Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: HORRORY: jakie sa dla was najlepsze i najbardziej kultowe?
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24
Czopek
icon_twisted.gif wiesz poza licencją to film jeszcze musi się sam bronić, stworzą ścierwo i co? odnośnie ekranizacji SH to ludzie będa mieli naprawdę wysokie wymagania, każde potknięcie i stos już będa robić
wolę filmy z wlasnym pomysłem icon_twisted.gif

Powiedziałem że gdyby zrobili fajny klimat icon_twisted.gif A nie. Napisałrm że byłby icon_twisted.gif A oglądaliście możee Noc Zywych Trupów? Bo chcę sobie ten film kupić z EGX.
2razyjot
Glownie \"Wieczny wrog\" (or sth) Koonza. Wystarczy zreszta zerknac na nazwy ulic w SH1. Zgadnijcie czyje to nazwiska tongue.gif

Haro - moj przedmowca pytal o filmy, ktore klimatem przypominaja "SH", zas Koonz raczej filmow nie robil tylko ksiazki pisal wiec o czym my tutaj w ogole mowimy?

Poza tym jesli nie widziales "Drabiny Jakuba" to sie nie wypowiadaj, bo po zakonczonej "lekturze" tego filmu moglbys znacznie spuscic z tonu ... icon_twisted.gif
Cyryl
Zna ktoś film przypominający grę Silent Hill(klimaty)?

W paszczy szalenstwa(angielskiego tytulu nie znam), jak ogladalem to od razu z silent hillem sie kojarzylo biggrin.gif
JJJ
Zna ktoś film przypominający grę Silent Hill(klimaty)?

W paszczy szalenstwa(angielskiego tytulu nie znam), jak ogladalem to od razu z silent hillem sie kojarzylo biggrin.gif

In the mouth of madness smile.gif
lukasz
W paszczy szaleństwa dobry film.Ostatni taki Carpentera.
Diabeu
icon_twisted.gif "In the mouth..." zayebiste, widoczna inspiracja twórczością Lovecrafta - i przy robieniu scenara jak i przy postaci pisarza - jak się skończył seans w kienie to polazłem po drugi bilet i zaliczyłem film jeszcze raz - mój ulubiony kolor to niebieski icon_twisted.gif
2razyjot
icon_twisted.gif \"In the mouth...\" zayebiste, widoczna inspiracja twórczością Lovecrafta - i przy robieniu scenara jak i przy postaci pisarza - jak się skończył seans w kienie to polazłem po drugi bilet i zaliczyłem film jeszcze raz - mój ulubiony kolor to niebieski icon_twisted.gif

"W paszczy szalenstwa" jest naprawde ostre i daje po baniaku! Koles jadacy na rowerze, schizy glownego bohatera, aura miasteczka ... Dla wielbicieli filmu jedno pytanie (Beziol, ciekawym czy odpowiesz! Sorry za ew. blad w pisowni imienia i nazwiska, napisze fonetycznie!) ...

Czytales "Satera Kejna"? icon_twisted.gif
lukasz
icon_twisted.gif \"In the mouth...\" zayebiste, widoczna inspiracja twórczością Lovecrafta - i przy robieniu scenara jak i przy postaci pisarza - jak się skończył seans w kienie to polazłem po drugi bilet i zaliczyłem film jeszcze raz - mój ulubiony kolor to niebieski icon_twisted.gif

Oto spis filmów inspirujących się twórczością Lovecrafta

The Haunted Palace (1963)
Monster of Terror (1965)
Quatermass and the Pit (1967)
The Crimson Cult (1968)
The Dunwich Horror (1970)
The Music of Erich Zann (1980)
The Thing (1982)
The Evil Dead I (1982), II (1987), III (1993)
Re-Animator (1985)
From Beyond (1986)
The Curse (1987)
Forever Evil (1987)
The Unnamable (1988)
Bride of Re-Animator (1990)
Cthulhu Mansion (1990)
Transylvania Twist (1990)
Cast a Deadly Spell (1991)
The Resurrected (1992)
The Unnamable II: The Statement of Randolph Carter (1993)
Necronomicon (1993)
Lurking Fear (1994)
In the Mouth of Madness (1995)

Na liście znajdują się takie filmy jak wymieniony "w paszczy szaleństwa" ,"evil dead" czy "the thing".A są to klasyki gatunku.
Artemiz
Wczoraj obejrzałem coś co sie zwie Naked Blood- japońska produkcja która chciała znaleźć się w gatunku co sie zowie gore ale z deka im sie poj.ebało... icon_twisted.gif Jeśli chcecie zobaczyc jak laska zjada samą siebie np. oko czy swoje wargi ( te "wargi" icon_twisted.gif) lub smaży sobie ręke w garze to zapraszam- boshe jaka chooynia 8O a najlepsze były odgłosy... biggrin.gif
KheeD
mi tez niezbyt sie podobal ten dawn of the dead ;p mi sie (pipi) podoba remake noc zywych trupow cool.gif !!! a co do dawn of the dead to (pipi) zakonczenie :I n/c
Diabeu
 !!! a co do dawn of the dead to (pipipi) zakonczenie :I n/c

icon_twisted.gif taaaaak??? a napisy końcowe oglądał? pewno nie bo gdybyś widział to byś takich pie/rdół nie pisał icon_twisted.gif
Czopek
A już w EGX Hellraiser icon_twisted.gif Trza kupować icon_twisted.gif
Humulus XP
Hellraiser? No to pora lecieć do kiosku. W sumie z serii Hellraiser najbardziej podobała mi się dwójka. Co do innych horrorów to świetne są przygody Fredka Kruegera (3 pierwsze)i Michała Myersa (najlepsza jedynka). Inne ciekawe filmy to The Thing, komediohorror Evil Dead oraz The Blair Witch Project.
KheeD
  !!! a co do dawn of the dead to (pipipi) zakonczenie :I n/c

icon_twisted.gif taaaaak??? a napisy końcowe oglądał? pewno nie bo gdybyś widział to byś takich pie/rdół nie pisał icon_twisted.gif

jestem idiota ! heh zapomnialem dodac ze ogladalem kinową ver. gdzies miech przed premiera w pl kinach ;o
SPOILER
i na koncu tylko widzialem jak odplywali tą lodzią i to wszystko,
SPOILER
_Diabeu_jak jestes taki uprzejmy mow co tam bylo po tych napisach thx cool.gif
lukasz
Kurva maczugo jak zamierzasz zdradzać koniec filmu to zawsze pisz wcześniej spojler.Chciałem sobie obejrzeć ten film a tak o mało mi go nie spier,doliłeś!!! :x :x :x
simian raticus
Ale i tak najlepsza jest Masakra piłą spalinową w Texasie 3...
Akcje na bagnach rządzą!
Rozwalił mnie motyw jak Leather face dostał na urodziny chromowaną i błyszczącą piłe... 8O
Zobaczyłbym se ten film jeszcze raz...

http://filmweb.pl/UserFavorites?id=107921

Moje ulubione filmiki!!!
2razyjot
Ale i tak najlepsza jest Teksańska masakra piłą spalinową w Texasie (pierwsza część)...
Masakra - ganianie się po bagnach!

Pierwsza czesc byla IMO swietna, film ktory mna wstrzasnal (az strach pomyslec, ze to na faktach!) ... Scena zamykajaca film to mistrzostwo swiata - szkoda, ze jedynie \"1\" czesc dawala rade ...

Rozwalił mnie motyw jak Leather face dostał na urodziny chromowaną i błyszczącą piłe... 8O

Nie wiem jaka czesc ogladales, ale to chyba musialo leciec zaraz po przygodach "Bolka i Lolka". :?
Diabeu
A już w EGX Hellraiser icon_twisted.gif Trza kupować icon_twisted.gif

icon_twisted.gif jaki EGX? raczej Kino Domowe

KheeD aleś przesadził ze spoilem, rotfl

jutro walę z funflem do kina na "Świt..." po raz kolejny, warto wydać tą kasę icon_twisted.gif
lukasz
Bse jesteś pewny ,że Kino Domowe?Bo sam już nie wiem o co pytać zakłopotane kioskarki. smile.gif
Diabeu
icon_twisted.gif yup, Kino Domowe płyta Hellraiser, cena 19,90pln icon_twisted.gif
lukasz
Wreszcie obejrzałem Down of the dead.Film daję radę aż miło.A myślałem ,że będzie gorzej.Naprawdę niezłe kino i chyba najlepszy film o zombie.
Diabeu
icon_twisted.gif no BA! motyw z Burtem Reynoldsem kosi:f icon_twisted.gif
Arkady
Kultowy - Evil Dead , dobry jest też "Noc żywych trupów" w wydaniu czarnobiałym
MrDudi
Mi sie barrrdzo podoba Resident Evil.Może i mógłby być lepszy ale i tak ma zaiebisty klimat miejscami żywcem wyciągnięty z gier...No wiecie,biotechnologia i te fazy...Uwielbiam takie klimaty...W sumie film chyba raczej pod thriller podchodzi ale co tam....A co do rasowych horrorów,czy nikt z was nieoglądał Blair Witch Project 1? Jedynka to mistrzostwo świata,w filmie praktycznie zero krwi i scen w stylu "Teksańskiej masakry piłą..." a oglądając samemu w nocy włosy na plecach(jeśli ktoś ma :-) stają dęba...No i to orginalne przedstawienie akcji z kamery bohaterów...Potęrzny klimat,polecam każdemu kto jeszcze niemiał okazji ogladać...No i Martwica mózgu,super film...co prawda horror-komedia ale ma swój klimacik i to nieprzeciętny...
Humulus XP
A co do rasowych horrorów,czy nikt z was nieoglądał Blair Witch Project 1? Jedynka to mistrzostwo świata,w filmie praktycznie zero krwi i scen w stylu \"Teksańskiej masakry piłą...\" a oglądając samemu w nocy włosy na plecach(jeśli ktoś ma :-) stają dęba...No i to orginalne przedstawienie akcji z kamery bohaterów...

Ten upiorny ambient przy napisach końcowych nawet Akirę Yamaokę by do grobu wpędził - zarąbisty film ze świetnym klimatem!
majchaś
dzisiaj mialem OGROMNA ochote na obejzenie jakiegos ZawalisciE strszanego horroru, wpadam do wyporzyczalni i mowie 'chcialbym wyporzyczyc jakis naprawde straszny horror' no i babka tam mi daje kilka tytulow i wybralem w ciemno... Smakosz (jeepers creepers). wrocilem do domu, poczekalem az troche sie sciemni, zeby zrobil sie klimacik...i... kicha!! doslownie zalamalem sie tym filmem, prawie tak samo jak The Ring (ameryk.) prosze, pozmocie mi. chcem obejrzec w koncu jakis KONKRETNY horror a nie chcem znowu bladzic... PLISS
Obsolete
Wszystko Carpentera...z "Prince of Darkness", "The thing" i "In the mouth of madness" na czele icon_twisted.gif
MrDudi
Hmmmm...No stary jak juz pisałem ,polecam Blair Witch Project 1 ,jeśli nieoglądałeś...Jeśli to cie nieruszy(oczywiście w nocy i sam) to niemam pomysłu...
MrDudi
To znowu ja...Swoją drogą Jeepers Creepers 1 mi sie podobał, ale kwestja gustu,dwójka to totalny shit...
majchaś
Blair Witch ogladale, powiedzmy, ze momentami potrafi wystraszyc... ale ja potrzebuje naprawde mocnych wrazen...
JJJ
panowie zapowiada sie na to ze RE:aPocalypse bedzie lepszy od czesci 1....nanjnowszy trailer ( no w sumie 1 trailler) biggrin.gif
have fun! : http://movies.yahoo.com/movies/feature/res...apocalypse.html
lukasz
część pierwsza powinna znajdować się w dziale Komedie jakie są dla was najśmieszniejsze i najbardziej kultowe
Lug
Pokemon - ten dreszczyk emocji w czasie walk icon_twisted.gif no i główny bochater który mógł by zagrać zombi w nowym Residencie :wink:
mario87
horrory? jak byłem mały to bałem się jak oglądałem Muminki, a najbardziej tocoś dużego z w prześcieradle albo jakimś białym worku laugh.gif serio

a z filmów to nieżły był Hause on the hounted hill czy jakoś tak, tylko koniec totalnie zje.bali :?
szczurek
mario : to byla muma/muka. Pamietam bo sam jej sie balem XD
mario87

taaa o to coś włanie mi chodziło tongue.gif
btw czy teraz gdzieś lecą muminki?? laugh.gif
Jakuza

taaa o to coś włanie mi chodziło tongue.gif
btw czy teraz gdzieś lecą muminki?? laugh.gif

to nie była muka tylko buka biggrin.gif

bujcie się tongue.gif
mario87
śmiej się śmiej, ale jak się miało kilka lat to tak śmiesznie nie było :wink:
Brolin
część pierwsza (Resident Evil dop.) powinna znajdować się w dziale Komedie jakie są dla was najśmieszniejsze i najbardziej kultowe

pomimo że tak nie uważam bo podobał mi się ten film tak oglądając trailer z dwójki mimowolnie non stop się śmiałem choć zupełnie nie wiem dlaczego, i to jeszcze przed przeczytaniem Twojego postu.
ds
widzialem trailer re:2... szczerze watpie ze 2 skąpo odziane laski i masa wybuchow uczynia z filmow arcydzielo... ogladlaem dzis 'Prince Of Darkness' i niewiem czy nie zalapalem klimatu, czy co - ale film odebralem jako straszną... choojnie:F
Mackal21
część pierwsza powinna znajdować się w dziale Komedie jakie są dla was najśmieszniejsze i najbardziej kultowe

No już.
Komedia,phi.
Ja tu nie widziałem nic śmiesznego.
A dwójka,hmm.
Mam pewne obawy.
lukasz
może ty się bałeś widząc ofiarę losu z powyginanymi nogami bełkoczącą pod nosem i mussssst eeeat braiiiiiiin.Ja najpierw sie śmiałem potem poczułem niesmak.Dobry i nowy film o zombie to Dawn of the dead.
SIKI
Jedyny pozytyw z filmu "Resident Evil" to walka z Licker'em na zakończenie...
Zombiaki to bardziej śmieszą niż straszą... laugh.gif
Mackal, jaką wstępną ocene wystawiasz Resident Evil: Apocalypse question.gif laugh.gif icon_twisted.gif
GDR
ehh przestancie juz bełkotać o tym zayebanym filmie. tak to już bywa na ogół, że gra jest fajna, a film skopany jak 100 nieszczęść icon_twisted.gif
btw! ciekawe czy dożyjemy chwili, w której wypuszczą piekielnie przerażający film Silent Hill :roll: (żeby tylko nie skopali tytułu)
Mackal21
Jedyny pozytyw z filmu \"Resident Evil\" to walka z Licker'em na zakończenie... 
Zombiaki to bardziej śmieszą niż straszą...  laugh.gif 
Mackal, jaką wstępną ocene wystawiasz Resident Evil: Apocalypse question.gif  laugh.gif  icon_twisted.gif

Wedle życzenia.
Moja wstępna ocena to 7.
Mam duże obawy co do filmu.
2razyjot

Moja wstępna ocena to 7.
Mam duże obawy co do filmu.

Nie kumam jak mozna wystawic wstepna ocene na podstawie dwoch trailerow, panowie - branza gier to nie to samo co film ... Na podstawie takiego demka "Burnouta 3" to jeszcze mozna co nieco napisac, bo wiekszosc wsadzonych tam trybow znajdzie miejsce w finalnej wersji ale jak u licha mozna ocenic wstepnie film? Na podstawie tych 2 zwiastunow nie da sie IMO nic oceniac poza tym, ze pojawi sie wiecej opponentow, bedzie bardziej efektownie i ze w akcji wezmie udzial kilka postaci znanych z serii na konsole/PC ...
SIKI
Wujaszek, ja tesh nie moge tego zrozumieć...
Zimek naogląda się trailerów i wystawia jakieś "wstępne oceny" o_O
Nie czaje tego.....
Mackal21
Weźcie przestańcie z tymi ocenami wstępnymi. pifpaf.gif
Dobra przejdę do tematu.
Oglądałem kiedyś(chyba z 10 lat temu)film Jamesa Cameroona p.t. Pirania 2.Wtedy film ten zrobił na mnie duże wrażenie(bałem się jak diabli)
W tej części piranie miały zdolność latania i były jeszcze groźniejsze niż w części pierwszej.Obejrzałbym se go jeszcze raz.
rockatansky
Zimek naogląda się trailerów i wystawia jakieś \"wstępne oceny\" o_O  
Nie czaje tego.....

...czego nie rozumiesz stary... wstępna ocena, czyli ocena na podstawie trailerów... proste jak diabli... icon_twisted.gif nigdy tak nie oceniałeś... nie wierzę...
GDR
takie ocenianie mija sie z celem ;] na ogół trailer jst montowany w taki sposób, że człowiek spodziewa sie hoy wie czego po filmie, a później sie lipa okazuje, a przykład ? hmm freddy vs jason, halloween ressurection czyli totalne lipy icon_twisted.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.