VascoDa
14 07 2007, 05:39
Przy grach typu shoot&dash nie bardzo jest o czym gadac.
Jak wystrzelales 122mln to pogadamy jak dorobie brakujace 114

Narazie to ty napisz jakies porady
killdante
14 07 2007, 18:50
trzeba duzo strzelac

a tak na serio to nie mozna tracic zycia (choc z tym moze byc problem) bo wtedy tracicie bonus w postaci mnoznika punktów no i po przejsciu 5 planety gra zaczyna sie (punkty zostaja) od nowa ale na wyzszym poziomie ja doszedłem narazie do ELITE. Po pierwszej bance dostajecie dodatkowe zycie pozniej po 5mln , po 10 mln i za kazde kolejne 10 mln tez.
killdante
9 08 2007, 16:28
nie wiem czy ktos gra w stardusta poza mna

ale mala podpowiedz nie uzywajcie bomb bo jest to mnoznik punktow przy bonusie... tak przy okazji to zaliczylem dzisiaj sporego zonka, nagrale 357mln czyli bylem na 33 miejscu z 55tys to juz cos

powiedzialem sobie w duchu i wylaczylem gre gdy wlaczylem ponownie okazalo sie ze jest tylko stary rekord a nowy wyparowal a gralem ze 4 godziny grrr...
nightrunner
9 08 2007, 16:46
Sciągnąłem sobie Stardusta wczoraj - na razie bardzo mi sie podoba - przypominają mi się czasy amisi
Killdante - uuu jeszcze sporo czasu minie chyba zanim Ci dorównam w punktach
killdante Twój wynik jeszcze się zupdatuje ja też miałem takiego zonka, ale mi się z czasem pojawił.
nightrunner
9 08 2007, 17:15
CYTAT(killdante @ 9 08 2007, 17:28)

ale mala podpowiedz nie uzywajcie bomb bo jest to mnoznik punktow przy bonusie... tak przy okazji to zaliczylem dzisiaj sporego zonka, nagrale 357mln czyli bylem na 33 miejscu z 55tys to juz cos

powiedzialem sobie w duchu i wylaczylem gre gdy wlaczylem ponownie okazalo sie ze jest tylko stary rekord a nowy wyparowal a gralem ze 4 godziny grrr...
Właśnie przed chwilą sprawdziłem hi-score'y i jesteś na 33 miejscu, więc nie bój nic
killdante
9 08 2007, 20:17
hehe jest ok aj juz myslałem ze kilka godzin grania poszło na marne...
Jest tego jakieś demo? Bo chętnie bym obadał.
Nie... tylko pełna wersja.
Jakim sposobem kupiliscie ta gre? za pomocą tej wirtualnej karty?
Nie ma dema. Gra sie podobnie jak w Blast Factor tylko, ze bez scian
nightrunner
10 08 2007, 07:32
CYTAT(YETI @ 9 08 2007, 23:00)

Nie... tylko pełna wersja.
Jakim sposobem kupiliscie ta gre? za pomocą tej wirtualnej karty?
Tak, za pomocą Wirecard - bez problemu można kupić Stardusta jak i inne gry.
killdante
10 08 2007, 08:36
ja kupilem kartą kredytową (angielska) mojego brata bo moja rodzima nie zadziałała...
a o jakiej wirtualnej karcie mówicie ?
Deadeye
10 08 2007, 13:12
CYTAT(killdante @ 10 08 2007, 09:36)

a o jakiej wirtualnej karcie mówicie ?
https://www.wirecard.com/wirecard/app
Incognitos
10 08 2007, 14:53
CYTAT(killdante @ 9 08 2007, 17:28)

Człowieku wypasss!!! Widać, że polscy gracze mają talent... oby tak dalej
Kurde świetnie, że jedna z moich ulubionych gier z Amigi dotarła na konsolę, którą sobie w (mam nadzieję) niedalekiej przyszłości kupię. Na razie mogę tylko ciorać na emulatorku.
Pozdrawiam!
nightrunner
14 08 2007, 12:04
Gra niesamowicie uzależnia - porównałbym to do gry w Lumines - spróbujesz raz, załapiesz zasady i już Cię nie ma

Na razie ledwo przekraczam 11 milionów

- respect dla ludzi którzy mają ponad miliard
![[382]bow.gif](http://www.psxextreme.info/style_emoticons/default/[382]bow.gif)
P.S. W jaką broń na początku pakujecie (czy wszytskie po trochu)?
killdante
14 08 2007, 15:23
CYTAT(nightrunner @ 14 08 2007, 13:04)

Gra niesamowicie uzależnia - porównałbym to do gry w Lumines - spróbujesz raz, załapiesz zasady i już Cię nie ma

![[382]bow.gif](http://www.psxextreme.info/style_emoticons/default/[382]bow.gif)
poczatkowo ladowelem po trochu wszystkie ale to nie ma to sensu... Na poczatku (pierwsza planeta) skup sie na "rock crusher" pod koniec doladuj kilka razy "gold melter" bo ta bron nawet jak jest słaba to daje rady na meteorach a co do "ice splittera" to na poczatku calkowicie go odpuszczam zaczynam zbierac w polowie 2 planety. Jesli chcesz duzo nagrac to staraj sie nie uzywac bomb.
Przeszedłem Stardust i Superstardust jeszcze na amidze (Bloodhouse rulez) ale Stardust HD mnie rozwala po prostu...
Refleks już nie ten... Co nie zmienia faktu, że gra wciąga na maksa
Fajnie by było gdyby dali na PSN Store więcej remaków z Amigi - skidmarks na przykład albo chaos engine - lista jest długa
nightrunner
14 08 2007, 21:33
CYTAT(killdante @ 14 08 2007, 16:23)

CYTAT(nightrunner @ 14 08 2007, 13:04)

poczatkowo ladowelem po trochu wszystkie ale to nie ma to sensu... Na poczatku (pierwsza planeta) skup sie na "rock crusher" pod koniec doladuj kilka razy "gold melter" bo ta bron nawet jak jest słaba to daje rady na meteorach a co do "ice splittera" to na poczatku calkowicie go odpuszczam zaczynam zbierac w polowie 2 planety. Jesli chcesz duzo nagrac to staraj sie nie uzywac bomb.
No faktycznie chyba niezużywanie bomb zaprocentowało troche - już prawie 20 milionów zbieram
Co do hitów z ukochanej Amisi to marzy mi się Cannon Fodder

- nawet jeśliby nie zaimplementowali myszki, to na padzie raczej by się wygodnie grało (jedna gałka do chodzenia, druga do stzrelania w różnych kierunkach - zupełnie jak w Starduscie)
Deadeye
14 08 2007, 21:38
CYTAT(nightrunner @ 14 08 2007, 22:33)

Co do hitów z ukochanej Amisi to marzy mi się Cannon Fodder

- nawet jeśliby nie zaimplementowali myszki, to na padzie raczej by się wygodnie grało (jedna gałka do chodzenia, druga do stzrelania w różnych kierunkach - zupełnie jak w Starduscie)
dokladnie, to jedna z gier ktora chyba kazdemu amigowcowi sie dobrze kojarzy
killdante
14 08 2007, 21:39
było by nie zle ja bym jeszcze zobaczył chaos engine, super froga i mase innych ale to tylko marzenia

wracajac do stardusta to za kazdą zebrana bombe dostajesz 100 punktów razy czas z ukonczenia planszy razy multiplebonus
killdante
9 09 2007, 22:00
Moj nowy rekord 397mln.
Nieżle

Ja ledwo przekroczyłem 16mln
killdante
9 10 2007, 11:09
409mln i coraz trudniej nagrac wiecej bo gra jest strasznie czaso chłonna ale mam nadzieje niedługo przekroczyc 500, daje mój filmik z pierwszej planety.
http://www.youtube.com/watch?v=1DtPuv2H1ek -- prosze o komentarze
adamst85
9 10 2007, 13:52
Naprawdę mi się podoba. Ale mam pytanko - chyba zmienione jest sterowanie w stosunku do wersji Amigowej? Tam było bardziej w stylu Asteroids - czyli wychylenie do przodu lot w kierunku, a na boki kręciło się statkiem wokół własnej osi. Teraz widzę, że wygląda to niczym w Robotronie - czyli swobodny lot w jakimkolwiek kierunku z możliwością strzelania w dowolną stronę.
Od siebie polecam świetną i podobną gierkę Mutant Storm
ttp://pl.youtube.com/watch?v=2ck8WA43nO4
Jest na Pieca i chyba na Xboxlive.
Świetnie wygląda wersja Mutant Storm Empire
killdante
9 10 2007, 15:10
lewa galka sterujesz statkiem a prawa sluzy do strzelania, idealne rozwiazanie.
CYTAT(adamst85 @ 9 10 2007, 14:52)

Naprawdę mi się podoba. Ale mam pytanko - chyba zmienione jest sterowanie w stosunku do wersji Amigowej? Tam było bardziej w stylu Asteroids - czyli wychylenie do przodu lot w kierunku, a na boki kręciło się statkiem wokół własnej osi. Teraz widzę, że wygląda to niczym w Robotronie - czyli swobodny lot w jakimkolwiek kierunku z możliwością strzelania w dowolną stronę.
Od siebie polecam świetną i podobną gierkę Mutant Storm
ttp://pl.youtube.com/watch?v=2ck8WA43nO4
Jest na Pieca i chyba na Xboxlive.
Świetnie wygląda wersja Mutant Storm Empire
Mutant Storm wyglada fajnie ale jest dosc klasyczny w gameplayu. Ruch kamery niewiele daje.
W Stardust najprzyjemniejsze jest wlasnie zasuwanie po sferze i te tysiace odlamkow.
Prosta idea ale dajaca mase frajdy. W to sie gra godzinami.
Odpowiednikiem Mutanta jest BlastFactor na PSN.
Moge tez polecic spokojnie Nucleusa, ktory moze nie bajeruje tyloma kolorami ale ma swietny gameplay i kilka trybow gry. Nie tylko samo strzelanie. We dwojke to swietna zabawa.
Musiolik
10 10 2007, 21:03
Ja przyznam, że grę kupiłem po 'recenzjach' w tym temacie, i jak na razie wśród moich friendsów jestem 2 na liście ;p jakieś 11 mln pkt
Ilona1973
9 02 2008, 00:38
Ta gra to narkotyk!!!
Z moich friendsów tylko Ryo San ugrał więcej ode mnie.
Ja miałam Amigę więc ten tytuł znam doskonale.Polecam go każdemu,kto ma problemy ze spostrzegawczością
Jest tyle świetnych tytułów na PS3,a ja i tak codziennie muszę pograć w Stardusta.
Wiem,że mój wynik nic nie znaczy (ponad 20 mln) ale czego się nie robi dla przyjemności
killdante
9 02 2008, 16:24
Ostatnio troche zaniedbałem Stardusta ale nie długo ma wyjść jakis dodatek wiec na pewno do niego powróce, juz zacieram ręce...
marcindpol
11 02 2008, 23:49
Powiem wam ze nie moge za cholere przejsc 3 planety, jestem juz na samym koncu ale nie daje rady.Tak sie zniechecilem ze juz chyba nie powroce do tej gierki.
nightrunner
12 02 2008, 08:32
CYTAT(marcindpol @ 11 02 2008, 23:49)

Powiem wam ze nie moge za cholere przejsc 3 planety, jestem juz na samym koncu ale nie daje rady.Tak sie zniechecilem ze juz chyba nie powroce do tej gierki.
Z tego co pamiętam też miałem problemy z przejściem, ale 4 planety co wcale mnie nie zniechęciło, ale dodało motywacji
BTW: trudno zaczyna się robić przy przechodzeniu planet 2-3 raz (przy przejściu piątej planety gra się od nowa ale o poziom trudniej itd. )

Mój rekord to 237 mln, ale żeby ugrać więcej trzeba w miarę wcześniej zasiąść do gry (w nocy skupienie spada dosyć drastycznie) bo to straszny pożeracz czasu
No właśnie nightrunner jak zobaczyłem twój wynik to padłem - jak on to zrobił! 0_o Na początku w ogóle mi nie szło, ale po kilku godzinkach przekroczyłem kilka milionów ;P
Cieszy ze podczas gry mozemy puścić swoją muzykę, Daft Punk i jedziemy z koksem

I tak jak napisałeś straaaaszny pożeracz czasu, ostatnio niepostrzeżenie zasiedziałem się 4godziny przy tej grze.
Więc śmiało moge polecić ten tytuł wszystkim, 30zł jak za taki tytuł to wręcz śmieszne pieniądze.
leon107
12 02 2008, 10:25
Ja mam Stardusta z Amigi CD32 podkładam muze z tej wersji TOTALNY WYPAS!!! troche brakuje tych tunelów między etapami ale gra jest MIODZIO
killdante
12 02 2008, 17:58
jezeli chodzi o czas to mi nagranie 409mln zajelo jakies 4 godz.
Wolak10
12 02 2008, 21:10
Stardust jest moim nałogiem. Gram praktycznie codziennie z różnym skutkiem, dzisiaj przysiadłem za dnia w końcu i nawet nieźle mi poszło chociaż czasami nie trzymałem się swoich własnych reguł (zdechnij, ale nie używaj bomby). Jestem człowiekiem cholernie ambitnym i mierzę w 1 miejsce chociaż prędko to nie nastąpi, obecnie jestem sklasyfikowany na 191 miejscu i liczę na pierwszą setkę za tydzień czy dwa.
Ilona1973
12 02 2008, 21:39
CYTAT(marcindpol @ 11 02 2008, 23:49)

No właśnie zauważyłam Marcin,że coś Ci nie idzie.Jesteś w moich friend-sach i zawsze sprawdzam jak mi idzie w porównaniu z innymi graczami.
Wynik masz słabiutki.Nie zniechęcaj się!!! Ja otworzyłam 4 planetę i tam poległam na amen,przez co nie mogę zdobyć więcej niż 20 mln.
Mimo to gram co najmniej 2 razy dziennie przez co jestem coraz lepsza.
Gdyby nie friendsy pewnie bym nie gral w ta gre choc mi sie podoba -jest dla mnie za trudna zeby nabic jakis konkretny score -czolowka ma ponad MILIARD pkt
Mam tylko jednego friendsa ktory gra regularnie , nie jest cyborgiem i z nim rywalizuje ,ostatnio odskoczyl mi o pare mln. ale go dopadne
Wolak ,mowisz ze jestes na 191 miejscu...? Dla mnie nie jestes zwyklym ludziem
killdante
13 02 2008, 09:46
a co powiesz na 71 miejsce w rankingu
wie ktos moze kiedy ma sie ukazac dodatek?
Musiolik
13 02 2008, 11:10
CYTAT(killdante @ 13 02 2008, 09:46)

chyba w marcu
ziemia1
13 02 2008, 16:07
CYTAT(Musiolik @ 13 02 2008, 11:10)

chyba w marcu
[Add-on] Super Stardust Solo Pack : 27/03
http://www.psxextreme.info/index.php?showt...t&p=1439508

a co powiesz na 71 miejsce w rankingu
Ludzie jak wy to robicie ?
Killdante dasz jakas dobra rade ?
LiSoQuan
13 02 2008, 16:33
Napisaliscie zeby nie uzywac bomb bo pozniej jest multiplier za nie ale kiedy ?? na koniec planety mialem 9 bomb nie wliczyło je w wynik.
Wolak10
13 02 2008, 17:43
CYTAT(LiSoQuan @ 13 02 2008, 16:33)

Napisaliscie zeby nie uzywac bomb bo pozniej jest multiplier za nie ale kiedy ?? na koniec planety mialem 9 bomb nie wliczyło je w wynik.
Każda bomba daje 100 punktów do mnożnika punktów:
2000 to jest suma startowa tego mnożnika (zero bombek) + 100 za każda zachowaną bombę i potem x czas jaki ci został i ten główny multiplier, który znajduje się w prawym dolnym rogu ekranu ( od 1 do max 10 może mieć wartości). Mam nadzieję, że to w miarę zrozumiale powiedziałem lol.
Miałeś 9 bomb, więc miałeś "czas ukończenia" x 2900 x "multiplier" =xxx
No i stało się natłukłem najlepszy wynik na liście moich friendsów, 34mln... niestety patrze w statystyki, a tam stary wynik

Miał ktoś już podobny problem? Bo ja już jestem max poirytowany.
boski_karol
6 03 2008, 20:30
Spoko, nie zawsze się od razu zaczytuje. Na pewno wskoczy jeszcze. Swoją drogą, ładny wynik, gratuluje
W końcu wbiłem się do pierwszej "setki" z wynikiem 375 milionów (chyba, mam słabą pamięć lol). Obecnie zajmuję 99 miejsce, ale założę się że spadnę lada chwila poza setkę pierwszą, bo konkurencja nie śpi.
Ilona1973
6 03 2008, 23:11
CYTAT(Arkady @ 6 03 2008, 20:26)

No i stało się natłukłem najlepszy wynik na liście moich friendsów, 34mln... niestety patrze w statystyki, a tam stary wynik

Miał ktoś już podobny problem? Bo ja już jestem max poirytowany.
Mi się raz tak zdarzyło.Przyczyną był chwilowy brak internetu co spowodowało,że wynik się nie mógł zapisać.
Jestem od Ciebie lepsza o 1mln
Gralem troszke w demko i mam pytanko.
Jakos nie udaje mi sie "stuningowac" broni... - czy mam zbierac tylko niektore "bonusy" ? czy wszystkie jak leci ? Aktualnie nie mam gierki odpalonej, ale z tego co pamietam to bonusy nie zmieniaja sie w inne z czasem ? Mam tez klopot z rozpoznawaniem czy to co leci to zloto, lod czy skala... zeby nie bylo - wzrok mam idealny, ale jakos takie podobne to wszystko do siebie, wiem tylko, ze "roztapiacz" dziala tez dobrze na "elektronike" zgadza sie ?
To jeszcze dwa pytanka na koniec (a w sumie 1?) - jaki jest klucz do zdobycia jak najwiekszej liczby punktow ? granie non stop od najlatwiejszego stopnia trudnosci do najtrudniejszego ? czy mozna na samym najtrudniejszym od razu sie bawic (i czy to ma sens?) , rozumiem, ze miedzy "stopniami trudnosci" (po kazdym zakonczeniu gry) mozna zrobic save tak zeby dalej grac powiedzmy nastepnego dnia ? W jaki sposob mogl kolo nabic ponad 1mld punktow (1,2 mld ?) ? Nie zginal ani razu przez wszystkie stopnie trudnosci ? A i jeszcze - czy uzycie "boosta" moze ratowac przed zginieciem tak jak bomba ? I oczywiscie po dotarciu do przelicznika x10 (w prawym dolnym rogu) mozna juz uzywac bomb bo wiecej sie nie nabije ? No i last one

ile (i jakie) jest stopni trudnosci ? Na youtube widzialem komentarz do jednego z filmikow mowiacy o poziomie beyond suicidal...?
Przepraszam za tyle pytanek ale gierka od pojawienia sie wydaka mi sie genialna a jak zobaczylem ja w HD to juz w ogole

Jak otrzymam od Was te kilka porad to po weekendzie mozecie sie mnie spodziewac gdzies w pierwszej 500 ;-)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.