Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Mistrzostwa Świata
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2, 3
Tokar
No niestety, chłopcy przez tydzień nie nauczyli się grać w piłkę. A to peszek ;x
lukasz
CYTAT(Słoik @ 12 07 2007, 23:39) *
Bramka, tak jak i poprzednie, jest oczywiscie wynikiem slabej wspolpracy Janczyka z Małeckim ;] Wg teorii Łukasza, oczywiscie.

jeden dobry mecz Małeckiego i już zapominamy o całej reszcie?tak po prostu?smile.gif asysta pierwsza klasa pare podań również obiektywnie przyznaje ale wcześniej za wiele nie pokazał.
Mendrek
A ja miałem fazę, bo sobie tak na początku meczu nie wiadomo dlaczego pomyślałem: "Będzie 3:1", no i oglądam. Polacy strzelają gola i myślę: "Eee, to chyba się myliłem, na szczęście", a jak Argetyńczycy walneli na 3:1 to: "Ale zonk!" . Eh, szkoda że nie obstawiłem w STS-ie smile.gif

W każdym bądź razie, nie ma co się załamywać, nasi mają jeszcze niezbyt wyrobioną psychę, ale mają przebłyski woli walki. Popełniają proste błędy jak nasza reprezentacja seniorów sprzed lat. Ważne jest, że wśród młodzików są wschodzące gwiazdy, vide Starosta (on rozumie co to rajd obrońcy) czy Jańczyk. Jeśli nie spalą się w zagranicznych klubach, to Beenhaker będzie miał po kogo sięgać. On za to potrafi nastawić piłkarzy. Agrentyńczycy mają dwie czy trzy gwiazdy, które wygrały ten mecz, a reszta grała raczej tak sobie. Co ciekawe nasze sytuacje bramkowe były ciekawe. Proste, crossowe podanie i już smile.gif Fajna była ta mina Argentyńczyków. Swoją drogą, nasi się dali kiwać, zbyt łatwo napierali i dali się w ten sposób robić, ale myślę że z czasem się wyrobią i nie dadzą się nabierać na takie sztuczki smile.gif Koniec końców, nie ma co płakać, ważne że drużyna nie była taka słaba znowu i jest paru piłkarzy do wyłowienia.

Ps. Aha zbyt dużo polegali na Jańczy
ogqozo
Jak ktoś nie oglądał, to informuję, że było tak samo jak z Koreą. Pierwsza połowa - coś próbujemy, walczymy, ale ratuje nas głównie Janczyk, a w drugiej połowie "wybić tę piłkę!". Aguero się zemścił za to, że komentator przez cały mecz źle wymawiał jego nazwisko i nam strzelił 2 gole.
Ryo-San
technika argentynczykow jest po prostu niesamowita. Robili z nami co chcieli, przerastali nas o kilka klas..cale szczescie ze skonczylo sie tylko na 1:3.
Aguero o_O jak ten chlopak gra - szok
przema
te karełki z argentyny, biegają jakby mieli dopalacze w wiadomym miejscu, zaczeło się znów znakomicie ( w każdym meczu na tych mistrzostwach pierwsi strzelaliśmy gola ) a skończyło jak ze stanami tyle, że mieliśmy więcej farta w wybiciu piłki. Za dużo chaosu w rozegraniu, za rzadko wychodziły składne akcje, dobrze, że była walka, nie to co Żurawski w Niemczech, który stojąc cały mecz i dłubiąc w nosie, mówił potem, że przecież nie zdechnie na boisku. Tak jak ktoś pisał, dwa nazwiska z tego turnieju zostaną w pamięci, Janczyk ( oby go rosjanie nie popsuli jeszcze bardziej niż usiłowała to zrobić Legia ) i Białkowski, wkrótce pewnie rezerwowy jakiegoś klubu z premiership
sir_ryszard
przema - z tym Janczykiem i Białkowskim to ja pisałem. xD

Wracając do gry polskiej reprezentacji. Nie byłoby tak źle, gdyby po strzeleniu bramki potrafili utrzymać wynik. Tak jak w pierwszej rywalizacji z Brazylią. Ze Stanami Zjednoczonymi, Koreą Południową oraz Argentyną niestety pokazali słabość obronną. Podobnie jak dorosła reprezentacja. Jak my później mamy grać, tą niby swoją ulubioną grę z kontrataku?! xD \
Oszołomieni Argentyną niech wstrzymają swe oddechy. Przed nimi Meksyk, który dopiero pokazuje techniczną grę w piłkę nożną. Oglądał ktoś grupowy Meksyk vs. Portugalia. Ci pierwsi wygrali 2:1. Zaprezentowali wspaniałą mądrość na boisku. Podobnie wczoraj z Kongo - 3:0. Tak jak pisałem. Meksyk zwycięski w finale. xD
B0CZEK
Szkoda Polski bo przy golu Janczyka myślałem ze może byc jak z Brazylią... jednak niestety my mieliśmy Strugarka xD a Argentyńczycy Aguero (imo będzie lepszy niż Messi). Oglądałem wszystkie praktycznie wszystkie mecze mistrzostw i śmiało mogę stwierdzic ze mecz Argentyna - Meksyk to będzie przedwczesny finał tego mundialu wink.gif
Słoik
Lukasz, w meczu z Usa Malecki tez mial asyste, przy golu Janczyka xD Mniejsza o to. Nie mam pojecia, w jakim celu Globisz ustawial kadre wybitnie defensywnie, w przypadku gdy Nasza obrona jest dziurawa jak ser szwajcarski. Strugarek nie potrafi celnie podać piłki na odległość kilku metrów. Teoretycznie najbardziej rozsadne są boki defensywy - Krol i Starosta. Jednak mimo wszystko, muszą popracować nad szybkością. Boczny obronca musi byc szybki, wytrzymały; powinien trzymać linię. Z calego bloku najbardziej podobal mi się Krol. Pomoc to Nasza mocna strona. Cywka przypomina mi w stylu gry Scholesa. Bardzo pozyteczny zawodnik. Krychowiak ma dopiero 17 lat. Danch to wybitny talent. Moim zdaniem, odkrycie mistrzostw. Swietny przeglad pola, bardzo dobry drybling i technika, szybkosc, swoboda. Miejmy nadzieje, ze Benny szybko przygarnie go pod swoje skrzydła. Zdecydowanie najslabszym ogniwem pomocy jest Marciniak. Nie nadaje się na skrzydłowego. Jest zbyt wolny, mało zwrotny, nie zawsze wraca do obrony. Małecki i Janczyk, to bardzo utelentowana para napastników. Aha, jeszcze dwa słowa na temat Białkowskiego. Bardzo, ale to bardzo, przypomina mi Buffona. I to nie jest zart. Jesli poprawi pare elementow gry, jak wyjscia do dosrodkowan - bedzie bramkarzem wielkim. Tyle.

Tak, przy okazji - moj tekst na blogu o Janczyku i MŚ ;)
Herezje Oczywiste
ogqozo
Z naszej "grupy śmierci" już nikogo nie ma, bo USA niespodziewanie odpadło z Austrią.
Fan
a widziałeś jak zapie.rdalali Austriacy po boisku ?
Senshi
Chile wygralo z Nigeria w dogrywce do HT bodajze 1-1
Czechy daly rade i w karnych pokonali hiSPAINie.
lukasz
CYTAT
Lukasz, w meczu z Usa Malecki tez mial asyste, przy golu Janczyka xD

wiem o tym z tym ,że nie zmienia to mojej opinii ,że z usa grał słabo.nie zawsze asystent strzelec czy bramkarz broniący karnego jest najlepszy na boisku.dobrze zagrał z argentyną.asysta w nim to była wisenka na torcie nawet bez niej byłby to b.udany występ.Janczyka cenie za to ,że przy 2 okazjach na mecz średnio strzela z tego jedną bramkę 50% przy dużo wyższym poziomie przeciwników to jest coś.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.