Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Filmy z postaciami z Marvel'a
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy
_One_
Filmów na podstawie komiksów z wytwórni Marvel'a wyszło już całkiem sporo, takich które nie mają swojego własnego Topic'a w tym dziale, a i w najbliższych kilku latach wyjdzie cała masa nowych filmów, dla których niepotrzebnie bedzie zakładac nowy topic, wszystko będzie można omówic tutaj. Aktualnie możemy oczekiwac na...

1. The Hands of Shang-Chi (2009)
2. Luke Cage (2009)
3. Magneto (2009)
4. Spider-Man 4 (2009)
5. Thor (2009)
6. Captain America (2009)
7. The Punisher 2 (2008)
8. Black Salt (2008)
9. Wolverine (2008)
10. Deathlok (2008)
11. Iron Fist (2008)
12. Nick Fury (2008)
13. Sub-Mariner (2008)
14. The Incredible Hulk (2008)
15. Iron Man (2008)
16. Shi (2007)

Całkiem sporo tego, a jeśli liczyc poprzednie filmy które juz wyszły to będzie tego jeszcze wiecej. "Amerykańskie kino" tak mozna to nazwac, bo te filmy zwykle najbardziej podobają się tylko amerykanom. Ja w dzieciństwie ubóstwiałem postacie ze świata marvela, takie jak spiderman, hulk itd. a dzisiaj fajnie jest zobaczyc na ekranie w akcji postac która oglądało sie z zapartym tchem w telewizorze wink.gif
z2djtkose
Hmm z tego co słyszałem może być ciekawy Wolverine , nie wiem czy to ma być ten film o jego dzieciństwie czy jakoś tak tongue.gif tak samo Magneto smile.gif Także może byc to ciekawe , no i spiderman 4 mam nadzieje ze w koncu bedzie sieka i doczekamy sie Carnage albo Venoma który będzie dłużej niz 30 minut w filmie:) Byłoby świetnie ale zobaczymy
Shen87
mam nadzieje ze nie zepsuja filmow o Wolverinie i Magneto i nie zrobia z nich naiwnych bajeczek ,obie te postacie maja ciekawa przeszlosc
_One_
Ostatnio dowiedziałem się że kaczor Howard (z filmu "Howard the duck") to postac stworzona przez Marvela o_O nie sądziłem że spod stajni marvela wyszły tez takie... "nietypowe" postacie (w porównaniu do tych wszystkich mutantów)

Wybrał się już ktoś może na Fantastyczną czwórkę 2 do kina albo obejrzał w "inny" sposób? ja zamierzam z kolesiem iśc, ale po obejrzeniu trailera widze że to bedzie kiszka...
kotlet_schabowy
Powiem tyle, co wiem z wiarygodnych źródeł : PODOBNO lepsza niż pierwsza część, miła rozrywka.

O do tematu : lubię tego typu twórczość, ale wiem, że są to głównie filmy "na 6", jednak nie miałem dotad czasu, by większość z tych, które chciałem, oglądnąć, wogóle mam duże zaległości filmowe, ale spróbuję je ponadrabiać w wakacje.
Dobrze wspominam Spider Mana (tylko pierwszą część oglądałem) i serię X Man (tu już nawet bardzo dobrze).
_One_
Wylądował oficjalny trailer Iron Mana
http://www.apple.com/trailers/paramount/ironman/
Niewiele on nam zdradza (w sensie z kim będzie walczył itp.) ale wiemy jaki będzie początek filmu, czyli porwanie, niewola, zbudowanie gów.nianego stroju, by po ucieczce zbudowac strój Iron Mana który zna każdy. Ciekawie wygląda ucieczka przed 2 odrzutowcami, denerwuje mnie jak narazie data premiery, 2 Maja 2008 ;/
Di
Ten czwarty Pająk jest potwierdzony? Z tego co słyszałem to Maguire nie chce już grać Spidermana, natomiast Sam Raimi nie widzi w tej roli nikogo innego. Ale słyszałem o tym kilka miesięcy temu, więc może od tego czasu coś się zmieniło.
MasterShake
niech wywala maguire'a i raimiego to moze dobry film bedzie
a ten iron man na poczatku popyla w zbroi podobnej do tych ktore nosili na poczatku bekartow diabla xDD noł ofens ale film wyglada syfnie
_One_
No jeżeli cały film miałby byc taki jak go pokazano na trailerze to na pewno będzie syfny, ale miejmy nadzieję ze jakieś dobre sceny walki też się w nim znajdą.
Ostatnio przelatywałem sobie w niedzielę programy w tv i na TV4 natknąłem się na film pt. Nick Fury. Grał go David "Haselhof" ( nie wiem jak się to pisze tongue.gif ) co wyglądało śmiesznie. Tak czy siak, film był kiszką.
Shen87
nie bede plakal jesli Iron-man bedzie szmira, to najbardziej nielubiana przeze mnie postac z uniwersum marvela
Specu
ee tam, imo przesadzacie.
wiadomo ze nie bedzie to ani kino ambitne, ani film o ktorym bedziecie dyskutowac cale noce, ale jak na kino akcji na podstawie komiksu zapowiada sie niezle. o ile ofkoz pojda bardziej w strone hellboya niz spider-mana...
znaczy sie zadnych romansow i typowo amerykanskiej pompy
_One_
W Iron Manie pojawi się też inna znana postac z Marvela, mianowicie Półkownik Nick Fury, którego zagra Samuel L. Jackson (IMO, ni chu.ja nie pasuje do tej postaci), mam nadzieje ze pojawi się także Black Widow. BTW, w 2008 roku także wychodzi film Nick Fury, ciekawe kogo obsadzą w tej roli. Tony Stark w Iron Manie pasuje bardzo dobrze do tego z komiksu.
ogólnie twórcy filmów nieźle dobierają aktorów do postaci z komiksu, chociaż czasem zdażają sie poważne wpadki (Peter Parker to chyba poprostu dow(pipi) który się nei udał)
MasterShake
CYTAT(_One_ @ 13 09 2007, 18:12) *
(Peter Parker to chyba poprostu dow(pipi) który się nei udał)

to jak 2 i 3 czesc filmu o nim
sorcerer.gif
_One_
Update filmów które mają wyjśc w ciągu najbliższych kilku lat

1. Sub-Mariner (2010)
2. Ghost Rider 2 (2009)
3. Wolverine (2009)
4. The Hands of Shang-Chi (2009)
5. Luke Cage (2009)
6. Thor (2009)
7. Magneto (2009)
8. Silver Surfer (2009)
9. Captain America (2009)
10. The Punisher: War Zone (2008)
11. Deathlok (2008)
12. Nick Fury (2008)
13. Black Salt (2008)
14. Shi (2008)
15. Iron Fist (2008)
16. The Incredible Hulk (2008)
17. Iron Man (2008)

Hmmm, Silver Surfer? tego napewno nei obejrzę, to jest postac której najbardziej nei cierpię ze wszystkich z marvela. Inredible Hulka napewno obejrze, bo lubię dobrą rozwałkę biggrin.gif Co do Ghost Ridera 2 to nie wiem po co kręcą drugą cześc, napewno nic z tego nie wyjdzie, według mnie pierwsza częśc była kiszką.
MasterShake
ale to incredible hulk przeciez wyszlo z 2 lata temu
_One_
2 lata temu bodajże wyszedł tytuł z Samym "Hulk" w tytule. Ni emiałem okazji go jeszcze obejrzec, musze to nadrobic, widziałem urywek jak Hulk uciekał przed helikopterami, odbijając się od skalnych ścian, łapiąc rakiety, zajefajnie to wyglądało. Bruce'a Bannera zagra tym razem Edward Norton http://www.imdb.com/name/nm0001570/ IMO bardziej pasuje do tej roli, aktor z poprzedniego hulka miał śmieszny ryj
Masorz
imho hulk byl o niebo lepszy od tych spidermanow i fantastik foruf ale miejscami wialo nudą...
nie wiem po co robią rimejk filmu sprzed bodajze 3 lat, chyba ze to faktycznie bedzie sikłel tyle ze z nortonem...
z2djtkose
Co do tego spidermana to niech wywalą raimego i niech weźmie się za to C.Nolan smile.gif Byłoby cudownie . hehe ale to nie ta bajka. Wychodzi też Dark Knight czyli nowa czesc przygod Batmana ale chyba to nie jest postać spod marvela o ile mnie pamięc nie myli.
mishka
z gory zakladam ze z przynajmniej polowy tych tytolow wyjdzie kino al'a Electra czy DareDevil. Juz po Spider-manie 2,3 oraz X-Man Last Stand mozna sie bylo spodziewac ze nic dobrego dalej nie wyjdzie... a w roli Wolverina, nawet mlodego nie wyobrazam sobie nikogo innego poza Jackmanem... Jakos bardziej juz "napalam" sie na nowego Batmana ... no, ale to juz nie Marvel smile.gif

CYTAT(_One_ @ 13 09 2007, 18:37) *
2 lata temu bodajże wyszedł tytuł z Samym "Hulk" w tytule. Ni emiałem okazji go jeszcze obejrzec, musze to nadrobic, widziałem urywek jak Hulk uciekał przed helikopterami, odbijając się od skalnych ścian, łapiąc rakiety, zajefajnie to wyglądało.

wygladalo jak wygladalo ... dobrze Ci radze, nawet nie patrz sie na okladke tego filmu...stracone ok 2 godziny z zycia ... powaznie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.