Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: E3 - Wii
Forum PSX Extreme > Platforma > Nintendo > Wii
ogqozo
E3 nadchodzi. Jutro konferencja i na bank Nintendo pokaże kilka nowych, fajnych rzeczy, a że nikt na tym forum nie interesuje się Wii, to nie ma co zakładać osobnych tematów. Tu można komentować wszystkie rewelacje.

Na pierwszy ogień - premierowy film z Nights 2:
Tu go można obejrzeć
Ten działa.

A tutaj,
http://wii.ign.com/articles/802/802728p1.html
Pierwsze informacje (i obrazki) o Trauma Center: New Blood. Tym razem nie będzie to remake z DS-a tylko zupełnie nowa gra, przystosowana do możliwości sprzętu stacjonarnego. Zapowiedziane zmiany to m.in. tryb kooperacji na 2 graczy i rankingi online. Miejmy nadzieję, że tym razem nie będzie takiego opóźnienia wersji europejskiej.

Konferencja N jutro. Jeśli dobrze liczę, to o 18:00 czasu polskiego.
Figaro
JEEE, już jutro E3! Doczekać się nie mogę...
Trauma, jak Trauma nie zapowiada się wodotrysk.

PS. Link do Nights 2 nie działa
ogqozo
Dobra, konferencja się zaczęła. Będę się sam do siebie jarał.

- Na początku tradycyjne gadanie o tym, jak to świetnie Wii się sprzedaje dzięki starszym graczom i kobietom.
- Pokazali nakładkę na wiilota - teraz wygląda bardziej pro niż ta sprzed roku. Kto wie, może da się na tym grać.

- Medal of Honor na Wii ma mieć 32 graczy na multiplayerze! Nareszcie.
- Super Smash Bros. wychodzi 3 grudnia.
- Jeśli dobrze zrozumiałem, to do końca tego roku ma wyjść 100 gier na Wii. Z tego wiele (większość?) third party. Kurde, jakby zrobili konferencję o 4:30 to od razu by mi lepiej szło;(.
- Minuty mijają, a nic ciekawego nie ma. Jakieś pseudo show.
- Pokazują sterowanie w Metroid Prime 3! Łatwo i szybko - świetnie to wygląda!
- Zapowiadana ekspansja gry online. No, już to słyszałem.
- Pierwsza nowa gra - Mario Kart Wii. Będzie online.
- Mario Kart Wii zarządzi! Zresztą, kto grał w wersję DS, ten i tak nie ma wątpliwości.

- Konferencja nie umywa się do tej sprzed roku. Ale w końcu wtedy nie mogli się chwalić sukcesami Wii, mieli świeży sprzęt.
- Teraz nuda, wcześniej mówili o trybie online w Dragon Queście, FIFA i Guitar Hero. Okej.
- "Miyamoto pracuje nad nową grą". Super, a ja myślałem, że już przeszedł na emeryturę. No nic, może ją jeszcze pokażą.
- Pokazują, jak rodzina gra w Super Mario Galaxy. Czyli że będzie co-op. Ale to już było wiadomo.
- Super Mario Galaxy wychodzi 12 listopada.
- Wii Fit. Zadbaj o formę. Blah...

- Wii Fit to zestaw mini-gierek z dołączoną matą nożną.
- Nowe gry? Nie tym razem. Jeśli to było wszystko, co na tym E3 ma do pokazania Nintendo, to jest słabiutko.
Sowaa
Ta konferencja to jakaś porażka, ja już sie lepiej bawiłem na konferencji MS!
Teraz Mario Kart i nowy kontroler w postaci kierownicy - loool
banny
Czyli nic ciekawego confused.gif
Zastanawiałem sie nad wii, ale nie ma na niego tytułów, ktore by mnie przyciagnely do kupna konsolki za 1000 zł confused.gif

a sorry, Metroid nowy i Zelda.
Emiel
Słabo, słabo a Wii Fit to jakaś porażka. Ale no zobaczymy jeszcze.
ogqozo
Akurat mi Wii Fit się podoba, ale oczekiwałem... więcej. No nic, E3 chyba jest już martwe - Microsoft nie pokazuje nic nowego, Nintendo prawie nic nowego...
jiloo
piekna relacja ogqozo. naprawde.
za(pipi)iscie dzieki za skrot.
teraz sobie spokojnie poczekam, az tlok w sieci sie uspokoi i sciagne konferencje, zeby i tak sobie obejrzec.

a tak od siebie.
tak naprawde spodziewalem sie, ze konferencja bedzie slaba.
jakos sie powoli oswoilem, ze Wii jest ta "druga" konsola. moze to i dobrze. przynajmniej nie mam dylematow w co wybrac do zagrania.
X360 do grania, a Wii do zabawy. az do czasu ukazania sie MP3 i NMH smile.gif
mam tylko nadzieje, ze cos na targach o No More Heroes uslyszymy.
Towarzysz
A ktos w ogole wystawia NMH? ZTCP wydawcy tej gry nie ma nawet na liscie wystawcow.
Moze cos bedzie na GC, ale to tez malo pewne. W Europie gre wydaje firma, ktora specjalizuje sie w wydawaniu 'niepewnych gier, ktore baliby sie wydac inni'. Pewnikiem jest tylko TGS w Japonii.
Duobix
I może by tak łaskawie pokazali, co zrobili z project Hammer.
Ciekawi mnie czy wogule cokolwiek ciekawego pokażą-liczyłem na Wii Home wink.gif (albo chociaż ac),
na dsowskie f-zero, a ja tu patrzę i LIPĘ widzę. Zadowoliłby mnie
nawet jakiś miły remak'owy gest w stylu pierwszego star fox'a na ds'a.
Chyba się z ninny przerzucę na MS, jak tylko ich konsole nie będą
padały jak koty na ogrodzeniu pod napięciem.
ps. Reggie wyszedł jak Monk. Niemalże te same gesty i ta sama fryzurka.
ogqozo
Chyba znalazłem w miarę prężną stronkę z trailerami. Tzn. mi się nie wiesza. Oto najciekawsze:

Super Mario Galaxy (jest wersja do ściągnięcia)
Absolutnie numer 1 targów spośród Wii, zapowiada się genialna pozycja. Taka na "9+" co najmniej:).

Metroid Prime 3: Corruption (jw.)
Metroid to zawsze Metroid.

RE: Umbrella Chronicles (do ściągnięcia)
Granie na tommy gunie. Czyli nowa nakładka w akcji. Może być niezła wczuwka.

Endless Ocean (również do ściągnięcia)
Mało się o tej grze mówi, ale IMO bardzo pociągająca. Trailer udany.

Crash of the Titans
Nowy Crash wychodzi na Wii. Muli.

Rayman Raving Rabbids 2
Kapitalne, szalone mini-gierki. Świetna zabawa będzie. Muli.
ogqozo
A jednak N nie czekało do Games Covention i dało nam daty premier w Europie. Niestety trochę opóźnione... Mam nadzieję, że Maro Galaxy wyrobi.
Wprowadziłem znaczek jakości "skandal!" smile.gif.

* Big Brain Academy for Wii (Nintendo) 20 lipca
* Trauma Center: Second Opinion (Nintendo / Atlus) 10 sierpnia - skandal!
* Super Paper Mario (Nintendo) 14 września - skandal!
* Metroid Prime 3 Corruption (Nintendo) 26 października
* Forever Blue/Endless Ocean (Nintendo) Q4 2007
* Super Mario Galaxy (Nintendo) Q4 2007
* Battalion Wars 2 (Nintendo) Q4 2007
* Resident Evil The Umbrella Chronicles (Capcom) Q4 2007
* Pokémon Battle Revolution (Nintendo) Q4 2007 - skandal!
* Wii Fitness (Nintendo) 2008
* Mario Kart Wii (Nintendo) 2008
* Super Smash Bros. Brawl (Nintendo) 2008

Pierwsze obrazki z nowego Guilty Gear na Wii
STRETCH
wlasnie ogladam powtorke. nie wiem jak was ale mnie ten gosc zawsze przekonuje blush.gif. jest chyba najwiekszym plusem nintendo. mowi wyraznie nie spieszy sie i ciekawie gestykuluje. mario zarzadzi bardzo.
Duobix
CYTAT(ogqozo @ 12 07 2007, 01:25) *
A jednak N nie czekało do Games Covention i dało nam daty premier w Europie. Niestety trochę opóźnione... Mam nadzieję, że Maro Galaxy wyrobi.
Wprowadziłem znaczek jakości "skandal!" smile.gif.

Powinieneś go zastosować także do Super Smash Bros. Tylko taka moja opinia wink.gif
A to co tam pokazali.... Ughh.... Te nakładki ich na Willota są okropne. Myślałem
o tym, że pokażą prawdziwą kierownicę a także dedykowanego light gun'a, a co
oni pokazali? Że styropian jest w modzie. Jeszcze mogli tam do tego "stojaczka"
wpakować nunchucka specjalnie wyprofilowanego, ale jak widzę nawet tego im się nie chciało
zrobić. Co do tej kierowncy..... Posiada dwie dziury. I tylko tyle. Mogły się tam przecież
znajdować skrzydełka, łopatki, spusty, jak kto to nazwie. Ale widać że to kolejny styropian.
Dlatego dochodzę do wniosku, że już nie chcę Wii, skoro będę musiał wg. standartów
nintendowskich płacić po 150 zł za styropian wyprofilowany rękami biednych azjatyckich dzieci.

STRETCH: to jest praca tego gościa, mówienie tak wyrażnie i powoli. Dla mnie jest on trochę
za drętwy jak na "prorodzinnego" (xD) przedstawiciela nintendo.
Figaro
Tak, SMG jest na 9+. Dzięki trailerowi, uwierzyłem w ten tytuł. Szkoda tylko że jest tyle czekania...
Moto200
Spędziłem dość nudną godzine oglądając tegoroczne E3 Nintendo. W tym roku nic ciekawego.

A tak w ogóle to Reggie Fils-Aime czyta się po francusku? Redżi "Filzem"? Bo zawsze się nad tym zastanawiałem smile.gif A dowiedziałem się tylko, że ma na imię Reggie i jest "Hepi".

Według mnie tracą czas na rzeczy jak Wii Fit. Powinni już zacząć opracowywać projekt gościa o nicku Psycho3ler (Pamiętne Nintendo ON), wtedy pewnie Ninny wygrałoby wyścig w ósmej generacji smile.gif
Halcos
CYTAT(Moto200 @ 29 07 2007, 23:21) *
A tak w ogóle to Reggie Fils-Aime czyta się po francusku? Redżi "Filzem"? Bo zawsze się nad tym zastanawiałem smile.gif A dowiedziałem się tylko, że ma na imię Reggie i jest "Hepi".

Redżi Fil-Emi. No i on nie jest Francuzem tylko Amerykaninem po rodzicach z Haiti wink.gif
ogqozo
"Aime" to mniej więcej "kochać" po francusku, pewnie stąd pytanie:).

Co do Nintendo ON - wiesz, gdyby wystarczyło to było tak proste w produkcji jak np. baterie, to może by i to zrobili. Ale nie jest. Sony i Microsoft muszą kupować od innej firmy prawo do wibracji, a ty byś chciał, żeby Virtual Reality "po prostu się zrobiło".
IMO Wii Fit to i tak wiele, więcej niż robią inni na tym polu. A Nintendo i tak wygrywa wyścig.
Moto200
Wałkowałem francuski przez rok i tak mi się jakoś skojarzyło smile.gif

Ciekawe, jaka "rewolucja" mogłaby przebić Wii-lota za parę lat. Można jedynie zgadywać. Chyba, że Nintendo planuje powtórkę z Wii, tylko z lepszą grafiką i dźwiękiem. Ale to do nich raczej niepodobne.

Nintendo ON to niezła wizja, ale masz rację - po co to komu na razie produkować? Zamiast patrzenia, jak N popada w długi, bo nikt nie chce "hełmu za dziesięć tysiaków", możemy się spodziewać większego wykorzystania potencjału Wii.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.