2razyjot
13 01 2004, 21:13
hehe to ja radze Martwice mózgu ( nie mylic z martwica_mozgu

)
tam to dopiero jest rzeź
Wiesz co - "Martwica Mozgu" rzeczywiscie jest obrzydliwa (przy okazji az do bolu glupia i groteskowa!) ale ... Klimat serii o "Zywych Trupach" i tak skutecznie miazdzy "Brain dead" niczym matka gl. bohatera glowe malpki w ZOO ...
ja jednak Wujku wole Braindead ,lubie polonczenie horroru z komedia (Evil Dead 2,3 ruLLa :>)
Najtmer
13 01 2004, 21:33
każdy z was chyba mi powie że JEDYNYM z reżyserów dorównującym potegi umysłu Romera jest Tim Burton!
tobie JJJ powinny sie spodobać jego produkcje bo to właśnie on bazuje na horrorze i komedii (Sok z Żuka) albo na fantastycznym thrillerze (Jeździeć bez głowy- perełka ze starych horrorów) no są też nowe produkcje jak np. Planeta Małp, ale na jeden film czaje sie już kilka lat i nie wiem jak go zdobyć: Nightmare Before Christmas (Koszmar przed gwiazdką)- mistrzostwo w zakresie komedi z dreszczem
znam pana sok z zuka batman batman returns...itp big fish
rockatansky
13 01 2004, 22:27
[quote]hmm sa 2 traillery ;p
a ze biegaja...no coz bywa..wiekrzy hardcore bedzie ,a film sie zapowiada masakrycznie[/quote]
...biegają?? hmm... jak łatwo przez głupotę zepsuć klimat... szansę na dobry film zatem maleją... choć trailer wygląda ciekawie... zawsze lubiłem klimat cent handlowych (\"Mallrats

)...[/quote]
2razyjot
14 01 2004, 10:54
hmm sa 2 traillery ;p
a ze biegaja...no coz bywa..wiekrzy hardcore bedzie ,a film sie zapowiada masakrycznie
...biegają?? hmm... jak łatwo przez głupotę zepsuć klimat... szansę na dobry film zatem maleją... choć trailer wygląda ciekawie... zawsze lubiłem klimat cent handlowych (\"Mallrats

)...
No wlasnie - bieganie truposzy kojazyc mi sie nieodparcie bedzie z "House Of The Dead" a klimat filmow Romero to wlasnie "powoli, majestatycznie sunace zagrozenie niczym smiercionosna plaga"... Zobaczymy co z tego wyjdzie - aczkolwiek jak juz powiedzialem, na gore to bym raczej nie liczyl ... Moze sie mile rozczaruje? Naaaaaaaaaah ... :wink:
Najtmer
14 01 2004, 14:48
Nie wiem czy ktos juz postowal.
na
http://www.dawnofthedeadmovie.net jest trailer remake'u 'Dawn of the dead' Romero.
Aczkolwiek trailer nie nastawia mnie zbyt optymistycznie
One biegaja.
hmm sa 2 traillery ;p
a ze biegaja...no coz bywa..wiekrzy hardcore bedzie ,a film sie zapowiada masakrycznie
no nie wiem, moim zdaniem trche prostacki bedzie
jescze te ujecia z tyłu samochodu- co to? jakas gra? etam... no pomysł że biegają to jednak nie wypał, ciekawe jak sie biega z pruchniejącym sie ciałem....
nie pokładam nadziei w filmie
nie pokładam nadziei w filmie
Poczekamy , zobaczymy
Pozdrawiam VGM Fan ^^
Ölschmitz
23 01 2004, 09:40
ludzie! poratujcie mnie linkiem do Evil'a 2, botylk otej czesci nie mam, a chce miec wszystkie ;p
Z horrorów ostatnio bardzo spodobał mi się "Ring" i "Ring 2" (japońskie).
Wkrótce obejrzę "Dark Water" tego samego reżysera.
Z horrorów ostatnio bardzo spodobał mi się \"Ring\" i \"Ring 2\" (japońskie).
Wkrótce obejrzę \"Dark Water\" tego samego reżysera.
Najpierw zobacz Ring 0 : Birthday czyli ostatnia czesc trylogi opowiadajaca historie Sadako , 0 wgniata w ziemie i to co tam zobaczysh niezle cie zdziwi
Pozdrawiam VGM FAn ^^
jestem po obejzeniu pierwszych 4 czesci hellraisera-zajepioza,jutro jeszcze 2 odcinki :>
jestem po 5 czesci :Inferno i musze powiedziec ze to najlepsza ze wszystkich czesci,psychodeliczna maxymalnie ,bardzo sillent hillowa ,zakrecona
aww! hellraiser to mocna seria - psychole, brud, krew...łańcuchy

mocna (choć przesadzona) byla masakra w dyskotece, ogólnie sceny z wbijaniem haków/łańcuchów... inferno ma mocne zakończenie:] jutro moze wezme sie za najnowsza część, na dzis mam przygotowane Cabin Fever:)
Cabin Fever slabiutki film...ponoc jest juz 2 czesc
jestem po 5 czesci :Inferno i musze powiedziec ze to najlepsza ze wszystkich czesci,psychodeliczna maxymalnie ,bardzo sillent hillowa ,zakrecona
Milutka częsc (zwłaszcza zakonczenie), ale napewno nie najlepsza -> do piet sceneriuszowi 'jedynki' opartemu na ksiązce Barkera nie fika.
...ds - nie "psychole", a Cenobici z jednym z najlepszych horrorowych guru na czele - Pinhead'em:]
2razyjot
8 02 2004, 11:37
Milutka częsc (zwłaszcza zakonczenie), ale napewno nie najlepsza -> do piet sceneriuszowi 'jedynki' opartemu na ksiązce Barkera nie fika.
MTL - nie zaslaniaj swych oczu tym, ze scenariusz jest na podst. ksiazki Barkera bo ksiazka byla zwyczajnie slaba IMO.
Alez mi straszna i zmyslna historyjka - "koles powraca z martwych i aby odzyskac dawna, ludzka postac, wykozystuje do tego swoja znajomosc sprzed lat. W krotce sytuacja zaczyna sie jednak komplikowac przez mloda panienke i wyslannikow piekiel, ktorzy przybyli na ziemie za pomoca tajemniczej kostki-ukladanki". Odkrywcze jak cholera. :roll:
Fakt, ze trzyma sie wszystko kupy, aktorstwo swietne, Pin-Head cudny pod wzgledem haryzmy i dialogow (koles ma najmocniejsze dialogi sposrod wszystkich 6-ciu czesci, co prawda nast. 2 w drodze + cross-over pomiedzy nim a Michaelem Myersem, ale ...) ale historyjka nie trzyma sie dzisiejszych wyznacznikow rzutujacych na caloksztalt IMO. Zobacz na "Ring" - to jest horror, ktory potrafi wstrzasnac! Sceny, ktore na dlugo zapdaja w pamieci, feeling ... "Hellraiser V: Inferno" ma mocna historie z najlepszym IMO zakonczeniem z calej serii ("6" to nedzne popluczyny), swietne, schizujace motywy (panienki w korytazu obsciskujace gl. bohatera ryja beret!) i gl. bohatera (partner Buffy z serialu jest co najmniej na miejscu, w roli przekupnego gliniarza pozbawionego ideii) ...
Summa Summarum - Barker dobrze to zaczal, ale artyzm czesci "V" przebil dzielo mistrza IMO ... That's all ...
Musiałeś być nieżle nacpany pisząc text wyzej - to raczej "The Ring" jest nowymi populuczynami z głupim lecz ciekawie przedstawionym scenariuszem (mordująca kaseta? A w nastepnej częsci co? - toster?

)
Film naprawde słodki jeśli chodzi o produkcje wypuszczone w XXI wieku, udana próba ratowania zmaszczonego gatunku jakim jest obecny horror.
Stawiam jak zawsze na klasyke, niezapomniany 'oldschoolik' - piąty "Hellriser" chodz jest niezły nie postawił mnie na nogi tak jak powiedzmy dwa pierwsze, które były i są jak dla mnie jednymi z lepszych filmów grozy ever zarówno pod względem fabuły, klimatu jak i całej reszty:]
2razyjot
8 02 2004, 12:38
Musiałeś być nieżle nacpany pisząc text wyzej - to raczej \"The Ring\" jest nowymi populuczynami z głupim lecz ciekawie przedstawionym scenariuszem (mordująca kaseta? A w nastepnej częsci co? - toster?

)
Film naprawde słodki jeśli chodzi o produkcje wypuszczone w XXI wieku, udana próba ratowania zmaszczonego gatunku jakim jest obecny horror.
Mordujaca kaseta? Oj - chyba cholernie upraszczasz, MTL ... To samo moglbym powiedziec o "Hellraiser" - "mordujaca ukladanka? Litosci" ...
ale powiem ci szczerze MTL ze zarowno ani pierwsza czesc ani droga nie przestraszyla mnie ,wywolala jedynie lekki usmiech na mej twarzy i respekt dla barkera ,nic pozatym milo sie obejzalo i w ogule...natiomast 5 czesc to totalna masakra dla twej glowy ,klimat tak cholernie wspanialy,czuc w tym filmie Sillent Hilla i to do granic mozliwosci ( i na odwrot) 5 i 6 czesc jakos bardziej do mnie przemawia ,jest ciekawiej zrobiona ,moze nie ma tyle krwi co w poprzednich czesciach,ale wychodzi to jednak wg mnie na plus tym filmom
deph // 0Z0
8 02 2004, 13:20
gl. bohatera (partner Buffy z serialu jest co najmniej na miejscu, w roli przekupnego gliniarza pozbawionego ideii) ...
ja tylko z krotkim sprostowaniem- facet o ktorym piszesz to Craig Sheffer, ktory z serialem BTVS nie mial nic wspolnego. pomyliles go z Davidem Boreanazem, czemu sie nie dziwie bo sa cholernie podobni;]
Mordujaca kaseta? Oj - chyba cholernie upraszczasz, MTL ... To samo moglbym powiedziec o \"Hellraiser\" - \"mordujaca ukladanka? Litosci\" ...
Co nie zmienia faktu, ze mordujące dziecko w postaci Samary prezentuje się co najmniej o 5 atmosfer rzadziej niz Pinhead i reszta Cenbitów.
JJJ - ja tylko przypominam, ze "Hellriser" to ma być 'helrajser' w którym głowny wątek mają stanowić wysłannicy piekła, a nie opowieść o puszczcającym się na boku gliniarzu i jego wzruszającej do łez historii. Z częsci na częsc najwazniejsi bohaterowie odgrywają coraz mniejszą role.
Wszystko idzie na plus z tem, ze chciec dobrze, a zrobić z tego COŚ to dwa, rózniące się pojęcia. Z ostatnim Halloween'em stało się to samo - palant odpowiedzialny za fabułe powinien zostać uduszony własnymi jajami. Bustha spuszcza łomot 'Majersowi'? oO W dodatku 'Basta'? Jeszcze jakis rok i doczekamy się "Britney vs Leatherface" . To ma byc ten "plus"? Robienie z klasyków posmiewiska? Jak chce sobie komedie z powiewem dreszczyku zaliczyć to lookam TCM. Zal dupe ściska:p
rockatansky
8 02 2004, 15:06
[quote]ja tylko przypominam, ze \"Hellriser\" to ma być 'helrajser' w którym głowny wątek mają stanowić wysłannicy piekła, a nie opowieść o puszczcającym się na boku gliniarzu i jego wzruszającej do łez historii.[/quote]
...o ile mnie pamięć nie myli, to pojawienie Cenobitów nie było głównym wątkiem pierwszej części... pojawiali się pod koniec filmu dopiero... jeśli chodzi o resztę - zgoda...
...o dobry horror w dzisiejszych czasach trudno... pośrednio przyczyniła się do tego technika... nastrój buduje się za pomocą efektów komputerowych, z których większość odnosi wręcz przeciwny do zamierzonego skutek - psuje klimat... trzeba ratować się klasyką -> że wymienie choćby \"The Thing\"...[/code][/quote]
2razyjot
8 02 2004, 16:09
Jeszcze jakis rok i doczekamy się \"Britney vs Leatherface\" . To ma byc ten \"plus\"? Robienie z klasyków posmiewiska? Jak chce sobie komedie z powiewem dreszczyku zaliczyć to lookam TCM. Zal dupe ściska:p
Jak donoszą ukryte w cieniu, misie kolorowe, "Freddy vs. Jason" otworzył worek cross-overów jeśli chodzi o postacie z horrorów.
Serwis "Celluloid Shockers" oznajmił iż w bliżej nieokreślonym terminie dojdzie do starcia pomiędzy Michaelem Myersem (seria "Halloween") i Pin headem (seria "Hellraiser - cenobit z powbijanymi w głowę gwoździami, w tej roli świetny Doug Bradley). Nie są jeszcze znane żadne szczegóły jeżeli chodzi o fabułę natomiast pewnym jest, iż scenariuszem zajmie się sam Clive Barker. Reżyseria zostanie powierzona Johnowi Carpenterowi. Zapowiada się naprawdę ostra rzeź pod roboczym tytułem "Helloween" i jako stary wyjadacz tego typu filmów polecam uzbroić się w cierpliwość! Nazwiska osób odpowiedzialnych za tą produkcję gwarantują dobre kino w starym, dobrym stylu!!
| opracował: Wujaszek JJ |
Serwis \"Celluloid Shockers\" oznajmił iż w bliżej nieokreślonym terminie dojdzie do starcia pomiędzy Michaelem Myersem (seria \"Halloween\") i Pin headem (seria \"Hellraiser - cenobit z powbijanymi w głowę gwoździami, w tej roli świetny Doug Bradley). Nie są jeszcze znane żadne szczegóły jeżeli chodzi o fabułę natomiast pewnym jest, iż scenariuszem zajmie się sam Clive Barker. Reżyseria zostanie powierzona Johnowi Carpenterowi. Zapowiada się naprawdę ostra rzeź pod roboczym tytułem \"Helloween\" i jako stary wyjadacz tego typu filmów polecam uzbroić się w cierpliwość! Nazwiska osób odpowiedzialnych za tą produkcję gwarantują dobre kino w starym, dobrym stylu!!
| opracował: Wujaszek JJ |
Carpenter i Barker? oO Jak oni to zyebią rzucam horrory;]
rockatansky
8 02 2004, 18:07
Carpenter i Barker? oO Jak oni to zyebią rzucam horrory;]
...jak znam życie zyebią... tyle, że krótko żyję...
ok - Cenobici, nie psychole;)
ze wstydem przyznam, że jedynki niewidziałem, torrent odpada, bo mam strasznie wolne transfery, w moich wiejskich wypożyczalniach tez raczej nie dorwe;/...
wywolala (...) respekt dla barkera
nie no, piszesz, ze szanujesz kolesia, a jego nazwisko z małej litery
I zeby mi to było ostatni raz, takie pomyłki kolą w oczy - cenobici psycholami? oO Pft ocipiał;p
...oink!
2razyjot
8 02 2004, 21:37
ze wstydem przyznam, że jedynki niewidziałem, torrent odpada, bo mam strasznie wolne transfery, w moich wiejskich wypożyczalniach tez raczej nie dorwe;/...
ds? Chcesz sciagac "Hellraisera" jak mniemam? Na "I-MESHu" mozesz znalezc wszystkie 6 czesci, z czego tylko "trojka" jest VHS-RIPem (i tak niezla kopia), reszta to swietne DVD-RIPy. Polecam sciagac - transfer w granicach 15 kbps - ludziki to wciaz sciagaja i ogolem 1 czesc to kwestia 1-2 dni ... Zachecam ...
EGZORCYSTA- najlepszy horror w histori kina
EGZORCYSTA- najlepszy horror w histori kina
"Let Jesus fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuck me!!!"
...o tak, dawał rada - zwłaszcza niecenzurowana wersja
Obsolete
8 02 2004, 22:12
[quote]
| opracował: Wujaszek JJ |[/quote]
Carpenter i Barker? oO Jak oni to zyebią rzucam horrory;][/quote]
Barker to sredniak, a Carpenter sie szmaci serialem z Albą. W jakosci tego cross-overa doszukuj sie wiec 'czegos pomiedzy" + troche shitu prosto z holywood. Chcoiaz jakiemus pekinczykowi "F vs J" wyszlo calkiem, calkiem, ale jest to produkcja wybitnie pod fanów serii "Koszmaru..". Nie wiem jak z tymi co lubia "Friday.." zreszta wali mnie to bo ta seria jest zalosna, niestraszna i zalatuje (pipi).
Jak ty coś pier|dolniesz Obso...
Obsolete
8 02 2004, 23:07
Prawda w oczy kole, masz z(pipi)any gust
UPDATE: MTL palko nie zasmiecaj tematu i nie uzewnetrzniaj swych kompleksow wynikajacych z tego, iz w twojej wiosce nie ma srodkow komunikacji mie..wiejskiej.
Na ryby albo tramwajem pojeżdzić warszawiaku
2razyjot
9 02 2004, 10:42
Barker to sredniak, a Carpenter sie szmaci serialem z Albą.
Co nie oznacza, ze serial z ta fajna dupa napietnowal go znakiem \"nie umiem juz krecic konkretnych filmow\".
W jakosci tego cross-overa doszukuj sie wiec 'czegos pomiedzy\" + troche shitu prosto z holywood.
Przy takiej kasie, jaka przyniosly poprzednie czesci obu serii dla producentow itp. panow - nie da sie IMO uniknac wplywu Hollywoodu. Czysta psychologia - bedzie ostro, krwawo z przytupem a i troche durnych akcji tez sie trafi (vide naiwne \"Freddy's back\" z \"Freddy vs. Jason\" czy totalnie zje%$#$ pojedynek w kotlowni).
Chcoiaz jakiemus pekinczykowi \"F vs J\" wyszlo calkiem, calkiem, ale jest to produkcja wybitnie pod fanów serii \"Koszmaru..\".
Ten Pekinczyk to spoko ziomus - zmotal tez calkiem niezly \"51st state\" (u nas \"Formula\") i kilka innych, niezlych tytulow ... Zreszta - o \"F vs. J\" powiedzialem juz wszystko w \"L0Lu\" ... :wink:
Nie wiem jak z tymi co lubia \"Friday..\" zreszta wali mnie to bo ta seria jest zalosna, niestraszna i zalatuje (pipi).
Hehe, kilka pierwszych czesci posiada klimacik i feeling nieobliczalnego mordercy, buszujacego posrod drzew ...
ja tam polecam martwice mózgu. ksiadz walczacy na cmentarzu wymiata
'Skopie wam tyłki w imieniu pana naszego!'
...a oglądaliście 'Bad Taste'?
Obsolete
9 02 2004, 21:14
Ano..Peter Jackson ukazal swoj geniusz w tych wiekopomnych dzielach;F (BT i Martwica...)
a teraz marnuje talent na jakies holywoodzkie superprodukcje

pomyslec ile nakrecilby horrorow klasy b za budżet wlozony w Lotra;)
klasa b? ja myslalem ze to przynajmniej h jest
na tym właśnie Gore polega ;] brud, syf i gumowe mięcho
2razyjot
11 02 2004, 11:17
klasa b? ja myslalem ze to przynajmniej h jest

To jest "Ź prim" drogi Panie ...
a ja jestem swiezo po "Gothica" wymiatajacy film ,polecam kazdemu ^^
2razyjot
11 02 2004, 21:23
a ja jestem swiezo po \"Gothica\" wymiatajacy film ,polecam kazdemu ^^
Wlasnie sciagnalem "Munholland Drive" ale nie mam glosu ... Kur$%! :[
A "Gothica" juz sie sciaga - "I-Mesh" odzyl! 60 kbps!!
ac3 zainstaluj ;p moze w takim formacie jest zrobiona
Wlasnie sciagnalem \"Munholland Drive\" ale nie mam glosu ... Kur$%! :[
ja jestem za glupi i niezrozumialem tego filmu

ogulnie to lynch sknocil dobrze zapowiadajacy sie thillerek;p

Jak nie zrozumiales to obejrzyj jeszcze raz i poczytaj wyjasnienia w necie , tam jest ich od groma
Pozdrawiam VGM Fan ^^

Jak nie zrozumiales to obejrzyj jeszcze raz i poczytaj wyjasnienia w necie , tam jest ich od groma
Pozdrawiam VGM Fan ^^
bleh, ani mi sie sni ogladac tych flakow z olejem drugi raz

wyjasnienia tez mi sie niechce czytac;p niech pozostanie tajemnica
Mulholland drive to horror?Już straszniejsza była Zagubiona Autostrada(występy gościa w czarnym uniformie)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.