sentinel
27 06 2007, 00:27
beta h3 przetestowana, emocje nieco opadły (?), ciekaw jestem więc waszej opinii na temat zmian i różnic pomiędzy rozgrywką sieciową (i wszystkim co się z nią wiąże) w h2 a tym co pokazała beta h3; do tego niezobowiązująca ankieta, która pomoże odpowiedzieć na pytanie, czy beta h3 przekonała do siebie choć część polskiej halo-sceny. po co? ano z okazji narodzin w psx extreme nowego, tematycznego działu, który ma szansę być w sporej części poświęcony właśnie uniwersum halo - liczę więc na odzew, który utwierdzi grupę trzymającą władzę w przekonaniu, iż podjęto słuszną decyzję. :-)
ps: najciekawsze wypowiedzi (nie muszą być specjalnie długie) trafią oczywiście do pisma. opinie zbierane będą do poniedziałku/wtorku.
ważne:
do ankiety liczyć będą się wyłącznie głosy z komentarzami, dlatego proszę w wypowiedziach wyraźnie zaznaczyć odpowiedź (choćby zwyczajnie dopisując "h2" / "h3" na końcu).
_Bobek_
27 06 2007, 07:24
Oczywiście, że HALO 3.
Po zagraniu kilkadziesiąt meczów w betke musze powiedzieć, że bungie sie postarało, choć nie do końca jak tego oczekiwałem, ale na pewno jest dużo lepsze niż H2. Dlaczego? Otóż, dla mnie najważniejszym motywem, jest to, że twórcy zmniejszyli auto-aim, który w "dwójce" był ogromny, bardzo dużym plusem są także nowe bronie (laser IMO jedna z moich ulubionych broni), a także te "dopracowane" starsze bronie, przykładem może być snajpa, która wg mnie jest najlepsza z wszystkich części.
Czekam z niecerpliwością na pełną wersję H3, licze, że bungie nas jeszcze czymś zaskoczy . ;]
Goldi69-PL-
27 06 2007, 07:46
ciezko sie wypowiedziec po 3 mapach, zwlaszcza ze seria Halo ma to do siebie ze jest 4-5 grywalnych map w danej czesci a reszta wrecz przeciwnie wogole niegrywalna (wrzucona na sile), boje sie zeby tym nie zniechecili mnie od tego tytulu, bo jak znowu co chwile bedzie balasowate tryby losowalo (jakies VIPy, czaszki na mapach typu tej zimowej z Bety) to szybko sie zniechece.
Co czułem gdy grałem w Halo3 Beta? Ambiwalentne uczucia. Z jednej strony delektowałem się zmniejszeniem auto-aimu, obecnością broni które wymagają "skilla", ucieszyły mnie też nowe wynalazki Bungie takie jak Gravity Lift (czy jak to się nazywa;)) i Bubble shield, które dawały dużo radochy i umożliwiały nowe zagrania. Z drugiej strony znienawidziłem "trójeczkę" za idiotyczne tryby jak VIP czy Territories, które nie mają w nic wspólnego z dobrą rozwałką w grze multiplayer. Nie jest to dla mnie aż tak mocna wada, bo w końcu w pełnej wersji dojdzie możliwość grania customów, w których samemu się wybiera tryb i mapę. Także Halo3 może nie jest jakimś stuprocentowym powrotem do korzeni dla mnie, ale jest milowym krokiem w naprawianiu tego co Halo2 straciło przez zmiany... I przewiduje, że płyta z Halo3 będzie tą, która w moim XO będzie "kręciła się" najczęściej;) a co do Halo2, to niech zdycha, ja płakać nie będe... nawet Vista i Halo2 pc tej grze już nie pomoże;)
Halo 3 beta bije na łeb pod każdym względem H2 , auto aim taki jak powinien być laser to kozacka nowa broń , Snajpera nie dość że wygląda świetnie to jeszcze wydaje z siebie konkretne od głosy i tak jak Bobek napisał prowadzi się ją najlepiej jak tylko można było to zrobić!! Każda bronią można coś z działać ,grafika cacy i może być jeszcze lepiej czekam na resztę map i na całą wersje tej gry beta mnie w 100% przekonała do zakupu tej gry H A L O 3 !!! za rządzi zabawa z "powtórkami" no i ta customizacja MC!!!
Odnośnie ankiety wybrałbym oczywiście bete H3 , ze względu na mniejszego auto-aima oraz normalne respy
( bo w h2 są okropne) . Wadą bety jest tylko jedna grywalna mapa ( high ground)
-resztę o kant d.upy rozbić . Oceniając tryby powiedziałbym że najlepszym trybem w każdej części Halo jest TS - reszta jest tylko dodatkiem , odstępstwem od podstawowego trybu rozgrywki mającym na celu zróznicowanie gry.
IMO wszystkie vipy sripy , odbole babole , riwer stagi , kingofdehile słabo różnicują tryb rozgrywki - wręcz przeciwnie pogarszają .
W halo 3 becie powoduje u mnie mdłości bubble shield - na co to , po kiego ch***? x_X
Rzeczywiście to jakiś Bubel
BTW: kto zaznaczył w ankiecie H2 ? ????

przyznać się ; P
Szkoda tylko że nie ma możliwości wyboru H1 ; ]
Bukkake Na Resach^Zielony
29 06 2007, 13:04
H1>H3>>H2
No cóż... powrotu do oldschoolowej, pierwszej części nie ma i nie będzie. Zmiany prowadzą do wyważenia (na powrót) zachwianej w H2 równowagi skilla jednostki i teamplay'u. Mam cichą nadzieję, że Bungie poprawi kompletnie s(pipi)e: camo, oddballa (jeden cios zabija? wtf?!). Zawiódł mnie także pistol - liczyłem na to, że dadzą nam wybrać między nim a battle rifle, niestety wygląda na to, że będzie jeszcze bardziej nieprzydatny niż w H2. Jego czas minął bezpowrotnie, więc zostawcie ten relikt w spokoju!
oceny za multiplayer:
H1: 10/10
H2: 6/10
H3Beta_i_to_co_z_niej_wynika: 8+/10
Mialem okazje troszke pograc w H3 i uwazam ze H3>H2 ale mimo to spodziewalem sie czegos innego. A czego? Po prostu wiekszego powrotu do korzeni, prostoty gry. Ale gry sa robione dla mas wiec taka masa po(pipi)ek znajdzie sie w grze. Jednych to bawi drugich wkur.... a ja wole jezdzic drogami bez dziur z duza iloscia zakretow. Pewnie dla tego do dzis gram w H1 i Q3. PEACE
Wypowiem sie jako osoba, ktora ogladala wszystkie materialy prasowe, widziała filmiki z obu gier... Wiec tak: z opinii osob z ktorymi rozmawialem a było ich sporo wynika, ze h3 poszlo w dobrym kierunku i zyskalo na wartosci dzieki takim fixom jak m.in.: unicestwienie autoaimu z h2 itd (ale o tum bylo wyzej wspomniane przez kolegów). Podoba mi sie kustomizacja MC i inne ficzery

..poza tym chcac niechcac to i tak bedzie top gra na live wiec wybor jest oczywisty:)
Podsumowując: H1>H3>H2
Pozdro 500
Moim zdaniem Halo 3 poszlo w dobrym kierunku. Nowa odslona masakruje gameplay'em i grafika. Nie ma zadnych watpliwosci, ze H3 >>> H2.
Wojtass
29 06 2007, 17:33
nie grałem w H3 dużo ale moje odczucia są jak najbardziej pozytywne
Na początku, przy pierwszych 2-3 grach, strasznie mi sie nie podobało. Grało mi sie dość dziwnie. Dopiero po lekkim oswojeniu się z "nowymi zasadami" i bajerami poczułem to magiczne "coś"

. Headshot ze snipy (nawet taki pospolity, nie nadający sie na montage, normalny head z gatunku "on se tylko biegł") dawał tą wspaniałą satysfakcje której na próżno szukać w Halo 2. Strzelanie z rifles (BR i Car) wreszcie jest takie jak powinno być. Jak grałem czułem sie trochę jak w H1, może to z wyniku nie wyspania albo zbyt silnej sugestii innych, ale co tam, ta gra zarządzi
głos oczywiście na H3 beta
Mam zdanie ja wiekszosc graczy H1>H3>>H2.. Bedzie dobra gra, ludzie z poza sceny halo, ktorym zdarzylo sie zagrac w bete h3 gadaja bzdury ze dziwna gra, glupi gameplay itp. i kupia ja tylko dla "wypasionego singla" ... po "ceesowsku" zal.pl
halo 3 jest zdecydowanie duzo lepsze od h2 bo przecież ciężko zrobic gorszą gre multi ?

no może pdz by h2 wyruchał w wyścigu o tytuł najgorszego multi ever

a tak poważnie to halo 3 może stac sie gra lepszą od h1... pisanie postów w stylu H1 > H2 >>>>>>>>>>>>>>>>>> h2 jest w tym momencie bynajmniej dla mnie śmieszne... w h3 graliście po kilka meczy wiec co tak naprawdę wiecie o tej grze ?

jeżeli chodzi o halo 3 to w tym momencie mogę do plusów zaliczyc zmniejszenie auto aima, super wyważona snipa (najlepsza w calej serii jak już to bop pisal

, laser - kozacka broń która ma chyba byc alternatywą dla rury, dodanie 'przenośnej windy', bańki w której kule nam nie straszne i inne zabawki wyrzucane przez naciśnięcie 'x' dają dużo radochy

, system veta na xbl to świetne rozwiązanie dzięki któremu będziemy mogli np. pominąc fascynujące podkładanie bomb i wynoszenie flag na Valhalli
minusy dla mnie to zmienianie wyglądu czifa (porażka imo), ponoc będzie mozna grac elitem (znowu porazka xD), widok tpp podczas uzywania niektórych broni... jaki mi sie cos przypomni to dopisze
sentinel
18 07 2007, 15:53
dzięki za opinie. większość widzę ma podobne zdanie, czyli sam też nie zwariowałem ;-). niestety start działu fps (no i się wygadałem...) z przyczyn technicznych został przesunięty na kolejny numer (e3, itp.), więc jeżeli ktoś chce coś jeszcze dodać...
Zdecydowanie Halo 3.
Gra jest ciekawsza, szybsza, bronie bardziej wyważone. Rzecz ważna albowiem całkowicie nieistniejąca w dotychczasowych częściach.
Ponadto wszystkie przedstawione mapy są grywalne, nie odrzucają.
Po pierwszych paru minutach HALO 3 nie zrobiło na mnie większego wrażenia, ale wystarczyło rozegrać 3 mecze, by stwierdzić, ze sie od tej gry nie oderwę. Gamplay po całkowitym liftingu, odstawia ten z HALO 2 o parę mil. Gra się świetnie i liczę, że split screen (tak maksymalnie zwalony w H2) będzie równie dobry.
Chciałbym znowu usiąść z kumplami i czerpać ze splita tyle przyjemności, ile czerpaliśmy za czasów pierwszej odsłony !
Mefisto
31 07 2007, 14:07
Krótko -> H3b . Raczej nie muszę dodawać dlaczego , bo raczej wszyscy na arenie znają moją opinię o h2

pzdr
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.