Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Rage against the machine
Forum PSX Extreme > Niezależni > UNDERGROUND > Rock
jaszczoor
Taki zespół i nie ma tu tematu? Grupa zeszła się na nowo po rozpadzie audioslave. Na całe szczęście przez co jest w mym sercu nadzieja, że może jakiś nowy materiał nagrają...
A wy jak się zapatrujecie na RATM nie tylko ze względu na stronę muzyczną ale także jak pewnie wiele osób wie działania Zacka na płaszczyźnie politycznej?
MasterShake
lol to audioslave już nie ma?
ghost.
ano nie ma, Cornell zrobił jedyne co mogł zrobic zeby wyjsc z twarza po wydaniu płyty pokroju 'Revelations' (chu.jowej krótko mówiąc), zabrał manatki i opuścił towarzystwo, zasłaniając sie brakiem kreatywnego porozumienia...

aaa, tak btw, to nie jest tak ze oni sie zeszli na nowo - narazie De La Rocha i Morello zgodzili sie na kilka wspolnych gig'ów, ale nie wiadomo do konca co z tego bedzie...
yasiekk
Dokladnie to jest tak - zeszli sie juz "na dobre" (bynajmniej tak de la Rocha mowi), tylko nie wiadomo czy beda nagrywac cos nowego, i co najwazniejsze - kiedy.
GaScAn
i dobrze ze sie rozpadł audioslave, to był shit, słuchałem jedynie dla kozackich solówek morello
Kroolik
W cuda nie wierzę, RATM było i raczej nie będzie. To, że rozpadł się Audioslave nic nie znaczy. Zack rozmienił się na drobne i tylko gościnnie się tu i ówdzie udzielał, a reszta spokojnie znajdzie sobie zajęcie. I obym się mylił icon_twisted.gif
MasterShake
ale moze delarochaniemajuz$$$$$ i wezmie chlopakow na litosc coby sie zeszli na stale ;]
Obsolete
Pytanie, czy sprostaja dosc duzym wymaganiom, jakie sie przed nimi pojawia, jak juz zdecyduja sie nagrac nowy album;] A mysle, ze sie zdecyduja, skoro non stop pojawiaja sie nowe daty koncertow, to znaczy, ze wciaz dobrze im sie ze soba gra i decyzja o longplayu to kwestia czasu.
Zen
No mieli jeden fajny kawałek, ten z Tony Hołka
koval
CYTAT(Zen @ 7 07 2007, 21:06) *

Guerilla Radio

biggrin.gif
Serge
Mnie jeśli idzie o RATM rozwala kawałek "Killing In The Name Of". W ogóle świetna kapela imho. Fajnie by było gdyby coś nagrali znów.
Royal
Nie wiem...

Core'owanie z core'owaniem... Jakby na siłę... Cholera jasna... Ku.rwa!
Morallo dobrym gitarzystą jest, niewątpliwie... Mimo wszysto styl RATM'a mi nie pasuje...
Nie przemawiają do mnie. Muzycznie nie odbiegają za bardzo od nu-metalowych średniaków. Przynajmniej ja tak to słyszę.
Stać ich na więcej gwoli ciężaru, ale jakby woleli pozostać w sferze rapowo-nowoczesnego "metalu", gdzie przekleństwa załatwiają sprawą. Zespół z potencjałem. Czekam na rozwój sytuacji... Tymczasem biegnę słuchć NILE happy.gif
Papa smile.gif
Uzny
No ja się zgadzam z Royalem smile.gif

Ten RATM to wyłącznie średniak... Ich kawałek w najnowszym GTA itak stanowi dla mnie drgawkowe przedłużanie grywalności (nic szczególnego smile.gif). Zupełnie nie wiem, dlaczego upierają się dawać ich muzykę do gier... huh.gif
Kroolik
CYTAT(Zen @ 7 07 2007, 21:06) *

excl.gif LOL
CYTAT(Royal @ 8 07 2007, 05:14) *
Nie wiem...
Morallo dobrym gitarzystą jest, niewątpliwie... Mimo wszysto styl RATM'a mi nie pasuje...
Nie przemawiają do mnie. Ich styl nieodbiega za bardzo od nu-metalowych średniaków.
Stać ich na więcej gwoli ciężaru, ale jakby woleli pozostać w sferze rapowo-nowoczesnego "metalu", gdzie przekleństwa załatwiają sprawą.
Zespół z potencjałem. Czekam na rozwój sytuacji... Tymczasem biegnę słuchć NILE happy.gif
Papa smile.gif

czego słuchać? Nile?
"Nile (ang. nil) to amerykańska grupa muzyczna wykonująca brutal death metal. W sferze tekstów i muzyki porusza tematykę starożytnego Egiptu i Mezopotamii"
"Wybudowałem piramidę.... Zło...... Zabalsamuję sobie fafika... zło.... " icon_twisted.gif
CYTAT(Uzny @ 8 07 2007, 06:13) *
No ja się zgadzam z Royalem smile.gif
Ten RATM to wyłącznie średniak... Ich kawałek w najnowszym GTA itak stanowi dla mnie drgawkowe przedłużanie grywalności (nic szczególnego smile.gif). Zupełnie nie wiem, dlaczego upierają się dawać ich muzykę do gier... huh.gif

Jeśli wasza znajomość RATM polega tylko na OST z gier to się lepiej nie wypowiadajcie, bo sobie siarę robicie.
Dają ich muzykę do gier, bo programiści pewnie się na tym wychowali i/lub doceniają to co wniósł RATM do historii muzyki

Na aż mi się włosy zjeżyły... Byli czymś zjawiskowym, niepowtarzalnym, przed nimi nie wiem czy ktoś tak grał, a pierwsza płyta to jedna z najlepszych płyt "metaloopodobnych" w historii
klasyka, moje młodzieńcze lata to czas RATM, wszyscy to słuchali. Nie wiem ile macie lat bo jeśli z 16-20 to jeszcze zrozumiem bo wychowaliście się na MTV i serwanych tam kupach ale w innych warunkach... stos
no aż się zdenerwowałem... tak szkalować...
Royal
CYTAT(_Kroolik_ @ 10 07 2007, 11:23) *
Nie wiem...
Nie przemawiają do mnie. Ich styl nieodbiega za bardzo od nu-metalowych średniaków.
Stać ich na więcej gwoli ciężaru, ale jakby woleli pozostać w sferze rapowo-nowoczesnego "metalu", gdzie przekleństwa załatwiają sprawą. Zespół z potencjałem. Czekam na rozwój sytuacji... Tymczasem biegnę słuchć NILE happy.gif
Papa smile.gif

czego słuchać? Nile?
"Nile (ang. nil) to amerykańska grupa muzyczna wykonująca brutal death metal. W sferze tekstów i muzyki porusza tematykę starożytnego Egiptu i Mezopotamii"
"Wybudowałem piramidę.... Zło...... Zabalsamuję sobie fafika... zło.... " icon_twisted.gif

To, co biegnę robić to była wyłącznie mała dygresja, w dodatku chu.jowa... smile.gif
Możesz wytrzeć czoło i ściągnąć wargę z nosa; napisałem swoje zdanie... Finito.
I nigdzie nie palnąłem, że znam ich wyłącznie z gier wink.gif .
Kroolik
CYTAT(Royal @ 10 07 2007, 12:32) *
To, co biegnę robić to była wyłącznie mała dygresja, w dodatku chu.jowa... smile.gif
Możesz wytrzeć czoło i ściągnąć wargę z nosa; napisałem swoje zdanie... Finito.
I nigdzie nie palnąłem, że znam ich wyłącznie z gier wink.gif .

"Jeśli wasza znajomość RATM polega tylko na OST" - "Jeśli" czyli nie wiem i nie zakładam, "wasza" czyli do ogółu, no chyba że w ciąży jesteś icon_twisted.gif
Po prostu nie rozumiem takiego gadania. Tak jak kiedyś objawieniem byli... nie wiem Nirvana, Slipknot, Korn itp. tak byli nimi też RATM. To klasyka (zwłaszcza pierwszy LP) więc jeśli ktoś pisze, że ch.ujowa to albo się nie zna albo jest ignorantem albo urodził się w czasach Korna i nie istnieje dla niego okres przed-Kornowski. Zresztą zdania nie zmienię. Za pierwszy LP szacunek do końca dni. Ich lub moich.
czoła nie muszę wycierać, bo okres wojny hormonów miałem daaaawno temu
a wary na nos tylko asfalty potrafią zarzucić, a ja jakoś nadal biały jestem icon_twisted.gif
napisałem swoje zdanie... Finito. icon_twisted.gif
yasiekk
Nie przemawiają do mnie. Muzycznie nie odbiegają za bardzo od nu-metalowych średniaków. Przynajmniej ja tak to słyszę.

No chyba cie poje.balo. RATM ma swoj specyficzny styl, nie jest uber-ciezki. Zreszta, co tu duzo mowic - rapcore nie jest dla brudasow krzyczacych ZLOOOO.
Yahoosh
RATM to czysta energia, czasami się wydaje że ten koleś całe zycie będzie mieć (powiedzmy) 20 lat. RATM powinno się w tej formie zalać brązem, bo jesli kiedykolwiek zaczną wykonywać ballady to nic nie pozostanie jak doczepienie zespołowi betonowych butów i spuszczeniu w bagno Wisły.

Dobry cover Cypress Hill by. RATM " How I Could Just Kill A Man" :
http://youtube.com/watch?v=ZFfIZSh_chg

& dobry utwór z niedalekiej przeszłości - "Renegades of Funk"
http://youtube.com/watch?v=tqWP1rsAMrw

Do myślenia daje przywiązanie Morello do zespołu, As w rękawie RATM'u.
koorah
Dobra (ex) kapela: klasowy gitarzysta, charyzmatyczny wokalista, mocne teksty. Tylko z deka zbyt lewacka.
jaszczoor
http://www.lastfm.pl/event/509397

albo

http://www.lastfm.pl/event/432518

ktoś sie orientuje ile moze kosztować wejściówka na to? Pewnie nie mało ale jestem ciekaw i nie powiem, z chęcią bym sie wybrał smile.gif
koorah
Ok. 130 euro (takie sa ceny na niemieckich stronach bookerskich).
jaszczoor
130 ojro za ten festiwal tak? A za sam koncert ratm w berlinie orientujesz sie ile? Pytam sie bo ja i język niemiecki to są dwie bardzo odległe rzeczy smile.gif

co do tego festiwalu to orientuje sie ktoś do kiedy można bilety kupować? Można tam pod jakims namiocikiem przenocować? No chłopaki wy bardziej obeznani w takich festiwalach jesteście a ja nawet nie wiem zabardzo gdzie szukac info na ten temat smile.gif
Będe bardzo wdzięczny za pomoc
Zeratul
Uzny cicho... RATM akurat je najlepszym bandem jaki kiedykolwiek powstal... nie ma to jak panow ktorzy w '92 wyznaczyli nowe kierunki porownac do jakiegos nu metalowego (pipi)... _-_
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.