U mnie pomogło wyekwipowanie naszych strzelców (łucznicy i włócznicy) w broń bez właściwości ognia. Gdy strzelają powóz staje w płomieniach i babka ginie, tymczasem bez tej opcji wystarczy wózek zniszczyć.
z tego co pamietam, nie mozna do tej misji używać żadnej broni z atrybutem fire, bo powoduje ona podpalenie powozu i smierc babki
czesio83
22 03 2008, 10:02
wie ktoś czy boss"ow ubija sie do 99 lv?
kasę da się zdobywać tylko na powolowaniach?strasznie długo schodzi jak chce sie wyprodukować oddział dobrych pataponów a na takom polowaniu uzbiera sie około 200-300 złota
czesio83
22 03 2008, 12:09
CYTAT(adi @ 22 03 2008, 11:57)

kasę da się zdobywać tylko na powolowaniach?strasznie długo schodzi jak chce sie wyprodukować oddział dobrych pataponów a na takom polowaniu uzbiera sie około 200-300 złota

najlepszym miejscem ciułania kasy jest misja search for lucky star

za jednym podejscie zbiera sie około 800:) tylko musi być słonecznie:)
lepsze to niż zbieranie po 200/300
mnie dobija mini gra z kowalem

ani razu nie udało mi sie nic od nie go dostać

chyba mam import z bugiem
czesio83
23 03 2008, 20:21
ile razy ostatni boss sie morfuje:) na atak z paszczy i z d,,upy ?
da sie pakować patapony po pokonaniu go czy trzeba ładować save z przed bossa?
u mnie chyba 3 czy 4 razy sie zmieniał. Po przejsciu ostatniego bossa da sie normlanie grać, nabijając kolejne levele
czesio83
24 03 2008, 12:23
wie ktoś jak wybijać rytm u kowala ? szukałem filmików na youtubie i nic tam niema ? a tylko z tym jednym mam problem
czesio83
24 03 2008, 13:03
dzięki:) a ja nawalałem na jana:)
czesio83
6 04 2008, 09:54
dostaje sie jakies bonusy za ubicie wszystkich bossow do 40 lv ? bronie ? itp.
mam już smoki i golema na 30

i jest już hardcorowo
woocash198
9 04 2008, 12:23
CYTAT(czesio83 @ 6 04 2008, 09:54)

dostaje sie jakies bonusy za ubicie wszystkich bossow do 40 lv ? bronie ? itp.
mam już smoki i golema na 30

i jest już hardcorowo

z tym 40 lvl to jest mit ja ubiłem 40 lvl czerwonego smoka i wszkoczył na 41 level więc nie wiem jaki jest max co do łupów to są one generowane losowo więc czasmi dostajesz lepsze fanty od 10 lvl golema niż 40 lvl smoka.
czesio83
10 04 2008, 17:01
to tak ja sądziłem do 99 lv
właśnie z tymi losowymi fantami to jest bezsens

za ubicie na 32 lv golema dostałem zwykły kamień
już odpuszczam patapony

na liczniku 48 h
a mi jakos do gustu gra nie przypadła, nie wiem dlaczego może przez to ze melodyjka z czasem robi sie nuząca no i same patPONY

za duzo zróznicowanych dzwieków z siebie nie wydają
Bo to trzeba caly czas jechac na Feverze zeby bylo ciekawie

. Wtedy dzwieki wydawane przez patapony sa komiczne i milo sie ich slucha

.
CYTAT(des3 @ 12 04 2008, 01:37)

a mi jakos do gustu gra nie przypadła, nie wiem dlaczego może przez to ze melodyjka z czasem robi sie nuząca no i same patPONY

Chyba zbyt daleko w tej grze nie doszedłeś
MoniqaPS2PSP
13 04 2008, 17:48
CYTAT(are91 @ 13 04 2008, 11:32)

CYTAT(des3 @ 12 04 2008, 01:37)

Chyba zbyt daleko w tej grze nie doszedłeś

mam za sobą całonocne granie ("jeszcze tylko jeden level i spać" i tak wybiła 6 rano

)
Mnie za to muza razłożyła na łopatki. Człowiekowi sie od razu humor poprawia jak odpali tych małych barbarzyńców

Śwetna. I pomyśleć, że nawet nie śledziłam newsów z gry bo za bardzo mnie z początku nie zainteresowała...
Co mnie najbardziej wnerwia (pomijając żmudne ciułanie kasy w grze) jak już utworzę mega kozaka to mi go zawsze zerzre jakiś boss

Jestem dopiero na "battle!! Bachikoi fort", mam kucharza (ale nie mam kapuchy czy co tam trzeba mu dać

) i rozkminiam jak użyć "tailwind miracle"...
czesio83
13 04 2008, 20:54
CYTAT(Rondel @ 12 04 2008, 12:05)

Bo to trzeba caly czas jechac na Feverze zeby bylo ciekawie

. Wtedy dzwieki wydawane przez patapony sa komiczne i milo sie ich slucha

.
no a najlepsza jest muza z końcowych napisów

) tam to dopiero pokemony dają czadu
MoniqaPS2PSP
14 04 2008, 18:42
Sephirath
16 04 2008, 20:54
CYTAT(MoniqaPS2PSP @ 14 04 2008, 19:42)

Skąd aż tyle tych mega zbroi i broni znalazłaś? Może ja dopiero jestem tuż po pokonaniu pierwszy raz takiego czerwonego robaka, ale mam moze jedną "mistyczną" bron...
Btw - co lepsze - 3 konni czy 6 wyekwipowanych wojów z siekierami?
czesio83
17 04 2008, 17:55
CYTAT(Sephirath @ 16 04 2008, 21:54)

CYTAT(MoniqaPS2PSP @ 14 04 2008, 19:42)

Skąd aż tyle tych mega zbroi i broni znalazłaś? Może ja dopiero jestem tuż po pokonaniu pierwszy raz takiego czerwonego robaka, ale mam moze jedną "mistyczną" bron...
Btw - co lepsze - 3 konni czy 6 wyekwipowanych wojów z siekierami?

nic specjalnego:) takie okazy to tylko u kowala , za perfekcyjne przejscie mini gry:)
według mnie najlepsze teamy to łuki/dzidy/trębacze
Mastachi
21 04 2008, 17:58
Wlasnie rozwalilem 1 raz bossa na 30 levelu i poszlo jak z platka

Moze sie uda do 40 dojsc
Ej to już mnie wku.rwia. Miesiąc po premierze a tej gry NIGDZIE nie ma. Zaledwie 2 kopie na allegro, z jakichś dupnych sklepów, dodatkowo wersja US a ja mam sejwa z dema EU. Grrrrrr a chciałem kupic sobie na urodziny ;/
A tak nawiasem, ściagnałem demo Eu i demo US. Róznice są, głównie w tłumaczeniu, co mnie cholernie dziwi.
W EU nazywamy się Almighty(fajnie brzmi). w US jesteśmy Mighty Pataponem. Dziwne, myślałem że tłumaczenie angielskie jest identyczne. No i ogółem nazwy przedmiotów czasem się różnią i takie tam pierdoły.
jedno pytanie, skąd brać kamienie? Jestem zaraz po pokonaniu robala i zdobyciu oazy i ciągle mi brakuje.
I jeszcze jedno, jak wywalić jednego członka z armii i wstawić za niego innego?
znajdzki sa losowe
przejdz kilka razy misje z polowaniami. ewentualnie u drzewka i w kolejnych wioskowych minigierkach

co do wywalania pataponow. o ile dobrze pamietam to selectem.. czy czyms tam

w menu gdzie widac cala armie
Jak się daje pataponom zarcie? odkryłem to minigierke, zrobiłem troche jedzenie ale nie wiem jak go uzyc.
Przeczytałem w faq ze w Ooze cośtam jest Gold Bird na którego poluje sie dla Dream Meat. Mialem go tam tylko raz, wtedy gdy zostawił czapke kucharza, wiecej go juz tam nie widziałem, co jest?
Mordechay
22 05 2008, 18:03
Macie sposoba na spidertrona (chyba tak mu leci) tego jezdzca w czapce w ksztalcie pajaka, za ktorym stoi czolg?W faku jest napisane ze misja latwa, ale fak jest po ęgilsku i de facto nie ma w nim zadnych porad nt tej misji oprocz tego ze nalezy wziac megapony.
CYTAT(Mikes @ 22 05 2008, 17:30)

Jak się daje pataponom zarcie? odkryłem to minigierke, zrobiłem troche jedzenie ale nie wiem jak go uzyc.
Przeczytałem w faq ze w Ooze cośtam jest Gold Bird na którego poluje sie dla Dream Meat. Mialem go tam tylko raz, wtedy gdy zostawił czapke kucharza, wiecej go juz tam nie widziałem, co jest?
pataponom nie daje sie jedzenia

z miesa itp poprostu sie je robi [patapony]
czapka jest do aktywacji kolejnej minigierki
Dark Serge
22 05 2008, 21:06

Jak zrobiłes żarcie to przed misją jak ekwipujesz Pataponom bronie itp to najedż na ten stand na którym stoi ten patapon, max po prawej - tam sie 'wkłada' jedzenie
CYTAT(Coati @ 22 05 2008, 17:35)

pataponom nie daje sie jedzenia

z miesa itp poprostu sie je robi [patapony]
czapka jest do aktywacji kolejnej minigierki
Daje sie daje, masz potem minigierke w której produkujesz jedzenie.
A gold bird sie pojawił potem, myslałem ze buga jakiegos mialem.
nom faktycznie cos tam takiego bylo

sry za wprowadzanie w blad
Kilka minusów
-kasa za szybko znika
-trochę jej mało, za misje nic, za polowania mało, zeby stworzyc jedną dobrą jednostke trzeba pare razy ruszyc dupsko na polowanie
-szkoda, ze gra nie wymusza od nas uzywania nowych jednostek. Nie wiem jak inni ale ja koni i tych dużych Pataponów nie uzyłem ani razu i nie wiem czy warto w ogóle je kupowac, pakuje tylko w Megapony teraz.
Ale ogółem gra jest fpytę, dzisiaj skończe chyba.
No i skończyłem, zakończenie bardzo fajne.
Spodziewałem sie czegoś takiego, z tym ze najbardziej interesuje mnie to co było po napisach czyli BUDOWA STATKU! woohoo, to oznacza ze dwójka moze byc w drodze, i jesli bedzie to z pewnością skopie nam dupe bardziej niż pierwszy Patapon, ja czekam jak głupi, mam nadzieje ze powstanie i nie bedziemy musieli czekac pare lat
Mastachi
23 05 2008, 20:26
No to teraz sobie porozpykowuj bossow

(ja juz 2 na 39 mam

)
Rozwalam ich, każdego już na 5 levelu mam, niektórych wyżej. Wkurza mnie że po rozwaleniu ostatniego trzeba za każdym razem oglądać ending. No ale jest zdecydowanie najlepszy, rozwaliłem go na 2 lvlu i dał mi 3 Mithrile o__O Próbuje opanować minigierke kowala zeby zrobic divine weapony, ciezka jest.
Szkoda ze nie ma jakiejś misji z Zigotonami po przejsciu gry, bardzo chetnie zobaczyłbym jak moja dopakowana armia rozwala ich teraz
I mam małą proźbę dla posiadaczy custom firmware. Mogłby mi ktoś zrobić 2 screeny na tapetke? Ja niestaety nie mam mozliwosci. Chodzi mi o moment z endingu, daje 2 zdjecia, kto nie skonczył niech nie klika.
ten
http://img267.imageshack.us/my.php?image=img1866qr0.jpg i ten
http://img267.imageshack.us/img267/7155/img1865qu9.jpgZ góry dzieki.
A i jeszcze jedno, zauwazyliscie ze patapony mówią czasami LOL? xD
Myslałem ze sklei post, sry.
taaa to ja sklejam posty :F edytuj na przyszlosc bo poleci 20% - Coati
no mowia. z tego co mapietam to gadaly tak kiedy wypadlo sie z rytmu lub pomylilo bit.
mowily chyba jeszcze "what?!" i "wow!"
Mam 2 pytanka:
1. Co zrobic, zeby czerwony smok nie zezarl pataponow? Pokonalem go, ale szkoda mi bylo 4 przyglupow, wiec bede z nim walczyl jeszcze raz.
2. Jak robi sie kolorowe patapony? Mam jakiegos takiego czerwonego z uszami, ale nie wiem skad.
1. Musisz wyczuć jego ruchy - przed akcją, w której przymierza się do połknięcia któregos patapona, staje w charakterystyczny sposób - musisz wtedy albo spieprzyć do tyłu całą ekipą, albo, jesli masz odpowiedni silny skład, zaatakować go, zeby wytrącić go z równowagi
2. kolorowe robi się z lepszej jakosci materiałów (masz jakby 4 levele jakości kazdego dostepnego materiału do budowy pataponów, od najbardziej pospolitych do najrzadszych), jak dasz dwa rzadkie (i sporo hajsu) to dostaniesz lepszego patapona
Patapony chyba z tego co kojarze mówia jeszcze "OMG!" ;p
Ok, dzieki. A jak sie spieprza do tylu? Chodzi Ci o ten taniec czaka czaka pata pon? Sklad mam nie za silny, bronie tez raczej slabe.
oj, nie pamietam teraz...

niacisnij select podczas gry to na dole pokażą Ci sie wszystkie dostepne komendy do wklepania
spoko, zaraz sprawdze. dzieki, chlopaki ;*
Mam prośbe do kogoś kto by mógł mi wytłumaczyć lub podać jakiś link do instrukcji (ofc polskiej) Patapona. Za chiny nie moge się w tej grze skapować (chodzi mi głównie o itemki itp) 1 raz mam doczynienia z czymś takim. Wciąga ale cały system jest dla mnie obcy.
Pozdrawiam
CYTAT(ghost. @ 9 06 2008, 00:00)

gamefaqs.com
i na interii jest dobry translator

ewentualnie dodaj sobie do kontaktow w gg infobota... wtedy bedziesz mial prawie po polsku i przy okazji podszkolisz angielski
Fakt anglika trzeba sie uczyć chociaż w szkole uczyli mnie niemieckiego

Pozdro i dzięki chociaż z faqsów.com ściągałem już poradniki np. do drivera
MichAelis
12 07 2008, 22:36
O co biega z tym tanczacym drzewem i trebaczem?

jakos nigdy w rytm sie wbic nie moge, mimo ze wydaje sie ze dobrze wciskam O.
Zaraz jak drzewo skonczy swój spiew to zapali sie ramka wokól ekranu, wtedy zaczynaj grac melodie.
MichAelis
12 07 2008, 23:03
No kurde wciskam O w rytm(przynajmniej tak mi sie wydaje) i jest dupa, jakies dzikie dzwieki i nic nie dostaje
Może mi ktoś powiedzieć jak przejść misje p.t "Battle ! Bachikoi Fort" gdzie trzeba odpalić cud wiatru. Wszystko na początku ładnie idzie, odpalam wiaterek rozwalam wieżyczki aż do momentu gdzie cały czas wychodzą te stwory z maczugami i zabijają mi wszystkich po kolei. Jest jakiś sposób na to ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.