(braindeada nie wymieniam bo to komedia)
Ale \"Evil Dead'a 2\" wymieniles bo to w koncu \"horror\" ;p
Ale popatrz jaki klimat serwuje nam jeden film a jaki drugi
W Evil Dead jest niepoważny ale znacznie cięższy (domek na odludziu i złe moce)
W Braindead masz wirusa z \"ciepłych krajów\" pedałka Lionela i zombiaki robiące sobie nawzajem dzieci (ten bachor rządzi)
No wlasnie jesli chodzi o klimat BRAINDEAD nie ma sobie rownych! ...w sensie bardziej poyebanego filmu zrobic sie nie dalo ;p Bo w jakiej innej produkcji ujrzymy tyle smaczkow co w 'martwicy' ? Film jedyny w swoim rodzaju... i tyle ;]
Co sie tyczy "Evil Dead'a" to jak dla mnie pierwsza czesc jest najciekawsza - anyway to tylko moje fanaberie
Ölschmitz
29 08 2003, 18:16
dla mnie Martwica nie ma z horrorem nic wspolnego, toc to komedia!
co do Cannibal Holocaust... to prawdziwi ludzie tam sie kroją???? ale przecież to nie National Geografic! kurde nie wieze Wam...
Zapomniałem wspomnieć o kultowym Horrorze :
Blair Witch Project
Można się zesrać ze strachu jak się ogląda w nocy w ciemnym pokoju i ze słuchawkami na uszach . Klasyka
rockatansky
1 09 2003, 22:28
...obejrzałem właśnie Jasona X i oto moja opinia - TRAGEDIA, nie wiem czy mam się śmiać czy płakać... scenariusz kuleje zarówno pod względem logicznym, jak i jeśli chodzi o akcję... moim zdaniem to profanacja serii, nigdy jeszcze nie ingerowali w taki sposób w założenia serii (no chyba, że brać pod uwagę zamianę papierowej torby na hokejową maskę

)... początek jeszcze znośny, ale później szkoda gadać...
...akcja ze śpiworami daje radę... mnie rozbawiła też głupia scena w której profesorek jest przekonany, że Jason chciał od niego tylko swoją maczetę...
...no i jeszcze takie spostrzeżenie: czy nie rzuciło wam się w oczy podobieństwo stylu ubrań niektórych członków załogi statku z Al-Bhed z FFX?...
wczoraj wieczorem obejrzalem Freddy Vs Jason...niestety, to nic wiecej, niz amerykanski 'horror' dla nastolatkow:P...niektore sceny przywodza na mysl power rangers...
FreakZilla
2 09 2003, 08:33
Tak myslalem
Jednym zlepszych horrorow jest film, pt. "Duch" wyrezyserowany przez Spilberga, oraz swietny jest rowniez "Noc żywych duchów".

"noc żywych duchów" ?!?! Oo ke kurna? prędzej "Noc żywych trupów"
Heh ... ale porazka ... jasne ze "Noc zywych trupow". Pomylilem sie :oops:
simian raticus
3 09 2003, 11:07
Brain dead wymiata!!!
Zapomniałem wspomnieć o kultowym Horrorze :
Blair Witch Project
Można się zesrać ze strachu jak się ogląda w nocy w ciemnym pokoju i ze słuchawkami na uszach . Klasyka
moim zdaniem blair to kupa (pipi)...ale coz
Egzorcysta jest dobry
...dzisiaj obejzalem martwice mozgu, po szkolce na melanzu...myslalem ze sie pozygam

...fabula jest z (pipi) ale sieka mistrzowska...i do tego smiech bachora-zombiaka...ohh geez
no a ja wam powiem że mistrzostwa jakie widziałem w życiu to
1. Blear Witch Projekt-thriler (oj sraka co nie mała
2.the Singns (oj jak kosmita na party wyleciał to zem sie zeszczał...)
3. Chciałbym se zobaczyć jeszcze the Thing, ale nigdzie ni ma.
a na jakie czekacie??
ja czekam osobiścia na: Freddy vs. Jason
:Dlol to sie będzie działo...
Dzisiejsze horrory nie są już tak straszne jak te z 15 lat
Jednym słowem nuda
Czekam na horrory pokroju Dog Soldiers i 28 days later
rockatansky
7 09 2003, 16:52
Dzisiejsze horrory nie są już tak straszne jak te z 15 lat
...moim zdaniem są, mniej więcej, tak samo straszne, tylko jesteś już starszy i odbierasz je inaczej...
2.the Singns (oj jak kosmita na party wyleciał to zem sie zeszczał...)
The Signs nie kwalifikowałbym pod horrory, bardziej pod filmy sensacyjne, ale ta scena z kosmitą naprawdę dała radę.
The Thing IMO nie jest straszne.
Blair Witch Project - rzeczywiście, horror jest pierwszej klasy. Chyba najstraszniejszy film ostatnich lat.
rockatansky: według mnie starsze horrory mają lepszy klimat. Nawet jak dzisiaj oglądam horror sprzed kilku lat (którego wcześniej nie widziałem), to jego klimat udziela mi się bardziej niż większości nowych dzieł (chociaż nie zaprzeczam, że nie kiedy te również potrafią przestraszyć).
sarni fakt, Znaki to nie thriller ani horror ale daje po mózgu (qmpel mnie do chaty o 23.00 odprowadzał bo bym nie wyszedł...)
sarni fakt, Znaki to nie thriller ani horror ale daje po mózgu (qmpel mnie do chaty o 23.00 odprowadzał bo bym nie wyszedł...)
Takie motywy (tzn, że nie chcę wychodzić) mam często, i co ciekawe nie chodzi tylko o wyjscie z domu, czasami boję się z pokoju do pokoju przejść po obejrzeniu solidnego horroru. Nie mówiąc o kilku nieprzespanych nocach, ale ja to po prostu lubię :) (Horrory to mój ulubiony gatunek filmowy). Dobrze jest czasem obejrzeć sobie po horrorze jakąś dobrą komedię, co by skutki uboczne nieco zneutralizować :P
ale jest jedna zasada
ogladaj z kumplami bo inaczej przesrane
rockatansky
7 09 2003, 17:27
ale jest jedna zasada
...hmm... chyba odwrotnie...
ale jest jedna zasada
...hmm... chyba odwrotnie...

Ja jak oglądam sam, to się mniej boję, niż gdy oglądam z kumplami...
rockatansky
7 09 2003, 19:13
...co sądzicie o założeniu oddzielnych tematów dla konkretnych serii horrorów: "Piątku 13tego", "Halloween" czy "Koszmaru z ulicy Wiązów"?...
...moim zdaniem przydałyby się, tym bardziej, że są to dość długie serie...
Obsolete
7 09 2003, 19:59
Co do Kruegra to tak!! Reszta mnie wali. Ryzykuj i zakladaj
The Thing - schiza totalna!!!
Egzorcysta - dziewczyna z tą twarzą!!!"ogiń w szopie" :wink:
Odkupienie - motyw z tą ostatnią sceną,Jezus na krzyżu ,złożony z trzynastu apostołów.ludzi!!! - masakra
Siedem - znakomity film - grubas wymiata
Stygmaty - cały film zeschizowani
I wiele,wiele innych ciekawych filmów.Dają radę!
Obsolete
10 09 2003, 14:33
"Egzorcysta" Williama Friedkina, klasyczny horror z 1973 roku, został uznany przez klientów brytyjskich wypożyczalni za najbardziej przerażający film wszech czasów. Obraz wyprzedził w rankingu między innymi "Lśnienie" Stanley'a Kubricka.
Zdanie " Here's Johnny", które w "Lśnieniu" wypowiada Jack Nicholson, zwyciężyło w kategorii "Najbardziej przerażająca filmowa kwestia wszech czasów".
Najbardziej przerażającym filmowym bohaterem wszech czasów jest natomaist dla brytyjskich fanów kina domowego Freddy Krueger ze słynnego cyklu "Koszmar z ulicy Wiązów".
Oto dziesiątka najbardziej przerażających filmów wszech czasów:
1. "Egzorcysta" (1973)
2. "Lśnienie" (1980)
3. "Milczenie owiec" (1991)
4. "Koszmar z ulicy Wiązów" (1984)
5. "Candyman" (1992)
6. "Blair Witch Project" (1999)
7. "Psychoza" (1960)
8. "The Ring - Krąg" (1998)
9. "Misery" (1990)
10. "The Wicker Man" (1973)
FreakZilla
11 09 2003, 12:11
Ej a Colobosa ogladaliscie ? Malo znany horror, ale daje po glowie. Ludziki zrobily cos w stylu Big Brothera... zaprosili do domu ludzi, dali kamerki i zostawili ich tam. Ale nie wiedzieli ze mieszka tam koles ktory ... obdziera sam siebie ze skory

Fabula wydaje sie byc banalna, ale film ma niepowtarzalny klimat... polecam.
FreakZilla
11 09 2003, 12:13
Egzorcysta najbardziej przerazajacy film wszechczasow ?! Dla mnie to komedia byla
kolejnosc przypadkowa
koszmar z ulicy wiazow
candyman ale tylko czesc 1
lsnienie
krzyk choc to w sumie thirller
siedem
piatek 13
milczenie owiec
blair witch project
ring
FreakZilla
12 09 2003, 01:04
Hmm no to ja tez wytypuje swoje top 10
1.Halloween (bez 3)
2.Friday The 13th (do 7mej czesci)
3.[] of living Dead
4.Colobos
5.Blair witch project
6.Nightmare on Elm Street
7.Scream
8.Candyman
9.Lsnienie
10.I taki bardzo stary horror, czarno bialy jeszcze

Nie pamietam tytulu, ale skladal sie z kilku krotszych opowiesci.. ogladalem to jako dzieciak i.. to zmienilo moja psychike
1 seria Halloween (oprócz 3)
2 seria Friday the 13th (1,2,3,4) reszta to kapa, łącznie z Freddy vs Jason, zapewne to niezła kapa)
3 Hellraiser ( (pipi) piekielna saga , wypas )
4 The texas Chainsaw Massacre (1,2,3 - końcówka h,ujnia, a o 4 już nie wspomnę, i pomyśleć , że produkował ją ten sam facet co stworzył jedynke ... ), a co do nowego Lathal Face' a to zapewne bedzie to horror roku, przynajmniej dla mnie ...
franklin
20 09 2003, 12:42
BLAIR WITCH PROJECT(ale tylko końcówka robi ogromne wrażenie...)
10.I taki bardzo stary horror, czarno bialy jeszcze

Nie pamietam tytulu, ale skladal sie z kilku krotszych opowiesci.. ogladalem to jako dzieciak i.. to zmienilo moja psychike

pewnikiem zaliczyłeś którąś Twilight Zone
2razyjot
22 09 2003, 17:43
Kultowy horror? :) Mniam ...
- "IT!" ("TO") - na podstawie ksiazki Stephena Kinga;
- "Koszmar z ul. Wiazow" - Wesa Cravena;
- "Dracula" (z Garym Oldmanem w roli glownej!);
- "Evil Dead" (cala trylogia!);
- "Wywiad z Wampirem";
- "Noc Zywych Trupow" (Romero rzadzi!!!);
- "Duch" ...
Wiecej nie pamietam w tej chwili ... :/
a mi doszedl film "Wrong Turn" kurde dawno niemialem takich skokow adrenaliny :>
simian raticus
26 09 2003, 13:07
Wszystkie częśći Zombie (pamiętacie walkę zombiaka z rekinem przy smętnej muzyce?), potem: Brain dead, oraz Freddy Kruger...
Wysłannik Piekieł, zdecydowanie **
hellraiser mniam ...
Ogladales bucu "Hellriser'a V" ? Bo jak nie to moznaby to z BH ktoregos slonecznego dnia pozyczyc i oblookac na lekkiej dopalce ;] W sumie film najlepszy nie byl, ale obejrzalbym go jeszcze raz. Koncowka jest jedna z najbardziej chorych ever :P
hellraiser mniam ...
Ogladales bucu \"Hellriser'a V\" ? Bo jak nie to moznaby to z BH ktoregos slonecznego dnia pozyczyc i oblookac na lekkiej dopalce ;] W sumie film najlepszy nie byl, ale obejrzalbym go jeszcze raz. Koncowka jest jedna z najbardziej chorych ever

zayebisty film mimo wszystko, niezła opowieść potępieńca
przede wszystkim klimatyczny dużooooooo krwi, emocji, zagadka itp. np Crow 3 !

sejm na dwójce bauhahahahaah

że co??? rotfl, btw wczoraj na hbo było "The Bride of CHUCKY", ale się nabrechtałem:] pierwsza scena jush robi na ryju banana, policyjny depozyt a tam maska Jasona, Michaela Myersa i chyba nawet piła Leatherface'a, nie mówiąc o podręczniku "VooDoo 4 Dummies" i seksie lalek - polewa!!!!
2razyjot
30 09 2003, 10:36

że co??? rotfl, btw wczoraj na hbo było \"The Bride of CHUCKY\", ale się nabrechtałem:]
Daj spokoj, prosze ... :roll:
"Childs play" to byl swojego czasu naprawde niezly film, jak dla mnie. "2" mnie nieco zniechecila, "3" sprawila zas, ze na wszelakie wiesci o nakreceniu kolejnej (o zgrozo! Co tym razem? Lalka w afganistanie?) czesci przyjmowalem z usmiechem politowania ... No i doigralem sie -"Narzeczona Laleczki Chucky" to okrutna "kaszana", ktorej nie da sie polecic nawet najgorszemu wrogowi ... Naiwny, nie straszny, nudny = 3 HIT COMBO ...

eeetam, nie łapiesh klimatu laleczki, to kiedyś był horror? to ja coś ominąłem, jak dla mnie to jest pastisz gatunku - i w tej roli jest w pytę - a jako horror to eeeeeeeeeeyyyyyyyyy tragedia 10go stopnia
Chucky swoj czas miala, ale horrorem to napewno nie jest - nazwalbym to raczej "czarną komedią" ;P - patent w ktorejs tam czesci, nie pamietam dokladnie... z wymianą slepakow na ostrą amunicje powalil mnie na glebe. Chlopcy padali jak muchy - PIF! PAF! ...i wymordowali siebie nawzajem, sprytne, ale mimo to smieszne tymbardziej, ze za wszystkim stala bezmozga lalka ;p
Ölschmitz
13 10 2003, 19:12
http://film.wp.pl/p/wiadomosc.html?id=52641
wiadomo cos więcej? kurde ale wypas! kupuje orginala!
a ja polecam film "undead" film zrobuiony w stylu martwicy mozgu,i odziwo dobrze wyszedl,mozna sie niezle posmiac,smiesznie sie oglada,polecam fanom krwi i posoki
Najtmer
17 10 2003, 08:21
oj, ale to co oglądałem kilka la6t temu:
idźcie do wypożyczalni, ściągnijcie itp.
"Oblicza Śmierci" niby nie horror(dok.) ale można sie ohaftować...
ds, ogladałeś ten film??
mnie takie rzeczy(Faces of death) nie rajcują
po takich filmach można co najwyżej rozpie,rdolić tv na qrwicy

a porzygać to sie możesz przy Burning Moon Sickness ...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.