maciek88
8 03 2005, 19:20
Za młodu ;p widzialem taki horror, jak 'Władca lalek', ale (pipi) z niego pamietam. Własciwie tyle, ze jakies laleczki wygrzebywaly trupy z ziemi i jedna z marionetek przewiercila łeb jakiemus kretynowi. Ktos sie orientuje czy to jest warte obejrzenia?
Z innej beczki dla fanow Piatku 13 -
http://www.filmweb.pl/Quentin,Tarantino,zr...s,News,id=20782
Obsolete
8 03 2005, 19:33
Za młodu ;p widzialem taki horror, jak 'Władca lalek', ale (pipi) z niego pamietam. Własciwie tyle, ze jakies laleczki wygrzebywaly trupy z ziemi i jedna z marionetek przewiercila łeb jakiemus kretynowi. Ktos sie orientuje czy to jest warte obejrzenia?
Z
tego (pipi) (Puppet Master) jest z siedem czesci;p raczej niezbyt ciekawe to to;]
pierwsze trzy da radę obejrzeć:f potem już nawet narkotyki nie pomagają
Chcecie zobaczy coś naprawde obrzydliwego to zajrzyjcie na strone www.rotten.com Nawet najlepszy film gore nie jest w stanie oddać tego co tam sie znajduje.
WHEN HELL IS FULL,
THE DEAD WILL WALK THE EARTH
hmm daje w tym dziale Blade 3 Trinity...w sumie to nie horror ale sa wampiry wiec chyba do tego gatunku sie zalicza (action horror) rewelka film(mi sie baaardzo podobal)
Duzo tego nie ogladalem ale milczenie owiec moze byc.
2razyjot
9 03 2005, 07:59
Chcecie zobaczy coś naprawde obrzydliwego to zajrzyjcie na strone www.rotten.com Nawet najlepszy film gore nie jest w stanie oddać tego co tam sie znajduje.
Malo jeszcze widziales, zapewniam Cie ... ;]
WHEN HELL IS FULL,
THE DEAD WILL WALK THE EARTH
Wole klasyczna trylogie - sceny w ktorejs tam czesci gdy ziomusie wchodza do pralni a tam jeden zgnilec odrywa drugiemu lape i zaczyna ja przezuwac (zawodowo oddana ciagnaca sie skora i nadgnile mieso) czy tez akcja ze strzalem dzieciakowi w leb z pistoletu juz sie dzisiaj nie zdazaja w kinie. Smord rozkladajacych sie cial i potepienie czuc na odleglosc ... ['] ['] [']
hmm daje w tym dziale Blade 3 Trinity...w sumie to nie horror ale sa wampiry wiec chyba do tego gatunku sie zalicza (action horror) rewelka film(mi sie baaardzo podobal)
"Blady" mial kohones ale w pierwszych dwoch czesciach. W drugiej juz mu jaja posiwialy a w kolejnej czesci to bedzie chyba w domu starcow z laska ubijal wampiry z taaaaaaaka broda ... ;/
Kondrackeyski
9 03 2005, 09:16
Klatwa rulzzzz
maciek88
9 03 2005, 17:00
Drabina Jakubowa - niedawno obejrzalem i film jest naprawde swietny, klimat, fabula i scena w szpitalu rozwalaja.
Egzorcysta (ten stary) to wciaz dobry film, ale przy drugim ogladaniu nudzi.
Poza tym to The Ring ujdzie w tłoku, ale to nic wybitnego (chyba, ze japoniec, ale tego nie widzialem). Smakosz mial niezly poczatek i na tym sie skonczylo. Świt zywych trupow - oczywiscie nie jako horror, ale film ktory mnie zaje.biscie pozytywnie zaskoczyl, swietnie sie ogladalo, sympatyczna postac CJa (chyba tak sie nazywal), szkoda, ze na koncu...

bo fajnie gdyby sie znalazl w kontynuacji (Wyspa żywych trupow).
I tyle pamietam, malo jest dobrych horrorow, albo ja nie wiem o reszcie, a jesli sa to nie da rady ich zalatwic. Na kompie nie ogladam, w wypozyczalniach pustki, w kinach Van Helsing itp. ...
Obecnie poluje na Sesje 9 bo podobno panuje Silentowy klimat i Saw.
malo jest dobrych horrorow
bo wlep wylapiesz na osiedlu;p - ze od razu "skolowac sie nie da", plyty podrzuc nie marudzisz
ostatnio odswiezylem sobie kilka hiciorów
"Zombie flesh eaters" (1979) - mistrzostwo tak jak wiekszosc filmow od papy Fulciego. dla fanboji chodzacych gumiakow pozycja obowiazkowa
"Black Christmas" aka "Evil night" (1974) - opisywac nie trzeba. slasher, który straszyl grubo wczesniej niz "Ft13th"
"Don't go in the house" (1980) - świeto kobiet huehue
...dzis poleci "Shock" Bavy, meee...
2razyjot
9 03 2005, 20:29
\"Zombie flesh eaters\" (1979) - mistrzostwo tak jak wiekszosc filmow od papy Fulciego. dla fanboji chodzacych gumiakow pozycja obowiazkowa
\"Black Christmas\" aka \"Evil night\" (1974) - opisywac nie trzeba. slasher, który straszyl grubo wczesniej niz \"Ft13th\"
\"Don't go in the house\" (1980) - świeto kobiet huehue
...dzis poleci \"Shock\" Bavy, meee...
(pipi), MTL - masz wypalarke? Przesle Ci za plyty i dorzuce na browara albo podesle Ci czyste plyty ... Napalilem sie na stare kino a lacze mam teraz do (pipi).
Jesli jeszcze okaze sie, ze "Evil Night" to jest ta jatka w szpitalu to osiagne niekontrolowany orgazm bezmaciczny. ;p
maciek88
9 03 2005, 22:50
bo wlep wylapiesz na osiedlu;p - ze od razu \"skolowac sie nie da\", plyty podrzuc nie marudzisz
\"Zombie flesh eaters\" (1979) - mistrzostwo tak jak wiekszosc filmow od papy Fulciego. dla fanboji chodzacych gumiakow pozycja obowiazkowa
\"Black Christmas\" aka \"Evil night\" (1974) - opisywac nie trzeba. slasher, który straszyl grubo wczesniej niz \"Ft13th\"
...dzis poleci \"Shock\" Bavy, meee...Na kompie nie ogladam, bo ciezko jest co kolwiek ogladac na zjaranej karcie

Po drugie na tym malym monitorku nie dowidze napisow z wyra. Po trzecie wole zasiasc wygodnie w fotelu przed duzym ekranem bez buczącego obok pudła.
Zombie flesh eaters? Chodzace zwłoki zaczely mnie nudzic, chyba ze to produkcja ambitniejsza od Nocy zywych trupow itp., w co watpie.
Black Christmas - filmy pokroju Piatku 13 juz kompletnie mnie nie rajcuja.
Powiadom jak bedziesz mial Sesje 9 badz cos w tym stylu.
dmlakers
9 03 2005, 23:06
bo wlep wylapiesz na osiedlu;p - ze od razu \"skolowac sie nie da\", plyty podrzuc nie marudzisz
...dzis poleci \"Shock\" Bavy, meee...Na kompie nie ogladam, bo ciezko jest co kolwiek ogladac na zjaranej karcie

Po drugie na tym malym monitorku nie dowidze napisow z wyra. Po trzecie wole zasiasc wygodnie w fotelu przed duzym ekranem bez buczącego obok pudła.
Zombie flesh eaters? Chodzace zwłoki zaczely mnie nudzic, chyba ze to produkcja ambitniejsza od Nocy zywych trupow itp., w co watpie.
Black Christmas - filmy pokroju Piatku 13 juz kompletnie mnie nie rajcuja.
Powiadom jak bedziesz mial Sesje 9 badz cos w tym stylu.
Najpierw obejrzyj te filmy (przede wszystkim ZOMBIE FLESH EATER i BLACK CHRISTMAS) i dopiero wtedy napisz co o nich sadzisz. oki
Dla mnie ZOMBIE FLESH EATER to jeden z najlepszych (w pierwszej trójce filmowe o tej tematyce) film o zombie, prawdziwy klasyk :!:
ja tu mowie o ambitniejszych produkcjach niz "zabili go i uciekl, a w czesci X wyladowal na Marsie"
mam "Session 9", przy starym kinie wypada blado. nie ta liga. polecam luknac cos od mistrza wloskiego nurtu giallo Argento - "Suspira", "Deep Red", "Tenebrae". to sa pozycje, ktore powalaje nizaleznie od tego czy jest sie fanem horroru czy tez nie
Ölschmitz
20 03 2005, 22:42
ja tu mowie o ambitniejszych produkcjach niz \"zabili go i uciekl, a w czesci X wyladowal na Marsie\"
czyzby aluzja do pewnej slasherowej serii? ;p
2razyjot
21 03 2005, 08:28
ja tu mowie o ambitniejszych produkcjach niz \"zabili go i uciekl, a w czesci X wyladowal na Marsie\"
Zapomniales o tym, ze byl rowniez w piekle i z Fredkiem w karty pogrywal zapijajac jabcoka ... xD
Może wstyd się przyznać, ale przedwczoraj pierwszy raz oglądałem Egzorcyste.... Mimo wieku film robi wrażenie, efekty nie gryzą aż tak strasznie, znakomita fabuła i największa zaleta niesamowity klimat! W sumie naliczyłem 2 momenty, w których się seryjnie wystraszyłem(ta twarz w snie księdza o_O) Ogólnie, jeden z najlepszy horrorów jakie widziałem.
Ps: Dziecko Rosemary to przy tym pikuś
a własnie ja mam inne odczucia.jeśli chodzi o horrory spod znaku trzech 6 to najpierw omen i dziecko a egzorcysta daleko w tyle.
Ölschmitz
21 03 2005, 16:09
egzorcysta - bardzo fajny. film ma ponad 30 lat, a scena kiedy dziewczynka wpycha sobie krucyfiks do... ekhm ci,pki krzyczac fuck me jesus, nadal robi wrazenie.
wczoraj widzialem exorcist: beginning. nie taki zly jak o nim mozna przeczytac, ale do pierwszej czesci sie nie umywa. koncowka totalnie do (pipi).
jakie znacie inne dobre horrory w klimatach 666?
te wymienione przeze mnie :wink:
"The Brotherhood of Satan" (1971)
"The Devil's Rain" (1975)
"The Blood on Satan's Claw" (1970)
...a z tych bardziej znanych i niewymienionych "Harry Angel" i "Devil's Advocate"
heh Harry Angel to może nie typowy horror ale film naprawde trzeba koniecznie znać ,bo jest genialny.Moje ścisłe top 10.świetna fabuła ,klimat voodoo wymieszanego z elementami satanistycznymi(Lou Cypher

) plus role De niro i będącego wówczas na topie Rourke.
horror horror, tyle że nie slasher żaden ani flesheater, postawili na zagwozdkę i klimę, wyszło im, mimo że człek zna film to i tak za kazdym seansem ta sama korba jest, Rourke dużo tu daje, DeNiro to taka przyprawa na dobicie, sposób jak muska swe dlonie, jak mówi - minimalizm ale z wyczuciem z smakiem - wersja 2DVD za 45 zika jest
Big Boss
25 03 2005, 20:18
Ja tam za najlepszy horror uważam "The Thing". Nie będę się na temat tego filmu wypowiadał, ale zachęcam do obejżenia go...warto.
maciek88
6 05 2005, 22:41
Ja dodam jeszcze "Drapieżców". Nie sra sie przy tym filmie, ale klimacik ma, historyjka ciekawa i do tego z humorem. Jak sie go wezmie z przymruzeniem oka to naprawde moze sie podobac.
QUOTE(_Diabeu_ @ 22 03 2005, 10:52)
horror horror, tyle że nie slasher żaden ani flesheater, postawili na zagwozdkę i klimę, wyszło im, mimo że człek zna film to i tak za kazdym seansem ta sama korba jest, Rourke dużo tu daje, DeNiro to taka przyprawa na dobicie, sposób jak muska swe dlonie, jak mówi - minimalizm ale z wyczuciem z smakiem - wersja 2DVD za 45 zika jest
heh a scena gdzie Lou Cypher jajko je i mówi ,że to symbol duszy?Jak powiedziałeś ,to już jest dobicie.Moje top 10.
a Thing wymieniony również bardzo dobry.
Ja najbardziej lubie horrory typu . RING i KLĄTWA ( Amerykańskie wersje ).
Japoński Ring ipierwsze Lśnienie...nic poza tym
Szczegolnie nieznosze tego amerykańskiego badziewia dla nastolatków typu JasonX

czy inny Krzyk
Faktycznie Jason X to nieprzeciętny shit ...
Ölschmitz
7 05 2005, 11:09
cholera, znacie jakas stronke czy cus skad mozna pozasysac ten starsze horrory? latalem po torrentach, po wypozyczalniach i za chooya nie moge dorwac zadnych perelek, chocby tego wloskiego rezysera, o ktorym juz ktos pisal.
emule i opcja serwer globalny.znajdziesz wszystko słowo.znalazłem tem nawet profondo rosso z lat 70.
no i dorzucam the phone świetny horror ringo podobny
Ölschmitz
7 05 2005, 12:07
lukasz - zasysa sie to z jakas sensowna predkoscia, czy wychodzi po jeden film na tydzien? ;p
QUOTE(Jackass @ 7 05 2005, 13:07)
lukasz - zasysa sie to z jakas sensowna predkoscia, czy wychodzi po jeden film na tydzien? ;p
a to jeszcze zależy od ilości źródeł bo jak jest sporo to całkiem nieźle ale jak mało to film na tydzień się kłania.ale wychodze z założenia lepszy rydz niż nic.
QUOTE(lukasz @ 7 05 2005, 11:20)
emule i opcja serwer globalny.znajdziesz wszystko słowo.znalazłem tem nawet profondo rosso z lat 70.
'nawet'? z "Deep Reed" to akurat nie ma najmniejszych problemów - ten film jest dla giallo tym czym Ferrari dla motoryzacji;p
polecam po raz kij wie który hub heaven1.sytes.net:6969 lub heaven.gotdns.org:6969
...masa wszystkiego, dobre transfery...
QUOTE(MTL @ 7 05 2005, 18:11)
QUOTE(lukasz @ 7 05 2005, 11:20)
'nawet'? z "Deep Reed" to akurat nie ma najmniejszych problemów - ten film jest dla giallo tym czym Ferrari dla motoryzacji;p
polecam po raz kij wie który hub heaven1.sytes.net:6969 lub heaven.gotdns.org:6969
...masa wszystkiego, dobre transfery...ty znasz głęboką czerwień ja znam ale zapytaj jeszcze kogoś na tym forum czy zna ;p
Ölschmitz
7 05 2005, 21:51
no ja gleboka czerwien zasysalem, ale transfer rzedu 7kbs zmienil moje zamiary ;]
jest jakieś przysłowie z cierpliwością ale je zapomniałem i powiem tylko tyle ,że nowy R-point mimo ewidentnych braków w paru momentach robi.
przedwczoraj zarzucili Candymana'a na HBO, Tony Todd nakręca ten film ostro, tak jak akcja w kiblu przed sklepem meheheehhe
[/quote]
ty znasz głęboką czerwień ja znam ale zapytaj jeszcze kogoś na tym forum czy zna ;p
[/quote]
tu nie chodzi o forum, zapytaj sie raczej czy ktos kto interesuje sie horrorem nie zna tej pozycji. nie ma co szukac piłkarzy wśród ślusarzy:f
...Diabeu: dobre, bo Barkerowskie heheh...
QUOTE(lukasz @ 7 05 2005, 22:38)
jest jakieś przysłowie z cierpliwością ale je zapomniałem i powiem tylko tyle ,że nowy R-point mimo ewidentnych braków w paru momentach robi.
przyjemnie sie film oglada,ale zeby isc na to do kina to razej nie warto (teraz w polsce maja to grac) film ogolnie dostepny na torrentach od chyba pol roku.
nie jest moze filmem strasznym,ale pare scenek jest fajnie zrobionych,np gdy jeden z szeregowcow sie gubi i trafia na nie swoj patrol, ktory po chwili znika bez sladu.
Ölschmitz
12 05 2005, 21:25
wlasnie obejrzalem polecany juz gdzies na tym forumingu "The Beyond". o kurde, naprawde mocne kino, przy scenie z pajakami az mnie skrecalo na fotelu, hehe.
jutro obejrze Deep Red, heh, fajno.
hehe uważaj żeby nie zawieść ,bo muzyka skutecznie odstrasza i IMO psuje klimat.
The thing, klimat ma bardzo dobry
Dzwonek
20 05 2005, 22:52
Pierwszym który mi się naprawdę spodobal byl 13 duchów... I do dzisiaj jest to mój ulubiony horror
majkelek
21 05 2005, 16:53
Tak 13 duchów jest kozackie i nie takie ugrzecznione jak te wszystkie kinowe niby horrory fajny film oglądałem 16 razy
Najnowsza produkcja, nieznani aktorzy znikąd. Fabuła banalna.
Wykonanie na wysokim poziomie a klimat ? WYPAS ! Polecam obejrzeć MAN THING Nie będe spoilerwać ale naprawde warto jak na film klasy B naprawde fajnie sie ogląda. Zwłaszcza sceny kręcony w nocy.
ee to chyba powstalo na kanwie komisku ?
spytam sie ,skad masz ten film? ;]
edit
juz znalazlem dvd screener
hellium
23 05 2005, 08:37
HARRY ANGEL
THE GRUDGE
THE DARKNESS
THE RING
CRADLE OF FEAR
HELLRAISER
deadbirds - nawet przyjemne, fajne momenty gore ale ich małooooo, no i parę schiz ostrych jest, wydarzenia po zakończeniu wojny secesyjnej, przyjemne ot co
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.