Gooralesko
4 06 2008, 17:59
CYTAT(okens @ 3 06 2008, 11:33)

CYTAT(Diabeu @ 3 06 2008, 09:39)

komiczne to jest, hipek zastrzelił post nuklearnego b-boya (CHAMSTWO!!!!!!!!!)
No dobra Diabeu przyczepiles sie do pierwszego podejrzanego screena( chociaz mozna zawsze powiedziec, ze koles w ostatniej chwili poslizgniol sie na skorce od banana- i to jakiego... radioaktywnego), ale spojz na screena numer dwa, tam czeka wszystkich znawcow, oraz wielbicieli Falloutow nagroda pocieszenia.... Na pipboyu widnieja opcje takie jak SPECIALS, Skills, Perks.... a jesli sa perki to oznacza, ze byc moze system rozbudowy postaci bedzie tak samo cowdownie rozwiniety jak w dwojce( a moze jeszcze wiecej mozliwosci bedzie mozna nabywac) co pozwala wybaczyc wiele niedociagniec... Swoja droga to zaczynam sie na czyms zastanawiac... skoro nowego Fallouta, gre ktora nosi u mnie glowny priorytet, robia kolesie od Obviliona, to jak tam to wygladalo? Czy postacie mozna bylo ladnie rozbudowywac, dodawac mase statystyk, czy tez bylo to od tak sobie?
Dalej boje sie( mimo iz screeny pokazuja, ze autorzy dadza nam naprawde ladna kupe popiolu posrod ktorego bedziemy sie zmagac z przeciwnosciami), ze swiat bedzie zbyt... rozczepany? Ze wioski nie beda ukazywaly tej postnuklearnej codziennosci mieszkancow, itdKompletnie nie rozumiem cóż to chciałeś nam przekazać. Na podstawie których screenów masz takie zdanie? I co ma oznaczać, że świat będzie rozczepany? Gdzie dowiedziałeś się, że wioski nie będą ukazywały postnuklearnej codzienności mieszkańców? Podaj jakieś konkretnie dowody na poparcie tych tez, bo na razie to wygląda na bezsensowne narzekanie.
PS: To jest kwintesencja Falloutów - SPECIAL, skills, perks. Te aspekty zdecydują jak dobrym erpegiem będzie Fallout 3.
http://www.gamikaze.pl/Resources/Images/Ga...26_02062008.jpgNa gry-online jest zapowiedź Fallouta 3 przybliżająca co nieco temat walki w "trójce" oraz opisujący rozpoczęcie rozgrywki.
Niech nie zrobią kalki Obliviona(który nudził mnie po 15 h gry), dorzucą klimat Fallouta,wysoki poziom trudności(jak w dwójce),w miarę dobrą grafę(+ na PC nie monstrualne wymagania jak to miało miejsce w OBL),dużo ciekawych statystyk, no i najważniejsze miód = mamy gre roku
CYTAT(Gooralesko @ 4 06 2008, 18:59)

CYTAT(okens @ 3 06 2008, 11:33)

CYTAT(Diabeu @ 3 06 2008, 09:39)

komiczne to jest, hipek zastrzelił post nuklearnego b-boya (CHAMSTWO!!!!!!!!!)
No dobra Diabeu przyczepiles sie do pierwszego podejrzanego screena( chociaz mozna zawsze powiedziec, ze koles w ostatniej chwili poslizgniol sie na skorce od banana- i to jakiego... radioaktywnego),
ale spojz na screena numer dwa, tam czeka wszystkich znawcow, oraz wielbicieli Falloutow nagroda pocieszenia.... Na pipboyu widnieja opcje takie jak SPECIALS, Skills, Perks.... a jesli sa perki to oznacza, ze byc moze system rozbudowy postaci bedzie tak samo cowdownie rozwiniety jak w dwojce( a moze jeszcze wiecej mozliwosci bedzie mozna nabywac) co pozwala wybaczyc wiele niedociagniec... Swoja droga to zaczynam sie na czyms zastanawiac... skoro nowego Fallouta, gre ktora nosi u mnie glowny priorytet, robia kolesie od Obviliona, to jak tam to wygladalo? Czy postacie mozna bylo ladnie rozbudowywac, dodawac mase statystyk, czy tez bylo to od tak sobie?
Dalej boje sie( mimo iz screeny pokazuja, ze autorzy dadza nam naprawde ladna kupe popiolu posrod ktorego bedziemy sie zmagac z przeciwnosciami), ze swiat bedzie zbyt... rozczepany? Ze wioski nie beda ukazywaly tej postnuklearnej codziennosci mieszkancow, itdKompletnie nie rozumiem cóż to chciałeś nam przekazać. Na podstawie których screenów masz takie zdanie? I co ma oznaczać, że świat będzie rozczepany? Gdzie dowiedziałeś się, że wioski nie będą ukazywały postnuklearnej codzienności mieszkańców? Podaj jakieś konkretnie dowody na poparcie tych tez, bo na razie to wygląda na bezsensowne narzekanie.
PS: To jest kwintesencja Falloutów - SPECIAL, skills, perks. Te aspekty zdecydują jak dobrym erpegiem będzie Fallout 3
Na gry-online jest zapowiedź Fallouta 3 przybliżająca co nieco temat walki w "trójce" oraz opisujący rozpoczęcie rozgrywki.
Chyba zle zrozumiales gooralesko albo przeczytales mojego ostatniego posta na szybko, bo tam wlasnie jak spojzysz jest napisane:
to co jest w tej chwili pogrubione i na czerwono
Gooralesko
5 06 2008, 10:05
CYTAT(okens @ 5 06 2008, 00:47)

Chyba zle zrozumiales gooralesko albo przeczytales mojego ostatniego posta na szybko, bo tam wlasnie jak spojzysz jest napisane:
to co jest w tej chwili pogrubione i na czerwono

Dokładnie. Tam jest napisane to co w tej chwili jest pogrubione i na czerwono.

To, że w swoim poście napisałem to samo co ty znaczy, że się z Toba zgadzam w tej kwestii. A przyczepiłem się do innego fragmentu twojej wypowiedzi i nawet go pogrubiłem.
Ja się tylko boję, żeby nowego Fallouta nie "ugrzecznili" i nie chodzi mi wcale o poziom brutalności, zlikwidowanie narkotyków, seksu itp. Chodzi mi głównie o gadki głównego bohatera. Nie wiem jak wy, ale ja do tej pory nie spotkałem gierki, w której mógłbym odpyskiwać ludziom jak mogłem to robić w Fallout 1 lub 2.
Prowokowanie ludzi werbalnie było jedną z fajniejszych rzeczy jakie pamiętam z Fallouta, a teksty pokroju "Ciekawość to pierwszy stopień do piekła, a ja pokażę ci wszystkie pozostałe." czy "Gadająca Iguana, jakie to k***a słodkie" są dla mnie czymś kultowym:)
Jeżeli developer od tego nie odejdzie i zaserwuje nam denne opcje dialogowe pokroju Obliviona, które nijak nie pasują do klimatu Fallouta to ja dziękuje.
Edit:
Aha no i jestem ciekaw czy tym razem znowu będę mógł włożyć sprzedawcy uzbrojony dynamit do kieszeni, poczekać godzinkę i zebrać fanty :}
CYTAT(teddy @ 5 06 2008, 13:55)

Nie wiem jak wy, ale ja do tej pory nie spotkałem gierki, w której mógłbym odpyskiwać ludziom jak mogłem to robić w Fallout 1 lub 2.
w Scarface też mogłeś i powiem ci ze teksty tez dawaly rade
Kroolik
25 06 2008, 12:08
Na trzecim obrazku bohater zaiwania z psem...
Szarik? Członek drużyny?
MrSatan
25 06 2008, 12:29
CYTAT(Kroolik @ 25 06 2008, 13:08)

Na trzecim obrazku bohater zaiwania z psem...
Szarik? Członek drużyny? :)
Dogmeat po prostu :)
Cornholio900
25 06 2008, 12:33
Moim zdaniem,trójka nie będzie prawdziwym Falloutem,tylko Oblivionem stylizowanym na Fallouta.Pradziwy Fallout to dziesiątki easter eggów,sex,narkotyki,możliwość wyłgania się z prawie każdej sytuacji(jeśli inteligencja na to pozwala,ofkoz) i akcje w stylu wysadzenia kibla w mieście,żeby odzyskać zegarek

.Miejmy nadzieję,że się mylę i Bethesda stanie na wysokości zadania.
Gooralesko
25 06 2008, 12:48
Nowy screen z "Szarikiem" fajny, klimatyczny. Niech Bethesda mi już da tego Fallouta. Chcę zagrać i ocenić czy warto było czekać.
Kroolik
27 06 2008, 09:00
"
Fallout 3, najbardziej oczekiwana gra RPG tego roku, zostanie wydana na komputery PC z pełnymi polskimi dialogami, dzięki gwiazdorskiej obsadzie tego nadchodzącego hitu! Premiera gry przewidziana jest na IV kwartał tego roku."
źródło ->
http://gry.onet.pl/1777408,,Fallout_3_po_p...,wiadomosc.htmlA co z konsolami? Czy jest nadzieja choćby na polskie napisy?
W sumie Dubbing w Viva Pinata, napisy w Ninja Gaiden 2 i nowej edycji Assassin Creed (dubbing też ma być?) to trochę mało.
Kto jest dystrybutorem na Polskę, trzeba petycje zrobić.
Gooralesko
27 06 2008, 09:33
Jak na PC będą i napisy i dialogi mówione po polsku to na X360 mogliby dac choc te napisy prawda? Dużo miejsca nie zajmą na płycie.
Dokładnie. Napisy powinny być, coś a la Mass Effect. Dołączam się do petycji
Gooralesko
27 06 2008, 10:51
Przecież taka petycja nic nie da.
Kroolik
27 06 2008, 11:16
Pewnie, po co próbować, lepiej siedzieć z założonymi rękoma i narzekać, że u nas nic się nie robi, a na PC to wszystko.
Trochę wiary w siłę słowa pisanego.
U nas praktyka jest taka, że w sumie tylko głośne tytuły mają szansę na napisy. F3 takim tytułem jest i basta.
Z tą petycją trzeba być w 100% pewnym, bo inaczej wyjdziemy na idiotów. Czy oficjalnie gdzieś, ktoś już powiedział, że Fallout 3 na platformę Xbox360 będzie bez napisów?
GOORALESKO wydaje mi się, że taka petycja może coś zdziałać, oczywiście pod warunkiem, że będzie miała te 1000-2000 wpisów. Przecież to świetne badanie rynku dla dystrybutora. Ma czarno na białym o ile wzrośnie sprzedaż, jak doda napisy
Kroolik
27 06 2008, 12:45
Wysłałem pytanie do Cenegi, jak dadzą znać to powiem co i jak.
Super. No to czekamy na rozwój dalszych wydarzeń.
Kroolik
27 06 2008, 13:51
"Witam serdecznie
Ciesze się, ze jest Pan zadowolony z poziomy lokalizacji naszych gier.
Na chwilę obecną nie mogę jeszcze podzielic się informacjami na temat wydania F3 na konsole i ewentualnych wersji językowych na te konsole.
Mogę jednak zapewnic ze już niebawem wszystko stanie się jasne. Zapraszam do odwiedzania serwisow o grach w poszukiwaniu informacji prasowych naszej firmy wlasnie w sprawie Fallouta 3. Zapewniam, ze niespodzianki przygotowane przez nas spodobaja się wszystkim fanom gry.
Pozdrawiam"
Bardzo szybka i kulturalna odpowiedź tylko treść mogła by być inna
w sumie trzeba siedzieć i czekać
Kasandra
27 06 2008, 14:01
Kroolik super inicjatywa.
Miejmy nadzieję że się uda.
Fallout 3 po polsku na Xbo360 - Kolejna lokalizacja na konsole nowej generacjizaje.biście. Napalony na ten tytuł jestem , tylko z moim angielskim słabo a tak będę mógł chłonąc grę w pełni. W zupełności stykneło by mi tłumaczenie kinowe ale dobrym dubbingiem nie pogardzę (a wiem że się da , np. Warcraft 3 jak dla mnie)
Tylko jak to jest np. w Assasin Creed PL. W tej wersji w razie czego można wybrać oryginalny voice acting i same napisy pl czy wersja pl jest tylko pl a oryginalana ścieżka dialogowa się już nie mieści/nie wrzucają jej nie wiem czego i nie można jej wybrać ? Może troche pytanie z dupy ale nie na czasie jestem. A tak sie zastanawiam , bo skaszanić dubbing nie trudno.
Jeśli zostanie też nietknięta ścieżka dźwiękowa to dla mnie nie ma problemu ale jak tylko wersja z dubbingiem to mam nadzieje na tytuł region free. Mam nadzieję na jakieś wypaśne collectors editnion bo mimo, że w sam tytuł niewierze to gadżety z chęcią łyknę.
Eeeee, dajcie spokój, żadnych dubbingów. Zapodadzą nam Fronczewskiego albo Gajosa i będzie lipa

Napisy PL zdecydowanie wystarczą.
CYTAT(Dante @ 30 06 2008, 22:14)

Jeśli zostanie też nietknięta ścieżka dźwiękowa to dla mnie nie ma problemu ale jak tylko wersja z dubbingiem to mam nadzieje na tytuł region free. Mam nadzieję na jakieś wypaśne collectors editnion bo mimo, że w sam tytuł niewierze to gadżety z chęcią łyknę.
O czym ty piszesz, że w grę nie wierzysz? Fallout to kult, zabrał mi setki godzin mojego życia i z przyjemnością oddam mu kolejnych kilkadziesiąt.
A jeśli gry kupujesz dla gadżetów... snobizmem mi tu jedzie
"Jako partner firmy Bethesda Softworks, z dumą informujemy wszystkich posiadaczy konsol nowej generacji Xbox360, że długo oczekiwana kontynuacja przeboju RPG – Fallout 3 – dostępna będzie w wersji polskiej także dla Was! Podobnie jak w wersji na komputery osobiste, również w wersji konsolowej głosów postaciom użyczą największe sławy świata rozrywki! Już wkrótce ujawnimy wyjątkową obsadę wersji polskiej oraz najnowsze informacje dotyczące gry."
Cenega.plJest napisane, że "głosu użyczą", a więc dubbing. I przestańcie narzekać, zamiast się cieszyć, że dzięki firmie Cenega w końcu coś się ruszyło to jakieś psioczenie.
Jak komuś nie odpowiada polska wersja to zostaje pewnie improcik, albo zmiana lokalizacji w konsoli.
Zresztą jeśli Assassin Creed, Fallout 3 i Ninja Gaiden 2 się dobrze sprzedadzą to jest szansa na kolejne lokalizacje.
Tylko gry muszą być kupowane a nie kradzione z torrentów...
Kiler8888
1 07 2008, 07:22
wolałbym oryginalny głos i napisy, jeśli się nie da to niech przynajmniej się postarają -_-
przyznam że F: Tactics miał całkiem niezły podkład, tyle że tęsknię za Pearlmanem

ps. "Wojna, wojna nigdy się nie zmienia" to nie brzmi już tak dobrze
CYTAT(Kroolik @ 1 07 2008, 07:59)

CYTAT(Dante @ 30 06 2008, 22:14)

O czym ty piszesz, że w grę nie wierzysz? Fallout to kult, zabrał mi setki godzin mojego życia i z przyjemnością oddam mu kolejnych kilkadziesiąt.
A jeśli gry kupujesz dla gadżetów... snobizmem mi tu jedzie
"Jako partner firmy Bethesda Softworks, z dumą informujemy wszystkich posiadaczy konsol nowej generacji Xbox360, że długo oczekiwana kontynuacja przeboju RPG – Fallout 3 – dostępna będzie w wersji polskiej także dla Was! Podobnie jak w wersji na komputery osobiste, również w wersji konsolowej głosów postaciom użyczą największe sławy świata rozrywki! Już wkrótce ujawnimy wyjątkową obsadę wersji polskiej oraz najnowsze informacje dotyczące gry."
Cenega.plJest napisane, że "głosu użyczą", a więc dubbing. I przestańcie narzekać, zamiast się cieszyć, że dzięki firmie Cenega w końcu coś się ruszyło to jakieś psioczenie.
Jak komuś nie odpowiada polska wersja to zostaje pewnie improcik, albo zmiana lokalizacji w konsoli.
Zresztą jeśli Assassin Creed, Fallout 3 i Ninja Gaiden 2 się dobrze sprzedadzą to jest szansa na kolejne lokalizacje.
Tylko gry muszą być kupowane a nie kradzione z torrentów...
Niech będzie snobizm, wali mnie to. Fallouta 1 i 2 to moje najukochańsze gry które przechodziłem już setki razy. Po Oblivionie który był dla mnie ładnie opakowaną kupą nie wierze że Bethesda jest w stanie zrobić grę która utrzyma legendę Fallouta. Gierka pewnie dostanie jakieś 9 itp. ale co z tego jak w tej chwili ręczę, że to nie będzie to. Fani serii nie będą zadowoleni a tytuł podejdzie osoba bez styczności z przodkami. Takie moje zdanie i wraz z większą ilością informacji tylko utwierdzam się w tym przekonaniu.
Widać grałeś w PEŁNĄ wersję gry, bo ręczysz za to, więc podziel się spostrzeżeniami. Co takiego jest kiepskiego w PEŁNEJ wersji?
Dlaczego fan serii nie będzie zadowolony z PEŁNEJ wersji? W końcu my, plebs dostaliśmy tylko kilka screenów, więc podziel się, zrób jakiś filmik chociaż żebyśmy wiedzieli tak jak ty, że to nie będzie to...
Nie ma to jak optymizm, wszystkowiedza i wystawianie ocen znacznie PRZED premierą... ehhh
No i czym się martwisz, przecież chodzi ci o gadżety. Grę możesz wyrzucić/sprzedać.
Pożyjemy zobaczymy. A co jest kiepskiego w tej wersji to to że nie robi jej Black Isle. Wiem jestem fanboyem i haterem ale nic tego nie zmieni.

Survival edition
MasterShake
1 07 2008, 14:45
to potwierdzone czy ktos sie nudzil w pracy i w photoshopie namalowal?
Potwierdzone przez Bethesdaa preorder na Amazonie jest.
CYTAT(MasterShake @ 1 07 2008, 15:45)

to potwierdzone czy ktos sie nudzil w pracy i w photoshopie namalowal?
I ja ci tez zareczam ,ze taki pack wydadza... a w kwestii fallouta klamac nie bede

Swoja droga pipboy jako zegarek z duzym wyswietlaczem jest niezla jazda. Jak wspominalem za rzadna gre nie trzymalem tak mocno kciukow i jestem dobrych mysli... a jak sie trojka uda kupuje dwa egzemplaze. Spolszczenie z dubblingiem? chmmm juz mi smierdzi... zawsze mi zle oddanie emocji przeszkadza, albo tlumaczenie lagodne( zamiast soczystego f...ck zwykle chol...a

itp)
w kazdym razie dni odliczam... DAWAJ CZADO FALLOUT!
jeśli chodzi o soczystość języka to o ile dobrze pamiętam to w takim fallout tactics było w porządku. ja mam podobne obawy jak dante i pomimo tego, że bathesda to uznana marka i z całą pewnością wypuszcza produkt na poziomie to jednak takiego obliviona nie trawie i średnio mi się to widzi. w każdym razie jestem dobrej myśli i ofkoz kupuje zaraz po premierze.
Gooralesko
2 07 2008, 02:10
Słyszeliście dubbing w polskiej wersji Assassin Creeda na PC? Bo ja słyszałem. Zarówno początek ja i dosyć duży urywek gry z poźniejszej fazy. I powiem tylko tyle. PORAŻKA na całej linii. Zero wczuty a co najważniejsze Fallout ma coś czego AC nie posiada - "War. War never changes". To zdecydowanie nie to samo co polski odpowiednik. Jeśli nie dadzą możliwości wyboru oryginalnej wersji gry to ja kupuję w Wielkiej Brytanii ten tytuł oraz wypinam się na Cenegę i jej chore pomysły. Bo przecież jak będzie dubbing PL to w tej wersji na bank nie będzie or. wersji językowej (DVD).
PS: I najabardziej żal dupę ściska jak sobie przypomnę, że AC po Polsku robiła Cenega - wydawca Fallouta 3 z dubbingiem PL. Żenua
http://www.cenega.pl/
Moim zdaniem jeśli gra ma mieć dubbing to tylko Cd Projekt może się tym zajmować bo w naszym pięknym kraju to są mistrzowie lokalizacji. No i ciekawe jak przesunie się u nas premiera, bo wielki świat którego klimat opiera się na dialogach musi mieć dużo linijek tekstu do przetłumaczenia. Jeśli wyszedł Oblivion po naszemu to można mieć jakiś przedsmak bo na początku był po angielsku.
Kiler8888
2 07 2008, 08:39
nie słyszałem polskiego AC i po tym co usłyszałem to się aż boje -_-
pożyjemy zobaczymy
zegarek z packa wymiata
MasterShake
2 07 2008, 16:35
jesli dubbing da sie wylaczyc to swietnie. Limitka wyjdzie na europe?
o, nie będzie, szkoda
Ekskluzywne wydanie Fallout 3 - Prezentujemy Edycję Kolekcjonerską największego przeboju RPG!
2008-07-02 16:30
Jako wyłączny partner firmy Bethesda Softworks w Polsce, Czechach i na Słowacji, z przyjemnością informujemy wszystkich fanów Fallout 3, że również w naszym kraju, dostępna będzie Edycja Kolekcjonerska gry. W zestawie, każdy kupujący znajdzie:
• Grę Fallout 3
• Metalowe pudełko śniadaniowe Vault-Tec,
• Figurkę Vault Boy’a z kiwającą głową,
• Płyte bonusową z materiałami z produkcji gry,
• Artbook zawierający szkice koncepcyjne wraz z komentarzami autorów.
Ta specjalna, limitowana, Edycja Kolekcjonerska będzie dostępna na wszystkie platformy, to znaczy PC, Xbox360 oraz PS3. Premiera gry przewidziana jest na IV kwartał tego roku, natomiast już niebawem poinformujemy o dalszych niespodziankach związanych z wydaniem F3.
http://cenega.pl/?ID=6078
MasterShake
2 07 2008, 17:58
ale nie ma zegarka
Gooralesko
8 07 2008, 14:42
CYTAT(Hlipo @ 8 07 2008, 09:00)

Miód i malina. Coś pięknego, każdy kolejny screen pokazywany przez Beth nakręca mnie jeszcze bardziej na F3. Na pierwszym widać coś co przypomina Ghoula siedzącego spokojnie w barze z człowiekiem więc jest nadzieja, że będzie większa ilośc pokojowo nastawionych ghouli. Drugi - no cóż, Fallout pełna gębą przynajmniej jeśli chodzi o statystyki. Dynamizm trzeciego natomiast bardzo mi przypadł do gustu. Coraz bardziej się niecierpliwię czekając na ogólnodostępny gameplay. Może na E3 pokażą?
Tu macie te screeny w formie miniaturki. Pokliknięciu otworzy się pełny rozmiar:

Fanowski wywiad z Toddem Howardem:
http://www.bethsoft.com/bgsforums/index.php?showtopic=856489
CYTAT(Gooralesko @ 2 07 2008, 03:10)

Słyszeliście dubbing w polskiej wersji Assassin Creeda na PC? Bo ja słyszałem. Zarówno początek ja i dosyć duży urywek gry z poźniejszej fazy. I powiem tylko tyle. PORAŻKA na całej linii. Zero wczuty ..... Żenua
Bez przesady - akurat gram w AC po polsku. Nie jest to może szczyt aktorstwa ale daje radę. Zaczynasz Gooral panikować i negatywnie się nastawiać do polonizacji F3. Relaks.
Gooralesko
8 07 2008, 23:03
Ale podoba ci się dubbing w AC? Bo mi nie bardzo. A F3 zrobi ta sama Cenega więc mamy jak w banku powtarzające się głosy z AC i brak mozliwości wyboru dubbingu ENG (założe się, że tak będzie).
CYTAT(Gooralesko @ 9 07 2008, 00:03)

Ale podoba ci się dubbing w AC? Bo mi nie bardzo. A F3 zrobi ta sama Cenega więc mamy jak w banku powtarzające się głosy z AC
Ujmę to może tak - dubbing w AC nie przeszkadza mi. Nie zachwyca ale też nie odrzuca, zresztąza wiele gadania tam nie ma. Co do składu aktorów - w AC jest Szyc, Kowalewski i Olbrychski. W F3 chyba jeszczenie ustalili kogo w to wciągnąć, mają być aktorzy wysokiej klasy (bracia Mroczek

).
Zresztą możesz przecież kupić wersję nie wydaną przez Cenegę albo nie wiem, czy jakbyś ustawił region w konsoli na ang. to nie miałbyś wersji ang. gry?
Polacy i ich cechy narodowe:
- nie ma polonizacji - narzekanie
- jest polonizacja - narzekanie
Gra jeszcze nie wyszła, a już lament. W kobiety tuż przed okresem się bawicie?
Osobiście nastawiam się, że gra skopie mi jajka. I mam nadzieję, że się nie mylę choć oczekiwania mam chyba nad wyrost.
Poczekamy, pogramy, zobaczymy.
Gooralesko
9 07 2008, 11:46
CYTAT(milekp @ 9 07 2008, 07:43)

CYTAT(Gooralesko @ 9 07 2008, 00:03)

Ale podoba ci się dubbing w AC? Bo mi nie bardzo. A F3 zrobi ta sama Cenega więc mamy jak w banku powtarzające się głosy z AC
Ujmę to może tak - dubbing w AC nie przeszkadza mi. Nie zachwyca ale też nie odrzuca, zresztąza wiele gadania tam nie ma. Co do składu aktorów - w AC jest Szyc, Kowalewski i Olbrychski. W F3 chyba jeszczenie ustalili kogo w to wciągnąć, mają być aktorzy wysokiej klasy (bracia Mroczek

).
Zresztą możesz przecież kupić wersję nie wydaną przez Cenegę albo nie wiem, czy jakbyś ustawił region w konsoli na ang. to nie miałbyś wersji ang. gry?
W przypadku obecności dubbingu nie ma mowy o wyborze głosów postaci. Będzie jak z AC czyli wersja PL i żadna inna bo płytka DVD przecież

CYTAT(Kroolik @ 9 07 2008, 09:03)

Polacy i ich cechy narodowe:
- nie ma polonizacji - narzekanie
- jest polonizacja - narzekanie
Gra jeszcze nie wyszła, a już lament. W kobiety tuż przed okresem się bawicie?
Osobiście nastawiam się, że gra skopie mi jajka. I mam nadzieję, że się nie mylę choć oczekiwania mam chyba nad wyrost.
Poczekamy, pogramy, zobaczymy.
Nie ma polonizacji w RPG - narzekanie
Jest polonizacja ale do tego dubbing PL w RPG - narzekanie
Tak powinno być Kroolik

Ja nie twierdze, że gra nie skopie jaj ale Panowie, dubbing w takim tytule jak Fallout? Profanacja. Wyjdzie tak jak wyszło z Mass Effectem (sztuczność wypowiadanych kwestii przez Różdźkę i Dorocińskiego nie dałaby mi grać w ten tytuł). Istnieje duże prawdopodobieństwo, że my konsolowi gracze nie dostaniemy spolszczonego Fallouta z opcją wyboru języka głosów. A jak wiadomo Cenega nie będzie nam łachy robiła i nie wyda dwóch wersji na konsolę.
danielskii
9 07 2008, 13:05
szczerze powiedziawszy jestem kompletnym przeciwnkiem spolszczania gier..sam pamietam jak z zacieciem siedzialem przy Falloucie ze slownikiem w reku, przynajmniej poza ogromna frajda z gry czegos sie nauczylem.
Dwa narzekac mozna bo na razie Betha skupia sie na pokazaniu walkach i robi och ach na Vats a nie mowi nic o wyborach moralnych, o dialogach, o brutalnosci swiata (vide.caly czas unikanie tematu dzieciakow, niewiele informacji na temat cpania, dziw*k itp -tego co tak bardzo charakteryzowalo ten swiat), nie bylo tez zbyt wiele informacji jakie roznice beda grajac kobieta/mezczyzna, prawdopodbny brak zartow charakteryzujacy serie F2....to nie jest narzekanie zeby sobie ponarzekac poprostu jesli robi sie gre ktora jest kultowa to trzeba prezentowac jakis poziom i pamietac o pewnych cechach ktore charakteryzowaly dana gre. Takie male ot : dlaczego taki blizz moze zrobic diablo w rzucie izometrycznym i nie przechodzic do 3D? dlaczego z pokazanego gameplay nie widac radykalnych zmian i kazdy moze sie cieszyc i fan i nowy uzytkownik tej gry... Tak jak powiedzialem na innym forum dla mnie seria fallout skonczyla sie na f2. Do F3 podchodze jako swiezego produktu bazujacego na tym swiecie ale z wspaniala seria majacego niewiele wspolnego bo jako fan (moze i fanboy w koncu gralem w ta gre kilka lat bez przerwy dzien w dzien) moglbym srogo sie zawiesc.
Gooralesko
9 07 2008, 13:50
A wracając do tematu samego Fallouta - wrażenia z preview opublikowanego w CD Action
http://fallout3.wordpress.com/2008/07/08/h...lout-3-preview/
CYTAT(danielskii @ 9 07 2008, 14:05)

szczerze powiedziawszy jestem kompletnym przeciwnkiem spolszczania gier..sam pamietam jak z zacieciem siedzialem przy Falloucie ze slownikiem w reku, przynajmniej poza ogromna frajda z gry czegos sie nauczylem.
Dwa narzekac mozna bo na razie Betha skupia sie na pokazaniu walkach i robi och ach na Vats a nie mowi nic o wyborach moralnych, o dialogach, o brutalnosci swiata (vide.caly czas unikanie tematu dzieciakow, niewiele informacji na temat cpania, dziw*k itp -tego co tak bardzo charakteryzowalo ten swiat), nie bylo tez zbyt wiele informacji jakie roznice beda grajac kobieta/mezczyzna, prawdopodbny brak zartow charakteryzujacy serie F2....to nie jest narzekanie zeby sobie ponarzekac poprostu jesli robi sie gre ktora jest kultowa to trzeba prezentowac jakis poziom i pamietac o pewnych cechach ktore charakteryzowaly dana gre. Takie male ot : dlaczego taki blizz moze zrobic diablo w rzucie izometrycznym i nie przechodzic do 3D? dlaczego z pokazanego gameplay nie widac radykalnych zmian i kazdy moze sie cieszyc i fan i nowy uzytkownik tej gry... Tak jak powiedzialem na innym forum dla mnie seria fallout skonczyla sie na f2. Do F3 podchodze jako swiezego produktu bazujacego na tym swiecie ale z wspaniala seria majacego niewiele wspolnego bo jako fan (moze i fanboy w koncu gralem w ta gre kilka lat bez przerwy dzien w dzien) moglbym srogo sie zawiesc.
Myślę że jak na razie to dla każdego Fallout skończył sie na 2 bo przecież 3 jeszcze nie ma (pomijam tego spin-offa na PS2)

Ech,troszkę przesadzasz z tym brakiem dylematów moralnych,przecież te legendarne już 200 zakończeń musi chyba z czegoś wynikać prawda?Jak dla mnie jest to pewny wyznacznik nieliniowości.
....a na zabijaniu dzieciaków jakos mi nie zależy,czy to jakoś wzbogaci rozgrywkę?Chyba samo zabijanie niewinnych NPC jest juz okrutne prawda?(chodzi mi oczywiście o moralnośc "grową" a nie realną.
Gooralesko
9 07 2008, 14:24
CYTAT(adi @ 9 07 2008, 15:04)

Myślę że jak na razie to dla każdego Fallout skończył sie na 2 bo przecież 3 jeszcze nie ma (pomijam tego spin-offa na PS2)

Ech,troszkę przesadzasz z tym brakiem dylematów moralnych,przecież te
legendarne już 200 zakończeń musi chyba z czegoś wynikać prawda?Jak dla mnie jest to pewny wyznacznik nieliniowości.
....a na zabijaniu dzieciaków jakos mi nie zależy,czy to jakoś wzbogaci rozgrywkę?Chyba samo zabijanie niewinnych NPC jest juz okrutne prawda?(chodzi mi oczywiście o moralnośc "grową" a nie realną.
Ja tylko sprostuję, że w F3 będzie 500 permutacji zakończeń. I owszem na możliwości zabijania dzieci mi również nie zależy ale inne aspekty nowego F są niepokojące jak duży nacisk na walkę (Zax pisał o tym w zapowiedzi na łamach PSX) czy oryginalny system walki za pomocą VATS (zobaczymy jak to będzie się ludziom podobało). A zabijanie niewinnych NPC bardzo krutne się nie wydaje zważywszy, że mieliśmy juz taka możliwość w TES III, TES IV i Gothicach. To nie jest nic niezwykłego. A juz niedługo przekonamy się jak wogóle wygląda sam gameplay. Mam nadzieję, że ten moment nadejdzie już na E3.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.