Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Rainbow Six: Vegas
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3 > Online
Foxter
Nie ma tematu o R6 w online wiec.... moze na poczatek:

Kto chetny by pograc? biggrin.gif

mozna umowic sie na jakiegos coop'a albo terrorist hunt wink.gif
marcin0903
Spoko ja mogę zagrać. Dziś z Amerem ustawiliśmy się na 10.00 jutro rano:) więc jak chcesz to możesz dołączyć. Jeśli tak to wyślij frienda na Marcin1995.
Ja mam pytanko co do Co-Op w Vegasie. Czy ten Co-op działa na tej zasadzie, że jak w singlu jestem w 4 levelu i na Co-Opie z kumplami dojdę do 7 levelu to będę w singlu kontynuował od 7 levelu? Czy może nadal od 4 levelu?
Foxter
co-op na online jest calkowicie odblokowany.. wiec mozesz wybrac mapke nawert z samego konca kampanii.. a w singlu i tak ci sie nic nie zmieni... ale wiadomo lepiej leciec od poczatku, zeby w singlu nie psuc zabawy biggrin.gif
LiSoQuan
Ekipa... mam Vegas... wiec sie szykujciue.. Foxter, już sie mamy na liscie tylko Marcina nie mam :)
YETI
Duzo ludzi gra?
Laguje?
LiSoQuan
CYTAT(YETI @ 2 07 2007, 20:28) *
Duzo ludzi gra?
Laguje?

Lagów nie ma. Dla mnie troszke mało ludzi, trzeba troszke poczekac zanim server sie zapełni ale dopiero 4 od premiry wiec.. spoko
Minus to beznadzieje szukanie servera.. podobnie do Resistanse ale gorzej działające... filt bardzo ograniczony i nie ma mozliwości na nie oficjalne servery (gry).. na razie.. moze sie to rozwinie... bo z tego co wiem to na XBox jest gra onlne roku 2006 wiec mijemy nadzieje.
Plus to bezpostredni dotep do listy przyjaciół z PSN w grze w kazdym miejscu.. moze odrazu zaprszac do rogrywki.

Pograłem narazie kilka godzin wiec...
Rozgrywka bardzo wolna... ukrywanie sie za mórami itp.. szybkie wychyl;enie, strzał i czajana :). NIegrałem w kazdy rodzaj rozgrywki a ich dosc duzo wiec inne moga w szybszym tępie rozgrywane ale tego jeszcze niewiem. Oólnie gra jest inna od Resistanse i to dla mnie plus... ja polecam.
Foxter
lagi sa bo nie ma podzialu na regiony; graja razem USA i EU. w dodatku nie mamy zadnego wplywu na to z jakim hostem zostaniemy polaczeni - mozemy wybrac: tryb, mape, ewentualnie +/- respawny w trybach obj. pod wzgledem funkcjonalnosci nawet lepszy jest MS. nie ma co ukrywac ta kwestia w R6 zostala totalnie z(pipi)ana... . Ludzie narzekaja na brak listy serwerow, wsparcia dla klanow. i kilka bledow - gre uratuje tylko patch.

dobrym wyjsciem jest zebranie sporej ilosci polakow i granie miedzy soba...

sama rozgrywka jest ok... ale z ta daremna funkcjonalnoscia czasami jestesmy zmuszeni do odlozenia pada i wylaczenia konsoli. smile.gif
LiSoQuan
Teraz pykam i chyba trafilem na server w Japoni bo prawie sami japonczycy cos mi przed headset gadaja :)
Dallas
Vegas już w moim czytniku;) Gra oczywiście pierwsza klasa. Wczoraj jak usiadłem do multi o 16 to grałem do 3!! Dziś zapowiada się powtórka z rozrywki;)

Słabo tylko jest rozwiązanie z szukaniem serwerów, bo właściwie wybór ograniczony do minimum:/ Ale raz, że da się przeboleć a dwa, że napewno zostanie to rozwiązane przy najbliższym patchu;)

Może jakieś spotkanko catfight.gif ?smile.gif mój nick Dallas_PL
marcin0903
Więc na kiedy się umawiamy;)?
Ja mogę nawet teraz;]
Dallas
Ja dziś od 18 bede do póznej nocy;)
LiSoQuan
A moze ktos mi powiedziec jak u Was z opoznieniem ? Sprawdzic moge tyko strzał - dziura w scianie :) i jest okolo pol sekundy czyli duze opoznienie a Wy ?
LiSoQuan
Foxter, dzieki za zaproszenie ale orpocz tego ze pisze nazwa gry t nic z tym nie mozna zrobic a jak wiadomo to nie mozna samemu wybrac servera.. smieszne haha.. to po co te zaproszenia... moze patch...
Foxter
nie no.. jak dostaje sie zaproszenie to mozna dolaczyc do gry. no ale ta lista jest o dupe rozbic bo pokazuje tylko osoby ktore sa online... - nie mozna do nich bez zaproszenia dolaczyc. zreszta niech dadza ten spis serwerow + info czy gra jest w fazie oczekiwania czy juz graja i jakaosc polaczenia z hostem... takie granie poprzez wyszukiwanie nie ma wiekszgo sensu... zreszta jak gra juz ok.14 osob ta sa lagi.
LiSoQuan
A mozna wiedziec jak moge sie polaczyc bo szukalem i nie mogelm znalesc takie opcji tylko .. mogle do Ciebie wysłac wiadomosci i zaproszenie do mojej gry.
I ponawiam pyanie jak u Was z opoznieniem ? Dla nie to wazne bo niewme czy tak jest (wszystkie servery w USA ?) czy mam łącze zrąbane.
Dallas
Tak jak pisze Foxter, jak siądzie 14 osób do gry to lagi są, nie wiem czy zawsze ale wczoraj pierwszy raz grałem w 14 osób i opóznienie było straszne:( Moje łącze 1Mbit. Natomiast wcześniej zdażało mi się grać w 12 osób i wszystko pięknie śmigało. Opóźnień brak.

Foxter
lagi... czasami zdarzaja sie nawet przy liczbie 8 graczy... (ale najczesciej jak jest ponad 12) widocznie ich lacze tego nie pociagnie lub host jest z usa. no a odnosnie zaproszenia to wybiera sie zaproszenie i akceptuje. to wszystko.... - jak nie zrobia porzadnego lobby dla tej gry to ona szybko padnie tongue.gif
LiSoQuan
Tylko ze mi nie chodzi o lagi bo lagow ja jakos nie mam :) tylko o pingi , to jest cos innego ale ok nie wazne. Wracajac do zaproszenia do doastalem tylko informacje ze mnie zaprasza po przez PSN i tyle.
Foxter
zaproszenie akceptuje sie bezposrednio w grze, domyslam sie, ze przeczytales zaproszenie jak byles w XMB... wowczas ma ono forme jak kazda inna wiadomosc (tylko mozliwosc odpowiedzi). troche zaplatalem ale chyba wiadomo o co chodzi tongue.gif

no a z tym pingiem to tez mam identycznie... sa hosty gdzie strzelam w sciane i dopiero po sek robi sie dziurka + dzwiek smile.gif
paulb
nie mogę sie doczekac na paczke z psxextereme.. moze w poniedzialek ...
dla wszystkich, którzy rutują net przez pc jest jedno rozwiązanie : transfer i pingi (jest specjalna opcja : faworyzuj czas pingu) i priorytety protokołów mozna znacząco poprawić używając programiku cfos speed, do grania online sofcik obowiązkowy, pomaga też przy transferze np. torrentów, czy innych mułków
LiSoQuan
CYTAT(Foxter @ 6 07 2007, 17:42) *
zaproszenie akceptuje sie bezposrednio w grze, domyslam sie, ze przeczytales zaproszenie jak byles w XMB... wowczas ma ono forme jak kazda inna wiadomosc (tylko mozliwosc odpowiedzi). troche zaplatalem ale chyba wiadomo o co chodzi :P

no a z tym pingiem to tez mam identycznie... sa hosty gdzie strzelam w sciane i dopiero po sek robi sie dziurka + dzwiek :)

Uff to mi ulzylo z tym pingiem :) myslalem ze mam zwalony net... a jelsi chodzi o zaproszenie to walsnie bylem w grze i nic takiego nie mialem ale byle walsnie na innym serverze i moze dlatego.
marcin0903
Rozumiem , że skoro temat w dziale online to mogę napisać pytanko dotyczące problemów z połączeniem się do gry w tym temacie:).
A więc jak daje, Create Match lub Find Match, to nie mogę się połączyć do pokoju bo nagle takie coś wyskakuje:
Connection with the server timed out.
(8002A705)
Zacznaczę, że normalnie mi się łączy w PSN, nawet mogę sobie przesyłać wiadomości z przyjaciółmi w grze, ale za chiny nie mogę się podłączyć. Ktoś ma jakąś radę?
Foxter
laczysz konsole z routerem czy udostepniasz polaczenie w PC?

jezeli przez router to odblokuj porty... i powinno byc wszystko ok.
w moim przypadku samo ustawienie DMZ na IP konsoli nic nie dalo... widoczenia mam jakiegos dziada.

dla PS3:
80 TCP
443 TCP
5523 TCP
3478 UDP
3479 UDP

dla R6V:
3658 UDP
Darnok
Ja też jestem szczęśliwym posiadaczem owej gry tongue.gif zagram z każdym, w każdy tryb i (jeżeli będę online) o każdej porze smile.gif
bolekps3
CYTAT(Foxter @ 29 06 2007, 21:56) *
Nie ma tematu o R6 w online wiec.... moze na poczatek:

Kto chetny by pograc? biggrin.gif

mozna umowic sie na jakiegos coop'a albo terrorist hunt wink.gif

a niema w tej grze (pipi)hunt ? laugh.gif
mero8321
CYTAT(Foxter @ 7 07 2007, 22:56) *
laczysz konsole z routerem czy udostepniasz polaczenie w PC?

jezeli przez router to odblokuj porty... i powinno byc wszystko ok.
w moim przypadku samo ustawienie DMZ na IP konsoli nic nie dalo... widoczenia mam jakiegos dziada.

dla PS3:
80 TCP
443 TCP
5523 TCP
3478 UDP
3479 UDP

dla R6V:
3658 UDP

siema Foxter mam pytanko co musze ustawic w network settings gdy mi wyskakuje Connection witch Playstation Network timed out? sorki ze pytam tutaj ale nie wiem juz co mam robic HELP!!!!!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.