Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Alternatywa - linki; komentarze
Forum PSX Extreme > Niezależni > UNDERGROUND > Alternatywa
Stron: 1, 2, 3, 4
Grzehoo
Myślę, że to dobry pomysł, żeby nie śmiecić w temacie z linkami. Najlepiej te dwa tematy przykleić IMO.
Obsolete
CYTAT(Grzehoo @ 23 06 2007, 07:26) *
Myślę, że to dobry pomysł, żeby nie śmiecić w temacie z linkami. Najlepiej te dwa tematy przykleić IMO.

Ok

Czyli tu wrzucamy komenty dotyczace plyt z tematu o linkach. Bedzie wygodniej potem przerzucac wypowiedzi do nowych tematow, jesli zajdzie taka potrzeba.
Colio
CYTAT(Obsolete @ 22 05 2007, 10:36) *
Strountes

Jedyne co jest w tej muzyce normalnego to wystepujacy niekiedy damski wokal i gitara;] Link dziala tylko do jutra.

http://www.mediafire.com/?4edmfmnktdm

Dopiero teraz obadałem, bardzo fajne, nastrojowa bomba, warto zlukać.
golab
CYTAT(Obsolete @ 17 07 2007, 08:24) *
Yakuza - Transmutations [2007]

zbyt się pospieszyli, po pierwszym kontakcie nie ma startu do genialnej Samsary
Grzehoo
CYTAT(golab @ 18 07 2007, 21:36) *
CYTAT(Obsolete @ 17 07 2007, 08:24) *
Yakuza - Transmutations [2007]

zbyt się pospieszyli, po pierwszym kontakcie nie ma startu do genialnej Samsary

Bredzisz, rudy gołębiu.

Dobra płytka, nieco spokojniejsza, ta sama sytuacja co przy "In The Absence..." dla Isisa.

hay
CYTAT(Obsolete @ 25 07 2007, 02:02) *

Dobra post-rocko-techniawa
ghost.
CYTAT(Fotoszop @ 26 07 2007, 15:18) *
CYTAT(Obsolete @ 25 07 2007, 02:02) *

Dobra post-rocko-techniawa

kurde, nie wiem czemu, ale troche mi to brit-pop'em śmierdzi... tzn, reasumując, nie jest źle, ale jak dla mnie troche przekombinowane.
szczurek
mount fuji calkiem niezly jest, chociaz wystepuje strasznie duzo dluzyzn. Warto obadac chocby dla tracku #9 w ktorym jest uzyta gitara.

ale bedac na tym koncercie to chyba bym zasnal...
banny
CYTAT(ghost_spike @ 31 07 2007, 21:42) *
Wrzut Mogwaia

omg

ściągnałem jeden album, ten pierwszy i juz m i sie cholernei spodobało, chociaż nie przeleciał nawet jeden cały kawałek jeszcze.
CUDO
_Milan_
fountain wymiata, wstyd ze dopiero teraz sie dorwalem do tej plyty, cos pieknego.

link do nowewgo kawalka genghis tron:

http://pl.youtube.com/watch?v=sOJ6LjHl9aI
tk
fajne dicho, a to ktoś dawał?

Genghis Tron - Triple Black Diamond
2007, mp3, ~197 kbps (VBR)

01. Ride The Steambolt [Live]
02. Chapels [Live]
03. The Folding Road [Live]
04. Rick Allen Mix By Vytear
05. The Folding Road [Carwash Climax Rmx]
06. Greek Beds [1993 Industrial Dance Rmx]
07. Dead Mountain Mouth [Epeirogenesis]
08. Untitled Demo [Spring 07]

http://www.mediafire.com/?dkjjzdwmldm

warto chociażby dla ostatniego kawałka, no ale siódmy track to mordęga - 10 min zapętlonego fragmentu w różnych tepach...
Colio
nie wiem, ale jak coś to link do tej płyty byłby przydatny:f
tk
jest już.
Grzehoo
CYTAT(banny @ 1 08 2007, 11:17) *
CYTAT(ghost_spike @ 31 07 2007, 21:42) *
Wrzut Mogwaia

omg

ściągnałem jeden album, ten pierwszy i juz m i sie cholernei spodobało, chociaż nie przeleciał nawet jeden cały kawałek jeszcze.
CUDO

I tak najwyje.bistszy kawałek Mogwai to "Glasgow Mega-Snake", to niesamowite, jak w tak krótką piosenkę można włożyć tyle mocy i energii, coś pięknego.

Bo ogólnie Mogwai to taki se zespół jest, ale przebłyski geniuszu też miewają.
hay
Cały koncert Mogwai z Rejkjawiku wymiata.

Empires dobre, można ściągnać.
_Milan_
ch,ujowo jest nie znac pixies ;]

klasyk, plyta idealna, lider doskonaly.
Blok
Znalazłaby się jeszcze jakaś klasyczna płytka w stylu Surfer Rosa?
_Milan_
CYTAT(Grzehoo @ 4 08 2007, 15:13) *

1. Empires - [Through Trial And Tribulation Comes Triumph #01] Mourning The Arrival Of The Sun
2. Empires - [Through Trial And Tribulation Comes Triumph #02] Climbing Towards The Infinite
3. Empires - [Through Trial And Tribulation Comes Triumph #03] Sickly Brown Sky
4. Empires - [Through Trial And Tribulation Comes Triumph #04] Patience In The Tide
5. Empires - [Through Trial And Tribulation Comes Triumph #05] Our Mother
6. Empires - [Through Trial And Tribulation Comes Triumph #06] Through Trial & Tribulation Comes Triumph

http://rapidshare.com/files/46480814/empires.rar.html

Poszukując czegoś ciekawego na afterthepostrock.com natknąłem się na tę płytę w temacie "post-metal". Ściągnąłem z ciekawości i po pierwszym przesłuchaniu nie mogę wyjść z podziwu, ta muzyka zrobiła na mnie ogromne wrażenie, zupełnie jak niegdyś "The Beginning and the End" Isisa. Motywem przewodnim są tu zaje.biste, wzniosłe riffy, nie ma natomiast wokalu (i bardzo dobrze).

Ściągać kur.wa!

grzehoo, ale to jest chu,jowizna, jedna ztysiecy kapel to zezy na strunach i probuje kalkowac isisa, nie ma tu nic czego by nie bylo juz na moim foobarze, dla mnie strata czasu.

poza gybe, isis, neurosis, the other side of the sky, red sparowes, juz nic chyba nie warto wlaczac, no moze jeszcze cult of luna. cala reszta moze byc interesujaca jesli nie slyszalo sie tamtych.
zaraz poslucham tego norda, mam wreszcie czas.
janol
Słuchając Nerda myśl o mnie wub.gif
Grzehoo
CYTAT(_Milan_ @ 5 08 2007, 15:16) *
grzehoo, ale to jest chu,jowizna, jedna ztysiecy kapel to zezy na strunach i probuje kalkowac isisa, nie ma tu nic czego by nie bylo juz na moim foobarze, dla mnie strata czasu.

To w ch.uj żeś posłuchał, jeśli to dla Ciebie kalka Isisa. Dyskografii Neurosis nie znam, więc może tam jest coś, co zgapili kolesie z Empires. Za ch.uja nie widzę związku między Empires a ToSotS, RS i innymi takimi, jeśli już, to nieco Pelicana mi przypomina. Po pięciu przesłuchaniach stwierdzam, że płyta jest bardzo dobra.

poza gybe, isis, neurosis, the other side of the sky, red sparowes, juz nic chyba nie warto wlaczac, no moze jeszcze cult of luna. cala reszta moze byc interesujaca jesli nie slyszalo sie tamtych.

Na pewno nie.

zaraz poslucham tego norda, mam wreszcie czas.

Napisz od razu, czym Ci zalatuje ;]
_Milan_
wlasnie slucham, nedza ;]

przypomina mi cos co juz slyszalem, ja musze wlaczyc sobie Geishe.
szczurek
tak sie wtrace do dyskusji - czasem warto posluchac jak ktos fajnie gra, nie musi wiecznie chodzic o odkrywanie nowych rzeczy i w ogole innowacja
_Milan_
jasne, ale gdy slysze po raz 15 to samo, to juz mi sie nie chce i tylko pisze komentarz, nie mowie ze to zla muzyka, bo to jest niezle, ale ja czekam na cos nowego.
zycie jest za krotkie zeby sciagac caly post rock i tym podobne.
Grzehoo
A Geisha to taka odkrywcza jest? Zwykła napier.dalanka, jedynie 4. kawałek się wyróżnia.

Co nie znaczy, że płyta jest zła.
_Milan_
ta, ale geisha mnie fascynuje, a nord nudzi ;]
Grzehoo
No to jedno już ustaliliśmy - masz dałna.
_Milan_
a Ty warna
ghost.
CYTAT(tekA @ 6 08 2007, 16:15) *

holdcut [2007] inept vision

01 Holdcut - New Situation (feat. Edas, Dj Krime)
02 Holdcut - I'll Tell U A True Story
03 Holdcut - Idea From The Studio (feat. Dj Primeminister)
04 Holdcut - We Were Here (feat. Pan Duże Pe, Magdalena Dzięgiel)
05 Holdcut - End It
06 Holdcut - Inept Vision (feat. Pan Duże Pe)
07 Holdcut - Furious Feelings (feat. Magdalena Dzięgiel)
08 Holdcut - Story About Me
09 Holdcut - Abstract Moment
10 Holdcut - Death & Orchestra
11 Holdcut - Friendship (feat. Magdalena Dzięgiel)
12 Holdcut - Other Dreams (feat. Magdalena Dzięgiel)
13 Holdcut - Forgot Music (feat. Seledyn)
14 Holdcut - Remember Me

http://www.tosiewytnie.com/ineptvision (rar)
http://www.lastfm.pl/music/Holdcut/Inept+Vision (każdy track osobno)

[instrumetnal hip-hop/trip-hop/ambient/downtempo]

w 90% procentach instrumentalny album młodego gdańskiego producenta nie odbiegający imo od standardów światowych.

cała dyskografia do pobrania za darmo:

http://www.cut-orgia.com/
http://www.holdcut.cut-orgia.pl/
http://www.myspace.com/holdc

zaje.bista płyta, fakt, ze to rodzima twórczosc, powoduje, ze jestem pod jeszcze wiekszym wrazeniem
Grzehoo
CYTAT(Grzehoo @ 9 08 2007, 22:18) *
Slint
Spiderland
rock/alternative/indie/post-rock

1991 | 192 kbps MP3 | 57 MB

1. Breadcrumb Trail (5:56)
2. Nosferatu Man (5:36)
3. Don, Aman (6:29)
4. Washer (8:51)
5. For Dinner... (5:06)
6. Good Morning, Captain (7:40)

ściągnij (rapidshare)

Hipnotyzująca, znakomita płyta. Nie chce mi się pisać jakichś rekomendacji - kto chce, ten ściągnie. Na Slincie wzorowało się multum zespołów, z post-rockowych m. in. Red Sparowes, Mogwai i Mono.

Pewnie nikt nie ściągnął, a po n-tym przesłuchaniu dodam, że dawno żadna płyta nie zrobiła na mnie takiego wrażenia ;]. Idealnie nadaje się do słuchania w nocy, bo poza zamykającym kawałkiem (który notabene jest zaje.bisty) jest spokojna i stonowana. "Washer" z kolei to post-rockowe arcydzieło, zresztą co tu będę pier.dolił, ściągnijcie i sprawdźcie ;].
koval
CYTAT(Grzehoo @ 16 08 2007, 06:54) *
Pewnie nikt nie ściągnął,

skończ już to pierd.olenie Grzesiu bo zaczynasz się powtarzać, Ja targam prawie wszystkie te wrzuty i słucham prędzej czy później. The Pirate Ship Quintet to mega wykur.wista EPa, swego czasu sporo słuchałem, masa. Empires imo takie sobie ale posłuchać można, a Slinta obadam na dniach bo na razie jaram się czymś innym wink.gif

btw Ja tu wrzucam muzę np. takich Borisów i wątpię by to ktoś ściągał i jakoś nie narzekam, czilałtuj misiek cool.gif
golab
fajno, że wrzucacie jakiś stuff, ale niektórzy mają zajawkę na co innego i nie będą sobie przerywać, wszystko w swoim czasie
ghost.
Ja mam równiez Slinta pobranego, czeka na swoją kolejke, tak jak i pozostałe 23 GB. Specjalnie dla Ciebie, Grzesiu, obadam dzisiaj ;*
_Milan_
boje sie, ale sciagne.
Grzehoo
CYTAT(_Milan_ @ 16 08 2007, 10:15) *
boje sie, ale sciagne.

Na rateyourmusic płyta zgarnia lepsze noty, niż jakikolwiek Today rolleyes.gif

Gonzo, czego się naburmuszasz, powinieneś dostać za wczoraj 21 razy wpier.dol.

No i sam też mam mnóstwo zaległości - głównie stonerowo-doomowych (a pasuje mi ten gatunek), więc rozumiem Was - lepiej, żebyście przesłuchali Slinta później, ale dokładniej, niż teraz pobieżnie ;].
szczurek
pewnie jakies smuty

nie sciagam

empires sobie sciagne bo na atpr widzialem
ghost.
CYTAT(Grzehoo @ 9 08 2007, 22:18) *
Slint
Spiderland
rock/alternative/indie/post-rock

ściągnij (rapidshare)

No dobra, jak obiecałem to przesłuchałem, i w sumie jestem zadowolony, całkiem udana płytka z niezłym wokalem, patrząc na całokształt, troche brakuje dynamizmu pierwszych dwóch kawałków, ale ogolnie jak najbardziej "wporzo"
Kmiot
CYTAT(Grzehoo @ 2 08 2007, 18:52) *

http://rapidshare.com/files/18497308/_22.0...rzehoo.rar.html
Wrzucałem to już dawno temu, ale pewnie nikt nie ściągnął. Nadal nie zmieniłem zdania - debiut roku.

Dobre. Naprawdę dobreee.
Lubię takie.
Masz plusa STIVI ver 2.0.
tk
CYTAT
Pushmipulyu - 133 Thursdays
ambient/jazz/downtempo/beat

http://zduniacz.diinoweb.com/files/files/p...days%202007.rar

bardzo przyjemny album. długie, odprężające kawałki, w sam raz do poduchy wink.gif.
banny
W dziale Alternatywa-linki osoby zapodające jakis album niech bnapiszą co to jest ich zdaniem, jaki gatunek chociaż, bo w ciemno nei zawsze sie opłaca >.<

to taka mała prośba.
dzięki
Kroolik
Nie prośba tylko nakaz. Nie każdy jest alfą i omegą, chodzącą encyklopedią muzyczną czy też bucem który wie wszystko.
O gustach się nie dyskutuje i to, że napisze ktoś "płyta killer", "gniecie jaja" czy "o (pipi)a ja (pipi)e" nic nie znaczy prócz tego, że danemu denatowi się podoba.

wsio
bez dziękowania
ave lcf
Blok
Tsubasa - OST, J-Rock, Obowiązkowy download.
ghost.
CYTAT(Grzehoo @ 24 08 2007, 23:04) *
Long Distance Calling - Satellite Bay - (Promo) - 2007

Imagine a jam session of TOOL, DREDG, GODSPEED YOU! BLACK EMPEROR and ISIS... and you have an idea of what Long Distance Calling delivers with "Satellite Bay". It demands: an hour. It gives you: seven journeys around the world.

http://rapidshare.com/files/50602038/ldc-sb.rar
pass: e=m*c^2

Jak dla mnie, zaje.biste, świetny, bardzo energiczny i przede wszystkim świeży post-rock - to porównanie do jam'u toola i gy!be (ja bym red sparowes zamiast isis wstawił oraz dorzucił mojego ulubionego Jakob'a) ma naprawde sens - jak ktoś chce posłuchać fajnego, dynamicznego albumu, rozstającego się z charakterystyczną dla tego gatunku smetnoscią, to polecam.

pozwoliłem sobie dorzucić linka do okładki

no cudo! sciagac! kawałki 2,3 i 5 rządzą
Grzehoo
IMO średnie dość, przynajmniej po pierwszym przesłuchaniu. Nie ma naleciałości GY!BE, ktoś w chu.ja poleciał z opisem.
ghost.
no moze i samego gybe faktycznie mniej, ale reszta jak dla mnie zupełnie pasi
_Milan_
nawet bym sciagnal ,ale nawet jak grzesiu pisze ze slabe to znaczy ze to musi byc glut.
ghost.
grzesiu jest fanbojem gybe, nie wierz mu ;p

a z reszta, ku.rwa, co ja im bede reklame robił, nie płaca mi xD Generalnie, IMO naprawde warto sie zapoznac
_Milan_
grzesiu gra w gt zamiast latac za dziewczynami ;]

sciagne jak bede mogl
Grzehoo
CYTAT(_Milan_ @ 25 08 2007, 19:33) *
nawet bym sciagnal ,ale nawet jak grzesiu pisze ze slabe to znaczy ze to musi byc glut.

Empires jest ch.ujowe, nie wiem co mi odje.bało wtedy.

A ghost jest po prostu głupkiem, do tego grrrrrrrrrrubym!

A i ROBERT, właśnie wróciłem z toru i jeszcze bardziej utwierdziłem się w przekonaniu, że:

samochody > dziewczyny

nerd.gif
ghost.
chyba Ty!!!!1
_Milan_
CYTAT(Grzehoo @ 25 08 2007, 19:41) *
CYTAT(_Milan_ @ 25 08 2007, 19:33) *

Empires jest ch.ujowe, nie wiem co mi odje.bało wtedy.

A ghost jest po prostu głupkiem, do tego grrrrrrrrrrubym!

A i ROBERT, właśnie wróciłem z toru i jeszcze bardziej utwierdziłem się w przekonaniu, że:

samochody > dziewczyny

nerd.gif

pier,dolisz bo byles tylko w samochodzie ;]

nie wiem kurva, nie kojarze ghosta zdjecia, a juz slyszlaem od 2 osob ze jest gruby.

dajesz
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.