? oO Jesli ktos sie tu myli to napewno nie ja - czytaj uwazniej posty,

Uppp , źle zrozumiałem tekst . Ubolewam nad tym i prosze o przebaczenie. RESPECT for You smile.gif
MTL

Uppp , źle zrozumiałem tekst . Ubolewam nad tym i prosze o przebaczenie. RESPECT for You smile.gif

Looos... uzyskales przebaczenie ;]
Cerb

...film jest niezły, ale czegoś nie rozumiem - wszędzie słyszę jakie to zakończenie jest zaskakujące a to przecież już w \"Szóstym zmyśle\" było... question.gif

right bylo i wlasnie przez to przy \"the others\" nie bawilem sie tak dobrze icon_evil.gif

To ze zakonczenie bylo juz kiedys w jakims filmie to pokazcie mi taki film ktory z czegos nie sciagal. Nie da sie !!! A po za tym zakonczenie nie bylo takie same, bylo bardziej zakrecone od "Szostego zmyslu" klimat wyspy byl 100 razy lepszy od jakiegos tam miasta. Oba filmy stawiam na tym samym miejscu bo kazdy z nich dal mi solidnie po lbie. Wiecej takich filmow !!! A co do "Red Rose" (Stephen King ?) to sie na niego czaje, ale jakos podlapac nie moge, moze ktos mialby na wymiane za jakis inny film ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.