Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: HORRORY: jakie sa dla was najlepsze i najbardziej kultowe?
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24
MTL
"Face Of Death IV" - fajny motyw z kolesiem, ktory wpadl pod metro... i wyzional ducha dopiero wtedy jak kolejka zjechala mu z tulowia. Mine mial niesamowitą ;]
Ölschmitz
face of death są dobre... ;p
ostatnio obejrzałem sobie Cannibal Holocaust z nastawieniem: "To są prawdziwe ciała" (chociaż i tak Wam nie wierze ;p) i film zrobil na mnie wrazenie... jest mocny
kto wie, kiedy dokładnie w Polsce bedzie miala miejsce premiea trylogii Evil Dead'a na DVd... bo musze zbierac kase ;p
mashter
Tak naprawde jest tylko kilka rozsadnych filmow grozy, ktore od poczatku sa powazne, trzymaja w ciaglym napieciu i pod koniec (lub w trakcie) potrafia czyms zaskoczyc. Z tego co pamietam, to The Shining bylo chyba najlepsze, no i The thing bylo dosyc ostre. Troche lzejsze lecz wedlug mnie lepsze sa zdecydowanie thrillery z Seven, Silence of the lambs i What lies beneath na czele...
MTL
Pytalem juz o to kiedys w tym temacie, ale wczesniej wypowiadalo sie w nim znacznie mniej osob, a i odpowiedzi nie uslyszalem takze wale ponownie. Czy ktos ogladal i pamieta moze tutul filmu w ktorym glowny terror sieje grupka trzech zbiegow ze szpitala psychiatrycznego mordujaca po drodze trupe cyrkową, przebierajaca sie za clown'ow i napastujaca siekierami grupke nastolatkow mieszkajacych w duzym domu na opustoszalym za(pipi)u? Ktos ma jakies przeblyski? Film jest dosyc stary z tego co pamietam:]
JJJ
MAM TEN FILM JUZ CI PWOIEM BUHAHAHAH ale palnol juz ci powiem juz juz ide po kasete video sek...<sorry za cpasa>
"CLOWN HOUSE"
MTL
"Clown House"!? Masz ten film na oryginalnym VHS'ie? oO
Moze chcesz sie go przypadkiem pozbyc po przyzwoitej cenie?
Juz kiedys mialem lekkiego chopla na punkcie psycho-clown'ow, a ostatnio apetyt zaostrzyl mi sie jeszcze bardziej - stare nawyki z czasem powracają icon_twisted.gif
JJJ
chce sie go pozbyc biggrin.gif jutro o tym porozmawiamy bo mnie baniak boli i ide w kimono
MTL
Oł FaKK! Bardzo fajnie z twojej strony fanatyq BuBu. Tylko powiedz jeszcze czy tape jest oryginalny (z okladką i takie tam bla, bla)... o marną kopie nie mam zamiaru sie ubiegac. Jesli jest oK to lykam to w najblizszym czasie, jak tylko bede mial salaty na zbyciu - zima sie zbliza, sporo wydatkow kurde:]
JJJ
orginalny tape tongue.gif
2razyjot
Tak naprawde jest tylko kilka rozsadnych filmow grozy, ktore od poczatku sa powazne, trzymaja w ciaglym napieciu i pod koniec (lub w trakcie) potrafia czyms zaskoczyc. Z tego co pamietam, to The Shining bylo chyba najlepsze, no i The thing bylo dosyc ostre. Troche lzejsze lecz wedlug mnie lepsze sa zdecydowanie thrillery z Seven, Silence of the lambs i What lies beneath na czele...

A tworczosc Kinga znasz? Teraz skumaj, ze "IT" jest niemal tak dobre jak ksiazka, hehehehe ... icon_twisted.gif
Diabeu
Pytalem juz o to kiedys w tym temacie, ale wczesniej wypowiadalo sie w nim znacznie mniej osob, a i odpowiedzi nie uslyszalem takze wale ponownie. Czy ktos ogladal i pamieta moze tutul filmu w ktorym glowny terror sieje grupka trzech zbiegow ze szpitala psychiatrycznego mordujaca po drodze trupe cyrkową, przebierajaca sie za clown'ow i napastujaca siekierami grupke nastolatkow mieszkajacych w duzym domu na opustoszalym za(pipi)u? Ktos ma jakies przeblyski? Film jest dosyc stary z tego co pamietam:]

icon_twisted.gif czaję film:] nawet fajny, zwłaszcza akcja z "wisilcem"
ale z clownami to ruluje "evil clowns from outer space" czy jakoś tak - latające głowy itp. niahniahniah icon_twisted.gif
MTL
orginalny tape tongue.gif

Jak uru|cham salaty (ile?) posle ci pm'ke i sie jakos dogadamy hyh.gif

czaję film:] nawet fajny, zwłaszcza akcja z \"wisilcem\" 
ale z clownami to ruluje \"evil clowns from outer space\" czy jakoś tak - latające głowy itp. niahniahniah

Prawie trafione - "Killer klowns from outer space". Kumasz, ze w 1988 wyszla druga czesc calej tej sieczki, szczegoly i jakiekolwiek informacje na temat filmu znajdziecie tutaj http://home2.swipnet.se/~w-28870/index.htm

In space no one can eat ice cream...
white-zombie
Ale Critersów nic nie przebije.
Marlon

Smiem watpic, dla mnie filmy z tej serii sa poprostu nedzne. Nie wiem jak mozna poczuc klimat grozy gdy po ekranie biegaja jakies wlochate kulki. Komedia...
JJJ
wiesz kiedys ludzie sie tego bali...a pozatym ty bys sie nie bal jakby wlochata kulka skoczyla ci do gardla? icon_twisted.gif
Marlon
wiesz kiedys ludzie sie tego bali...a pozatym ty bys sie nie bal jakby wlochata kulka skoczyla ci do gardla? icon_twisted.gif

Ogladalem to jak bylem malym brzdacem i sie nie balem, wiec watpie aby ktokolwiek mogl naprawde sie tego przestraszyc... A jedyna wlochata kulka jaka rzucila mi sie kiedykolwiek do gardla to tlusty i wlochaty pies mojego sasiada :wink: Nie wyszlo mu to na zdrowie.
Diabeu
icon_twisted.gif horrory klasy B (i nie tylko) powinny łączyć elementy komedii z grozą - critters jest w tej kwestii wybitne, zayebista seria icon_twisted.gif
rockatansky
horrory klasy B (i nie tylko) powinny łączyć elementy komedii z grozą - critters jest w tej kwestii wybitne, zayebista seria

...powinny to zdecydowanie za mocne słowo - wystarczy popatrzeć na "Alien Ressurection" (horror sf)... z drugiej strony ja patrzę na "House of 1000 corpses" to jestem za... takie filmy trzeba po prostu umieć robić...
teeta
Moim ulubionym horrorem jest Dracula Coppoli.
Może być The Ring (japońskie troszkę nudnawe, ale ujdzie ^^)
Diabeu
horrory klasy B (i nie tylko) powinny łączyć elementy komedii z grozą - critters jest w tej kwestii wybitne, zayebista seria

...powinny to zdecydowanie za mocne słowo - wystarczy popatrzeć na \"Alien Ressurection\" (horror sf)... z drugiej strony ja patrzę na \"House of 1000 corpses\" to jestem za... takie filmy trzeba po prostu umieć robić...

icon_twisted.gif nikt nigdy nie mówił że każdy będzie potrafił to zrobić, BA! nawet większość spieprzy temat robiąc coś na siłę icon_twisted.gif

...Wstrząsy 3 są dobre, masa brechtu i potworki:p...
white-zombie

Smiem watpic, dla mnie filmy z tej serii sa poprostu nedzne. Nie wiem jak mozna poczuc klimat grozy gdy po ekranie biegaja jakies wlochate kulki. Komedia...

Dla każdego co innego.Nie wiem jak dla innych ,ale już żaden horror nie wywołuje u mnie uczucia grozy.Teraz je oglądam żeby się tylko pobrechać na fazce.Jedyne uczucia grozy doświadczam siedząc na matmie i podczas grania w Silenta 2 i 3.
WooKIE
The Ring... icon_twisted.gif Nie był to typowy horror, ale miał specyficzny klimat (mówię o wersji amerykańskiej...). tongue.gif Kto oglądal, ten wie... smile.gif Z tego, co teraz wychodzi, to fajna może być "Tożsamość" icon_twisted.gif
CRASH_
seria KRZYK rulaaa
Diabeu
icon_twisted.gif Scream to horror? looooooool, ta spoko, Król Lew tak samo:p
a "Tożsamość" to dosyć dziwna mieszanka gatunków, rzadko spotykana, film wywarł na mnie pozytywne wrażenie, pewnie gdybym wcześniej nie oglądał Session9 to bym był bardziej zaskoczony końcówką - film warty obejrzenia icon_twisted.gif
FreakZilla
Co wy (pipi) od Crittersow chcecie ? Jak bylem maly to sie ich balem jak (pipi), po nocach mi sie ten male chuje snily tongue.gif Pierwsza czesc spoko, druga ujdzie... reszta ssie confused.gif
PartyBoy
Fajna jest seria o pedofilu zwanym Freddy:) A najnowsza odsłona (Freddy vs Jason) też jest niczego sobie. Z klasyki najfajniejszy klimat ma "Noc żywych trupów"- ta stara (z 60-tego któregoś or sth: w czarno-białym), no i "Frankenstein"(też w 2-óch kolorach)- bo jak byłem mały to przypominał mi panią z warzywniaka:D. Ostatnimi czasy spodobał mi się Resident Evil (sequel wanted!!!) i oczywista "The Ring" (wersja "Hamerykańska" była ok!).
white-zombie
Co wy (pipipi) od Crittersow chcecie ? Jak bylem maly to sie ich balem jak (pipi), po nocach mi sie ten male (pipipi) snily tongue.gif Pierwsza czesc spoko, druga ujdzie... reszta  ssie confused.gif

Nie bój się ja też.Co do Crittersów to wszystkie części mi się podobały(motyw z gigantyczną kulą rządzi!!) oprócz 4.
zolta
nie wiem czy moze Widzieliscie taki film pt. "Martwica mózgu", nie jest ot jakas nowa produkca, wrecz przeciwnie, gdzies z poczatku lat 90-tych, ale film jak na moj gust calkiem fajny, nie zapomne jak z kumplem siedzielismy u mnie na chacie, i ogladalismy jak cala masa nieboszczykow wstaje z ziemi(niewaiadomo jakim codem) a pozniej rozwala sie pod niszczacym wplywem typka, ktory to operuje roznymi sprzetaminp. kosiarka do trawy, czy pila mechaniczna smile.gif,
Lp_dream
uważam, że jest wiele horrorów, które zasługują na uiznanie, każdy lubi coś innego i gites biggrin.gif ni zapadły w pamięci:
13 duchów
ring...japoński!
dom na nawiedzonym wzgozu, jak ktoś oglądał to niech mi opowie o co chodziło na końcu? tam była taka wstawka, jakby wycięta ze starszego filmu.
JJJ
[spojler]tam pily mechanicznej nie bylo pomylilo ci sie z evil dead tongue.gif a wstali dlatego ze mamusia zostala ugryziona przez malposzczura ,pozniej mamusia zarazila punkow,punki ksiedza aa i mamusia zarazila opiekunke,pozniej Lionel(gl bohater) chce usmiercic zombiaki te 3..a uriodzilo sie dziecko zombii...no i chcial zabic je wiec im wstrzyknol trutke do nosa...ale okazalo sie ze to srodek pobudzajacy dla zwierzat...i podczas twrania balangi zombiaki sie oswobodzily zabijajac wszystkich oprcz lionela i pakity( dziewczyna lionela) no i jeszcze wojka i jakies okluarnicy ,okularnica zginela,wojek zabil ze 30zombii ale zostal zabity przez mamusie a lionel wykonczyl ze 80 zombii kosiata do trawy i bossa czyli mamusie...dziecko zombii splonelo[/spojler]
WooKIE
icon_twisted.gif "Drabina Jakubowa" icon_twisted.gif
Lp_dream
icon_twisted.gif \"Drabina Jakubowa\" icon_twisted.gif

wiesz kiedyś to próbowałam obejżeć, ale nigdy nie dotrzymam do końca..... :? czy mógłbyś mi to po trochu streścić?
WooKIE
icon_twisted.gif \"Drabina Jakubowa\" icon_twisted.gif

wiesz kiedyś to próbowałam obejżeć, ale nigdy nie dotrzymam do końca..... :? czy mógłbyś mi to po trochu streścić?

Z wielką chęcią, jak obejrze ten film jeszcze raz - bo ja go pamietam z moich najmłodszych lat, jak srałem w gacie ze strachu... icon_twisted.gif Zdam Ci raport, jak go jeszcze raz obejrze... tongue.gif
Marlon

Dla każdego co innego.Nie wiem jak dla innych ,ale już żaden horror nie wywołuje u mnie uczucia grozy.Teraz je oglądam żeby się tylko pobrechać na fazce.Jedyne uczucia grozy doświadczam siedząc na matmie i podczas grania w Silenta 2 i 3.

Groze to ja czuje za kazdym razem jak widze jakakolwiek scene z ta zamordowana dziewnczynka z The Ring (amerykanska wersja lepsza, ale japonczyk tez jest zajefajny). Dzieki ring uwierzylem, ze jakikolwiek film moze wywolac u mnie strach (nie mowie tu o stanie \"trzezwym\")
seria KRZYK rulaaa

Scream to horror? looooooool, ta spoko, Król Lew tak samo:p  

LOL laugh.gif Jak chodzilem do piatej klasy podstawowki to uwazalem to za horror (serducho mi szybciej bilo jak to ogladalem), wiec... CRASH ile ty masz lat? icon_twisted.gif
SeJo
japonski The Ring smile.gif

TAK! Kto ma C+ ten wie, ze poniedzialkowe wieczory juz nigdy nie beda takie same icon_twisted.gif
pleju
niezły jest Beyond Re-Animator troche podobny do martwicy i ma zarombisty koniec biggrin.gif
2razyjot
Co wy (pipipi) od Crittersow chcecie ? Jak bylem maly to sie ich balem jak (pipi), po nocach mi sie ten male (pipipi) snily tongue.gif Pierwsza czesc spoko, druga ujdzie... reszta  ssie confused.gif

Nie bój się ja też.Co do Crittersów to wszystkie części mi się podobały(motyw z gigantyczną kulą rządzi!!) oprócz 4.

Hehehe, w "3" tez sa niezle patenty ... :wink: "Blackie" czy "Crit", ktory napil sie plynu do mycia naczyn ... laugh.gif

Dla mnie "Critters" to ... Takie przerobione "Gremliny" z wieksza iloscia czarnego humoru bo bac to sie przy tym zwyczajnie nie da ...
2razyjot
Groze to ja czuje za kazdym razem jak widze jakakolwiek scene z ta zamordowana dziewnczynka z The Ring (amerykanska wersja lepsza, ale japonczyk tez jest zajefajny).

Chryste Panie ... Nic mi nie mow ... Na mysl o koncowej akcji z Telewizorem dostaje dreszczy - scena, ktora uderzyla mnie z otwartej reki prosto w pysk ... Bylem w autentycznym szoku ... Jedna z najlepszych IMO scen w horrorze ever IMO ...

Scream to horror? looooooool, ta spoko, Król Lew tak samo:p

LOL laugh.gif Jak chodzilem do piatej klasy podstawowki to uwazalem to za horror (serducho mi szybciej bilo jak to ogladalem), wiec... CRASH ile ty masz lat? icon_twisted.gif

"Scream" byl dla mnie swietny pod wzgledem ... scenariusza. Do konca nie wiedzialem kto tak na prawde jest morderca, a Craven ... zwyczajnie pokazal pazura! Poza tym klimat rowniez przypadl mi do gustu za sprawa niezlej muzyki i wyskakujacego znikad mordercy ... Ogolem "1" byla dla mnie swietna i kilka razy autentycznie sie wystraszylem ...
Diabeu
icon_twisted.gif nikt nie mówi że Scream ma kiepski scenar, po prostu to nie jest horror, ot thrillerek, dzieci giną i jest wesoło - film osobiście lubię (1nkę) icon_twisted.gif
2razyjot
icon_twisted.gif nikt nie mówi że Scream ma kiepski scenar, po prostu to nie jest horror, ot thrillerek, dzieci giną i jest wesoło - film osobiście lubię (1nkę) icon_twisted.gif

"2" choc klimat po czesci zachowala juz ... tak nie zaskakuje, widac, ze pomysl nieco sie "zuzyl" a i zakonczenie nie uderza tak, jak czesc opatrzona magiczna cyferka "1".

Co do "Scream 3" ... Pierwsze co mnie odstraszylo to podtytul "Don't scare, it's only ... scare" - ble, takie na sile i za wszelka cene przekonujace, ze ten film bedzie przepelnial uczuciem strachu ... Bylo zupelnie inaczej - film mnie po prostu zniechecil i znuzyl a na widok zakonczenia prychnalem smiechem politowania. Ludzie patrzyli na mnie dziwnie, gdy opuszczalem sale przed napisami koncowymi ... I tak dziwne, ze wytrzymalem! icon_evil.gif
MANIEK
A, ja się jeszcz raz wypowiem, bo wiele się u mnie ostatnio zmieniło w kwestii horrorów:

1. Teksańska masakra piła mechaniczną - zawsze daje radę!
2. Nightmare on elm street - tłumaczyc nie trzeba smile.gif(chociaż późniejsze części były crapami jak na moj gust ;P)
3. Halloween - j.w
4. Friday the 13th j.w
5. Noc zywych trupów - mocc ;]
6. Evil Dead - też dobre smile.gif

heh, na razie starczy, ale horrory to świetny gatunek biggrin.gif
red2000
Koszmar z ulicy wiazow .najlepszy horror jaki widzialem chociaz jak bym sie dluzej zastanowil....
rychu18
Mnie mocno "orał" film pt."It".Ten klaun wjeżdżający na psychę grupce dzieciaków w części pierwszej i straszym w części drugiej ,strasznie mnie schizuje.Szczególnie pamiętam spojrzenie 8O tego (pipi)ego pantofla i jego zaczerwieniałe oczy,masakra!!!u a,aż mi ciarki przechodzą jak sobie o nim pomyślę
Ölschmitz
Dla fanów Evil Dead'a:

Both Bruce Campbell and Sam Raimi have stated that they are both interested in doing Evil Dead 4, but don't foresee it happening anytime soon due to lack of financial backing. All the scripts for Evil Dead 4 that you may find on the net are completely fake.

According to Ain't-It-Cool-News, Spider-Man and Spider-Man 2 director Sam Raimi is committed to a third film about the wall-crawler, though that hasn't been official announced yet. Raimi apparently also said that he'd love to do a fourth \"Evil Dead\" film, the first three of which starred Bruce Campbell as Ash.

Do tego kawałek wywiadu z Brucem Campbellem (Ashem):
- Are there any plans to make an Evil Dead IV?
- No.

No ba ;p
Sad_Man
Dla mnie najlepszymi horrorami były seria "Krzyk", "Koszmar Następnego Lata"... W sumie nic oryginalnego, ale tego typu horrory wg. mnie są świetne.

Śmiać mi sie chce jak ktoś uzywaw stusunku do tych filmów stwierdzenia, że są one "Horrorami Młodzieżowymi" laugh.gif laugh.gif
szczurek
Koszmar Następnego Lata

jeżeli to jest horror to ja jestem synem Bush'a 8O
Sad_Man
jeżeli to jest horror to ja jestem synem Bush'a  8O

Nie wiem gdzie ten film zakwalifikować, a najbardziej mi przypominał "Krzyka" więc dla mnie to horror smile.gif
Diabeu
icon_twisted.gif no super, co jeszcze? obejrzyj np. Hellraiser albo nawet (pipi)y 6ty Zmysł - te twoje tytuły to pierdoły dla dzieci icon_twisted.gif
Meecik
Nie przepadam za typowymi Horrorami typu mordercy , potwory itp. Wole kino Suspence a'la wspomniany powyżej ''6th Sence'' , ''Ringu'' , ''The Others'' czy inne pokrewne cool.gif

Z tradycyjnych horrorów jednak najbardziej pamietam Egzorcyste. Yeah
icon_twisted.gif

Pozdrowienia VGM Fan
Sad_Man
Moze i są to pierdoły dla dzieci, ale mi się podobają... To mi wystarczy...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.