Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: TV
Forum PSX Extreme > Inne > HD
Marcin$
No więc.. mój staruszek chce kupić nowy tv. W związku z tym mam tu kilka modeli i pytań dotyczących obecnych tv. Na telewizor ma około 7tys, dodam, że chodzi o nowy, nieużywany tv.

1 ) Czy wybrać PLAZMĘ czy LCD? Wady/zalety/różnice?

no i teraz modele tv o których myślał:

2 ) LCD
- SONY KDL-40W2000
- Samsung 40M87BD
- Samsung 40M86BD
ktoś wie czym te Samsungi się różnią (oprócz cyferki smile.gif )?
- Sharp42XD1E

3 ) PLAZMA
- Pioneer PDP 427XD
- Panasonic TH-42PV700

No chyba, że jakiś inny model (jak mówiłem ok. 7tys złoty max).

Z góry wielkie dzięki za pomoc! smile.gif

Edit : oups.. tera zauważyłem topic o tv, no cóż jak nie przeszkadza to niech zostanie tu, a jak jakiś admin chce to mogłby przenieść.
Emiel
Zasadniczo Samsungi różnią się tylko dolną listewką obudowy (jedna wersja udawane srebro, w drugim ta sama czerń co w reszcie obudowy). Na pytanie czy chcesz LCD czy Plasme musisz sobie sam odpowiedzieć, bo wtedy to sprawę upraszcza. Ja mogę Ci powiedzieć o LCD bo tymi się interesowałem:

Ogólnie Sony bym odrzucił, ponieważ jest najstarszy technologicznie a kosztuje tyle co pozostałe (chyba, że będziesz myślał o X2000, ale szkoda kasy IMO).

Sharp ma mało wejść (np. brak componenta, jest tylko przez przejściówkę) jednak świetny obraz w Full HD. Jego problemem w mojej ocenie były jeszcze wcześniej nierówne podświetlenie matrycy i buczenie. Co prawda w modelach z numerami seryjnymi zaczynającymi się od 70- podobno wyeliminowano ten problem. To jest problem bo ciągle oddawać telewizor do naprawy to bym się wkurzył. Poza tym jako jedyny model z 4 (37, 42, 46,52) nie ma RGB+ i nie jest produkowany w Japonii (chyba, że to się zmieniło).

Samsung ma beznadziejny serwis w Polsce i módl się, żeby Twój TV tam nie trafił. Sam model jest najnowszy technologicznie, ma sporo wejść. Ma HDMI 1.3 x3 itd. Ma świetną czerń, ale to przez "szybę" -> to musisz zobaczyć w sklepie czy nie będzie wam przeszkadzać. No i ma problemy z firmwarem. Znaczy się w starych wersjach (takich jak u nas są w sklepach z tego co wiem wink.gif ) ma:
-wadliwy Movie+ (i to naprawdę przeszkadza, znaczy się trzeba go wyłączać)
-gubi ustawienia
-nie chce przejść w tryb filmowy czyli 1080p/24 z m. in. PS3
Co prawda rozwiązują to podobno update firmwaru, ale czy takie robią serwisy w Polsce to nie wiem, a na infolinii Samsunga nic dowiedzieć się nie mogłem. Ogólnie jak znasz angielski to polecam forum www.avforums.com
TFF7
Mam problem z telewizorem.
Otóż, od jakiegoś czasu jego kineskop miga na czerwono/bordowo podczas grania na konsoli jak i oglądania programów.
Kiedy przełączam na A/V powinien być czarny obraz, tymczasem miga on na czerwono/bordowo.
Podczas grania jest to bardzo uciążliwe.
Bardzo proszę o radę.
slawekziom
Wybierz LCD Sony na nim na pewno się nie zawiedziesz i nie będziesz żałował i twój starszy na pewno będzie zadowolony z dobrego wyboru. Nie sugeruj się opiniami że inne telewizory są lepsze bo to właśnie Sony zbiera najwięcej nagród za swoją technologie Sony Bravia Engine i to właśnie ta technologia powoduje że obraz jaki na nim uzyskasz będzie powalający (oczywiście mam na myśli obraz HD).
Brolly PL
Witam! nie będe zakładał nowego tematu bo niema sensu. Mam prośbe czy ktoś może mi napisac parametry tv które będą dobre do xboxa 360 . mam na mysli kontrast, jasnośc i migawke. chciałbym sobie klupić tv za ok 2000zł minimum 26" czy ktoś mogłby mi doradzić ... pozdrawiam

Mam na myśli tv LCD

może ktoś mi pomóc?
SM1
CYTAT(Brolly PL @ 12 09 2007, 18:02) *
może ktoś mi pomóc?

polecam zapoznanie się z tym "topikiem" http://hdtvpolska.com/index.php?showtopic=6282
Brolly PL
dzieki zapoznam napewno
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.