Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Final Fantasy X
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik RPG
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
raven_raven
Wszystko przez to, że gry na PC są tańsze w produkcji i producenci nie muszą płacić producentowi konsoli haraczu za zgodę na wydanie gry na jego konsoli. Mają także często polską wersję bez możliwości zmiany, co uniemożliwia import za granicę i sprzedawaniu drożej, więc cena jeszcze bardziej spada. No i wszelkie extra klasyki i inne 20-50 zł edycje... Na PS2 mamy platynki, tylko 80 zł confused.gif. Tyle, że na konsoli masz chociaż gwarancję dobrego działania...

Co do RPG którego szukasz...
Grałeś w Gothica? Naprawdę zacne cRPG!
Crono
CYTAT(raven_raven @ 5 02 2008, 11:12) *
Co do RPG którego szukasz...
Grałeś w Gothica? Naprawdę zacne cRPG!

Ale tylko pierwsze dwie części wink.gif
raven_raven
Ba, ja to nawet o pierwszej tylko mówię, kolonia ma swój klimat, o tak.
AumaanAnubis
Gralem w Gothic 2.Po paru godzinach odlozylel granie w niego.Nudzil nie.Najbardziej wkurzalo mni to ze nie bylo jakiegos dziennika czy czegos i po przerwie graniu nie wiadomo bylo co teraz zrobic bo sie zapomnialo.Co do haraczu...to raczej producenci konsol powinni placic tym co robia na nie gry...Platynki za 80-115zl?HA!Na pc nowe gry tyle kosztuja.Zalosne...
Crono
Co ty mówisz w gothicu był swietny dziennik. Za bardzo sie przyzwyczailes do Finalowej mapki ze strzałka wink.gif
AumaanAnubis
Moze w jedynce bo nie gralem ale w 2 byl do dupy.W morrowindzie byl swietny.I co ty gadasz?jakie strzalki?gdzie masz isc to ci chyba w FFXII pokazuje tylko(masz zaznaczone na mapce).rpg na pc przescigaja te z konsoli tym jeszce ze jest weksza interakcja z otoczeniem(czy jak to tam nazwac).Juz w gothic 2(i penwie tez 1) mozna bylo po drodze znalezc jakies grzybki czy cos i podniesc je a nawet w ffxii tego nie ma(jakby to bylo cos nadzwyczjanego i niemozliwego do zrobienia).W morrowidzie mozna bylo zabrac chyba wszystko(chociaz wiekszosci sie nie oplacalo wogole ruszac:) )O oblivionie nawet nie wspominam bo to potega(chociaz z bug'ami).Cholera jakos nabralem ochoty na gre w morrowinda i obliviona biggrin.gif biggrin.gif
thuban
Witam wszystkich fanów gry Final Fantasy 10.Ja już jestem stałym graczem od ponad roku w tą grę(tak dobrze napisałem) i to naprawdę świadczy o jej dużej grywalności,zresztą kiedy ta gra wyszła a ja do dzisiaj w nią pogrywam i na liczniku myślę że mam coś koło 2 tys. godzin).Powiem tak kwintesencją tej gry są Dark Aeony i Penance,chociaż Penance wbrew pozorom nie jest aż taki trudny,najlepszy sposób na pokonanie go(pomijam zanmato wink.gif ) to oczywiście mixy rikku i auto-potion(ribbon jest tutaj całkowicie nieprzydatny).Natomiast już od pewnego czasu zaczynam na nowo odkrywać FF a to z powodu trybu gry: No sphere grid mode(jest jeszcze ciekawy tryb gry tylko jedną postacią ale ten jest o wiele bardziej hardkorowy wink.gif ).Chodzi tutaj oto ze nie używamy wogóle sphere gridu a gramy normalnie postaciami, muszę powiedzieć że to istny hardcore i dla prawdziwych zapaleńców.Oto link do youtube,Darkkefka to dla mnie jeden z mistrzów tej gry i naprawdę wielki zapaleniec.

http://pl.youtube.com/watch?v=TsJNYg8709A&...feature=related

Albo pobawić się w singlu np.
http://pl.youtube.com/watch?v=Y6tqYUfz__M&...feature=related

Co do porad jak grać w tą grę to powiem tylko tyle, strony Krypta FF i gamefaqs i nic więcej nie potrzeba wink.gif .Acha i na przyszłość polecam uważać na najważniejszą pułapkę w grze dla początkujących.Musimy odkryć wszystkie skarby w świątyniach(destruction sphere),jeśli tego nie zrobimy(ja to olałem jak pierwszy raz grałem właśnie w Macalania Temple) to potem nie wejdziemy do świątyni w Macalania Temple(nawet jak pokonamy Dark Shive) i nie zdobędziemy Animy(musimy mieć wszystkie świątynie aktywowane) i dalej nie zdobędziemy Magus Sisters i możemy pożegnać się jeszcze z celestial weapon dla Yuny.
Mam nadzieję że znajdę czas na utrzymanie tego wątku jakbyco wink.gif .Trochę się zdziwiłem że tak wielka gra,tak znane forum a topic założony w 2007 blink.gif .
raven_raven
Hehe, ja też i założyłem ten topic wink.gif. To dlatego, że był topic na poprzednim forum, po powstaniu nowego nie chciało nikomu już się dyskutować o FFX i tyle.

Co do darkkefki - ten koleś jest niesamowity. Po opejrzeniu kilku filmików z No Sphere Grid jestem pod wielkim wrażeniem, oni nawet raz nie ulepszali postaci na SG biggrin.gif. Całą grę potrafią pokonać nie używając upgradów...
thuban
No ja dopiero jestem początkujący w tym trybie ale polecam go jest kapitalny,zresztą jest bardzo dobrze opisany na gamefaqs.Jako jedną z ciekawostek dodam że atak Zanmato Dark Yojimbo można spokojnie przetrwać i nie będzie zabójczy.No oczywiście w drugą stronę tak nie jest thumbsup.gif

http://pl.youtube.com/watch?v=jmmetsO9M8s&...feature=related

Co do no sphere grid możemy oczywiście korzystać z reszty udogodnień,tylko sphere grid jest niedostępne,zresztą można grać na różne warianty dodatkowo bez overdivów,bez aeonów itd...
Aramis
Mocne wideo, nie ma co biggrin.gif

Z początku myślałem, że on tylko tymi biednymi postaciami będzie walczył lol:D. Nie mniej jednak good stuff:).
AumaanAnubis
Po pierwsze to jakim cudem Shiva przetrwala Zanmato???!!!Przeciez to powinno byc niemozliwe?Nie wiem dokladnie na czym polega to granie no-sphere grid ale oni pakowali swoje Aeony wiec te walki nie sa wcale takie trudne.Majac tyle HP to ten gosciu walczacy Auronem przeciwko Dark Bahamutowi tez byl go pokonal wink.gif
"Megafurgon"-smiesznie sie nazywa ten atak w innym jezyku biggrin.gif
Na youtube widzialem tez kiedys Auron Vs. Nemezis.Chociaz Nemezis wydyje sie wedlug mnie latwiejszy od Dark Bahamuta.Wogole nie pakujac ani postaci ani Aeonow nie dalo by sie tej gry przejsc....
raven_raven
CYTAT
Wogole nie pakujac ani postaci ani Aeonow nie dalo by sie tej gry przejsc....

Zdziwisz się, właśnie na tyn polega NSG challenge.
AumaanAnubis
CYTAT(raven_raven @ 13 02 2008, 18:10) *
CYTAT
Wogole nie pakujac ani postaci ani Aeonow nie dalo by sie tej gry przejsc....

Zdziwisz się, właśnie na tyn polega NSG challenge.

Przeciez widzialem ze na tych filmach bardzo dokladnie ze aeony byly dopakowane(shiva nie posiada tyle hp nie pakujac jej ani takich statystyk)
Moze tych slabszych bossow dalo by sie jakims cudem przejs ale na przyklad takiego seymoura na mt.gagaze to juz napewno nie biggrin.gif
thuban
Seymora da się przejść.Kluczem do gry w FFX jest Rikku i jej trio 9999.Co do filmiku z Auronem to gościu używa kodów nie da się ustawić postaci z wszystkimi statystykami na 255 i takim wysokim HP.A pakowanie Aeonów bez sphere gridu to żmudna praca trzeba korzystać z podstawowych sphere.A gra bez aeonów dotyczy normalnej ścieżki,poprostu podczas normalnej gry dajemy wszystkie podstawowe sfery dla wybranego aeona(pamiętajmy że dopiero od Calm Lands) i wtedy można pobawić się na monster arenie i z dark aeonami.Zresztą zwróćcie uwagę że na filmiku czas gry to ponad 800h.Co do zanmato Dark Yojimbo to działa on jako normalny Overdrive i przy wysokiej obronie,protect i wysokim HP można to przeżyć.
AumaanAnubis
A bylem pewny czytjac opis w PE ze zanmato dark yojimba zabija na amen nawet postacie z zalozonym auto life huh.gif
Istnieja kody do FFX?Na gamesharka czy normalne?
Zainteresowalo mnie to granie bez sphere gridu.chyba sprobuje.
Znaczy sie ze zwyklym postaci nie moge nic ruszac na sphere gridzie a sphere'y moge dawac aeonom i polepszac tym samym ich atrybuty?Czego jeszcze nie mozna robic grajac "no-sphere grid"?
Kalinho
zadawac gUpich pytan? tongue.gif

sry ale nazwa chyba sama wskazuje na to czego nie mozna
AumaanAnubis
esli nie potrafisz normalnie odpowiedziec to zwyczajnie wogole nie odpowiadaj....
Olsen
jaki mieliście najwyższy wynik meczu Blitzballu? oczywiście wygrany mecz wink.gif
Aramis
19 albo 20 - 0.
Iron
Ja jak pamiętam miałem coś ponad 20, 21 albo 22. Dopakowany Tidus niszczy wszystkich, dodatkowe skille marnują czas więc trzeba grać też z odpowiednią drużyną, ale nie wiem jaki jest maksymalny możliwy wynik ...
AumaanAnubis
Moj najwyzszy to chyba 19-0 lub 20-0.Wiecej nie zdarzylem nigdy nabic tongue.gif
Olsen
o to niezle.. ja nabiłem 14-0. Taki wynik osiągnąłem zaraz po wyjściu z Luca (po mistrzostwach blitzballa) Atak Tidus - Wedge niszczy wszystko biggrin.gif
Iron
Najlepiej jest jak Tidus jest dopakowany na 99 lev kosztem całej drużyny (czyli tylko on strzela i dostaje najwięcej exp.) wtedy walczymy z hipkami którzy mają ledwo 40 lev
Tidusa dajemy na pomoc MF i to on przejmuje wszystkie piłki i strzela, wywalamy zbędne skille, trzeb pamiętać też by bramkarz przeciwników nie miał zdolności super goalie. Reszta to już tylko wyliczanka wink.gif
Marsjanin
Na liczniku stuknelo mi 100h gry i ciagle mnie to kreci tongue.gif - uznaje oficjalnie, ze to zywotna gra hehe. Mam jedno pytanko, jak dotrzec do Sin airshipem jesli olalem to wczesniej i zniknal z listy lokacji?
Aramis
Tzn jak, Sin Ci zniknął z listy lokacji? o_O
Marsjanin
CYTAT(Aramis @ 15 02 2008, 11:15) *
Tzn jak, Sin Ci zniknął z listy lokacji? o_O

Skoro go tam nie ma to chyba tak tongue.gif
AumaanAnubis
Jesli masz teraz do niego leciec to napewno jest na liscie lokacji wink.gif
Moze czegos jeszcze nie zrobiles o_O
Marsjanin
CYTAT(AumaanAnubis @ 15 02 2008, 16:58) *
Jesli masz teraz do niego leciec to napewno jest na liscie lokacji wink.gif
Moze czegos jeszcze nie zrobiles o_O

No jak mialem leciec to go olalem i se wsiakl tongue.gif
AumaanAnubis
A po zrobieniu czego teraz jestes?Wtedy co miales leciec to patrzyles na mape w airshpie z dostepnymi lokacjami i byl tam?Czy ze scenek i dialogow wywnioskowales ze masz leciec?Bo jest moment w ktorym trza leciec do bevelle znowu.
Marsjanin
Dobra, juz rozwiazane. Wylazlem na zewnatrz statku i Sin mnie zaszczycil odwiedzinami hehe. Dzieki za odpowiedzi smile.gif
AumaanAnubis
aha czyli to ten moment biggrin.gif To jesli jestes malo napakowany to przygotuj sie na fajna niespodzianke tongue.gif
Marsjanin
No niespodzianka juz byla hehe, teraz sobie dziabie potworki w Sinie.
AumaanAnubis
to uwazaj na jedneg.zapomnialem nazwy ale ma dwa rogi a glowie i jest duzy tongue.gif Po jego zabiciu uzywa on meteor'a i mozna czasem zginac(nie zawsze uzywa tego)
Zaton.
CYTAT(AumaanAnubis @ 16 02 2008, 21:54) *
to uwazaj na jedneg.zapomnialem nazwy ale ma dwa rogi a glowie i jest duzy tongue.gif Po jego zabiciu uzywa on meteor'a i mozna czasem zginac(nie zawsze uzywa tego)

Nie był to przypadkiem Behemoth lub któras jego odmiana?
Emet
Tak, Behemoth King.
Marsjanin
CYTAT(AumaanAnubis @ 16 02 2008, 21:54) *

Znam pacjenta, dziabnalem juz kilku biggrin.gif

22-02-2008 - zaczynam gre od nowa z expert sphere grid i naprawiam stare bledy tongue.gif
firana140
włacha grał ktoś na expercie?

bardzo się różni granie od podstawowego SG?

bo juz dawno chciałem wrócić do FFX ale wlasnie na ESG tylko nie wiem czy warto ;p

a co do Dark Kefki jakoś w grudniu 2006 pisałem trochę z nim przez YouTube, prosiłem o kilka porad itp. miażdżyły mnie wtedy filmiki pokazujące NSG

pamiętam jak śledziłem jego rywalizację z Crow132 o to kto pierwszy pokona Jechta właśnie w NSG. Crow wygrał tongue.gif

ehh piękne czasy ;DD
Aramis
Na expercie masz większą swobodę w kreowaniu postaci na początku, standard ma za to więcej pustych node'ów.
raven_raven
Ja też swego czasu się Kefką zachwycałem, do tego stopnia, że chciałem wziąć się za NSG O_o.
Ale przeszło mi smile.gif. Po FFXII chwycę się właśnie FFX. Czas przejść tą grę.
AumaanAnubis
A na ktorym Sphere Gridzie jest wiecej node'ow?Czy na kazdym jest tyle samo?
Aramis
Standard ma więcej node'ów.
Mikes
Po pokonaniu Yunalesci i wyjściu z tej światyni złapałem się na tym ze przez 2 minuty stałem bo myslałem ze to jest scenka przerywnikowa ohmy.gif Niesamowite ze juz przeciez dosc leciwa gierka dostaecza jeszcze takich widoków. Do jutra powinienem skonczyc, jak dla mnie 10- smile.gif
lena163
Za to mnie zdziwił ostatni boss a dokładniej jego poziom wystarczyłu mu rzucać regularnie dispel i po problemie, niektórzy zwykli przeciwnicy stwarzali większy problem
a wspomiana Yunalesca (2 czy 3 wcielenie) doprowadziła mnie chwilowo do szału z stosowaniem na zmiane różnych statusów w tym zombie zawsze w momencie jak miałam mało energii confused.gif
Chyba też wróce do tej częsci już dłuugo nie grałam smile.gif
Zaton.
Ja nawet nie wiem jakie ostatni boss miał ataki smile.gif (Jeden atak fizyczny Yuny i lezał tongue.gif)
A co do Yunalesci się zgodzę, strasznie irytująca była.
lena163
Ja właściwie też nie pamiętam, pamietam tylko że miał narzucony regen odnawiajacy 9999hp co rundę, ale po wspomianym dispel padał po kilku atakach czyli wychodzi na to że miałam mniej podpakowaną ekipę tongue.gif
Figaro
Mnie w grze wkurzył tylko ten potwór, który nie chciał wpuścić do zanarkandu. Yunalesce pokonałem za pierwszym razem, a to dlatego, iż miałem nieźle podpakowaną drużynę, z Aaronem na czele który niszczył każdego.
Aramis
Mnie z kolei strasznie wpieniał Seymour Flux - oj nie była to prosta walka smile.gif
Mikes
A ja mam problem z tymi ramionami Sina o_O Próbowałem juz 2x i 2x zginałem na 2 ramieniu, po prostu nie wiem jakim cudem ale zawsze wpierdala sie w kolejke 3 razy(pomimo Hastegi) i zabija mnie przy 3 ciosie. Chyba musze podpakowac. ew. wykorzystywac overdrive'y bo nie uzywałem ich w tej walce.
Faustus
Mam pytanie - jak zdobyć Lv 3 Key Sphere?
Figaro
Faustus - chyba jedynie grać dalej i szukać po skrzynkach smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.