Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Hitman Contracts
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
raven_raven
Niedawno przyjechał wujek z Anglii z ciekawym prezentem... Hitman Contracts(i parę innych). Mój pierwszy Hitman na PS2, i co ciekawe, bardzo mi się spodobał. Fajnie że można misje przechodzić na masę sposobów, że mogę przejść przebrany za żołnierza, kucharza, kelnera, zwykłego człowieka lub iść na chama zabijając wszystkich po drodze(swoją drogą dość śmieszny rag doll ma ta gra wink.gif). Można dojść do celu/celów na różne sposoby, można wejść prosto, na chama, można skradać się po jakiś kanałach itd.

Całość doprawiona jest bardzo dobrą grafiką, dużo dość ładnie wyglądającyh filtrów zaimplementowano, szczególnie to zmiękczenie jest bardzo ciekawe. Muzyka... hm, za dużo o myzuce Wam nie napiszę, nie wsłuchiwałem się.

Ma ktoś jakieś porady dla początkującego? Niby grałem w pierwsze Hitmany, ale tak naprawdę zrobiłem 1, góra 2 misje i to w stylu Rambo... Jak znaleźć dobrą drogę do celu, jak likwidować, może ktoś ma ciekawe hinty?
Shadow of Nobody
Mój pierwszy Hitman i jak na razie ostatni (czaje sie za Blood Money). Gierka jest świetna, ma przyzwoitą garfikę i całkiem niezłą muzę (Jesper Kyde świetnie buduje nią klimat) a grywalność to ogromne pokłady miodu, przy pierwszym podejściu bardzo trudno było mi się oderwać.

CYTAT(raven_raven @ 9 07 2007, 20:07) *
Ma ktoś jakieś porady dla początkującego? Niby grałem w pierwsze Hitmany, ale tak naprawdę zrobiłem 1, góra 2 misje i to w stylu Rambo... Jak znaleźć dobrą drogę do celu, jak likwidować, może ktoś ma ciekawe hinty?

Mam dla ciebie tylko jedną radę - graj bez żadnych wspomagaczy, czyli zero opisów/porad/cheatów + najwyższy stopień trudności + granie "normalnie" (Rambo style odpada) - gra sprawia prawdziwą frajde tylko wtedy kiedy rozpracowujesz ja sam (niesamowita satysfakcja po zaliczeniu trudniejszych misji). Z początku może być trudno, ale kiedy już pojmiesz podstawowe zasady dalej będzie gładko (chyba).
Wojtq
Sprawdzaj mapę, sprawdź miejsca oznaczone "!" i zachowaj cierpliwość. Mnie gra daje satysfakcję tylko z cicho wykonanych misji (choć czasem mam ochotę wybić wszystkich ludzi na mapie tongue.gif ). W Contracts'ach jak dla mnie najlepszą misją jest "Traditions of the trade" - cały hotel do zwiedzenia i przeróżne możliwości likwidacji, misja którą bawiłem się najwięcej razy. A jeśli podoba się trójeczka, to śmiało i bez wahania sięgać po Blood Money! smile.gif
raven_raven
No właśnie na tą też się czaję wink.gif. Dobra, dziś solucja ląduje w śmietniku, i próbować, próbować i próbować, tak?
Shadow of Nobody
CYTAT(raven_raven @ 10 07 2007, 08:58) *
Dobra, dziś solucja ląduje w śmietniku, i próbować, próbować i próbować, tak?

Dokładnie tak happy.gif , tylko nie zniechęcaj się przy 40 powtórzeniu jakiejś misji (niektóre są załamujące).
xylaz
Rada dla początkującego: grać na najwyższym poziomie trudności? Nie wydaje mi się, to jest dobre gdy wszystko ma się już w jednym palcu.
Ja proponuję grać na łatwiejszych poziomach trudności, używać rozsądnie save, dzięki czemu nie będziesz się bał eksperymentować z różnymi metodami przechodzenia misji.
Shadow of Nobody
CYTAT(xylaz @ 13 07 2007, 02:06) *
Rada dla początkującego: grać na najwyższym poziomie trudności? Nie wydaje mi się, to jest dobre gdy wszystko ma się już w jednym palcu.

Sam (jako początkujący gracz w Hitmana właśnie) zaczynałem od najwyższego stopnia trudności i właśnie granie w ten sposób sprawiało mi najwięcej przyjemności. Co to za frajda przechodzić gre z możliwością save'owania? Ten komfort odbiera grze najważniejsze - wczówke, nie zwracasz przez to uwagi na popełniane błędy bo możesz sobie na nie pozwolić, co tam - najwyżej załadujesz zapisany stan gry. Z kolei grając na stopniu Pro masz 100% Hitmana, wszystko - każdy detal musisz mieć zaplanowany i jeden mały błąd może kosztować cię zaczynanie wszystkiego od nowa (co nieraz wiąże się z niesamowitą irytacją zważywszy na fakt że niektóre misje są bardzo długie). I dopiero teraz czujesz się jak zawodowy zabójca.
Nitrom
przeszedłem kontrakty na pc, ale polecam blood money, na ps2 tez daje rade, gra na poziomie normal to minimum wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.