Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: HORRORY: jakie sa dla was najlepsze i najbardziej kultowe?
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24
FreakZilla
Horrorow w zyciu naogladalem sie stanowczo za duzo tongue.gif Jest to moj ulubiony gatunek filmu.. a moj ulubiony to :

Halloween !! Mike wymiata i tyle... Szczegolnie H1 - klasyk, H4,5. Najnowsze dwa (ressurection i H20) byly porazka.

Zaraz po nim...

Piatek 13go - Jason tez potrafi dac kopa... niesamowity klimat przedewszystkim.. i tak jak wyzej... bylo dobrze do 8 czesci... Jason X to totalna kupa tongue.gif
Diabeu
icon_twisted.gif nie znasz się, Jason X kopie zady:P no i nie jest to film z serii Friday 13th, tylko luźne nawiązanie do postaci zabójcy z jeziora - do tego bardzo zabawne nawiązanie:P a artyzm zabijania zawsze w cenie icon_twisted.gif
rockatansky
To ze zakonczenie bylo juz kiedys w jakims filmie to pokazcie mi taki film ktory z czegos nie sciagal. Nie da sie !!! A po za tym zakonczenie nie bylo takie same, bylo bardziej zakrecone od \"Szostego zmyslu\" klimat wyspy byl 100 razy lepszy od jakiegos tam miasta

...chodzi mi tylko o zakończenie, które nie daje już takiego kopa jak w "Szóstym zmyśle" (tam było wszystko podane na tacy, tylko cholernie trudno było to zauważyć - Bruce Willis bowiem nie rozmawia w tym filmie z nikim oprócz małego chłopca - patrz scena w restauracji z żoną itp... przez większą część filmu zastanawiałem się co jest takiego w tym filmie, że tak się nim zachwycają - końcówka mi to wyjaśniła aż nadto)... w "Innych" to powielono... choć klimat jest niezły...
...jeśli chodzi o serię Piątek 13tego to zachorowałem ostatnio na nią ostro (swój głos oddaję na Jasona, którego maczeta mam nadzieję poczyni liczne spustoszenia we wnętrznościach Freddiego)... oglądałem narazie tylko pierwsze sześć części pierwsze cztery są najlepsze (w czwartej możne dosrzec już spadek "formy"), piąta i szósta już odstają (że wymienię choćby trochę niepasujący do serii humor - szósta część ma czołówkę jak z Bonda... zabawne he he), widziałem też część Jasona X (do momentu, kiedy Jason próbuje wepchać głowę najładniejszej kobiecie w filmie do zlewu(?)... tu film się urywa (dziękuję w tym miejscu mojemu adminowi za zablokowanie mi Kazy icon_evil.gif )... cholera ona chyba zginie sad.gif ) zadziwiające jest to, że z tych zajawek film wydawał się znacznie lepszy niż początkowo przypuszczałem...
...coż, czekam z niecierpliwością na Elm Street: First Murders... icon_twisted.gif
Diabeu
icon_twisted.gif w tym zlewie jest ciekły azot:] reszty się domyśl icon_twisted.gif
rockatansky
...niemoże być sad.gif ...
...swoją drogą to film urywa się w takim momencie (Jason trrzyma głowę kobiety tuż nad zlewem), że jak oglądaliśmy to z kumpem to przypomniało nam się inne, zabawniejsze, zdarzenie, jak idąc pewnego dnia po chodniku zobaczyliśmy jak z jadącego obok dużego fiata odpada przednie koło i odbija się po ulicy jeszcze dobre kilkadziesiąt metrów...
...cholera wiedziałem, że to ciekły azot... kumpel obstawiał wersje: Jason uderza kilka razy głową dziewczyny o zlew zostawiając przy tym sporo czerwonych (z grubsza) plam...
...jeszcze raz niemoże być sad.gif ... ehh życie...
JJJ
Wlasnie obejzalem Freddy vs Jason,i musze powiedziec ze film jest spoko,utrzymany w klimacie "Koszmar z ulicy wiazow" oraz "piatek 13-tego" smile.gif Polecam film,mozna sie przestraszyc w niektorych momentach :>
FreakZilla
BsE, Jason X jako film moze byl fajny, ale jako Piatek 13go to byl poprostu kicz. Stracil caly klimat. Nie ma to jak pierwsze czesci. Jeziorko, mlodzierz, dziewczyny, piwo i... Jason Vorhees ;D

A w czesci 8mej bodajze, Jason przenosil sie do cial innych ludzi tongue.gif Bardziej gownianego (pipi) nie widzialem tongue.gif
Diabeu
icon_twisted.gif Jason X nie jest z serii chłopie - nie ma nawet logo Friday 13th na początku - po prostu wzięli historię Jasona i wpakowali do bazy kosmicznej icon_twisted.gif

...więc jako ciekawostka z pogranicza jest w pytę...zwłaszcza scena ze śpiworami...
FreakZilla
A czy tu chodzi o logo Friday the 13th ? Czy tu chodzi o serie ?! Ten film to Jason ! A oni 'popsuli' Jason'a w Jason X (wlasciwie to popsuli go juz wczesniej ale mniejsza z tym) tongue.gif
Diabeu
A czy tu chodzi o logo Friday the 13th ? Czy tu chodzi o serie ?! Ten film to Jason ! A oni 'popsuli' Jason'a w Jason X (wlasciwie to popsuli go juz wczesniej ale mniejsza z tym) tongue.gif

icon_twisted.gif oj przesadzash, jak by było logo to wtedy by można było uznać Jason X za kolejną część - a tak nie jest - ot wybryk filmowców icon_twisted.gif
rockatansky
Jason X nie jest z serii chłopie - nie ma nawet logo Friday 13th na początku - po prostu wzięli historię Jasona i wpakowali do bazy kosmicznej

...Jason X odcina się od pozostałych części serii wyraźnie - łączy je tylko postać głównego bohatera i jego "przeszłość"... widać to właśnie po tytule i logo... a głównie po fabule (tak sądzę)... przecież akcja "Freddie vs. Jason" ma miejsce po wydarzeniach części dziewiątej a nie dziesiątej (tak czytałem)...
...fabuła Jason X może i jest tandetna, a umieszczenie jej w przyszłości i w kosmosie jeszcze potęguje to uczucie... ale przecież poprzednie "piątki" także nie grzeszyły logiką i intelektualną rozrywką raczej nie były (chyba, że za takową można uznać liczenie ofiar Jasona, próbował ktoś może? bo mam wrażenie, że liczba 130 oznaczająca liczbę ofiar człowieka w masce nie jest prawdziwa... pochodzi ona z oficjalnej stronki filmu F. vs. J.)... nie widziałem... nie wiem...
Franko
Polecam "Władcę życzeń 2" z powodu jego śmieszności (niezamierzonej przez autorów) biggrin.gif
Sarni
Ktoś tu pisał o 'Red Rose'. No to ja napiszę swoje zdanie - otóż jak dla mnie film jest stanowczo, za długi, przez co w pewnych momentach nudzi, ale ogólnie stoi na granicy przyzwoitości. Gorzej natomiast z 'Night Flyer' (Nocne Zło), również na podstawie powieści Kinga - to to jest dno niemiłosierne. Red Rose ganialne nie jest, ale może się spodobać.
rockatansky
Ktoś tu pisał o 'Red Rose'. No to ja napiszę swoje zdanie - otóż jak dla mnie film jest stanowczo, za długi

...wprawdzie nie widziałem jeszcze, ale czy "Red Rose" nie jest przypadkiem serialem (ewentualnie filmem telewizyjnym) jak "Lśnienie"?
Cerb
Ktoś tu pisał o 'Red Rose'. No to ja napiszę swoje zdanie - otóż jak dla mnie film jest stanowczo, za długi[...]

Tak jak wiekszosc filmow na podstawie powiesci Kinga, ale jezeli porownac by to z dlugoscia ksiazek to wydaja sie bardzo krotkie.
Sarni
Ktoś tu pisał o 'Red Rose'. No to ja napiszę swoje zdanie - otóż jak dla mnie film jest stanowczo, za długi

...wprawdzie nie widziałem jeszcze, ale czy \"Red Rose\" nie jest przypadkiem serialem (ewentualnie filmem telewizyjnym) jak \"Lśnienie\"?

To jest filmik, na 2 kasetach wydany zresztą...

Cerb: Ale to wszystko co tam się działo można było ując krócej (praktycznie przez cały film ta sama akcja)
Geloo
Ostatnio obejzałem Hause of 1000 Corpses Rob'a Zombie'go i musze powiedzieć że chory ten film!Elegancko wykreował morderców w tym filmie i ten schiz icon_twisted.gif
MTL

A w czesci 8mej bodajze, Jason przenosil sie do cial innych ludzi tongue.gif Bardziej gownianego (pipi) nie widzialem

Nie 8 czesc lecz 9 ...\"Friday 13th - Jason comes to hell\" tongue.gif Fakt, faktem ze film jest kiepski, ale kilka motywow jest calkiem fajych - akcja ze szczeną kasjerki ROX!

oj przesadzash, jak by było logo to wtedy by można było uznać Jason X za kolejną część - a tak nie jest - ot wybryk filmowców

\"Jason X\" jest zaliczany do filmoteki \"Friday 13th\" wiec jest kolejna czescą calej tej poparanej histroii. Z tego co wiem to byla ostatnia odslona. Teraz niby mają wychodzic same smaczki w stylu oczekiwanego \"Freddy vs Jason\" [ty mi lepiej JJJ powiedz skad masz ten film - jesli w ogole go masz XP ] ...huh kto nastepny Latherface?

Polecam \"Władcę życzeń 2\" z powodu jego śmieszności (niezamierzonej przez autorów)

Niesamowity kicz - jedynka byla calkiem spoko, ale to co pokazali w dwojce odstrasza - KEEP AWAY! icon_twisted.gif
Diabeu
icon_twisted.gif a dupa MTL, Jason X nie jest zaliczany do serii Piątek 13go icon_twisted.gif
Splender
icon_twisted.gif Evil Dead II icon_twisted.gif wymiata na całej linii. Teraz ściągam część III (Army of darkness)- podobno zdecydowanie lepsza.
Ölschmitz
oczekiwanego \"Freddy vs Jason\" [ty mi lepiej JJJ powiedz skad masz ten film - jesli w ogole go masz XP ]

z kazy! ja mam juz prawie polowe ;p
Evil Dead II  wymiata na całej linii. Teraz ściągam część III (Army of darkness)- podobno zdecydowanie lepsza.

o tak... smile.gif
MTL
icon_twisted.gif a dupa MTL, Jason X nie jest zaliczany do serii Piątek 13go icon_twisted.gif

Jak nie? X to nie zadne \"Ex\" tylko rzymska 10 ;P - poza tym fabula jest polaczona z poprzedimi czesciami ...no chyba, ze na oficjalnej stronie filmu wypisuja tego typu herezje ;P

Evil Dead II  wymiata na całej linii. Teraz ściągam część III (Army of darkness)- podobno zdecydowanie lepsza.

Wymiata na swoj sposob, a "Army of Darkness" to akurat najgorsza czesc - komedia w porownaniu z horrorem jakim mielismy do czynienia w dwoch poprzednich czesciach icon_twisted.gif
Diabeu
icon_twisted.gif to skoro jest w serii to czemu nie ma tego charakterystycznego logo? które było w poprzednich 9? IMO dali X bo to 10ty film z misiakiem - nic więcej icon_twisted.gif
Ölschmitz
Wymiata na swoj sposob, a \"Army of Darkness\" to akurat najgorsza czesc - komedia w porownaniu z horrorem jakim mielismy do czynienia w dwoch poprzednich czesciach icon_twisted.gif

o jakim horrorze mówisz? tylko jedynka byla horrorem, dwojka to lajcik, z tanczacymi zombiakami, biegajaca reką i smiejacymi sie meblami...
w trojce pada wiele kultowych jak dla mnie zdan, np. "This is my boomstick", "Come and get some", "Come on, i've got plenty for everybody"... masa swietnych scen (z krasnalmi w domku, na cmentarzu, i bitwa o zamek) - super film!
Diabeu
icon_twisted.gif dobry film, ale nie horror - prędzej komedia dark fantasy icon_twisted.gif
MTL
z kazy! ja mam juz prawie polowe ;p

Nie psuje efektu i czekam na premiere na duzym ekranie hyh.gif

to skoro jest w serii to czemu nie ma tego charakterystycznego logo? które było w poprzednich 9? IMO dali X bo to 10ty film z misiakiem - nic więcej

E tam logo nie ma nic do rzeczy - w \"Halloween'ie\" jest nowe co film ;P [pomijajac dwie pierwsze czesci] Fabula jest najistotniejsza, a ona jest akurat kontynuacją, szkoda, ze az zabardzo wybiegajaca w przyszlosc :}

o jakim horrorze mówisz? tylko jedynka byla horrorem, dwojka to lajcik, z tanczacymi zombiakami, biegajaca reką i smiejacymi sie meblami...

Horrorze w sensie trzymalo klimat jedynki - trojka dobra, ale bez rewelacji... w sumie dwojki to nawet nie pamietam ;p
Ölschmitz
na duzym ekranie? biggrin.gif ja tak samo myslalem z jackass the movie, raczej sie nie doczekasz... ;p
dwojke to przynioslem pod koniec roku na historie (na VHS), tylko ticzer sie smial ;p
Diabeu
icon_twisted.gif MTL, walić to:p i tak scena ze śpiworami zamiata, no i bodajże w tej "części" pada najwięcej trupów z łapek Jasona icon_twisted.gif
MTL
na duzym ekranie? ja tak samo myslalem z jackass the movie, raczej sie nie doczekasz...

Chcesz sie zalozyc? ...na moim kompie nie chodzi Kazza, a o dzialajacych i nie tnacych sie za razem filmach moge sobie co najwyzej pomarzyc. Czy wpominalem juz o braku karty muzycznej? oO - wytrzymam ;p

MTL, walić to:p i tak scena ze śpiworami zamiata, no i bodajże w tej \"części\" pada najwięcej trupów z łapek Jasona

Tego to nie wiemm bo nie ogladalem 3,5,7 i 8, ale zdaje mi sie, ze najwieksza "maszakra" jest w tej gdzie Jason przez przypadek londuje w NY (...czyzby wybic konkurencje h/c? ;] ) Scena ze spiworami to jest MOC! Ja sobie to musze wyciac i bede puszczal jak sie podkur,wie coby pokazac ludziom jak sie z nimi "pobawie" icon_twisted.gif
Ölschmitz
jakiej produkcji jest Cannibal Holocaust? bo na kazzie jest wersja po niemiecku sad.gif ale i tak zasysam icon_twisted.gif jak ja kocham filmy gore icon_twisted.gif
FreakZilla
MTL - nie pamietam dokladnie ktora to czesc... 7 lub 8 ... ale w jednej z nich Jason przenosi sie do cial innych ludzi... totalna kaszana.. radze nie ogladac wink.gif

BsE - Juggalo ? wink.gif icon_twisted.gif
Józef Smelcerz
Mnie najbardziej wystraszyło "Z archiwum X (niektóre odcinki)" - yeah, wiem, lama jestem, ale to właśnie nie to co najochydniejsze przeraża, lecz to co najbardziej prawdopodobne.
No i seria aliens - ten klimat zaszczucia.
Diabeu
icon_twisted.gif jest ciekawy polski sajcik o serii Friday 13th - franklin's Site - warto oblukać

FreakZilla: od 10 lat Down 4 tha Clown icon_twisted.gif
rockatansky
...widzieliście już House of 1000 Corpses? ...mnie ten film rozwalił, nie ma w nim poważnego, mrocznego klimatu... tzn. jest ale wymieszany z ciekawym humorem... mieszanka iście wybuchowa... nie przepadam za takimi mieszankami, serią Krzyk zakceptowałem jako swego rodzaju grę w "kto zabił", ale ten film jest inny, wyraźnie wyróżnia się spośród chały typu Urban Legend... no i ten blondyny śmiech... icon_twisted.gif
FreakZilla
Tak troche z innej beczki... nie posiada nikt Halloween 6 lub 5 na VHS albo CD ? H6 ostatnio ogladalem na HBO kilka lat temu, tak samo H5 na VOX'ie sad.gif Moge kupic, lub wymienic sie.... (H4 moge dac od reki via FTP wink.gif)
MTL
Tak troche z innej beczki... nie posiada nikt Halloween 6 lub 5 na VHS albo CD ? H6 ostatnio ogladalem na HBO kilka lat temu, tak samo H5 na VOX'ie  Moge kupic, lub wymienic sie.... (H4 moge dac od reki via FTP

Hmm 5 nie widzialem na oczy, a 6 mialem kiedys na kasecie - niestety pozyczylem kumplowi, ktory od czterech lat siedzi w Anglii ;P

Btw moze zalatwie ten film, tylko trzeba poczekac az z wakacji wroci pewny uzytkownik forum - czworeczke obejrzalbym sobie z przyjemnoscią hyh.gif
FreakZilla
No to czekamy smile.gif
A co do H4 to nie ma sprawy smile.gif
Ölschmitz
obejrzałem kawałek Cannibal Holocaust... i szczerze mowiac jestem lekko zawiedziony... sprobuje go obejrzec calego, ale nie znalazlem zadnej sceny budzacej respekt, a to jak jedza ludzi nie wyglada strasznie, ani szczegolnie obrzydliwie... dzisiaj w nocy biore sie za ten film i wtedy napisze wiecej...
MTL
No to czekamy  
A co do H4 to nie ma sprawy

Looosik - mam nadzieje, ze sie streszczy chlopaczyna ;]

obejrzałem kawałek Cannibal Holocaust... i szczerze mowiac jestem lekko zawiedziony...

Ten film poza kilkoma scenami to totalna bieda! ...hmm patroszenie ludzkich zwlok jest naprawde efektowne - dla wzmocnienia efektu proponuje zajadac sie budyniem podczas seansu hiehihie - niezapomniane wrazenia! ;}

ps. Widzial ktos rzekome cudo w postaci "Dr. Butcher's Zombie Holocaust"? Podobno cisnie bebech icon_twisted.gif
Anonymous
The Thing - Johna Carpentera
Jakuza
Ostatnie dwa Horrorki w naszych kinach czyli :

28 dni później i Dog Soldiers

Polecam
YETI
The Thing - Johna Carpentera

O tak,ten film ogladałem dawno dawno temu.
Fajny był smile.gif

Ogladał ktos ta nowość gdzie gra Freddi i Jacky(chyba tak sie zwał) niedawno film trafił do Amerykańskich kin.
FreakZilla
Freddy vs Jason wink.gif Nie ogladalem jeszcze bo szczerze mowiac boje sie... boje sie ze ten film to (pipi) wink.gif
JJJ
Ten film jest bardzo dobry,utzrymany w klimacie typowym dla klimatow Frrediego i Jason'a
bardzo goroco polecam ten film smile.gif
Ölschmitz
do freedy'ego zostalo mi jeszcze kilka godzin wink.gif
oglądnąłem Cannibal Holocaust... brak mi słów... te sceny... te falki... to wszystko wygląda tak realistycznie... ogolnie jednak troche przegadany i nie dzieje sie za duzo.... ale jak juz cos zaczyna sie dziac to masakra! icon_twisted.gif
mab3
z tego co wiem tam są prawdziwe flaki
Marlon
Jeśli o mnie chodzi to preferuję (kolejność przypadkowa)

Cradle of Fear - oglądając ten film płakaliśmy z kumplem ze śmiechu... Ale kiedy w domu przemyślałem sobie na spokojnie całą fabułę to poczułem prawdziwy klimat i ciężar jaki niesie ze sobą ta historia (choć sam obraz lekko zalatuje kiczem)

Evil Dead 2 - "wesoły horror" z niesamowitym i nietuzinkowym klimacikiem (i do tego rewelacyjny Bruce Campbell)

The Thing - Carpenter rula!!! Baza gdzieś na antarktydzie (o ile dobrze pamiętam) i atmosferka zaszczucia (nikomu nie można ufać)

do tego jeszcze masa innych filmów tego typu których tytułów nie pamiętam (braindeada nie wymieniam bo to komedia)

A teraz pytanie: Czy ktokolwiek wie skąd można zdobyć takie filmy jak:
It
Doktor Chichot
Labolatorium Diabła
Cannibal Holocaust swoją drogą - oglądał ktoś Cannibal The Musical? laugh.gif
Wczesne części Friday 13th i Helloween
Evil Dead 1

Interesują mnie wersje na cd (zaciąganie z netu odpada) - może znacie jakieś stronki z filmami które posiadają te w swojej ofercie...
MTL
oglądnąłem Cannibal Holocaust... brak mi słów... te sceny... te falki... to wszystko wygląda tak realistycznie...   icon_twisted.gif

Hue hue hue no dziwnym nie jest, ze prawdziwe flaki wygladają realistycznie ;p

(braindeada nie wymieniam bo to komedia)

Ale \"Evil Dead'a 2\" wymieniles bo to w koncu \"horror\" ;p

Labolatorium Diabła

Pseudo azjatycki gore - dozwolony od 21 lat! Ten film to zenada, jesli ktos nie widzial niech tak zostanie - no chyba, ze rajcują was wyniki doswiadczen z bronią biologiczną przeprowadzane na "kroolikach doswiadczalnych" icon_twisted.gif
simian raticus
Jest jeden król...BRAIN DEAD!!!!Zajrzyjcie na [url]http://www.creepyclips.com/

[img]http://img-tbhl.theonering.net/films/images/bd_shot6.jpg
[/img]http://img-tbhl.theonering.net/films/images/bd_shot5.jpg
[/url]http://www.creepyclips.com/clips/zombie1.ram
Obejrzyjcie walke zombiaka z rekinem...jak to zobaczyłem to aż mi się łezka zakręciła...i ta smętna(ale jakże kultowa muzyka)...
Marlon

(braindeada nie wymieniam bo to komedia)

Ale \"Evil Dead'a 2\" wymieniles bo to w koncu \"horror\" ;p

Ale popatrz jaki klimat serwuje nam jeden film a jaki drugi
W Evil Dead jest niepoważny ale znacznie cięższy (domek na odludziu i złe moce)
W Braindead masz wirusa z "ciepłych krajów" pedałka Lionela i zombiaki robiące sobie nawzajem dzieci (ten bachor rządzi)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.