no w kinach naszych to nie uwidzisz raczej,
ej od kiedy ta cała 'królowa potępionych" to horror??? imo szit niewąski
Ölschmitz
10 05 2004, 14:07
to horror dla szerokiego grona odbiorców, czyli tzw. film dla mas, a ja takich nie lubie ;]

już kij z widownią

ale z jakiej paki to horror? chyba juz wiem, horror za scenar na 100%, gra aktorska toże - no lokacje to sobie odyebali porząadnę
Nie chce mi się szukać tematu o filmach dvd w gazetach, ale:
- w gazetce "EGX" - "Noc żywych trupów" z 68. w cenie bodajrze 20zł
- w czerwcu, w "Kinie domowym" - "Hellraiser" za 19.90
A widzieliście "Ulice Strachu" ("Urban Legend")

Widziałem na DVD z miecha temu... Nawet niezłe jak na horror klasy B... Motyw ze zgaszonym światłem daje rade
A ktoś oglądał Blair Witch?

Według mnie jedynka była bardzo fajna, druga też, ale to nie jest już to samo co pierwsza część. Jescze Cradle of Fear było nawet fajne, chociaż kompletnie głupie :wink:
Widziałem pierwszą część

Pamiętam jakie spekulacje wtedy były czy ten film to na faktach czy zwykły wymysł
Evil Dead 2 rządzi w2czoraj sobie oblookałem dzięki QDVD i ciagle jest świetne.
2razyjot
24 05 2004, 11:05
A ktoś oglądał Blair Witch?

Według mnie jedynka była bardzo fajna, druga też, ale to nie jest już to samo co pierwsza część.
Co racja to racja! W okol jedynki roztoczyla sie leganda, jakoby material filmowy byl autentyczny wiec sam wiesz ... Poza tym klimacik, swietne zakonczenie + czochrajace grzywe ujecia kamery - moc!!
Jescze Cradle of Fear było nawet fajne, chociaż kompletnie głupie :wink:
Co ty mowisz? Toz to czysty hold stwozony starym horrorom gore + niektore patenty naprawde dawaly rade, ze nie wspomne o doskonale klimatycznym numerze z "Sick Roomem"!
Sicr Room rządzi! No i ta twarz Giana PyresaxD Mi się nie podobały schizy u tej ładnej pani na początku i ten pająk. Śmieszny ten film
Mnie natomiast Blair Witch Procect strasznie rozczarował...może właśnie dlatego że najpierw trafiła do mnie legenda tego filmu, a dopiero później go oglądnełem...dlatego spodziawałem się yyy sam nie wiem czego
także najbardziej to mnie zaskoczyło w tym filmie to >>napisy końcowe
Ja rozumiem: mały budżet, amatorska kamera, studenci przy obiektywie. Jednak nie dla mnie...
Może już mówiłem ale horror jaki lubię...to film którego jako dziecko naprawdę się bałem a nazwę nosił "The thing" /Coś/
A oglądałeś 2 część? Ona jest przy normalnej kamerze. I przy wyższym budżecie. a z tym budżetem to nie tak... oni po prostu chcieli zrobić coś autentycznego, a nei drogiego. Zresztą nawet nazwa nosi Project.
Co do The Thing: rozczarował mnie film. Taski na 7-.
The Thing czyli Coś?Jak dla mnie jeden z najlepszych horrorów-science fiction.A scena przy badaniu krwi to już klasyka kina grozy.Ten film to Carpenter z najlpeszych czasów.
Il Capitano
27 05 2004, 20:27
Właśnie dzisiaj oglądnąłem Blair Witch Project i sam nie wiem co o tym wszystkim myśleć!Zastanawia mnie jedno!Wszyscy myśleli ,że to prawdziwa historia po tym jak został on nagłośniiony w internecie i po roku dopiero skapowali ,że to nieprawda(Boże widzisz a nie grzmisz!)Niech mi nikt nie pisze,żebym nie wzywał Boga na daremno!!!Oglądnąłem ten film i z niego można wykumać,że to wielka ściema!Nie wiem co za idiota mógł się na to nabrać!Aktorzy nie zagrali aż tak rewelacyjnie aby utajić ten fałsz!
I jeszcze na końcu podani reżyserzy filmu!Odrazu wiadomo,że te nagrania nie zostały znalezione w żadnym lesie!Nie wiem ,spróbuję oglądnąć go jeszcze raz ,siedząc sam w domu jakiejś nocy!Mam też część drugą,ale to wydaje już się być takim normalnym horrorem a nie jakimś tam niby dokumentem!
Mnie natomiast Blair Witch Procect strasznie rozczarował...może właśnie dlatego że najpierw trafiła do mnie legenda tego filmu, a dopiero później go oglądnełem...dlatego spodziawałem się yyy sam nie wiem czego
także najbardziej to mnie zaskoczyło w tym filmie to >>napisy końcowe
Ja rozumiem: mały budżet, amatorska kamera, studenci przy obiektywie. Jednak nie dla mnie...
Może już mówiłem ale horror jaki lubię...to film którego jako dziecko naprawdę się bałem a nazwę nosił \"The thing\" /Coś/
No to źle rozumiesz!
Ponieważ to wszystko miało wyglądać jak autentyczny dokument stąd amatorskie kamery i "miski" przy obiektywach!

ROOOOOTFL, ten się znowu wczuł
2razyjot
28 05 2004, 11:50

ROOOOOTFL, ten się znowu wczuł

Kolega jak w morde strzelil i w kij dmuchal pasuje mi do programu "mamy cie" w "niegrzecznej tv" - jak sie "wkreci" to juz kaplica ...
Jeśli ziom wygląda jak człowiek to idealnie pasował by do programu "Zielone Drzwi"
Jeśli ziom wygląda jak człowiek to idealnie pasował by do programu \"Zielone Drzwi\"

Buehehehehe... A oglądał ktoś Armię boga? Bo właśnie mam na kompie i jutro sobie zobacze.
2razyjot
29 05 2004, 09:52
Jeśli ziom wygląda jak człowiek to idealnie pasował by do programu \"Zielone Drzwi\"

Buehehehehe... A oglądał ktoś Armię boga? Bo właśnie mam na kompie i jutro sobie zobacze.
Dupa a nie horror, taka baja na resorach na dobry sen.
Wciagnij lepiej kultowego "Hellraisera", tym bardziej, ze masz przed soba 6 wartosciowych czesci ("5" urwie ci kohones - schizy glownego bohatera to akcje z wyzszej polki!) zas "Armia Boga" to 3 (albo 4?) czesci wiejacej nudy ... Co wybierzesz?

Dupa a nie horror, taka baja na resorach na dobry sen.
Wciagnij lepiej kultowego \"Hellraisera\", tym bardziej, ze masz przed soba 6 wartosciowych czesci (\"5\" urwie ci kohones - schizy glownego bohatera to akcje z wyzszej polki!) zas \"Armia Boga\" to 3 (albo 4?) czesci wiejacej nudy ... Co wybierzesz?
Wujaszkom lepiej nie wierzyć, bo już jeden mnie okłamał

ja tam to sobie i tak jutro zobacze. I zdam relację dla ciebie don Wujaszku
Widziałem "Armie Boga" tylko nie pamiętam którą część... To co z 2 miechy temu na TVP1 leciało... Chyba 3 część... Takie tam średnie ... Ni to horror ni to fantastyka :wink:
Najlepszy Horror ? Wyjdź na miasto o pierwszej w nocy i włącz na maksa jakąś melodyjke w komórce
Widziałem \"Armie Boga\" tylko nie pamiętam którą część... To co z 2 miechy temu na TVP1 leciało... Chyba 3 część... Takie tam średnie ... Ni to horror ni to fantastyka :wink:

heh "God's Army" to tylko jedynka się liczy
Ten film to po engliszu "The Propphecy" mehehe
Wcale ten film nie był taki zły. Na 7. Jakby co to była jedynka. A jutro ze szkołą idę na najstraszniejszy horror ze wswzystkich... "Rogate Ranczo" mehehe
Noc Zywych Trupow ramake z 90 ktoregos roq. Poranzek Zywych trupow, The Ring ver. USA, Koszmar z ulicy wia .... Laleczka Chuckie czy jak jej tam lecialo i jeszcze pare ktorych juz nie pamietam
Mackal21
7 06 2004, 20:31
Zna ktoś film przypominający grę Silent Hill(klimaty)?
2razyjot
7 06 2004, 20:49
"Jaccob's la/e/dder" - "Drabina Jakuba"/"Drabina Jakubowa" - z niej tworcy czerpali pelnymi garsciami, mega-schiza!
"Hellraiser V: Inferno" - schizy gl. bohatera to klasa sama w sobie (korytaz w hotelu i 2 panny daja rade!) ...
Zdecydowanie kino azjatyckie z przewagą japońskiego i nie tylko Ring ale równie świetne tytuły m.in. The Eye,Ju-On (wersje TV również), A Tale Of Two Sisters(genialny klimat i fabuła),Uzumaki, Dark Water,Kairo, Memento Mori czy Audition. A nie jakieś Freddy vs Jason
hehe stary.A kto tu pisze ,że Freddy vs.Jason to wyznacznik dobrego horrou made in USA?A Azja?Dobre jest uzumaki i ring.
To był tylko drobny przykład-nie twierdzę że są wyznacznikiem gatunku itp. Prawda jest taka że złote lata horrorów made in usa juz dawno mineły. Omen, Egzorcysta czy taki Nightmare on Elm Street po którym spać za młodu nie mogłem :roll: Bardzo pozytywnie mnie zaskoczył House of The 1000 Corpses Roba Zombie-zreszta on jest maniakiem starej sceny gore więc musiał odreagować

A muza w tym dziele rządzi...
2razyjot
9 06 2004, 18:48
Bardzo pozytywnie mnie zaskoczył House of The 1000 Corpses Roba Zombie-zreszta on jest maniakiem starej sceny gore więc musiał odreagować :twisted: A muza w tym dziele rządzi...
Ogladnij sobie w takim razie "Cradle Of Fear" jesli gustujesz w takich klimatach. W wypozyczalni go co prawda nie znajdziesz, ale w Internecie jak najbardziej ...
eee widziałem to "cudo" i dosyć szybko o tym zapomniałem bo dla mnie to choojnia max

a gościa z kredek jak i jego kapeli nie moge przełknąć-sorry Winetou :wink:
Film rzeczywiście był kiepski, ale mnie bardzo rozbawił
maciek88
9 06 2004, 19:59
TO (IT) na podstawie książki Stephena Kinga. Szukam tego już jakiś czas. Jakby ktoś miał gdzieś na płytce czy coś to niech się zgłosi. Zapłace :wink:
2razyjot
9 06 2004, 20:43
[quote]
TO (IT)
Sciagniesz z Suprnova.org, dvd-rip na dwoch plytach ... W razie pytan - wal do mnie na PW ...
maciek88
9 06 2004, 21:08
O kur.wa. Ile filmów doszło! Wieki tam nie zaglądałem. Ale i tak nie sciagne. Dwa lata by szło
----------------------
Już 0.4% - może nie będzie tak źle.

"Dark Water" jest drętwe na maxa, nudniejszego filmu w życiu nie widziałem, baba dostaje strita od zacieku na suficie, rewela

\"Dark Water\" jest drętwe na maxa, nudniejszego filmu w życiu nie widziałem, baba dostaje strita od zacieku na suficie, rewela

dokladnie - zmuuuuułaaaaa przez caly film, nawet nie straszne:P
Mackal21
9 06 2004, 22:30
Dark Water posiada świetny,mroczny klimat(Japonia Rulez).Ale fabuła kieprawa.

do (pipi) ten japoński klimat w tym filmie, gdzie ty masz Asian Terror? chyba że zaciek cię przeraża to co innego, to "horror" dla kobiet z silnie rozwiniętym zmysłem macieżyńskim bo inaczej tego nie nazwę
ja ze swej strony polecam film swit zywych trupow,film jest masakryczny,jest pare strasznych momentow,ale tak to klimaty typowe dla horrorow klasy B,szczegolnie zombiaki,sa poprostu w tym filmie rewelacyjnie zrobione,i dobrze ze biegaja bo tak to by glowni bohaterowie mieli zbyt latwo,polecam ten film kazdemu (bylem na premierze) wielki murzyn z shotgunem rox,tyle na koniec powiem :>
2razyjot
12 06 2004, 20:05
ja ze swej strony polecam film swit zywych trupow,film jest masakryczny,jest pare strasznych momentow,ale tak to klimaty typowe dla horrorow klasy B,szczegolnie zombiaki,sa poprostu w tym filmie rewelacyjnie zrobione,i dobrze ze biegaja bo tak to by glowni bohaterowie mieli zbyt latwo,polecam ten film kazdemu (bylem na premierze) wielki murzyn z shotgunem rox,tyle na koniec powiem :>
Ty chyba nie widziales oryginalu Romero i zachwycasz sie tym filmem niczym bachor zestawem "Happy Meal" w "Mak Donaldzie" ... Nedzny klimat, zero gore, aktorstwo z (pipi) ... Nedza!
Pelna recke masz w l0l #3 - ale pewnie i tak nikt nie czyta wiec ...
Wujaszku nie rozumiesz mnei ten film jest sam w sobie pikeny,zombi wygladaja naprawde fachowo,jest klimat bo jest akcja krew i rozusta,mi sie ten film podobal,Tobie moze nie ale to juz Twoje prywatne zdanie a to moje
2razyjot
12 06 2004, 20:32
[quote]Wujaszku nie rozumiesz mnei ten film jest sam w sobie pikeny,[/quote]
Piekne to sa plakaty reklamujace film i zakonczenie tej historii ...
[quote]zombi wygladaja naprawde fachowo,[/quote]
Szkoda tylko, ze biegaja ... To do mnie nie trafia ... Ich design jest nawet niezly (jednak do wygladu pana z poczatku \"Day Of The Dead\" wciaz im daleko), szkoda jedynie, ze tak malo pokazuje sie je z bliska - nie czuc tego zepsucia i odoru zgnilizny ... Brak powoli nadciagajacej plagi cuchnacej zarazy niosacej smierc ... Jest za to namiastka brutalnego filmu o biegajacym i wyjacym miesie armatnim na miare \"The House Of The Dead\" ... Gdzie przegnile zebiska ciagnace mieso z otwartego, ludzkiego zoladka? Gdzie obgryzanie wciaz zywych rak? Gdzie kontrowersyjne momenty na miare rozlupania dzieciakowi glowy kijem baseballowym?
[quote]jest klimat bo jest akcja krew i rozusta,[/quote]
Jesli to jest dla Ciebie wyznacznikiem klimatu to nie wiem o czym w ogole tutaj rozmawiamy ...
[quote]mi sie ten film podobal,Tobie moze nie ale to juz Twoje prywatne zdanie a to moje

[/quote]
Twoje zdanie szanuje, probuje tylko zrozumiec ile piw wypiles przed ogladnieciem, ze az tak cie urzekl ... [/quote]
\"Jaccob's la/e/dder\" - \"Drabina Jakuba\"/\"Drabina Jakubowa\" - z niej tworcy czerpali pelnymi garsciami, mega-schiza!
\"Hellraiser V: Inferno\" - schizy gl. bohatera to klasa sama w sobie (korytaz w hotelu i 2 panny daja rade!) ...
Wybacz, ale autorzy SH bardziej opierali sie na ksiazkach. Glownie "Wieczny wrog" (or sth) Koonza. Wystarczy zreszta zerknac na nazwy ulic w SH1. Zgadnijcie czyje to nazwiska
Wuju zadnego,poprostu lubie takie kino,czasem trzeba sie odmuzdrzyc :>
\"Jaccob's la/e/dder\" - \"Drabina Jakuba\"/\"Drabina Jakubowa\" - z niej tworcy czerpali pelnymi garsciami, mega-schiza!
\"Hellraiser V: Inferno\" - schizy gl. bohatera to klasa sama w sobie (korytaz w hotelu i 2 panny daja rade!) ...
Wybacz, ale autorzy SH bardziej opierali sie na ksiazkach. Glownie \"Wieczny wrog\" (or sth) Koonza. Wystarczy zreszta zerknac na nazwy ulic w SH1. Zgadnijcie czyje to nazwiska

to "Odwieczny Wróg", jest film z Peterem O'Toole i Benem Assfleckiem i Liev Schreiber, nawet nawet ścierwo
Ja bym się ucieszył gdyby zrobili "prawdziwy horror" na podstawie pierwszej części RE (a nie taki jaki teraz jest. Byłby bardzo dobry klimat, zombie by wzieli z gry i rezydencja

A największa schiza to byłby film na podstawie "Silent Hill" (chyba czytałem w N+ że podobno takowy robią).

wiesz poza licencją to film jeszcze musi się sam bronić, stworzą ścierwo i co? odnośnie ekranizacji SH to ludzie będa mieli naprawdę wysokie wymagania, każde potknięcie i stos już będa robić
wolę filmy z wlasnym pomysłem
gdzies slyszalem ze silent hill maja krecic w 2005... i za za fabule i muzyke beda odpowiedzialni kolesie, ktorzy robili gre... niewiem czy to bylo gdybanie... i chyba wole zeby film zrobili japonczycy, bo wiadomo jak jest z amerykanami;p
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.