Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Hitman: The Triple Hit Pack (palowskie trilogy)
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
icaros7
Wlasnie dostalem swoja kopie Hitman: The Triple Hit Pack (zamowiona w sklepie psx extreme) i opadla mi szczeka, jaka to jest bieda.

Jak zwykle - skoro mieszkam w Europie, to rownie dobrze moga mi napluc do pudelka. To co dostalem, to pudeleczko, jedna zbiorcza instrukcja (nowa gra a instrukcja zagieta w jednym miejscu,taaa) i 3 plytki na sobie. 3 plytki na jednym zaczepie!

Tak to wyglada w USA: http://blog.wired.com/games/2007/06/hitman-trilogy-.html

Oczywiscie u nas musi wyjsc bieda, bo przeciez wydanie PAL nie moze byc ladne, tylko bieda i oszczednosc.

sad.gif

dziekuje Eidos za takie ... nieporozumienie.
KOMODO
No niestety, "speszjal ediszyny" u nasz reguly tak wlasnie wygladaja (nedznie znaczny), ale za stowke to i tak niezly interes. Jestem troche w szoku ze wsadzili 3 plyty na 1 trzpien. Jak oni to zrobili? O_o
banny
A ja to miałem zamawiać ...
Dzięki za informacje ;]
icaros7

Porownajcie to sobie do wersji z USA:
http://blog.wired.com/games/2007/06/hitman-trilogy-.html

Zenujace.
Linek
I jeszcze w PALu nie ma dodatkowej płytki z filmikami i screenami z Kane & Lynch. No jaka bieda, oni myślą, że w Europie nie ma kolekcjonerów? Prawda jest taka, że byłoby bardzo wielu, ale jest to trudne, bo większość "fajnych" edycji musieliby ściągać gdzieś z USA, albo Jap.
icaros7
CYTAT(Linek @ 28 06 2007, 14:13) *
I jeszcze w PALu nie ma dodatkowej płytki z filmikami i screenami z Kane & Lynch. No jaka bieda, oni myślą, że w Europie nie ma kolekcjonerów? Prawda jest taka, że byłoby bardzo wielu, ale jest to trudne, bo większość "fajnych" edycji musieliby ściągać gdzieś z USA, albo Jap.

Plytke mozna jeszcze przezyc hehe.

Przejrzalem swoja polke z grami na pc. Doom3 - 3 plytki, dwie po lewej stronie, jedna po prawej (kazda ma swoj trzpien, plytki sa wzgledem siebie wypoziomowane). Call of Cthulhu: Mrocze Zakatki Swiata (polska wersja, smiesznie niska cena) - 2 plytki kazda swoj trzpien. Da sie? da sie, ale najwidoczniej Eidos ma gdzies europejskich graczy. Przypomina mnie to smieszne wydana swego czasu przez CD-Projekt Fallout Tactics, gdzie bylo kilka plytek - jedna na trzpieniu, a reszta w koszulkach (ale to byly inne czasy i polska wersja).

No coz... jak to dobrze miec oryginalna, nieprzerobiona konsole.
are91
3 płyty na jednym uchwycie to faktycznie przesada, ale pudełka na 3 dvd obecne chociażby w MGS3: S i PoP: Trilogy też nie są zbyt dobre. A jak jeszcze porównać to do wydania PC (PoP) to żenada.

Aczkolwiek sama inicjatywa wydawania trylogii to dobra rzecz, szkoda tylko że taki Silent Hill: Collection jest cholernie trudny do zdobycia, a na starcie kosztował 179 zł, a nie 120zł (czemu Silent Hille są takie trrudno dostępne i stosunkowo drogie?!)
White
CYTAT
3 płyty na jednym uchwycie to faktycznie przesada, ale pudełka na 3 dvd obecne chociażby w MGS3: S i PoP: Trilogy też nie są zbyt dobre.

Ale tam te płyty są przynajmniej wypoziomowane- każda ma swoje miejsce, a tutaj, z tego co widzę, to jakby położyć płyty jedna na drugą. Weak.

No szkoda, też sobie ostrzyłem ząbki na tą kompilację.
banny
ja tego nei rozumiem, żal im było dokupić 2 pudełka dvd i podrukowac obrazki ? ;|
Nawet jakby mieli skubnąc o te dodatkowe 10-20 zł.
KOMODO
Hehe, jescze zycia nie znacie. Polecam zakupic na dvd "szesciopak" Godzilli. Dystrybutorzy dokonali niemozliwego - wepchneli 6 (szesc!) plyt do jednego pudelka:D.
icaros7
CYTAT(KOMODO @ 28 06 2007, 20:37) *
Hehe, jescze zycia nie znacie. Polecam zakupic na dvd "szesciopak" Godzilli. Dystrybutorzy dokonali niemozliwego - wepchneli 6 (szesc!) plyt do jednego pudelka:D.

blink.gif blink.gif blink.gif

jak?

CYTAT(Linek @ 28 06 2007, 14:13) *

Na gamefaqs narzekaja na te bonusowa plytke. Oto co znajdziemy na dodatkowej plytce o Kane & Lynch - 2 trailery i 6 screenshotow.
Bieda? Malo powiedziane icon_wink.gif

Wg reklam plytka miala byc ""packed with videos, screenshots, and artwork." No coz Eidos leci w kulki po calosci. Nie ma to jak swietny pomysl na reklame.
KOMODO
No co - polak potrafi. Po dwie na kazdej sciance i dwie na bonusowej "sciance" posrodku. Wiecie o co chodzi, na czyms takim jak byla np bonusowa plyta do FFX. Ale nie mozna narzekac - caly pack kosztuje ok 50 zl, wiec sa to smieszne pieniadze i prawdziwy rarytas dla fana Godzilli, albowiem filmy z owym stworem do niedawna na polskim rynku na dvd zwyczajnie nie istnialy.
wiki1993
Ejj, chyba trochę przesadzacie. W końcu najważniejsze są gry, dopiero potem pudełko i instrukcja. Chociaż, gdyby spojrzeć na to z drugiej strony, przy takich wydaniach ważne są opakowania.
banny
Wiki pomysl sobie co by sie stało z płytami gdyby podczas podrózy wypadły.
Opakowanie też sie liczy closedeyes.gif
KOMODO
CYTAT(banny @ 28 06 2007, 20:57) *
Wiki pomysl sobie co by sie stało z płytami gdyby podczas podrózy wypadły.
Opakowanie też sie liczy closedeyes.gif

Nic by sie nie stalo. O ile zauwazyles pudelka do gier na PS2 nie sa w stanie uszkodzic plyty. Nie zdawalem sobie z tego sprawy do czasu gdy zamowilem gre, bodajze JAK3. Przychodzi paczka - plyta lata wenwatrz. "O nie" - mysle. Otwieram predko, patrze na plyte - miliard rys. Rozpacz. Ale przecieram plyte rekawem - rysy schodza. Plyta czysta jak laza. To byly jedynie "smugi". Zauwaz ze miejsce na memorke, jak i wszelkie alementy trzpienia sa zaokraglone. Dzieki temu plyta sie w zaden sposob nie moze uszkodzic. Patent przedni.
banny
hmm no ja pamiętam, że jedna płyta własnie mi wypadła i nie miałem tyle szczescia co Ty wink.gif
aux
No cóż, istotnie bieda straszna. Pamiętam jaka złość mnie ogarnęła jak rok temu zakupiłem MGS3 Subsistence. Pudełko połamane, latające płytki, lipa totalna. Szkoda że tak nas traktują. Żeby jednak nie było tak smutno. Polska gra komputerowa Wiedźmin ma najbardziej wypasione wydanie kolekcjonerskie i zazdroszczą nam tego na GameSpocie smile.gif I żeby dranie nie dostali takiego, żeby dostali latające płytki w marnym plastiku! tongue.gif

http://www.gamespot.com/pc/rpg/thewitcher/...&pid=915112
KOMODO
CYTAT(banny @ 28 06 2007, 21:30) *
hmm no ja pamiętam, że jedna płyta własnie mi wypadła i nie miałem tyle szczescia co Ty wink.gif

A o co ona mogla sie porysac? Znajdz mi jedna "ostra", scieta pod katem 90 stopni krawedz w pudelku do gry na PS2.
banny
Teraz za bardzo nie mam czasu na rozkime wiekszą, to bylo dosyć dawno ale pamietam ,ze nei byłem zadowolony.
Zamawiałem z allegro, 'nowke w folli' chytry_.gif
White
CYTAT
A o co ona mogla sie porysac? Znajdz mi jedna "ostra", scieta pod katem 90 stopni krawedz w pudelku do gry na PS2.

Może się porysować, może- chociażby o krawędzie Memory Card Holder.
KOMODO
CYTAT(White @ 29 06 2007, 08:28) *
CYTAT

Może się porysować, może- chociażby o krawędzie Memory Card Holder.

Krawedzie memory card hlder sa zaokraglone. Z KAZDEJ strony. No wez sie przyjrzyj. Niezaokraglone sa jedynie te male coski trzymajace memorke, ale plyta nie moze zwyczajnie tam "wpasc" - nie zmiesci sie. "Trzymaczki" na trzepieniu tez sa zaokraglone. Jedyna szansa jest ze plyta wpadnie niczym instrukcja za "chwytaki" do tejze wlasnie i tak sie porysuje.
xylaz
CYTAT(KOMODO @ 29 06 2007, 13:36) *
Krawedzie memory card hlder sa zaokraglone. Z KAZDEJ strony. No wez sie przyjrzyj. Niezaokraglone sa jedynie te male coski trzymajace memorke, ale plyta nie moze zwyczajnie tam "wpasc" - nie zmiesci sie. "Trzymaczki" na trzepieniu tez sa zaokraglone. Jedyna szansa jest ze plyta wpadnie niczym instrukcja za "chwytaki" do tejze wlasnie i tak sie porysuje.

Ciekawe masz teorie ale większość gier kupuję wysyłkowo i często zdarza się że płyty wypadają z trzpienia w transporcie (zwłaszcza gdy listonosz nie zastanie nikogo w domu). W większości przypadków płyty są porysowane, mniej lub bardziej - zależy pewnie kiedy wypadły i jak długo były w transporcie. Nie są to zawsze rysy powodujące, że gry nie można uruchomić lub się zacina ale traci miano nowej lub w idealnym stanie. Powierzchnia cd/dvd jest na tyle delikatna, że nie potrzeba ostrych krawędzi aby pozostawić na niej trwałe ślady lub oszkodzenia.

Gdy tylko zobaczyłem nowinkę o tym trójpacku hitmana, odrazu pomyślałem o 3 płytach na 1 trzpieniu ;] Dlatego dałem sobie spokój - nie lubię żonglować płytami. Mam osobno contracts i blood money, i w tym wypadku tak jest lepiej. a hitman 2 nie chcę mieć wcale (miałem ale się pozbyłem) ;]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.