Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Mistrzostwa Świata
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2, 3
Lipa
Już jutro Polacy zmierzą się z fantastyczną Brazylią. TVP2 się postarało i będzie transmisja na żywo o 20. Zobaczymy jak sobie poradzą - Mam nadzieję, że urwą chociaż punkt Canarinhos.
Hide999
Ja również myślę, że nie możemy stawiać Polski na przegranej pozycji
okser
A ja myślę, że będzie problem z wyjściem z grupy... Naprawdę rywali mamy nie byle jakich: Brazylia, Korea i USA.
Brazylia - wiadomo - same gwiazdki (chociaż szczerze to z ich składu kojarzę tylko kilka nazwisk). Myślę, że remis to będzie wielki wyczyn polskiego sportu!
Korea i USA... Co do tej pierwszej reprezentacji to wielka niewiadoma. USA bardzo mocno stawia na sport i ma w składzie tego niby świetnego Freddy Adu. Oprócz tego Gabriel Ferrari z Sampdorii, Johann Smith z Boltonu i Michael Bradley z Heerenven. Reszta to MLS.

Ale tak naprawdę niedużo wiemy o naszych rodakach, bo wielu z nich nie możemy na codzień oglądać...
Hide999
Jutro mecz z trudnym rywalem, ważne by się nie skompromitowac i nie przegrac wysoko, remis lub wygrana...hmm moze moze jest w zasiegu ręki
Lipa
Jest 1:0 dla naszych do przerwy ! Piękna bramka Krychowiaka ( chłopak ma 17 lat ). Minus jest taki, że gramy w 10 confused.gif

Edit: KUR** WYGRALI !! Dowieźli wynik do końca !
Musiolik
O ja cie.... nie myślałem, że skończy się tak pięknie .... super gra defensywna w 10!! Piękna bramka !
Linek
Ja nie wierzę... z Brazylią? Genialna gra, w pierwszej połowie grali kompletnie jak równy z równym, w drugiej nasi trochę gorzej, ale przecież graliśmy przez 73 minuty w "10"! Ambitna, wspaniała walka, świetny mecz, godny najlepszych.
puszkin
ahahaha wygralismy w 10 z brazylią, jeszcze 5 minut doliczonego czasu, nosz kurna, no ale nic, jedziemy po mistrza ;]
lukasz
no prosze ,tylko pogratulować.w 10 przez cały mecz na przeciwko brazylii i sędziemu a tutaj komplet punktów wywieziony;] w ostatniej akcji gdyby ten polak miał jakiekolwiek przyspieszenie to mógł niezły rajd zrobić a tak niejaki eduardo go dogonił mimo ,że zaczynali bieg w róznicy paru metrów.przypomniał mi sie maradona z 79 na mś u-20 w zsrr;]
zduniacz
Brawo, smaku zwyciestwa nad Brazylią juz im do konca kariery nikt nie odbierze. Ciekawe jak teraz zagrają, oby nie przesodzili i na nastepnych meczach byli rownie skoncentrowani.

lukasz, mysle ze nie ma co porownywac szybkosci w tej sytuacji - fakt Brazylijczyk stal dalej, ale ten nasz ;] musial czekac na pilke az skozluje, przyjac i opanowac, to tez pochlania sekundy - to nie byl rowny pojedynek biegowy.
przema
Szkoda, że sędzia popsuł mecz, miał chyba większą wole walki do tego by się pokazać na boisku niż Brazylijscy piłkarze. Gratuluje determinacji i pięknego strzału z wolnego, chyba jedynego w meczu celnego na bramke hehe. Oby teraz nie zachłysneli się tą wygraną.
RamsikGiery.eu
Ja byłem zdziwiony grą Polaków ohmy.gif IMO nasza młodzieżówka prezentuje się o niebo lepiej od seniorskiej repry - gra z pomysłem i całkiem efektownie wink.gif i nie brakuje jej indywidualności, z których kilka dziś naprawdę pokazało pazurki (chociażby Białkowski czy Janczyk). Oby tylko woda sodowa nie uderzyła chłopakom do głów ...
Hide999
no... straszna nerwówka na końcu od meczu Polska-Niemcy na mundialu 2006, takich emocji nie przezywalem, brawo nasi:D
Maiden
Świetnie grali.
Inna sprawa że po takim maratonie mogą być zmęczeni (Abstra(pipi)ąc od gry w 10 to ponoć na murawia panował potworny zaduch). Boje się że Amerykańce mogą nas pojechać.
ogqozo
Dla kibica genialny mecz, obiektywne cyfry mówią co innego - 39% posiadania piłki, 1 celny strzał, i to z wolnego, niecelnych chyba też właśnie tyle... Teraz wiemy, jak się czuli Armeńczycy po meczu z Polską.

P.S. Armeńczycy - obywatele Armenii.
Słoik
Niecelnych strzalow bylo pare. Poza tym, gralismy przez caly mecz w 10. Porownywac dzisiejsze widowisko do meczu z Armenia nie ma sensu. Ormianie do strzelonej bramki, byli doslownie raz pod Naszym polem karnym. Zas Polacy, w trakcie gry z Brazylia, naprawde poczynali sobie swietnie. Grali jak rowny z rownym. Dopiero w drugiej polowie, opadlismy z sil, czerwona kartka wymusila zmiane taktyki. Gdybysmy nie byli zmuszeni do ciaglego wybijania pilek, mogloby cos jeszcze dla Nas wpasc. Trudno liczyc, ze Janczyk w pojedynke rozmontuje blok defensywny Brazylii. Z drugiej strony, czy Brazylijczycy zagrozili Nam w naprawde realny sposob? Oddali ledwie pare strzałów. Nie przypominam sobie zadnego celnego w 2 połowie, nie liczac lekkiego uderzenia głowa w Białkowskiego juz w doliczonym czasie.
Maiden
A skądinąd to Białkowski stylizuje się na Boruca wub.gif Już jest prawie równie piękny :*

CYTAT
Ostatnio było głośno o tym, że odmówiłeś wyjazdu na mundial z kadrą trenera Michała Globisza. Mógłbyś wyjaśnić nam o co tak naprawdę chodziło w tym całym zamieszaniu?

Maciej Korzym - Jest to trudny temat, i odnoszę wrażenie, że nie wszyscy wiedzą jak ta sytuacja wyglądała w rzeczywistości. Rozmawiałem na temat tego wyjazdu z trenerem Michałem Globiszem, a także z moim trenerem, panem Zamilskim. Rozważaliśmy tą sytuację także w klubie z dyrektorem Trzeciakiem i po długich rozmowach doszliśmy do wniosku, że nie powinienem jechać na te zawody. Moja sytuacja wyglądała zupełnie inaczej niż było to w przypadku innych chłopaków. Odczuwałem przemęczenie minionym sezonem i meczami w Legii, a także reprezentacji trenera Zamilskiego. Powiedziałem trenerowi Globiszowi szczerze, że lepiej będzie jak zwolnię miejsce w kadrze dla kogoś innego, kogoś kto ma siłę i jest w dobrej formie. Zresztą wydawało mi się, że trener to zrozumiał. Nie chciałem jechać na te zawody będąc do nich zupełnie nieprzygotowanym. To byłoby bez sensu. Reprezentowanie barw Polski to wyróżnienie i powód do dumy chyba dla każdego piłkarza. Mam nadzieję, że ta sytuacja w końcu się wyjaśni, gdyż nie wynikała z mojej złej woli - przedstawiał swoje racje młody napastnik Legii.
zduniacz
jakby mu na wojnie dali karabin i kazali strzelać, to też powiedzialby ze go boli palec i lepiej niech strzela ktos kto jest w pelni sił. nie chce grac, niech (pipi).
Fan
hehe widać ,że młodziaki grają bez komleksów i nie srają w majty jak nasze Wisełki , Legie przed bardziej renomowanym rywalem . Jesli nasze drużyny klubowe grałyby tak konsekwentnie jak repra Globisza , to już dawno mielbyśmy 2 przedstawicieli w Lidze Mistrzów . Umiejętności walkich nie trzeba , brakuje tylko wiary . A jak wiadomo w dzisiejszych czasach psychika odgrywa w sporcie kluczową role .
Hide999
CYTAT(ogqozo @ 1 07 2007, 01:25) *
Dla kibica genialny mecz, obiektywne cyfry mówią co innego - 39% posiadania piłki, 1 celny strzał, i to z wolnego, niecelnych chyba też właśnie tyle... Teraz wiemy, jak się czuli Armeńczycy po meczu z Polską.

raczej Ormianie laugh.gif
Jak się nie strzela goli, to się nie wygrywa meczy
okser
Tak naprawdę to mamy ogromne szczęście, że tak ten mecz się skończył. Brazylijczycy nie pokazali niczego wielkiego, zagrali przeciętnie! Mecz pokazał jedno - obrońców mamy wyśmienitych, tylko może być problem ze strzelaniem bramek... Obym się mylił. Szkoda tej czerwonej kartki dla Króla - utrudnia to trochę kolejny mecz. Ale teraz to możemy nawet dwa zremisować a i tak pewnie wyjdziemy z grupy:) Oby tak było!

BTW: Oglądałem fragmentami pojedynek Korei z USA. I z tego co widziałem to Azjaci mieli naprawdę niezła przewagę! I to chyba ich trzeba będzie się bardziej bać niż Amerykanów...
lukasz
Korzym i Grosicki teraz są in shame i niech lepiej nie zabierają głosu w takich kwestiach.tacy kopacze później mają przygode z piłką a nie kariere robią chociaż chciałbym sie mylić.
w USA zagra Freddy Adu?smile.gif
Cris
Pierwszy mecz i juz taka niespodzianka,wygralismy z faworytem turnieju ! gdzie jeden zawodnik jest wart tyle co cala nasza druzyna smile.gif
ale jak widac pieniadze nie grają i za to kocham ten sport.
okser
Tak, Freddy Adu powinien zagrać. Jest w składzie na MŚ.
lukasz
CYTAT(okser @ 2 07 2007, 12:05) *
Tak, Freddy Adu powinien zagrać. Jest w składzie na MŚ.

właśnie dzisiaj sie dowiedziałem.grać na stówe będzie też szatela z pochodzenia polak.oczywiście obudziliśmy sie z ręką w nocniku jesli chodzi o nadanie obywatelstwa;/
okser
Jeśli chodzi o Szetelę to już dawno o nim mówiono... Wybrał USA, ja mu się nie dziwię - tam spędził całe życie, pewnie nigdy nie był w Polsce, więc...
Słoik
Szatela strzelił bramke w meczu z Koreą. Adu grał, ale słabo.
Olafelum delfin Um
Dzis o 23 mecz z USA na tvp 2,mysle,ze bedzie remis tak jak na Olimpiadzie Barcelona 92(tam bylo 2:2)Ten jeden punkt powinien dac nam awans hyh.gif
Musiolik
czarno to widzę ;/ mało ruchliwie grają, mało widoczny jest Sacha, dla mnie jest do zmiany, dobrze gra za to Starosta

No ale nie powiem, druga bramka dla USA była bardzo ładna ..
Fan
narazie to kiepsko wygląda . Szybko strzelona bram niestety zle wpłynął na poczynania naszych . Wdarł się luz i bramy posypały się hurtem (Adu jednak nie tak słaby jak go malują tongue.gif) . Zadziwia biernośc defensorów , straty , ciągłe bieganie za piłką . Nie wiem ale chyba nasi po Brazyli poczyli się zbyt dumni jak na ta grupe smierci , którą nazwano nie bez kozery . No nic popatrze dalej , jeśli strzelą czwartą to idę spać smile.gif
Tokar
Co się stao ? Mecz z bazylami tyle kosztował przyszłe gwiazdy polskiej piłki, że teraz przegrają na stojąco 2 kolejne i z grupy nie wyjdą franc.gif
puszkin
5:1 dziekuje, pie r dole, ide spać bo mnie zaraz coś trafi confused.gif
Hide999
nie moge na to patrzec... sad.gif
Fan
poczekajcie z tymi narzekaniami na mecze Zagłębia , Bełchatowa i Groclinu w pucharach icon_twisted.gif

oglądam ten spektakl kątem oka i cóż mogę powiedzieć , mecz z Brazylią będzie jedynym miłym wspomnieniem z tych mistrzostw . Koreańce nas zabiją tempem ;x
ogqozo
Dokładnie, ja wyłączyłem przy stanie 4-1 i puściłem se Beatlesów. Kompletna bezradność. Prawda jest taka, że przy Freddym Adu i nasi piłkarze, i młodzi Canarinhos wyglądają jak chłoptasie z ligi podwórkowej. Jego umiejętności błyszczą w tym cienkim meczu jak złoto w rzecznym błocie. Nie mogę się doczekać, aż zobaczę go np. w duecie z Drogbą w napadzie Chelsea. Do tej pory nie rozumiałem, jak młody piłkarz ligi MLS może odrzucać oferty z Realu - po tym meczu wszystko jest dla mnie jasne. Za rok, dwa ten gość może stać się najdroższym piłkarzem w historii.
Hide999
CYTAT(Fan @ 4 07 2007, 00:38) *
poczekajcie z tymi narzekaniami na mecze Zagłębia , Bełchatowa i Groclinu w pucharach icon_twisted.gif

oglądam ten spektakl kątem oka i cóż mogę powiedzieć , mecz z Brazylią będzie jedynym miłym wspomnieniem z tych mistrzostw . Koreańce nas zabiją tempem ;x

6-1, chyba bardziej wierze w Zaglebie, Groclin i Belchatów
puszkin
6:1

A ŻEBY WAS CH.UJ !!!!!

nie chodzi o to ze przegrywamy, ale kurna zeby tak grać, bez pomysłu, praktycznie na stojąco, pełno strat itp itd, eh nie tak to mialo być..
Musiolik
Mnie zastanawia ten brak świeżości ... wpierw dorosła repra, teraz młodziki (choć ich trochę rozumiem), ale ogólnie to brak chęci gry, po prostu nic ;/ Korea pojedzie nas jeszcze więcej z taką grą..
ogqozo
Głowa do góry. Jeszcze się będziecie chwalić: "byłem świadkiem narodzin legendy". We wszystkich książkach o Adu na pewno znajdzie się wzmianka o meczu z Polską.
Hide999
fajnie tylko szkoda ze wlasnie z Polską
Kroolik
Pomyślałem: "Z Brazylią wygrali, obejrzę mimo, że wstać muszę o 6.30"
Przy 4-1 stwierdziłem, że podoba mi się gra Hamburgerów.
Po 5-1 doszedłem do wniosku, że na Polskę czas zmarnowałem.
Po meczu doszedłem do wniosku, że mecz z Koreańcami oglądać nie będę, szkoda mojego czasu i zdrowia.
Może im się uda wygrać, może nie, ale mój czas dla nich się skończył.
Choć po cichu liczę na cud...
przema
No to nasze orzełki, przypomniały sobie dla jakiego kraju grają. Szkoda, a wkurzające jest to tym bardziej dla mnie, kiedy przegrywamy z ludźmi którzy na futbol mówią soccer i do tego swój patriotyzm wygrywają na loteriach wizowych confused.gif
Kubaa__
pociecha taka, ze wszystkie bramki całkiem ładne ;f.
Polacy mieli dobra taktyke - mamy piłke, to wyje,bujemy ja do przodu, moze wpadnie pod nogi ktoregos z naszych.
wygrac z Brazylia i nie wyjsc z grupy, tylko Polacy to potrafia;).
Olafelum delfin Um
Narzekacie jak stare baby na targu,nie codzien oglada sie Polska Reprezenataje na MS,nie zawsze tez sie wygrywa .Jestem optymista co do meczu z Korea. tongue.gif
gilek
Świetny początek,tragiczny koniec meczu z USA.Tak mozna podsumowac ten mecz.Po switenym ale wyczerpujacym meczu z Bazylami wszyscy spodzewali sie pogromu USA a wyszło jak wyszło wink.gif mam nadzieje,że wygramy ostatni mecz w gr. i wyjedziemy z niej whistling.gif
lukasz
Adu pierwszy raz na żywo widziałem.wcześniej dużo czytałem ,zastanawiałem sie czy cała ta otoczka to nie jest tylko sprytny marketing made in usa.teraz wiem ,że nie.ten gość w wieku 18 lat zapowiada się napewno lepiej niż w tym wieku zapowiadał się taki ronaldinho.z piłką umie wszystko-chociaż brzmi to jak banał.gra w zasadzie to samo co kiedyś maradona czyli z pomocy do ataku.taka typowa 10.strzał z każdej pozycji o czym świadczy druga bramka.zresztą co ja będe pisał jak wszystko już zostało powiedzane:)
z pochodzenia Polak Szetela też niezle wrażenie robi b.dobry transfer Galatasaray ale myśle ,że on tam długo miejsca nie zagrzeje góra 2 sezony.
Polacy przy tym jak dzieci we mgle.w szczególnosci dziurawa obrona.na wyróżnienie zimna krew Janczyka zasługuje.szkoda ,że nie grał Król może pewniejsi w tyłach byśmy byli...
nie wiem czy sie pozbierają po czymś takim...
z nieba do piekła twisted.gif
Maiden
CYTAT(Maiden @ 1 07 2007, 00:08) *
Świetnie grali.
Inna sprawa że po takim maratonie mogą być zmęczeni (Abstra(pipi)ąc od gry w 10 to ponoć na murawia panował potworny zaduch). Boje się że Amerykańce mogą nas pojechać.

Prorok ze mnie normalnie cool.gif

Szkoda ich naprawde. W sumie dobrze że "potem" grali na stojąco. Szans na odrobienie strat nie było. Włożyli w to spotkanie mniej sił. Może będą świeszsi w meczu z azjatami...
Tokar
Jakie później ? Na stojąco grali od pierwszej minuty, raz tylko Janczyk przyspieszył kroku.
Słoik
Bylismy 4 razy wolniejsi, mniej zwrotni, niz w meczu z Brazylia. Brakowalo zupelnie ruchu w srodku pola. Nie mam pojecia, czy to zmeczenie, czy kadrowicze ostro sie zabawili po tryumfie nad Canarinhos, ale widac gołym okiem, ze to nie ta sama ekipa wybiegla na boisko. Marciniak przegrywal kazdy pojedynek biegowy na lewej stronie. Danch nie pociagnal ani jednej akcji do przodu. Jedynie Janczyk z Małeckim, probowali coś wyczarowac w przodzie. W tym momencie, chyba wlasnie wychodzi slabe przygotowanie kondycyjno - motoryczne Naszych Graczy. Piłkarz Legii, juz od jakiegos czasu trenuje z pierwsza druzyna, jest szykowany na kazda runde przez sztabowcow seniorskich. Inni, nie maja podobnych 'udogodnien'. Brak szybkosci, siły, ruchu, pozbawił Nas w tym meczu jakichkolwiek punktow.
lukasz
CYTAT(Maiden @ 4 07 2007, 14:55) *
CYTAT(Maiden @ 1 07 2007, 00:08) *
Świetnie grali.

Prorok ze mnie normalnie cool.gif

Szkoda ich naprawde. W sumie dobrze że "potem" grali na stojąco. Szans na odrobienie strat nie było. Włożyli w to spotkanie mniej sił. Może będą świeszsi w meczu z azjatami...

nie dodawaj sobie ,bo nie powiedziałeś ,że pojąda nas tylko ,że dopuszczasz taką możliwość wink.gif
jak dla mnie to nie kwestia włożenia sił tylko po prostu USA przewyższali nas pod względem techniki poziomu dosłownie całego wyszkolenia.Polska jedynie przebłyski.byćmoże za długo świetowali zwycięstwo z Brazylia...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.