rockatansky
21 07 2004, 09:32
...ale tych przykładach widać to już po trailerach...
ale zawsze istnieje ta yebana nadzieja
OsciBosci
24 07 2004, 17:57
Ostatnio oglądałem współczesna wersje ''Masakra teksańską piła mechaniczną'' i powiem szczerze ze spowiedziewalem sie kolesia ktory potnie pół ekipy filmowej a okzało sieże film jest naprawde niezły i trzyma w napieciu, no i te chore piwnice morderców. Cos na wzór piwnicy z filmu ''Smakosz'' (Jeepers Creepers). Naprawde warto obejrzec remake?? tego filmu
Ostatnio oglądałem współczesna wersje ''Masakra teksańską piła mechaniczną'' i powiem szczerze ze spowiedziewalem sie kolesia ktory potnie pół ekipy filmowej a okzało sieże film jest naprawde niezły i trzyma w napieciu, no i te chore piwnice morderców. Cos na wzór piwnicy z filmu ''Smakosz'' (Jeepers Creepers). Naprawde warto obejrzec remake?? tego filmu 8)
Jesus, ku*wa, ja pie*dolę. Co za sexy nazwa filmu :wink:
Humulus XP
24 07 2004, 20:29
Hłehłe. Widziałem w wypożyczalni część pierwszą z przygodami Leatherface'a i miała tytuł na pudełku: "Teksańska maskarada piłą mechaniczną" ROTFL

. Ostatnio rzadko oglądam horrory ale moją uwagę przykuł na dłużej świetny Darkness. Poza tym wreszcie oglądnąłem sobie na DVD Event Horizon (muszę gdzieś dopaść OSTa).
OsciBosci
24 07 2004, 20:35
Ostatnio oglądałem współczesna wersje ''Masakra teksańską piła mechaniczną'' i powiem szczerze ze spowiedziewalem sie kolesia ktory potnie pół ekipy filmowej a okzało sieże film jest naprawde niezły i trzyma w napieciu, no i te chore piwnice morderców. Cos na wzór piwnicy z filmu ''Smakosz'' (Jeepers Creepers). Naprawde warto obejrzec remake?? tego filmu 8)
lol rzeczywiscie bład, ''Teksańska masakra piła mechaniczne'' :wink:
Koleś który wymyslał tytuł musiał być chory. Nie wiem czy tutaj było już napisane coś o tym filmie, bo nie chciało mi się czytać całego tematu, ale czy ktos oglądał film "Requiem for a Dreams"? Bo moj friend mówi że skoro lubię horrory to powinienem zobaczyć to (tylko że on zna się na horrorach, tak jak ja na macierzyństwie).
Mówiąc,że Rekwiem dla snu to horror tylko potwierdza tą niewiedzę.Film mimo wszystko i tak godny polecenia.
2razyjot
25 07 2004, 19:23
Kolejny blad - w oryginale "Texas Chainsaw massacre" - "Teksanska Masakra Pila Lancuchowa".
Mówiąc,że Rekwiem dla snu to horror tylko potwierdza tą niewiedzę.Film mimo wszystko i tak godny polecenia.
No, skoro mój koleś myślał że Underworld to horror, to ja się nie dziwie się jego błędowi :wink:
tylko że on zna się na horrorach, tak jak ja na macierzyństwie).
pozdrów kolegę,
a Requiem... zalicz, potem dół przez tydzień itp. ale warto (Oo)
2razyjot
26 07 2004, 11:23
tylko że on zna się na horrorach, tak jak ja na macierzyństwie).
pozdrów kolegę,
a Requiem... zalicz, potem dół przez tydzień itp. ale warto (Oo)

Wiekszy mialem po "21 gramach" a bardziej przygnebiajaco podzialal na mnie chociazby "Zostawic Los Angeles" - kwestia gustu.

Na pewno do takich filmow powinno sie siadac trzezwym, samemu i miec pusta banie (tzn.: nie zaprzatnieta zadnymi sprawami) aby mozna bylo spokojnie przyjac tresc i ja skonfrontowac z wlasnym "ja".
rockatansky
26 07 2004, 11:55
...heh... widzę, że rozmowa zbacza niebezpiecznie w kierunku

życie to najgorszy horror jaki można zgotować człowiekowi (opcja jedynie dla wybranych

)...
escobarek
26 07 2004, 13:04
z ostatnich horrorów jakie widzaiłem godny polecenia wydaje się 'Dagon' .. filmu z takim klimatem to ze święca szukać.. moim zdaniem najlepsza adaptacja filmowa dzieła Lovecraft'a.. jeśli jeszcze nie widzieliście to.. zabierać się do zaciągania!! .. z tych starych to oczywiście cykl - 'noc-świt-dzień.. żywych trupów' jednak ze wskazaniem na re-make tej pierwszej.. IMO lepszej od oryginału..
p.s. dziś wieczorem zabieram się za 'She Creature' .. zobaczymy co z tego wyjdzie.. ale że filmiku o syrenach nie oglądałem już dawno to możę być ciekawie..
Stary skąd zassałeś to cacko??Historia filmu oparta jest na podstawie opowiadania?Napisy można gdzieś znaleźć czy w oryginale widziałeś?
escobarek
26 07 2004, 13:31
dc++.. ino huby trzeba było dobre znaleźć.. a napisy do 'Dagona' bez problemu znalazłem.. podobnie jak do 'She Creature'.. a że film jest zaiste genialny.. nie da sie ukryć.. z innych ekranizacji powiązanych z Lovecxraft'em polecam też 'Castle Freak'.. może nie tak efektowny jak wspomniany wyżej 'Dagon'.. ale i tak świetny..
No Dagon zaiste wymiata, a napisy to można od biedy znaleźć całkiem przyzwoite. Film zrobili w realiach dnia dziesiejszego i jest git:). A Castle Freak mi nie podszedł ani troche, nędza

.
escobarek
26 07 2004, 20:30
Castle Freak.. jak dla mnie horror niezły nie ze względu na wyszukanego 'stwora''.. ja bym to nazwał horrorem-psychologicznym :wink: .. po prostu akurat do tego tytułu trzeba się pozytywnie nastawić.. czego dragu nie zrobił a potem psoci.. zresztą ten burak się nie zna na horrorach :wink: .. ale w pierwszej kolejności musita zaliczyć 'Dagona'.. mniam-mniam..
Wczoraj zobaczyłem Hellraisera i... spodziewałem sie trochę wiecej. Oczywiście film dobry, dobrzy aktorzy, jednak twrze maja brzydkie (oprócz tej nastolatki, bo ta to lizu lizu

). Jednak film mnie nie przestraszył. Jak to oglądałem to myślałem że oglądam Cradle of Fear 2. Jednak Hellraiser jest lepszy niż COF. Jak dla mnie 7+/10.
Polecam Hellraiser:Inferno.Powinnien ci się bardziej spodobać.Dostosowany do dzisiejszych standardów.No i jak ktoś nie widział remakeu Texas Chainsaw Massacre to też polecam.Jeden z lepszych horrorów jakie ostatnio widziałem.
Wczoraj oglądałem na TVP2 "Nawiedzona WYspa" or sth..
Żenada... Śmieszniejszego horroru w życiu nie widziałem... Żenada....
TO chyba tylko 5latka by przestraszyło :f
SIKI - wczoraj padł mi net, i obejrzałem drugą połówkę tego filmu. Nie mam pojęcia dla kogo kręcone są takie "dzieła"
lol, te modele kosmitow - noworodkow mnie rozwalily
sorry, za brak polskich znakow :l
FC Bayern Monachium
26 08 2004, 17:50
Dla mnie "Armia Ciemnosci" jest nie horrorem a komedia
Przy tym filmie mialem ubaw niesamowity
A najlepszy horror wedlug mnie to chyba
Noc Zywych trupow tam gdzie koles w piwnicy
gonil facetke i sral sie na zywe mozdzki
Nie pamietam jaka to byla czesc ale jak bylem
maly ogladajac ten horror wszedlem pod lawe
tak sie go balem

Nawet dzisiaj mnie przeraza
jak widze te maszkary latajace za swiezymi mozdzkami
A.Z.BEST
26 08 2004, 19:09
Panie FC niemcy

. Oglądałeś Pan "Martwicę Mózgu". Potęga normalnie. Powinni to kwalifikować jako zupełnie nowy gatunek "gore commedy" albo coś ;D.
A tak z horrorów to chyba Blair Witch Project 1. Film zabija. Szkoda, że jest taki krótki. Człowiek kończy go oglądać z wielkim niedosytem

.
A tak z horrorów to chyba Blair Witch Project 1. Film zabija. Szkoda, że jest taki krótki. Człowiek kończy go oglądać z wielkim niedosytem

.
i wielkim klocem w majtach.
ten film cos w sobie ma.
z horrorkow ostatnio widzialem the beyond - wydłubanie oka live rula
A ja mam problem. Obejrzałem już w życiu kilka horrorów i teraz chcę czymś fajnym nastraszyć moją dziewczynę(zresztą... sama chce się pobać)

Pokazałem jej więc "Znaki", "Blair Witch Project", zabrałem do kina na "Osadę"... i mówi, że wszystko mało straszne... że nadal najbardziej trzęsła portkami na "6.Zmyśle". Ah, no i oglądaliśmy niedawno dwa odcinki "Piątku 13.". Wrażenia? Bardziej się śmiała, niż bała (ja zresztą też). Jeszcze myślę, żeby pokazać "The Ring". A może wy coś specjalnego propnujecie? Ja widzę, że tu większość fanów tych horrorów gdzie widać kto, co i jak robi (czyli Jason, Freddy, zombie i inne masakry). My wolimy "nie wiadomo kto, co i jak".
A.Z.BEST
27 08 2004, 22:01
No ja też takie wolę "dunno who".
Pójdźcie do lasu w mało księżycową noc

. A nuż jeszcze zamoczysz przy okazji

.
Gwarantuję, że będzie się drzeć dziewoja

.
nie ze strachu niestety... No i no offence
A tak scykać to się można bardziej przy grach, a nie przy filmach. W te (pipi)e Sajlenty to ja po prostu grać nie potrafię ;D. A Blair Witch Project to mogę w środku lasu o godzinie 00:00 obejrzeć bez problemu

.
No ja też takie wolę \"dunno who\".
Pójdźcie do lasu w mało księżycową noc

. A nuż jeszcze zamoczysz przy okazji

.
Gwarantuję, że będzie się drzeć dziewoja

.
nie ze strachu niestety... No i no offence
A tak scykać to się można bardziej przy grach, a nie przy filmach. W te (pipi)e Sajlenty to ja po prostu grać nie potrafię ;D. A Blair Witch Project to mogę w środku lasu o godzinie 00:00 obejrzeć bez problemu

.
LOL

Z TYM to ja problemów nie mam... my się chcemy pobać, a nie pobawić (tzn. to też, ale może po... zresztą nevermind :wink: )
A tak a propos to Silenta (jedynkę niestety) też próbowałem. Ja przy nim wymiękam nawet w dzień, a ona niewiele sobie z tego zrobiła. Co prawda był środek dnia, poza tym to ja musiałem sterować, ale jednak...
Niestety narazie nie mam możliwości urządzić nocki we dwoje, ale sobie obiecałem, że kiedyś nauczę ją kierować i zostawię sam na sam z grą wieczorkiem

No dobra... dam jej opis
Heh, przed momentem skończył się "Piątek 13. cz.V" na TVP 1. I kolejna część upewniła mnie, że ten film jest prześmieszny
Widziałem już część III, V i... może to była IV (tydzień temu - ta część, w której jakiś 13.letni smarkacz goli głowę i maluje się na jakiegoś krewnego Jasona - żałosne). Ogólnie w tym filmie widzę taką tendencję - przez 90 % obrazu Jason masakruje wszystkich po kolei, jest w 3 miejscach na raz i ma siły jak 4 chłopa, a przez ostanie 10 minut daje się łajać jakiejś bidnej lasce (tudzież laska + jakiś gówniarz), obrywa siekierę w łeb, plecy, klatę i Bóg wie gdzie jeszcze, po czym jeszcze wstaje i czasem go ktoś powiesi, czasem popchnie na kolce... no i oczywiście przeżywa (no, przynajmniej tak powinniśmy myśleć). Film wg mnie zostaje mianowany do nagrody w dziedzinie "The Best schematyczna seria horrorów klasy B ever"... Choć nie powiem - czasem przyda się mała, odmóżdżona sieczka po ciężkim dniu
Za to przed "Piątkiem..." zobaczyłem po raz kolejny "Siedem" (to tak tytułem OT, bo w końcu horror z tego nie bardzo) i nadal film ten nieźle ujmuje... i lekko dołuje. Klasyka.
mackill
28 08 2004, 03:05
a ja z klasyki postawiłbym na "Christine". poprostu czuje sentyment do tego filmu ( iksiążki też). a pozatym to dla mnie horror nie opiera sie na odrąbywaniu ludziom różnych części ciała. nie trawie takiego kina.
Nie wiem czy ktoś oglądał " Return of the Living Death".
Kolejny Survival z Zombiakami. Wiecej na nim jednak pobrechtałem niż się bałem. Ale film zawodowy heheh:D
Humulus XP
30 08 2004, 18:23
Wprawdzie "Death Machine" S. Norringtona to taki sam horror jak serie Alien i Predator ale pomyślałem, że warto wspomnieć o tym filmie. Ma fajny design ogromnego robota-maszynki do mięsa, który gania ekoterrorystów po wielkim biurowcu. W filmie jest też sporo smaczków dla kinomaniaków. Co powiecie na bohaterów, którzy nazywają się John Carpenter, Scott Ridley, Sam Raimi, gostkowie Weyland i Yutani?

. Myślę, że warto zwrócić na ten film uwagę, choć ma już swoje lata.
bejrzałem już w życiu kilka horrorów i teraz chcę czymś fajnym nastraszyć moją dziewczynę(zresztą... sama chce się pobać
przetestuj Session 9
Mackal21
2 09 2004, 21:36
Czy zna ktoś tytuł filmu w którym prawie cała akcja toczy się na bezludnej wyspie,a w rolach głównych występują okrutni kanibale.
canibal holocaust.ale jak może być bezludna wyspa jednocześnie zamieszkana przez kanibali?kanibal też człowiek.
Mnie sie podobał The Ring

Amerykańska Wersja
O czym jest to Session 9?
o ekipie pracowników ,która przyjeżdża do opuszczonego szpitala aby usunąc azbest ze ścian.Jednak ze szpitalem coś jest nie tak(kłaniają się akcje jak w sh) a jeden z gości odkrywa nagrane kasety z wywiadem z schizofrenikiem...Polecam gorąco świetny film.
Humulus XP
3 09 2004, 17:57
Brzmi niezwykle zachęcająco - z którego roku to film?
Mackal21
3 09 2004, 18:42
canibal holocaust.ale jak może być bezludna wyspa jednocześnie zamieszkana przez kanibali?kanibal też człowiek.
Dzięki.Bezludna czy ludna,nie chciałbym się tam znaleść.
A znasz poski tytuł tego filmu?
Mackal 21:Holocaust Kanibali.
Humulus XP:z 2001 na zachęte okładka:
Humulus XP
4 09 2004, 14:23
8O . Wiesz, jak skutecznie zachęcić. Zawsze mi się marzył porządny horror ze szpitalem psychiatrycznym w roli głównej (odpowiednie motywy w Jacob's Ladder i House on Haunted Hill pozostawiały zawsze niedosyt).
Ostatnio odświeżyłem sobie pamięć i obejrzałem 2 części Wysłannika Piekieł

efekty specjalne trochę nie te, ale czego wymagać po dość starym filmie, ale ogólnie te kino wymiata

"I Jezus zapłakał"

Friday the 13th(wszystkie)

Resident Evil

Teksańska Masakra Piłą Łańcuchową

the thing

the friday the 13th

the texas chainsaw massacre
- seria The Ring i wszsytko co z nim związane.
- Wszelkiej maści "powroty żywych trupów", lubię te gówna :>
Dużo tego jest, ale lajlepszy horror z tych co widziałam to The Ring, no może jeszcze "Psychoza", chociaż to ma tyle lat co moja mama
dobrą komedią jest FEARDOTCOM, bardziej beszczelnego plagiatu na świecie nie widziałem (THE RING). Poza tym tytuł jest świetny, jeśli ktoś choruje na bezsenność. Dobre były tylko sporadyczne momenty, przypominające SILENT HILL.
A więc tak:khymmm,khymm
Wszystko co ma w tytule LIVING DEAD
DARKNESS
CANNIBAL HOLOCAUST
CANNIBAL FEROX
NECROMANTIK(seria)
TEXAS MASSACRE(stary i nowy)
Wszystkie filmy o duchach
EVIL DEAD1
i śmieszne GORE oczywiście(HOUSE OF 1000 CORPSE,BRAIN DEAD,ARMY OF DARKNESS,KILLER KONDOM,SHAUN OF THE DEAD,DEAD AND BREAKFAST,UNDEAD)karva jest tego troche.
Ja mam w swojej kolekcji z 60 horrorków,gorków
Humulus XP
4 11 2004, 06:06
Wczoraj wreszcie miałem okazję obejrzeć Session 9. To jeden z najlepszych filmów z tego gatunku, jakie ostatnio widziałem. Lukasz, Diabeu - dzięki za zachętę!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.