CYTAT(villain @ 6 03 2008, 23:48)

Gralem troszke w demko i mam pytanko.
Jakos nie udaje mi sie "stuningowac" broni... - czy mam zbierac tylko niektore "bonusy" ? czy wszystkie jak leci ? Aktualnie nie mam gierki odpalonej, ale z tego co pamietam to bonusy nie zmieniaja sie w inne z czasem ? Mam tez klopot z rozpoznawaniem czy to co leci to zloto, lod czy skala... zeby nie bylo - wzrok mam idealny, ale jakos takie podobne to wszystko do siebie, wiem tylko, ze "roztapiacz" dziala tez dobrze na "elektronike" zgadza sie ?
To jeszcze dwa pytanka na koniec (a w sumie 1?) - jaki jest klucz do zdobycia jak najwiekszej liczby punktow ? granie non stop od najlatwiejszego stopnia trudnosci do najtrudniejszego ? czy mozna na samym najtrudniejszym od razu sie bawic (i czy to ma sens?) , rozumiem, ze miedzy "stopniami trudnosci" (po kazdym zakonczeniu gry) mozna zrobic save tak zeby dalej grac powiedzmy nastepnego dnia ? W jaki sposob mogl kolo nabic ponad 1mld punktow (1,2 mld ?) ? Nie zginal ani razu przez wszystkie stopnie trudnosci ? A i jeszcze - czy uzycie "boosta" moze ratowac przed zginieciem tak jak bomba ? I oczywiscie po dotarciu do przelicznika x10 (w prawym dolnym rogu) mozna juz uzywac bomb bo wiecej sie nie nabije ? No i last one

ile (i jakie) jest stopni trudnosci ? Na youtube widzialem komentarz do jednego z filmikow mowiacy o poziomie beyond suicidal...?
Przepraszam za tyle pytanek ale gierka od pojawienia sie wydaka mi sie genialna a jak zobaczylem ja w HD to juz w ogole

Jak otrzymam od Was te kilka porad to po weekendzie mozecie sie mnie spodziewac gdzies w pierwszej 500 ;-)
Zacznijmy po kolei :
W grze występują trzy rodzaje broni : Rock Crusher (zielona ikona) Gold Melter (czerwona ikona) i Ice Splitter(niebieska ikona)
Jak grałem w demko to też nie mogłem rozróżnić asteroid, ale w demie były tylko asteroidy na rock crushera, ale dopiero po zakupieniu pełnej wersji mnie oświeciło. Zwykłe brązowe skały (rock crusherem) Złote, wręcz ogniste (gold melterem) Błękitne niczym lód (ice splitterem). Rozwalanie asteroid bronią do tego nieprzeznaczoną może przynieść tego konsekwencje np. strzelenie rock crusherem w Lodowe Asteroidy rozwali na jest za(pipi)iście dużą ilość kawałków itd. Ogólnie lodowe asteroidy są że tak to nazwę najtrudniejsze, więc dobrze mieć gotową broń na nie (minimum 50%).
Planet w grze jest 5 :
1 Planeta to są Normalne Asteroidy (brązowe)
2 Planeta to Gold Asteroidy + czasem rock crusherowe
3 Planeta to Lód +brązowe+złote
4 All
5 All
Nie ma takiego czegoś jak wybór poziomu trudnośći. Arcade zaczyna się od 1 planety (lub 2,3,4 lub 5 jeśli chcesz) i z każdym przejściem gra wchodzi na wyższy poziom trudności (Normal, Hard, Elite, Hardcore, Suicide... dalej to ja nie wiem)gra się podobno nigdy nie kończy ; ).
Nie ma też takiego czegoś jak save. Ja gram 2-3 godziny jak biję rekord. Bomby nie mają nic wspólnego z multiplierem w rogu ekranu, a dotyczą mnożnika po zakończeniu każdej fazy np. czas ukończenia(40 sekund)x 2000(wartość podstawowa + 100 pkt. za każdą bombę zachowaną np. 3 bomby masz na koniec to wartość wynosi 2300)x multiplier główny od 1 do 10 max. = wynik.
Jeśli chodzi o osiąganie bardzo wysokich wyników to przede wszystkim musisz :
Nie ginąć
Nie używać bomb !
Multiplier x10
Ja np. zaliczając poziom "normal" skończyłem go z ilością 125 milionów pkt.
na Hardcorze liczba moich bomb wynosiła "80" i sam "bonus score" za plansze w której akurat był boss wyniósł ok. 20 milionów.
To by było wszystko, powodzenia !!!