Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Crash
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Mikes
http://www.gametrailers.com/player/20923.html

Gameplay

Wygląda całkiem ciekawie IMO, ostatnio platformerów praktycznie nie ma, a tutaj to wczepianie się we większe potowory może być niezłe. Stylem grafiki miałem skojarzenia z Raymanem 3, sam gameplay to takie Kameo. Mam nadzieję że Crash powróci w blasku chwały. Oby.
Stachu
crash sie skonczył po odsprzedaniu licencji przez naughty dog
Coati
trailer fajny ale to juz nie bedzie to samo co kiedys... znajac zycie to bedzie kolejna platformowka na -7/10 ze smiesznymi bugami smile.gif
Konar$ky
Ta gra to bedzie tragedia dry.gif Kompletne wykastrowanie crasha. CO ONI KUR.WA Z NIM ZROBILI!!!!!!!!!!!! To tak jak z Daxtera zrobić niemowe. Kto w ogóle robi tę masakrę?? Musze wiedzieć gdzie jechać icon_chainsaw.gif

Najgorsze w jego wyglądzie jest zmieniony ryjec i te tatuaże. Najlepszy był crash na początku. Gdzie ta przepiękna zbitka pikseli nazywana twarzą?

Jak usłyszałem o nowym crashu miałem nadzieje że będzie wyglądać chociaż jak ostatni spyro (całkiem niezła gra - przeszedłem całą). Ale widze że już się go nieda uratować, szczególnie po takiej operacji żeby wyglądał odpowiednio "trendi".

Ehhhhhhhh.........
wiiboxstation
Dokładnie Crash się skończył...
A to co teraz widzimy to jakiś niemy przydupas dla dzieci strojący miny i próbujący ratować świat przed innym złym przydupasem
Takie coś tylko niszczy dobre imię Crasha:< dry.gif
Konar$ky
A teraz taka mała dygresja:

Najpierw:

Teraz:

Myślicie że taka zmiana to nic wielkiego. O panu Jacksonie też tak mówili......
Coati
Crash [R.I.P.]

roznica jest jednak duza... crash juz sie nie garbi, ubral jakies badziwne rękawiczki i wyglada jak po praniu mozgu w amerykanskim obozie w iraku...
Konar$ky
CYTAT
roznica jest jednak duza... crash juz sie nie garbi, ubral jakies badziwne rękawiczki i wyglada jak po praniu mozgu w amerykanskim obozie w iraku...

Nie zapominaj że wygląda jak po dawce jakichś sterydów..........
Coati
CYTAT(Konar$ky @ 28 06 2007, 10:29) *
CYTAT

Nie zapominaj że wygląda jak po dawce jakichś sterydów..........

i o włosach postawionych sztywno niczym [cos tu sobie wstawcie].... xD to wyglada jak zabawa typu znajdz roznice xD
Figaro
Dla wtajemniczonych - To będzie zbiór mini gierek?
Tony111
ale z was debile crash jest taki sam i zawsze będzie
Coati
CYTAT(Tony111 @ 28 06 2007, 15:51) *
ale z was debile crash jest taki sam i zawsze będzie

nie bluźnij
Linek
Co oni biednemu Crashowi zrobili! Widać, chcą zgarnąć nowych graczy, po trailerze sądząc, to takich w wieku około 11-12 lat. Dla wielu najlepszym byłoby po prostu wymodelowanie od nowa starego Crasha, czyli tego samego, jaki był np. w C3. Ciekawe jeszcze, co z gameplayem. Nie widać, żeby był jakoś mocno zmieniony, ale mogę się mylić. Ale błagaaam - zróbcie normalnego Crasha!
Sarge
IMO trochę za bardzo się czepiacie. Ja już się pogodziłem z tym, że Crash na PS2 to nie to samo, co pierwsze części, ale mimo wszystko cieszę się na to zapowiedź. Po pierwsze brakuje ostatnio jakichkolwiek platformówek choćby na przyzwoitym poziomie, a po drugie - W OGÓLE może brakować niedługo jakichkolwiek dobrych gier na Czarnulkę smile.gif . Dlatego pomimo braku zachwytu - fajnie że coś nowego się jeszcze na PS2 pojawi
Sunderland
Crash'e na PSX wymiatały i nawet te dwa pierwsze na PS2 trzymały poziom (Wrath of Cortex, Nitro Cart), ale potem zaczęłli kombinować i wyszło tego tyle, że się w samych podtytułach można pogubić.Na przykładzie Twinsanity można zobaczyć jak poniewiera się licencją.Co do trailera to od razu rzuca się w oczy nowy i dużo gorszy wygląd Crasha'a.I widzę, że z normalnym platformerem to na wstępie można się już pożegnać.Przynajmniej muzyka robi pozytywne wrażenie, bo te debilne dźwięki w Twinsanity to była jakaś porażka.To co mi się spodobało to wygląd lokacji.Są naprawdę ładne, kolorowe i zakręcone i wydają się być dość rozległe.Aż bym se je poexplorował.

Ponoć ten Crash ma pojawić się na wszystkie platformy tylko nie na PS3.Ktoś focha strzelił czy jak?
Figaro
Pewnie developerzy są za słabi na architekturę PS3 o_O.

Ponawiam pytanie... Czy to będzie zbiór mini gierek, czy nadal nic nie wiadomo? W googlach zero informacji...
Berion
CYTAT(Coati @ 28 06 2007, 12:37) *
[...] to wyglada jak zabawa typu znajdz roznice xD

... i nie jest już czerwony, a obleśnie pomarańczowy ;]

Jak to kiedyś napisał Hiv, "Crashowi obcięli jaja" (a może o Spyro? w każdym razie pasuje i w tym przypadku). Jak Crash Bandicoot i Spyro The smok ;] to TYLKO na PSXa.
Coati
ta gra to tragedia... grafika z psx'a, tandetne patenty, crashowi do reszty amputowali mozg [widoczne juz w pierwszym filmiku], jego odzywki to cos w stylu"jay?!", 'łooo!', 'łuuuj' itp... do tego dochodzi tragiczny design postaci, przeciwnikow... wszystkiego.... ta gra moze sie spodobac tylko ludzikom z 5+ na karku[o wiek mi chodzi biggrin.gif].

no i do (pipi) gdzie jest "kręciołek"?! jest tylko cios przypominajacy atak naje.banego spawacza [crash serio sie zatacza]... gezz minusow jest sporo, a plusow? moze 1 patent z 'dosiadaniem' przeciwnikow... żenada.
Sunderland
Nie no nie ma kręcioła? W sumie mam wrażenie, że Crash'a upchnęłli do tej gry na siłę.No bo czy nie można było wsadzić tu zupełnie innego bohatera?
Colio
CYTAT(Sunderland @ 5 10 2007, 08:01) *
W sumie mam wrażenie, że Crash'a upchnęłli do tej gry na siłę.No bo czy nie można było wsadzić tu zupełnie innego bohatera?

Nie można było, gra jedzie w całości na tej licencji z tego co widzę (gameplay i wsio zdeka siada, developer ma do zaoferowania jedynie postać głównego bohatera) - bez Crasha tytuł by się w ogóle nie sprzedał.
Burgund
obejrzałem trailer i jestem w szoku...
Toż to jakaś ciota a nie Crash...
Pusty, idiotyczny uśmiech, jakieś tatuaże...
Żenada.

Crash zawsze miał taką ostrą, zawadiacką minę. Uśmiech na gębie crasha pojawiał się tylko wtedy, gdy skakał na brzuch w celu rozbicia zbrojonych skrzynek. Kretyńskim zachowaniem rozśmieszał każdego. Jego taniec na ukończenie poziomu to klasyk. W tej nowej grze nawet to zepsuli. Naughty dog nie bało się tych ruchów. Może nowy developer uznał je za dwuznaczne i wyciął w obawie przed cenzurą? No i gdzie do cholery są skrzynki i jabłka?
Przecież Crash to była gra właśnie o napierdzielaniu w skrzynki i zbieraniu jabłek.
Teraz to nawet Fake Crash jest fajniejszy niż nowy Crasz sad.gif
Plugawy
CYTAT(Burgund @ 5 10 2007, 10:26) *
obejrzałem trailer i jestem w szoku...
Toż to jakaś ciota a nie Crash...
Pusty, idiotyczny uśmiech, jakieś tatuaże...
Żenada.

Crash zawsze miał taką ostrą, zawadiacką minę. Uśmiech na gębie crasha pojawiał się tylko wtedy, gdy skakał na brzuch w celu rozbicia zbrojonych skrzynek. Kretyńskim zachowaniem rozśmieszał każdego. Jego taniec na ukończenie poziomu to klasyk. W tej nowej grze nawet to zepsuli. Naughty dog nie bało się tych ruchów. Może nowy developer uznał je za dwuznaczne i wyciął w obawie przed cenzurą? No i gdzie do cholery są skrzynki i jabłka?
Przecież Crash to była gra właśnie o napierdzielaniu w skrzynki i zbieraniu jabłek.
Teraz to nawet Fake Crash jest fajniejszy niż nowy Crasz sad.gif

dokładnie, klimat poszedł gdzieś sie (pipi) a Crash stał sie bardziej mainstreamowy ;D Wydaje jakieś odgłosy jakby ktoś go szturał od tyłu, dzizas... Stał sie po prostu jedna z wielu przeciętnych platformówek...
Coati
taaa a najlepsze bylo jak crash zareagowal na porwanie coco i "tej maski"... bylo to swoiste "ojej..." + mina kolesia ktoremu skonczylo sie tanie wino w butelce.

az chce sie plakac...
bamas
jest co-op. pierwsze wrazenie calkiem dobre, nie jest to jak czy sly ale pograc mozna.
Zolek
Panowie i Panie, może nie jest to Crash którego wszyscy pokochali, ale ja mam zamiar najpierw pograć zanim zacznę się czepiać na poważnie... na razie oprócz zmiany klimatu strasznie nie spodobała mi się animacja naszego milusińskiego półdebila (bo tak teraz wygląda), przecież w animacji tańca, wystarczyło by by Crash chociaż źrenice zwrócił w stronę kamery i już by był jakiś taki bardziej "swój" a tak to plastik.. i tyle...
Ale zagrać zagram smile.gif
Dante
Ta gra niema wiele wspólnego z oryginalnymi crashami i stara się być bardziej nowoczesną grą (jest nawet cos a la hover board zrobione z aku aku) ale jeżeli się przymknie na to oczy to tytuł jest całkiem miodny i można w niego spokojnie pograc.
Re
To jeszcze nic, ale Spyro : eternal night to jest dopiera dobijanie leżącego. Genialne klimaty z spyro 2,3 w wielkimi planszami, free runningiem i ciepłą nie skrępowaną zabawą gdzieś odeszły. A przecież pamietam jak dziś, żeby mieć 100% trzeba było nieźle kommbinować ze skakaniem po platformach. A tutaj ehhhhhhhh. Zmiana klimatu oznacza śmierć osobnika do niego nie przyzwyczajonego smile.gif

ale jakby ktoś miał jeszcze wątpliwości to tu jest gameplay z Crasha.

http://youtube.com/watch?v=5QSaJbUrfOs

Jak to widzicie, bo ja wogóle nie lubie takich klimatów. Gdzie słoneczko, plaża, woda, zima palemki, tajemnicze jaskinie etc. etc biggrin.gif
Tiglatpilesar
Crasha i Spyro już nie ma, po erze na PSX powstała za to masa produktów crasho- i spyropodobnych...
To trochę niesprawiedliwe, że maskotki PSX skończyły jak jakieś szmaty w podrzędnych platformówkach.
Twórcy wyrzucili ich jak brudne skarpety zamieniając na nowszy model. Mam nadzieję, ze Jaka i Ratcheta nie spotka ten sam los.
Co do samej gry... oglądałem ten filmiki na youtube i to nie przypominało Crasha. Inne ruchy, Crash mówi, wygląda jak upośledzony... ND zdradziło Crasha, pozwolili zrobić z niego multiplatformową prostytutkę.
Burgund
Jestem świeżo po ukończeniu pierwszego poziomu. Wiem, że na 90% ine będę grał dalej (chyba, że na prawdę zabraknie w co grać). Z Crasha nic nie zostało - to wiadomo. Biega jakby chciał do kibla, bije jakby był ciotą... Ktoś wspomniał, że świder jest. Tak, jest ale jaki? Crash kręci się z przędkością 1km/h, w dodatku tylko po wyskoku. Są jeszcze inne postaci. Jakaś dziewczynka w huście (domniemam, że to Coco), jakiś duży, napakowany lis (co on tu ku.wa robi? Kto to jest? ), który sypie średnio śmiesznymi żartami. Aku-aku wygląda teraz jak twarz goryla. Totalna porażka.

Dodatkowo grafika. Niby stały framerate, ale już przy pierwszym wodospadzie gra zaliczyła poważny drop animacji. Nie, żeby było w tym momęcie coś mega odpicowanego, po prostu ot tak czasem gra zarywa. Design pierwszego levelu uważam za kompletnie nietrafiony. Z tego co pamiętam to Crash miał chatę przy dżungli. A tutaj? Jakiś lasek, w którym jest jakoś pustawo, z wielkimi grzybami. Na prawdę! Idę sobie a tu ku.wa grzyb! I to nie byle jaki. Grzyb ogromny jak samochód! Co to? Las smerfów czy jak? Gdzie dżungla?
Przyznam, że w paru momentach miejscówka wygląda nawet nawet, ale przez większośc jest tak jakoś pusto. Aż prosi się o wpakowanie ze stu skrzynek. Tak jednak nie ma. Pusto. Jeno pojawiają się jacyś przeciwnicy czasem co ich trzeba nastukać (też nie trafieni, jakieś koto-profesorki).

Patent z przejmowaniem kontroli nad cowiększymi przeciwnikami jest może i ciekawy, ale niestety, nic nowego. Pamiętam, że jeszcze na NES'ie w grze "Little Nemo" było juz coś takiego. W dodatku przejmowanie zdolności było kluczowe do ukończenia poziomu. Tutaj przydaje się tylko do rozbicia większej ściany.

Nowy Crash nadaje się tylko dla pięcioletniego dziecka, którego nie boli zmarnowanie licencji.
Ot jak przyjedzie mały kuzynek to mu włączę Crasha aby się zajął sobą i mi nie zawracał głowy.
Do niczego więcej gra ta się nie nadaje.
Coati
heh tez odpuscilem po 1lvl smile.gif i wlaczylem Crasha2 na psp [emulacja] zeby odreagowac hyh.gif

to co zaserwowali nam tworcy to czysta kpina z maskotki PSX'a.... zapomnijmy o tej grze... zamknijmy temat xD
Paulek L
Nie można nowego Crasha porównywać do PSXowego pierwowzoru. Najpierw są Crashe z PSXa, potem długo długo nic, a potem wszystkie inne badziewia, podpisane marką "Crash" wydane po to, by były mainstreamowymi produkcjami. Co oni mu zrobili przecież blink.gif Niedługo Crash będzie pewnie mordował z bazooki terrorystów w Iraku laugh.gif
Tiglatpilesar
W sumie to Crash już strzelał z Bazooki wink.gif Co do samej gry... dlaczego nie dadzą Crashowi odejść w spokoju. już całkowicie zniszczyli wizerunek biednego Bandicoota...
XM16E1
Dla mnie Crash odszedł z erą PSX'a i nie zamieniam psuć sobie zdania na jego temat tymi żenującymi próbami zarobienia kasy starwars.gif A niech mi tylko trafi licencja Jacka i Dextera to jakiegoś trzecio-ligowego producenta ....
Coati
uff naszczescie nie jestem zwiazany emocjonalnie z zadna seria platformowek na ps2 smile.gif te wszystkie Jak'i, ratchety i sly'e do mnie nie przemawiaja smile.gif
HateRox
Nie chce nic mowic, ale "kreciolek" jest tylko trzeba go "zdobyc" ;]
Do calosci dochodzi upgrade ataku. A ze spowolnieniem przy wodospadahc sie nie spotaklem, widac mam lepsza karte graf w swoim PS2 tongue.gif
neospiderman
Dziś pograłem trochę [w ver. na psp] i w zasadzie gra jest całkiem fajna. Gra się bezstresowo nie jest co prawda zbyt wymagająca ani rozbudowana. Ale jak dla mnie spełnia swoją rolę - wciąga, przysiadłem na moment żeby przejść 1 poziom i nagle spostrzegłem się że mam na liczniku ponad 40% gry.
Nie mam do tej gry większych zastrzeżeń, może dlatego że nie stawiałem sobie wobec niej żadnych wymagań i podszedłem do gry od tak sobie z biegu.
No ale nie da się ukryć Crash w tej części sprawi wrażenie "lekko" opóźnionego w rozwoju -_- .
Tom19
Ja tu wyraże inną opinie w pozytywnym tego słowa znaczeniu,bo widze że większość z was wrzuca tu tongue.gif Otóż przeszedłem 30% gry i co moge stwierdzić....fakt Crash inaczej wygląda ,zachowuje sie jak kalika...lecz to było celowe posunięcie twórców.Mi bardzo spodobała się ta postać i jego ruchy...no oprócz biegania (jakby kupe zrobił w majty),uśmiech mi sie pojawił na twarzy jak zobaczyłem jak przebiera paluszkami na posuwając sie na krawędzi,albo podczas jazdy na desce gdy walnął w mur i (pipi) na glebe smile.gif:)Gameplay jest przyjemny.....dobrze zrównoważyli sekcje zręcznościowe ,a walki.Same wielkie potwory i ich przejmowanie/kontrolowanie jest też kozackie,jak także używanie ich mocy....Sam Crash ma tzw.upgready ....może klasycznie robić kołowrotek ,gdzie gdy bedziesz za długo to robił-zakręci mu sie w łepetynie,breakdance umie zatańczyć,pojeździć na desce i tyle odkryłem tongue.gif Ale jedni psioczą o wygląd Crasha-fakt tatuaże no nie wiem po co?? Bieg też taki sobie...jego mowa-majaczenie...Śmieszne,ale jeżeli Coco umie gadać to dlaczego tego Crash nie umie ??? hehe Poza tym występują tu stare wygi....Cortex,Maska dobra i zła,Tiger,pomocnik Cortexa...hehe dziękuje za złą kawe ,a później znów jak dostaje w łepecyne nią smile.gif
Co mnie tu jeszcze użekło to design lokacji i ich zróźnicowanie...No tego sie nie spodziewałem ...otwarte ,wielkie przestrzenie..piękne jaskinie z oświetleniem na tip-top ,wodospady,platforma trzymana rękoma przez gigantyczny posąg...Na myśl przeszło mi wtedy ...God of War smile.gif Poza tym
mini-misje,stroje do odblokowania dla Crasha ,arty ,rysunki każdej z plansz do odnalezienia....Gicior
To nie jest Crash Bandicoot 3 ani ,2,1.....jest inny...Obecnie jest moda na zmienianie charakteru rozgrywki...jak np:Splinter Cell 1,2,3,4 na Conviction lub przykład Need for speeda,Call of Duty.
To nie jest tak wciągajacy Crash jak trzecia część na Sonke one,ale nie nudzi i nie jest taka monotonna...Tyle....a teraz przechodze i mam nadzieje ,że dotrwam do końca.
Jasiu
zgadzam sie w 100% z moim przedmowcą, i dorzuce pare zdan od siebie
era ps2 powoli dobiega konca wiec nie ma sie co dziwic ze gry juz nie sa tak dobre jakbysmy chcieli, ale pomyslcie jakby zamiast COTT wyszedl zwykly crash, dokladnie taki sam jak powiedzmy crash2 tylko zmienione lokacje, byly by odrazy jęki ze gra jest odtworcza, nic nowego etc. tworcy nie chcieli tego zrobic wymyslili takie innowacje jakie mamy, i no coz nie trafili niektorym w gusta, ale ja uwazam ze tzreba sie cieszyc ze w ogole ktos cos proboje zrobic zamiast bezmyslnie wydawac stara gre z kosmetycznymi zmianiami
Tiglatpilesar
To ja się jeszcze podoczepiam. Co oni zrobili z Tiny Tiger?! Przecież to nie był żaden tygrys... Tiny miał wcześniej dizajn psa/wilka, był zmutowanym wilkiem/TYGRYSEM workowatym. Oni zrobili z niego tygrysa, pasuje jak pięść do nosa do innych bossów z Crasha, wszyscy to zwierzątka z okolic Australii...
Tom19
W recce Traczyka ,który ocenił gre na 7- ....napisane jest ,że naprawde dobra połowa gry ...do której sie własnie zbliżam i zobaczymy czy to prawda smile.gif) ale i tak ta gra zasługuje na najwyżej 7+ ...Z jednej strony mam już ok.40% i minimalnie czuć już monotonność....Czas pokaże.Gre albo ocenia sie na początku (gnioty/hity)...albo jak sie przejdzie całą ...Ocenie tą gre po 80% dopiero....Narazie to dla mnie czyste 7...dobra gra
Marlon_78
CYTAT(Sunderland @ 5 10 2007, 07:01) *
Nie no nie ma kręcioła? W sumie mam wrażenie, że Crash'a upchnęłli do tej gry na siłę.No bo czy nie można było wsadzić tu zupełnie innego bohatera?

Witam wszystkich. :-)
Dementuje ze Crash nie ma kreciola :-) Otoz ma :-)
Gram w nia od wczoraj :-)
Darude
Ogólnie gierka całkiem fajna .Co by tu nie narzekać warto zagrać w mojej opinii, wciąga.
montana
ja sie musze przyznac szczerze ze w zadnego crasha jak dotad na serio nie gralem , cos bylo na PSone ale to sie nie liczy . az do tego moentu , dorwalem Crash of the titans. Bardzo mi sie spodobal , zwlaszca te akrobacje przy przechodzeniu na inna postac czy delikatna parodia God of war , narazie jest super - mam 29%
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.