Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: PSX a TV LCD
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
porschman
Witam, przepraszam że tutaj dałem ten temat ale gdy go dałem w dziale PSX to nikt nie odpisuje... Dlatego piszę do użytkownikow next-genów którzy z sentymentu posiadają jeszcze PSXa. Ja również chce z semtymentu kupic PSXa dlatego moje pytanie brzmi: czy obraz jest normalny po podłączeniu PSXa do TV LCD ? Mam TV Samsung 26" gdy podłączyłem Xboxa przez euro to obraz był jakiś taki rozmyty kolory niewyraźne wink.gif dopiero wymiana kabla na component dała normalny obraz. Na PSXa nie ma takich kabli wiec jak to wygląda obraz ? Proszę o odpowiedź. mellow.gif
Sialala
uzyj kabelka RGB i obraz powinien w miare wygladac.
w przypadku PS2 kabelek component.
dla PS3 HDMI.
waldii
A ja Tobie opowiem z własnego doświadczenia.Mam Sony Bravie 26,po podłączeniu psxa (rgb)na standardowych ustawieniach obraz był OKROPNY.Myślałem,że się popłacze widząc swojego ulubionego Chrono Crossa na panelu lcd.Ale wystarczy pogrzebać trochę w ustawieniach i da się grać wink.gif .Po pierwsze zmieniasz obraz na 4:3 dalej zmniejszasz ostrość następnie nasycenie barw,kontrast,kolor według uznania.Jasne nie jest to crt ale gęba się nie krzywi biggrin.gif .Z ps2 proponuję zrobić to samo i gry wyglądają dużoooo lepiej nawet na rgb(a może przedewszystkim).
porschman
CYTAT(waldii @ 7 07 2007, 00:48) *
A ja Tobie opowiem z własnego doświadczenia.Mam Sony Bravie 26,po podłączeniu psxa (rgb)na standardowych ustawieniach obraz był OKROPNY.Myślałem,że się popłacze widząc swojego ulubionego Chrono Crossa na panelu lcd.Ale wystarczy pogrzebać trochę w ustawieniach i da się grać wink.gif .Po pierwsze zmieniasz obraz na 4:3 dalej zmniejszasz ostrość następnie nasycenie barw,kontrast,kolor według uznania.Jasne nie jest to crt ale gęba się nie krzywi biggrin.gif .Z ps2 proponuję zrobić to samo i gry wyglądają dużoooo lepiej nawet na rgb(a może przedewszystkim).

Pobawiłem sie z ustawieniami podłączając Xa przez euro i rzeczywiście Waldii masz rację próbowałem w GTA 3 i Forzie Motorsport i daje rade, obraz jest o wiele lepszy niz wcześniej ... wielkie dzięki rolleyes.gif
Weapon
CYTAT(Sialala @ 5 07 2007, 10:33) *
uzyj kabelka RGB i obraz powinien w miare wygladac.
w przypadku PS2 kabelek component.
dla PS3 HDMI.

A gdy mam monitor tylko z wejściami RGB (z tym że nie 3 kolorowe kabelki tylko takie pctowe, takie prostokątne i z bolczykami) i dvi.
waldii
CYTAT(porschman @ 16 07 2007, 19:54) *
CYTAT(waldii @ 7 07 2007, 00:48) *

Pobawiłem sie z ustawieniami podłączając Xa przez euro i rzeczywiście Waldii masz rację próbowałem w GTA 3 i Forzie Motorsport i daje rade, obraz jest o wiele lepszy niz wcześniej ... wielkie dzięki rolleyes.gif

Cieszę się,że mogłem pomóc wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.